Ja omalla tavallaan erittäin upea sellainen. Nainenkin voi olla voimakas, nopea, rohkea ja sietää kipua. Nainen voi myös olla rehti, älykäs, huumorintajuinen, luotettava, mitä ikinä.. Miehet ovat vain kautta aikojen halunneet omia kaikki hyvinä pidetyt ominaisuudet kuvaamaan omaa sukupuoltaan. Sitä ja tuota ja tätä, tää on niin parasta!

Moni feministi on kuule tehnyt kauppansa ja erittäin hyvin ja moni pahaa-aavistamaton duunarimies on naimisissakin feministin kanssa eikä ole tajunnut edes valittaa;. Keskustelisin aiheesta mielelläni, mutta se olisi hyödytöntä, koska väität feminismin ajavan tasa-arvoa. Tältä pohjalta puhuisimme toistemme ohitse. Feminismi ei ole koskaan ajanut tasa-arvoa, ei aja sitä tällä hetkellä, eikä tule koskaan ajamaankaan.

Parempaa onnea seuraavaan avaukseen. AP teki avauksen pelkästään trollatakseen. Voi itku, trollasinko minä teitä? Kylläpä nyt tuli paha mieli, loukkasin teidän herkkää miehuuttanne kyseenalaistamalla typerät ennakkoluulonne feminismistä. Vai olisiko sittenkin niin, että teitä vituttaa, koska ette kertakaikkiaan osaa perustella kantaanne kunnolla?

Että teidän argumenttinne, kaikessa hienoudessaan, ovatkin aika puutteellisia niin kuin te varmaan itsekin olette? Feminismi ei tarkoita tasa-arvoa. Joten asiaa koskevat avaukset on trollausta. Taas ihan loistava argumentti ilman perustelun perustelua! Haluatko jatkaa tätä eipäs-juupas-vänkäämistä vielä kuinka pitkään? Minunkin kommentti oli niin puutteellinen ettet osaa edes vastata kun tiedät sen olevan totta.

Koska tasa-arvo ei tarkoita feminismiä, on femakoiden kanssa keskustelu jo lähtökohtaisesti samaa kuin puhuisi mielisairaalle joka on keskivartalolihava, polkkatukkainen ja tatuoitu. D Nyt kerrohan meille valkoisesta heteromiehestä ja hänen pahuudestaan. Saapuiko valkoritari-pua suojelemaan pientä heikkoa ja herkkää helgamiestä? D Enkä muuten meinaa auttaa sinua kertomalla yhtään toivomiasi runkkufantasioita.. Itse arvostan valkoista miestä enemmän kuin miestä juuri mistään muualta, kulttuurisilta perusteilta katseltuna, vaikka skarpattavaa on vielä tälläkin rutosti kun yhteistä palloamme katselee.

D Tyypillinen femakkokurppa joka osoittaa miesten ylivoimaisuuden, käyttämällä mies-nimimerkkiä, mutta logiikka ja täysin oksymoroniset lausumat paljastavat hänet. Te femakothan tässäkin ketjussa olette tuollaisia tutisevia nyhveröitä jotka olette kuin lauma kanoja paskahousutäteilemässä ja osoittamassa nais-solidarisuutta heti kun alkaa tulla selkään. Olipa heikko vastaveto, tänään et ole vissiin oikein vireessä? No, jos kuitenkin tarkkoja ollaan niin sinähän eniten se femiinin temperamentin täällä omaat kaikista kirjoittelijoista: D Sinä sanot etten ole vedossa, ja sinä et itse pysty vastaamaan edes viestiini, vaan jatkat tuota sinun tissiposkivinkujan roolitusta, nyt turvautuen itte oot-defenssiin.

Taisi nyt suhun osua ja upota - vaihteeksi - älämölöstäsi päätellen: D Omat viestisi ovat olleet pelkkää!!! DD " Sori vammaiset, olette näiden aidosti häiriintyneiden yläpuolella. D kaikkien aikojen häiriintyneinein nettitrolli haukkuu muita häiriintyneiksi!!

Huumorintajua sulta ei ainakaan puutu ;D. D Kurppa on silmittömän raivon vallassa. D Kurppa on niin silmittömän raivon vallassa, eikä pysty enää muuta kuin matkimaan, ja täten osoittamaan ihailunsa minua kohtaan. Jokohan annettais tälle huonosta itsetunnosta kärsivälle pikku surkimukselle viimeinen sana? Loppuisi turha vänkääminen, joka ei johda mihinkään.

Femakkokurppa turvautuu shaming languageen. D Aika hyvä tapa yrittää peittää se fakta, ettet ole pystynyt vastaamaan minulle tai muillekaan, vaan ainoastaan käytymään kuten stereotyyppisen tissiiposkifemakon osoittaa käyttäytyvän.

Ensimmäinen fiksu tekosi tässä ketjussa, on tajuta luovuttaa. SE, että hakkaat päätäsi seinään, ja toistelet kurppraivoklisheitä ja räkäpäisiä raivonpurkauksia ja vielä kun kruunaat sen osoittamalla ihailua vastapuolelle matkimisella, on jotain mikä ei erityisesti imartele sinua.

Katsos, luuseria pahempi on huono häviäjä, ja se sinä olet. Taidat oikeastikin olla jonkinlainen masokisti kun tykkäät nolata itseäsi täällä jatkuvasti: D Osu ja uppos!

Paskahousutäti ei sitten lopettanutkaan. Sen verran taas osui, että älähdyshän sieltä tuli. Onko noin kiva hakata päätänsä seinään?

Onko kivaa kun huudatan sinua niin että olet täysin kontrollissani? Nytkin toistelet täsmälleen tuota samaa kurpparaivokaavaa: Hyväksytään, sinä olet miehistä hienoin ja paras ja aina oikeassa. Olen niin katkera kun en voi sinua saada, oi ihmisistä haluttavin. Uskon, että muut ovat samaa mieltä. Harmi, että kaikki miehet eivät ole tuollaisia, kuin sinä. Voin vain toivoa, että et enää kirjoittelisi tänne, koska jokaisen viestisi lukeminen kirvoittaa katkeria kyyneliä silmäkulmaani, sillä haluaisin vain unohtaa, että noin täydellinen ihminen on olemassa D Kannattaisko käyttää yhtä nimimerkkiä ",vasemmanjalansaapas", sillä multinikkaamisen kanssa on vähäsen sama kuin valehtelun; on vaikea pitää yllä kulisseja?

Etenkin nyt, nyt kun tämä on etusivulla ja kaikki näkee minkälaisia te feministit olette, tai tietysti jos haluat näyttää miespuolisen vastustajan ylivoimaisuuden, niin jatka samaan tapaan. Minun voittonihan tämä on, ja myös jokaisen muun anti-feministin. Kyllä te saatte pitää feminisminne ja olla niin feministejä kuin haluatte, kunhan se ei vaikuta minun elämääni.

Ei se tosiaankaan ole minulta pois, kunhan se ei ole minulta pois. Feministien mielestä naisten pahimmat tasa-arvo-ongelmat: Naisten yliedustus korkeakouluissahan ja nykyään jopa ammattiloppilaitoksissahan on "ongelma", jota taivastellaan aina välillä julkisuudessa.

Ja nimenomaan, ennen kuin kukaan ehtii tuoda vanhan vastakkainasettelun esiin: Katsos, nainen on tottunut jo lapsesta saakka tekemään enemmän töitä menestyksen eteen. Pojat saavat olla poikia, sehän on vain reipasta ja vitosen keskiarvolla pääsee presidentiksi. Kun tyttö on hyvä koulussa, on hän kympin tyttö joka on vieraantunut todellisuudessa. Poika taas on fiksu. Näiden stereotypioiden ylläpitämiseen kylläkin syyllistyvät kummankin sukupuolen edustajat. Tasa-arvoajattelun tarkoituksena on tuoda esiin kumpaakin sukupuolta kahlitsevat stereotypiat, kuten myös se että nainen olisi automaattisesti parempi lähivanhempi, mikä ei pidä todellakaan paikkaansa.

Kukaan täysjärkinen ei usko valheitasi. Minulta kuppi meni nurin viimeistään, kun naisasiainliitto unioni kommentoi Tapanilan joukkoraiskausta. Voit edelleen lukea vaikka Ulla Appelsinin kirjoituksen asiasta. Jollain mielenkiintoisella logiikalla Tapanilan raiskaus on nimittäin Naisasialiitto Unionin mielestä oikeastaan koko suomalaisen yhteiskunnan vika: Kannanotto löytyy Unionin ". Joukkoraiskaus on vastenmielinen, väärä ja kaikin puolin tuomittava teko.

Etnisyyksillä repostelu puolestaan on tässä yhteydessä turhaa, koska sillä ei itsessään ole mitään tekemistä seksuaalirikosten kanssa.

Naisasialiitto Unionin pointti oli, että raiskaaminen on naisen alistamista, eikä todellakaan mikään uusi ilmiö täällä Suomessa.

Raiskaus on raiskaus ja rangaistava teko. Tuo yhteys patriarkaariseen yhteiskuntaan on Naun ratsastamista tuolla vastenmielisellä teolla. Patriarkaalinen yhteiskunta ei palvele puolta yhteiskunnan jäsenistä, minkä vuoksi sitä on syytä vastustaa. Yhteys raiskauksien ja patriarkalismin välillä ei todellakaan ole tuulesta temmattu.

Joko isänsä tai aviomiehensä. Olet varmaan tietoinen, että kun jotakuta kohdellaan kuin esinettä, hänen ihmisarvoaan loukataan.

Raiskaaminen on tapa, jolla mies osoittaa valtaansa naiselle. Feminismin myötä naiset eivät tällaiselle vallankäytölle alistu, koska emme ole kenenkään omaisuutta. Vihervasemmistolaisen feminsimin tavoitteena on tuottaa satoja tuhansia taistelija-YTMejä maahamme naisten iloksi. Rupeat nyt levittämään savuverhoa varsinaisen asian ympärille.

Tuolla teolla ei ollut mitään tekemistä suoöämalaisen yhteiskunnan arvojen kanssa. Se oli vain rikos, jota feministit pyrkivät käyttämään hyväkseen ajaakseen asiaansa.

Itsepä haluat levittää savuverhoa sen ympärille, että suomalaiset miehet raiskaavat siinä missä ulkomaalaisetkin.

Et halua tunnustaa kulttuurin systemaattista taipumusta naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, vaan mieluummin näet koko kuvion rasististen okuläärien kautta. Saanko minäkin raiskata ja hakata naisia, siksi koska joku muukin on aikaisemmin niin tehnyt? Sinun argumentteihin viitaten ilmeisesti saisin, eikä minua saisi syyttää vaan niitä kaikkia jotka ovat luoneet raiskaamisen ja väkivallan kulttuurin.

Voi sinua höpönassua, mistä tuollaista sait päähäsi? En mitenkään väittänyt tuollaista. Sanoin hyvin selvästi, että raiskaus on äärimmäisen tuomittava teko, teitpä sen sitten sinä tai joku muu millä tahansa ajan hetkellä. Sinulla täytyy olla hieman omituinen tapa lukea näitä minun kirjoituksiani. Vedit patriarkaattikortin esiin ja vähättelit ulkomaalaisen tekemää raiskausta, koska joku suomalainen mieskin on raiskannut. Viet edelleen juttua sivuraiteille tahallasi.

Minä en ole kommentoinut mitään rodusta tms. Itse lopetan tämän keskustelun tähän, koska se ei enää etene. Missään välissä en vähätellyt. No nyt en aivan ymmärrä, että mikä sitten edes oli alkuperäisen suuttumuksesi pointti, jos ei tuo?

Naisjärjestöt ja feministit tuottavat ja halajavat maahan taistelija-YTMejä. Näin naiset saavat raiskausseksifantasiansa toteutettu käytännössä. Yleisesti tiedetään että taistelija-YTMit raiskaavat kantaväestöön nähden n. Toki joukkoraiskausten osalta taistelija-YTMit ovat vieläkiin tehokkaampia suhteessa kantaväestön miehiin. Taistelija-YTMit osaavat myös verkottua ja muodostaa tuhannen miehen raiskauspartioita. Jos jollakin on raiskausfantasia, se on ihan okei.

Sitä voi toteuttaa varmasti jotenkin, jos niin haluaa. Naisilla ei kuitenkaan kollektiivisesti ole himoa tulla raiskatuksi, niin kuin ei ole miehilläkään varmasti halua raiskata, etnisyyteen katsomatta. Naisjärjestöillä ja feministeillä on koko naisväestöä koskeva raiskausfantasia. Joka toteutuu tehokkaasti ja taistelija-YTMien avulla. Sinulla se fantasia kuulostaa olevan. Tsemppiä sen kanssa pärjäämiseen, on varmasti rankkaa.

Naisten raiskaufantasia on fakta. Samoin se että femakot haalivat tänne tietoisesti raiskaajia, tarkoittaa sitä että he haluavat raiskausten lisääntyvän. Toinen vaihtoehto on se, että he ovat niin tyhmiä etteivät ymmärrä syytä ja seurasta, tai yksinkertaisia laskutoimituksia kuten 1 1. Oli syy sitten kumpi tahansa, on kansan turvallisuuden nimissä feminismin syöpä tuhottava.

Pakolaismies raiskaa tilastollisesti todistetusti 17 kertaa todennäköisemmin kuin suomalaismies. Jos raiskaus on mielestäsi vastenmielistä, väärää ja tuomittavaa niin silloinhan varmaan allekirjoitat sen väitteen että yksikin raiskaus on liikaa, eikö vain? Ja jokainen mamun tekemä raiskaus niitä on ollut paljon, varsin hyvin tiedät, jos olet uutisia seurannut olisi voitu välttää, jos rajat oltaisiin pistetty kiinni eikä oltaisi päästetty pakolaisia tänne.

Ei se poistaisi raiskaustapauksia kokonaan mutta suunta olisi oikea kun raiskaukset vähenisivät, eikö vain? En tiennytkään, että puhumme tässä nyt maahanmuuttopolitiikasta. Asia ei ole niin. Tilastot osoittavat että ulkomaalaiset, nimenomaan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleet, ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa.

Samaisessa artikkelissa sanotaan myös näin: Maahanmuuttajataustaisten raiskausrikoksissa tekijä on usein selvin päin, ja teko kohdistuu tuntemattomaan henkilöön. Mutta asia on kuitenkin erittäin tärkeä tiedostaa. Karkeasti sanottuna suomalainen siis raiskaa kännihimoissaan, eikä välttämättä edes kunnolla tajua mitä tekee. Kun taas ulkomaalainen raiskaa vesiselvänä, eli todennäköisesti vakaan harkinnan seurauksena, tuntematta mitään sääliä uhriansa kohtaan.

Mitä tulee feminismiin, en lakkaa hämmästelemästä sitä, että miksi juuri sellaiset ihmiset, jotka todennäköisesti ovat humanitaarisen maahanmuuton suurimpia häviäjiä feministinaiset , kannattavat sitä eniten. Äskeisessä artikkelissa todetaan vielä näin: Maahanmuuttajia tulee maista, joissa mies on edelleen perheenpää. Muista kulttuureista tulleet miehet eivät välttämättä ymmärrä, että suomalaisen naisen sanoma ei todella tarkoittaa eitä.

Reaktiot saattavat olla vähän eri luokkaa, kuin ne, mitä olet tällä palstalla saanut. Jep, he voivat hyvällä tsägällä ehkä jopa ymmärtää, mistä on kysymys. Heillä kun tuskin on niin voimakkaita ennakkoluuloja ja katkeruutta feminismiä kohtaan.

Niin siis he tulevat kulttuureista, jossa mies on perheenpää ja eivät välttämättä ymmärrä että Suomessa naisen ei tarkoittaa eitä. Lisäksi he syyllistyvät moninverroin enemmän raiskauksiin verrattuna kantasuomalaisiin. Kuinka pihalla sitä voikaan ihminen olla En ole pihalla, tunnen miehiä Lähi-idän kulttuureista.

Lopulta toisen ihmisen kunnioittaminen ei ole ihan niin kulttuurisidonnaista, vaan kaikki lähtee yksilön kyvystä nähdä toinen ihminen ensisijaisesti ihmisenä. Eli siis naisten kunniamurhat, kivitykset sun muut, joista valtaosa tapahtuu islamisissa maissa Lähi-idässä ei kerro mitään Lähi-idän eri kulttuureista?

Onko pakko kärjistää tuolla tavalla? Tietenkin noita asioita tapahtuu siellä myös, ja ei, en todellakaan hyväksy niitä. Mutta se, että niitä tapahtuu siellä, ei tarkoita, että kaikki siellä olisivat moisten tekojen kannalla. Nyt se järki käteen. En minä ottanut missään vaiheessa kantaa siihen, hyväksytkö jotain vai et. Se ei varmaankaan kerro juuri mitään Somalialaisesta kulttuurista?

Ei se tee kaikista somalialaisnaisista ympärileikattuja. Ja sitäpaitsi, on suomalaisiakin naisia ympärileikattu! Ainoa merkittävä miehiä syrjivä rakenne nyky-Suomessa on käsittääkseni miesten pakollinen asepalvelus, mutta sitä eivät pönkitä feministit, vaan pikemminkin heidän "vastapoolinsa", konservatiiviset miehet. Aiemmin ajattelin, että miehet ovat huoltajuuskiistoissa heikommilla, mutta joku täällä valisti, ettei niin enää ole, ja joka tapauksessa miesten asema huoltajuuskiistoissa on vuosikymmenten mittaan parantunut, ei suinkaan heikentynyt.

Eli mitä pahaa feminismi on ihan konkreettisesti aiheuttanut miehille? Entäs se, että miehet ja naiset maksavat saman verran eläkemaksuja tuloistaan, mutta naiset saavat eläkettä keskimäärin monta vuotta miehiä enemmän koska elävät vanhemmiksi? Lisäksi esimerkiksi henkirikoksista naiset saavat monta kuukautta lyhyempiä tuomioita kuin miehet. En myöskään ymmärrä miesten valitusta huoltajuuskiistoista. Onhan se nyt selvää, että naisen tehtävä on hoitaa lapset. Terveydenhuollon resurssit kohdistetaan enimmäkseen naisiin.

Näin varmasti on, mutta syy on osin myös siinä, että miehiä ei meinaa millään saada menemään lääkäriin. Sitä en kyllä tiedä, että miten naisen pidempi elämä olisi tasa-arvo-ongelma?

Miehet ovat itse vastuussa terveydestään. Tietty geeneilleen kukaan ei mitään voi. Vakuutan kuitenkin, että jos olisin äiti ja voisin vaikuttaa siihen, mitkä geenit lapsilleni periytyisi, haluaisin terveimmät mahdolliset. Tällaista supervoimaa minulla ei kuitenkaan ole.

Oikeus tietää biologisesta isyydestä. Tasa-arvovirka"miehet" ovat naisia ja tasa-arvopolitiikka keskittyy naisiin. Siinä huomataan taas feministin todellinen luonne. Ei noin ole kukaan väittänyt.

Tässäkin asiassa naiset ovat viattomina miesten lompakoilla. Ja yhteiskunta on vastuussa naisten terveydestä? Jos on olemassa epätasa-arvoa joka kohdistuu miehiin, niin se on miesten oma ongelma ja he ovat ongelmistaan itse vastuussa? Eikö feminismin pitänytkään puolustaa molempien sukupuolien tasa-arvoa? Jos tälle linjalle lähdetään, niin varmaan ensin tupakoivilta yms. Suomen kaikkien aikojen vanhinkin on mies. Kenties miesten henkirikokset ovat keskimäärin raaempia? Toki jos tuossa vääristymä on, niin se pitäisi korjata.

Feminismi kuitenkaan tuskin liittyy asiaan, ellet osoita femmaria, joka kannattaisi naisille lyhyempiä tuomioita. Henkirikoksentekijöiden tuomiot ovat melko marginaalinen kysymys muutenkin. Kuules kultaseni, en tarkoittanut syyllistää miehiä.

Olen pahoillani, että ilmaisin itseäni noin huonosti. Puhuin ainoastaan omista kokemuksistani läheisten miesten kanssa. Olen samaa mieltä, että kaikki ovat vastuussa terveydestään, tietenkin. Kommentoin lähinnä sitä, että miehet kuolevat nuorempana, mikä ei sinänsä ole tasa-arvo-ongelma, koska siihen ei voi paljoa aatteella vaikuttaa.

Ei ole erikseen naisten ja miesten terveydenhuoltoa, kaikki hoidetaan samasta potista. Älä vaadi lähteitä, jos et ole laittanut yhtäkään linkkiä omien väittämiesi perusteiksi. Mutta siinä punatulkulle luettavaa: Naiset elävät keskimäärin monta vuotta miehiä pidempään. Tässäkin tapauksessa kun miehet joutuvat maksamaan suhteellisesti enemmän, niin on "sama potti" jaettavana.

Niin missä ne sinun tietolähteesi ovat? Arvasin että juttusi ovat hölynpölyä ; "Ok, löysit webarchivesta viiden vuoden takaisen mielipiteen. Naisten rintasyöpiä kyllä seulotaan, mutta sitten mielestäsi eturauhassyövät johtuvat miesten elintavoista?

Pitäiskö ne mummot sitten nitistää, kun elävät ryökäleet pidempään kuin papat? Feminismin logiikan mukaan kyllä. Mitä se kertooo ideologiasta jota kannatat, ja vielä enemmän, mitä se kertoo sinusta? Ei jumalauta olet yksinkertainen!!! D Juuri sinun takia inhoan feminismiä entistä enemmän.

Femakot eivät juuri jätä vaihtoehtoja. Ja taas se expua tuli paikalle lämmittelemään Super-atmia!!! Lämmitä itsellesi kiuas ja työnnä täysin tarpeettomana henkilönä pääsi siihen. Osui ja upposi taas! D Mutta vähän pojoja tällä kertaa astetta epätavallisemmasta kidutusfantasiastasi!

Ja kannattaa silti pysyä kaukana tuosta expuasta, se on hiukan Monenko miehen käyttämä homo olet? Siis sua kiinnostaakin homomeinigit? O Enpä siis halua aiheuttaa sinulle pettymystä kertomalla.. Minkä ikäinen sinä oikein olet? Kukaan aikuinen ei "keskustele" noin.

Jankuttaminen ja saman asian toistaminen taas ovat joko merkkejä pahanlaatuisesta dementiasta tai siitä että luovuutesi viimeisetkin rajapyykit on saavutettu ääriään myöten ja tynnyrin pohjia kaavitaan suurella epätoivoisuudella! D Minun suhtautumisesi Sinun homouteesi muuten on lämpimästi pelkkää hyvää ja helliä tunteita toivottavaa sorttia - make no mistake about it!

Ja sulla ei kerta kaikkiaan ole yhtään varaa vedota lapsellisuuksiin, vai puuttuuko sulta kenties itsereflektio aivan täysin? Ja miksi sä tampio sitten edes vastailet "lapsellisiin" viesteihin? Etkö sä ymmärrä olla tarpeeksi aikuinen hahaha ja jättää kaikki alamittaisuudet omaan arvoonsa? D" Täsmälleen se mitä sinä teet. Homottelet ja käytät passiivis-aggressiivisi hymiöitä jatkuvasti, ja hyökkäilet muiden keskustelijoiden kimpppuun, Kaiken lisäksi olet vielä niin mielikuvituksetonta, että jpa ihailet minua matkimalla.

Mitä se kertoo sinusta? Noh, kurpparaivoa se on tuo itte oot-defenssikinkin. D" Minkä ikäinen sinä olet, itseäsi toistava, ja mainitsemiani kurpparaivoklisheitä jankuttava, ennalta-arvattava vanha huora?

Ehdotan myös tähän kohtaan, että tämä aivovammainen paskakasa saa sanoa viimeisen sanan, niin voimme sitten tyytyväisenä lopettaa tämän keskustelun. ExPUA on jo palvellut hyvin osoittaessaan, millainen perseestä repäisty naisvihaaja hän on. Shaming languae ja henkilöhyökkäys-linja jaatkuu. Aikomuksesi feminismin ja feministien todellisen luonteen ja annin osoittamisessa on onnistunut kyllä hyvin. Jatka jatkossakin linjalla, jossa et vastaile tiukkoihin kysymyksiin, vaan suhtaudut yhä enemmän alentuvaiseen sävyyn heihin jotka osoittavaat niitä sinulle.

SE on hyvin aikuismaista käytöstä. Jokainen tähän ketjuun kirjoitettu puheenvuoro näyttäisi palvelevan feminismin tavoitteita. Osa toki käänteisesti, mutta kenties sitäkin tehokkaammin. Tavoite siirtyä kohti todellista tasa-arvoa ja hyvin perusteltuja sekä kyseenalaistettuja argumentteja palvelee aivan jokaista ihmistä. Koko ajan, et vain kenties halua nähdä sitä. Vaikuttaa siltä, että feministiksi tunnustautumiseni riittää sinulle minun näkökulmien torjumiseen. Jos julistaudut feministiksi, niin jutuillasi vain osoitat feminismin olevan sitä mitä se onkin, eli täyttä paskaa.

Sanoo femakko, joka kaiken lisäksi ei jää luu kurkkuun väittelyssä, oltuaan ensiksi "olen itsenäinen vahva ja alentuvainen nainen, joka tulen näyttämään kaikille kuka on kuka" ja nyt sitten olet vain yksi vinkuva tissiposki. Palstan härskein trollihahmo Expua. Tyypillistä syyttelyä aivottomalta feministiltä. Miksi minun pitäisi kaikki mielipiteeni ja kommenttini muka tuollaiselle paskafeministille perustella sinun hyväksymälläsi tavalla?

Typeryytesi huomaa jokainen täysin kommenttiesi järjettömyydestä, eikä sitä tarvitse kenenkään sen enempää perustella. Eikö sua yhtään hävetä olla noin yksinkertainen? Keksi jotain uutta välillä tai ohjelmoi botti vastailemaan viesteihin: Sanoo kurpparaivoklisheitä ennalta-arvattavasti toisteleva vanha huora.

Miltä tuntuu kun näytit etusivun jutussa kaikille teidän feministihuorien henkisen tason? Muistuatte itsekeskeistä ja lapsellista tyrannia jotka argumenttien loputtua toimitte täysin kuten sanon teidän toimivan? Ei mitään lisättävää tähän enää. Olet tehnyt itsestäsi täydellisen pellen jo tarpeeksi monta kertaa. Kiitän ja kuittaan ;. Ei tietenkään sinulla ole siihen mitään lisätävää, sillä se osu ja uppos. Olet antanut täydellisen esimerkin siitä, minkälaisia feministit ovat kun alkavat jäämään kakkoseksi väittelyssä.

Se on korvaamattoman arvokas voitto, mutta ei teille. En minä mikään feministi ole, tyhmä: D Inhoan vain kaltaisiasi vastenmielisiä öykkäreitä..

D Tajuathan että juuri olet suoltanut täyteen koko ketjun kurpparaivoa, feminismin puolesta sen vastustajia vastaan? Laitetaan nyt vielä tämä tähän kun on niin hauska: Pahoittelen, että jätin sinut huomiotta. Arvostan sitä, että omin sanoin kirjoitetaan linkkien sijasta. Minusta se iso vika on wannabe-feminismi, sukupolvesta riippumatta. Mutulla näyttää siltä, että wannabe-feministit ovat äänekkäimpiä ja saavat aikaan sen, että feminismi on kamalaa monien mielestä.

On hienoa kailottaa olevansa feministi vaikka ei ymmärrä mitään feminismistä? Juuri tätä minä vastustan. Haluaisin, että kaikki tietäisivät, ettei feminismi ole sellaista "miehet pitäisi tappaa"-ajattelua. Sinulla taitaa olla joku pakkomielle toistaa tuota yhtä fraasia? Jos et kuitenkaan välitä perustella enempää, on sinun argumenttisi yhtä tyhjän kanssa.

Helgamies on yhden lauseen trolli-botti. Jankkaa taistelijaytmeistä jankkaamasta päästyään. Helgamiehen ykköspakkomielle ovat muuten taistelija-ytmit. Ja se, että nainen ei saa olla yli vuotias. Taistelija-YTMeille kelpaa kaikki välillä v. Mistä muuten revit tuon 25v ikärajan? Taistelija-YTMien laajamittainen tuottaminen muuttaa yhteiskunnan rakenteita merkittävällä tavalla alkaen naisten seksuaalihuollon toteuttamisesta. Toisaaltaan naisvaltaisten alojen työntekijöitä joudutaan sankoin mitoin irtisanomaan yhteiskunnan ylläpitämistä suojatyöpaikoista.

Jotta saadaan kustannettua alati kasvavan taistelija-YTMien lukuisan joukon aiheuttama kustannus. Nyt kun esinahka on vedetty taakse, niin tervetuloa mukaan keskustelemaan: Kirkon opetuksen ja opin auktoriteettina on ainakin aiemmin pidetty Pyhän Raamatun sanaa. Uskokaa taikka älkää, kun sanon Teille, että homoutta puolustelevilla puheillanne olette suututtaneet Jumalan.

Elävä Jumala kysyy Teiltä: Jos se Teiltä jostakin löytyy, Ylipaimen käskee lukemaan seuraavat kohdat: He ovat itse ansainneet kuolemansa. Mitä Herramme Jeesus sanoi? Totisesti, laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennenkuin kaikki tapahtuu. Hän ei ole peruuttanut Pyhää Lakia. Hän on antanut Poikansa Jeesuksen, joka eli vanhurskaan elämän, kuoli lainrikkojen syyttömän kuoleman, ja hankki tällä sovituksella armon.

Jotka Lain tuomion edessä katuvat, tekevät parannuksen, luopuvat synneistä ja himoistaan. Jotka siis uskovat Jeesuksen sovitustyön. Muut jäävät Lain tuomion alle. Olette joutuneet Kaikkivaltiaan Jumalan epäsuosioon. Mutta jos tahdotte jatkaa mielivaltaisuuttanne koskien Jumalan Pyhää Sanaa vastaan, vastaatte itse seurauksista. Myös Uuden testamentin seurakunnalle osoitetut.

Moos luvut, Room 1: Miksi nämä hellarit tunkevat joka ketjuun? Ketjua lukematta feminismi on juntti miesten mielestä kamalaa, koska he eivät enää voi hallinoida naisen omaisuutta, heiltä on viety holhousoikeus naiseen, nainen saa käydä töissä ilman miehen lupaa, naista ei saa raiskata avioliitossa, kotikuritusoikeuskin on mennyt, nainen saa avioeron menettämättä omaisuuttaan, lapsiaan ja oikeuksiaan yhteiskunnassa, nainen saa päättää ehkäisystään ja abortistaan Kaikki tämä on juntti miehestä pelottavaa ja he katsovat perustuslaillisia oikeuksiaan loukatun.

Normaaleja miehiä ei feminismi pelota ja itsenäinen nainen on miehelle tuki, ei uhka. Hihhulifeministeille saa nauraa, niin tekevät feministitkin.

Kuka nyt kalliita rintsikoitaan polttaisi, ellei viiraisi pahasti. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Minäkin aina tiedä mitä mieltä feministi lesbo naiset on, vaikka en ole koskaan edes nähnyt yhtäkään, saati kuullut tai lukenut heitä.

Hyvällä itsetunnolla varustettu tosimies kestää vahvan naisen, ja on heikomman puolella - oli se sitten asiasta riippuen nainen, lapsi, mies, tai jokin muu ihmisryhmä. Koskas se vahva itsenäinen nainen alkaa kykenemään siihen että hoitaa itse asiansa eikä ulise koko aikaa? Tai että hän kestäisi vahvaa miestä, ilman että tarvitsee feminismin kainalosauvoja? Ja tässä tyypillisen femakon kommentti.

Sinä olet materialistinen ja hypergaminen sekä itsekeskeinen vanha kurppa, joka vielä kuvittelet että sinulla on oikeus naida ylöspäin. Sehän olet sinä joka kyselit että miski naisen pitäisi tehdä mitään muiden eteen. D Voiko olla enää steretyyppisemmän itsekäämpää femakkoa? Tuo shaming language-komenttisi tai kokoelmasi taas tulee suoraan katkeran vanhan kurpan näppäimistöltä, missä vieläkin luullaan että muut ovat välineitä ja esineitä joilla saavutat elämässä sen minkä haluat.

Raivotautinen murkku löysi sisäisen copypastensa, hauskaa. Vähemmän hauskaa on, ettei opettajilla taida olla enää edes rippeitä auktoriteetista.

Asiaa naputtelit , olen samaa mieltä. Nykypäivänä taitaa joillakin feministeillä olla tarkoituksena rähistä rähisemisen vuoksi hieman joka asiasta, ja joskus asian vierestä.

Moinen käytös on vahingollista ihan kaikille. Minä ihailen naisasialiikkeen naisia ja heidän toimintaansa esim. Silloin aikoinaan melkoisen moni mieskin oli äänioikeudeton naisten tavoin.

Nykypäivän naisasialiike koostuu liiaksi sokeista raivottarista, jotka ovat moraalisesti täysin hakoteillä. Tarkoitan tällä sitä, että he eivät tunnu erottavan oikeaa ja hyvää väärästä ja pahasta, ja toiminnallaan tietämättään heikentävät naisen asemaa yhteiskunnassamme.

Esimerkkinä miesten turha mollaaminen ja sokeus eri miesryhmien ongelmille, ja toisaalta kritiikitön suvaitseminen. Suvaitsevaisuus on heillä muodostunut melkein uskonnoksi, ja sumentanut ajattelun, puhumattakaan itsekritiikistä. Pahaa ja vahingollista ei pidä suvaita, sitä vastaan pitää uskaltaa taistella, vaikka sitten saisikin "suvaitsemattoman" leiman otsaansa. Yltiösuvaitseminen on pohjimmiltaan arvopohjan puuttumista.

Oma isoisäni äiti oli aikoinaan vannoutunut naisasialiikkeen nainen luvun alkupuolella, varsinkin luvulla. Hän olisi raivoissaan nykyisestä ajattelun pinnallisuudesta; pitkänäköisyyden ja moraalin puutteesta, mitä monet itseään feministeiksi kutsuvat naiset edustavat.

Siitä, että hän eli miltei vuotiaaksi, ja ehdin näistä asioista hänen kanssaan keskustella siinä iässä, jolloin jo jotain yhteiskunnasta ymmärsin.

Olen täysin samaa mieltä. Täytyy sanoa, että välillä näiden provojen keskellä raivo pääsee kiehahtelemaan, vaikkei sellaista keskustelutyyliä noin yleisesti suosikaan. Olisi ollut kiinnnostavaa tuntea esiäitisi. Ja Marrrnie, joskus häpeän itsekin niitä saamiani kiksejä, kun pääsen hattuilemaan palstaprovoille. Feminismi on jo pitkään ollut äärivasemmiston keppihevonen, jolla puretaan ydinperhe ja samalla kansallisvaltiot.

Esimerkiksi Naisasialiitto Unionin joka ei hyväksy miehiä jäsenekseen varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim hokee sanaa "fasisti" samalla toistonopeudella kuin teiniritsa sanaa "vittu". Toinen äärivasemmiston lellikki on maahanmuutto kehitysmaista ja niinpä feministit kantavatkin nykyisin enemmän huolta maahanmuuttajien oikeudesta alistaa naistaan kuin näiden naisten oikeudesta elää kuten haluavat.

Ihmiset kääntyvät pois feminismistä siis mm. Naisasialiitto Unionin fantasia on kantasuomalaisten naisten laajamittainen joukkoraiskaaminen taistelija-YTMien toimesta. Ja tätä päämäärää kohden Naisasialiitto Unioni vie suomalaista naista päivittäin antaessaan tukensa taistelija-YTMeille.

Ätmel osuu häränsilmään kuin jännämies lastiensa kanssa. Pieni joukkio friikkinaisia onnistui hetken aikaa sumuttamaan kanssasisariaan, mutta karvat ovat paljastuneet maailman tuulien pörhötellessä turkkia. Enää järkevät naiset eivät kailota kovaan ääneen olevansa feministejä, kun julkisuuteen pääsevät vaikuttavat järjestään aivokuolleilta ja monet ajatukset ovat yksiselitteisen vastenmielisiä. Tekijänaiset nyt eivät ole koskaan hairahtaneet tähän, koska heidän ei tarvitse.

Siloiteltu tie vain lähinnä mitätöi heidän oman kyvykkyytensä ja tuo jotain puolikaljuja ölisijöitä samalla viivalle. Itseä eniten kismittää tasa-arvon kaapun verhoiltu halpamaisuus. Kun naiset puhuvat tasa-arvosta, niin he vaativat systeemiä joka tasoittaisi heidät samalle tasolle tekijämiesten huippujen kanssa.

Toisaalta kun katsoo toiseen suuntaan eli reppanamiehiin, niin tasa-arvo ei enää kiinnostakaan. Kaiken epätasa-arvoisuuden pohja kun kuitenkin on miesten ja naisten eroavaisuudet henkisissä ja älyllissä lahjoissa. Miehistä löytyy paljon enemmän ääripäitä, naisten ollessa tasapaksumpaa massaa. Muutaman kirjan lukeminen yliopistossa ei vielä tee keskinkertaisesta tuhertajasta mitään älykköä, joten ei kannata lähteä keppihevosella moottoritielle keulimaan.

Kun feministit puhuvat tasa-arvosta, pitää korjata. Aitoa tasa-arvoa ei tietenkään vastusta kukaan järkevä. Arkipäivän feminismi ei edellytä järjestötoimintaa tai Tulvan lukemista.

Kyllä fiksu ihminen osaa muutenkin toimia ja saa myös kannattaa tasa-arvo-aatetta vaikka onkin lukenut vain muutaman kirjan. Ihan samalla logiikalla voisi väittää, että kukaan ei saisi äänestää jos ei ole perehtynyt aate- ja oppihistoriaan tai että jokainen maltillinen maahanmuuttokriitikko kuuluu kansallissosialisteihin.

Älä nyt tee itsestäsi naurettavaa, muutaman miljardin yleistystä kehissä. Miksi miehet haluavat naisasialiiton jäseniksi? Miksi miehet haluavat feministien tekevän jotain miesten kokeman vääryyden ja epätasa-arvon poistamiseksi yhteiskunnassa? MIKSI miehet eivät perusta Miesasialiittoa ja toimi poistaakseen miesten kokeman vääryyden ja epätasa-arvon yhteiskunnassa?

Miksi mies ei saa liittyä Naisasialiitto Unioniin? Minusta taas on mielenkiintoista tämä feminatsien ajatus: Ei kun oho, näinhän asia onkin. Mahtoiko asia olla ok naisille? Kukaan ei valita patriarkaatista tai matriarkaatista - reilu peli, kummatkin ajakoot omia asioitaan ja vahvempi voittakoon. Vaikuttaa siltä että naiset ovat kapitalisteja silloin kun voittavat ja sosialisteja silloin kun häviävät.

Joku voisi kyllä tehdä sen suuren palveluksen kaikille, että rikkoisi feministien ja vasemmiston välit. Feminismi on lakannut kauan sitten olemasta feminismiä. Feministinä ja suvakkiämmänä loukkaa tuo jatkuva yhdistäminen vihervassareihin. Palstan ätmeissäkin on enemmän punikkeja, yksi raivohullu jopa kehua retostelee asialla. En tietystikään halua myöskään samaistua rajat kiinni-roskaväkeen. Missä maltillisen oikeiston suvakit?

Feministit käsittelevät asioita marxilaisen kritiikin keinoin. Tällä palstalla ei ole enää muita kuin trolleja ja sekopäitä. Maltillinen väki on ajat sitten litonut tiehensä palstalta. Sinkut-palstalle osuvampi nimitys olisikin sekopäät.

Feminismi on ekliktinen käsite kuten esim "Islam" on kannattajilleen. Tämä johtuu siitä että feminismin nykymuoto on yksinkertaisesti imperatiivinen "Nainen on mielipiteissään aina oikeassa etenkin jos hän on feministi". Henkilökohtainen feminismisi voi olla omaehtoisesti rajoitettu koskemaan vain hyviä tm ja kauniita c asioita, mutta silti feminismin nykyluonteessa tuossa feministisessä ajattelutavassa on aina siemen aivan mihin tahansa poikkipuoliseen toimintaan. Se mikä feminismissä on kamalaa on niinsanottu sairas voimaantuminen.

Klassinen feminismi oli määritelty ja mikä oli määritelmän ulkopuolella ei ollut feminismiä. Nyt - kuten itsekin totesit "kattokäsite" voi olla mitä tahansa ja tämä tarkoittaa että feminismi ryöstää minkä tahansa asian sisällön sairaan voimaantumisen taatakseen.

En pysty kunnioittamaan ainuttakaan ihmistä joka osallistuu ja jatkaa tälläistä uskomusjärjestelmää ja henkistä degeneraatiota. Tuollainen ihminen ei ole lopulta mitään muuta kuin vallanhaluinen yksilödespootti joka haluaa maailman muuttuvan sisämaailmansa mukaiseksi - yksilö joka tarvii "absoluuttisen välineen", tavan olla koskaan olematta itselleen väärässä.

Kun ihminen ja hänen ajatusmaailmansa on siirretty järjen ja kritiikin tavoittamattomiin jollain mekanismilla on kyse sairastumisesta, ei ideologiasta. Jos pystyt osoittamaan nykyfeminismin sisältävän toimivan itsekriittisen ja itsekontrolloivan ominaisuuden niin voin pyörtää puheeni. Nähdäkseni klassiset älykkö-feministit on hakattu "aatteen" sisällä mennen tullen maahan kun öyhöttäjät haluavat öyhöttää, naista kun ei saa kritisoida.

Ihan ensimmäiseksi pyydän sinua kuitenkin lukemaan minun kommenttini tähän ketjuun. Ovatko ne sinusta öyhötystä? Jos käytät itseäsi esimerkkinä silloin edustat itseäsi yksilönä. Sinun käsityksesti ja feminismi-toteutuksesi ei ole sen enempää feminismiä kuin minä olen vaikkapa "anonyymin keskustelijan perikuva".

Feminismiä ja aatteita yleensäkin tulee tarkastaella niiden laajuuden ja todellisen tosiolevan sisällön mukaisesti - ilman yksilöintiä tai etenkään yksilöinnin mahdollistamaa kirsikanpoimintaa. Samaistutko sinä sitten kaikkiin feminismimuotoihin muka? Jos et niin miten voit edes väittää olevasi feministi? Tästä tulee se "No true Scotchman" systeemi nopeasti, mutta kenellä on oikeus sanoa mikä on oikeaa feminisimiä ja mikä väärää Jos määrittelyä ei voida tehdä oikeasti silloin on lopulta "Feminismi" ja jos olet feministi ja identifioidut sen kautta silloin allekirjoitat KAIKEN feminismin liitännäisyydelläsi, myös kaiken sen mistä varmasti mielelläsi sanoisit "Todellinen feministi ei koskaan Ensinnäkin hyvin harva ihminen identifioituu pelkästään yhden käsitteen kautta.

Jokaisella on oikeus määritellä oma ajatusmaailmansa ja omat identiteettinsä, mutta ei siltikään ole vastuullinen kaikesta, mitä saman identiteetin alla tapahtuu. Sen mukaan naisille tulee olla samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin miehille. Sitä, että joku toinen feministiksi itsensä identifioiva ihminen sanoo, että "haluan tappaa kaikki miehet" tai vaikka "autoverotusta pitäisi ehdottomasti laskea" ei tarkoita, että minä olisin näistä samaa mieltä.

Wikipedian lainaus tiivistää feminismin periaatteet ja perusarvot hyvin ja niistä kaikki feministit ovatkin samaa mieltä. Ne, millä keinoin ja mitä muuta halutaan ajaa, ovat neuvottelukysymyksiä, joista käydään rajanvetoa. Eri ryhmittymät ajavat eri asioita. Se, että joku olettaa minun tai muiden feministien ajavan samoja asioita kuin jotkut äärimmäisyyksiin menevät feministit, on harmillista.

Onneksi väärinkäsityksiä voi oikoa. Täällä tuntuu olevan vallalla käsitys, että on vain yksi feminismi, ja kaikki feministit ovat samanlaisia. Se on hyvin yksinkertaista ajattelua, vähän sama kuin ajateltaisiin, että kaikki kokoomuksen kannattajat ajaisivat NATO-jäsenyyttä. Ihmiset valikoivat useita aatteita ja identiteettejä, jotka vastaavat heidän ajatteluaan parhaiten, ja kannattavat sydäntään lähellä olevia näkemyksiä.

Jos kokoomuslaiset olisivat kaikesta samaa mieltä, Helsinki, Vantaa ja Espoo olisivat jo yhtä ja samaa kaupunkia, näin esimerkkinä. Voidakseen vaikuttaa yhteiskunnassa edes jotenkin, ihmisten täytyy ryhmittyä. Jokainen ihminen kuitenkin ajattelee hieman eri tavoilla eri asioista, mikä johtaa siihen, että sisäistä rajanvetoa täytyy tehdä. Minä voin aivan hyvin elää siinä todellisuudessa, että on feministejä, joiden monet näkemykset eroavat omistani.

Luulisi teidän miestenkin voivan sallia ajattelun monimuotoisuuden. Sinun logiikallasi kukaan ei voisi määritellä itseään mitenkään. Joku hemmoteltu valkoinen lahna marmattaa Ja samalla tukee muslimeita koska he ovat "in the struggle" Vitun tyhmiä lahnoja kaikki.. Nyt tuli pitkästä aika todella tasa-arvoinen uutinen. Mahdetaanko partiointi aloittaa Westendistä, Suvelasta vai Leppävaaran asemalta? Pitäisi välittää oikea viesti, ettei kenenkään turvattomuus leimaisi koko asuinaluetta. Ja toinen tasa-arvoa lisäävän toimenpiteen uutinen.

Eräkettua harmittaa, kun sillä ei ole omaa "valkoista, marmattavaa lahnaa". Eikä sellaista tuollaisella asenteella saakaan. Olet oppikirjaesimerkki siitä, että feminismiä yhä tarvitaan. Kyllä, te valkoiset marmattavat lahnat olette jokaisen valkoisen miehen mieleen. Mitäs jos vain vastaisit sillä eräkettu-nimimerkilläsi, etkä leikkisi gay-valkoritaria joka välissä?

Nyt on, arvon Eräkettu Von Gaylord. Eli paskahousutäti ei ole vain homofoobinen tyhmä huora, vaan myös syyttää toisia multinikkailusta, mihin syyllistyy itse.

Hyvä ett tämä on etusivulla, ihmiset näkevät minkälaisia te femakot olette oikeasti. En minä ole mitään syytellyt, kunhan vain huomautin: D Äläkä ole niin vakava, ajele vaikka pyllysi posliiniksi välillä.. D Vanha huora aloitti nolona selittelyn! Onko kiva olla kuin elukka, jonka käytöksen jokainen pystyy ennustamaan? D Moi tarralenkkari, onko kiva kun paljastuit paskahousutäteiltystä?

D Arvasinhan minä että olet sairas ja tyhmä femakko, ja taas lohduton kohtalosi oli tulla eläväksi esimerkiksi siitä mitä sairauttaa femakot edustavat. ALoit siis multinikkialemaan ja vielä miesnimimerkillä, kun totuus feministeistä tuli julki. Hauskasti osoitat, että miten koet alemmuutta meihin miehiin, kun matkit minua ja uskottavuuden lisäämiseksi käytät miesnimimerkkiä.

Tunnen suurta ylpeyttä ja ylemmyydentuntoa, tämän viestiketjun lukemisen jälkeen on hienoa olla mies. Oikein ylpeä palstan pojista ja miehistä, loistavasti vedätte, ihan Kyllä, edellä oleva oli sarkasmia Feministeissä ei ole mitään kamalaa, feminismi ei millään tavalla haittaa tai negatiivisesti vaikuta elämääni.

Feministit on kuin koppakuoriaiset. Yleensä niistä ei ole mitään haittaa, ja jos näyttää että on haittaa niin sitten vaan heittää ne pois tai liiskaa ne. Kaikkiin aatteisiin osallistuu aina niitä ääriaineksiakin, jotka käyttävät aatetta oman focuksensa mukaan keppihevosena jolla ratsastaa.

Pakolainen on otsikko ja sen alle mahtuu laidasta toiseen pakolaisuuden statusta kantavaa tyyppiä. Toiset noudattaa annettua kaavaa ja toiset soveltaa liikaa. Lukee kuin piru raamattua aika hyvä sanonta. Eihän feminismi haittaakkaan elämää jos ne lehmät pysyy poissa silmistä.. Mahtaa olla sinullakin kotikasvatus kohdallaan: Onnittelut vanhemmillesi että onnistuivat noinkin turhan ja tyhmän ihmisen maailmaan tekemään.

Ei feminismissä itsessään mitään vikaa ole. Minuakin voisi kutsua feministiksi tietyssä mielessä. Mutta feminismiin liittyy ja sen sivuvaikutuksena on syntynyt monia negatiivisia asioita. Feminismiä pitää saada kritisoida ja ärsyttävimpiä ovat ne sokeat feministit, jotka pitävät feminismiä jonain kaiken kritiikin yläpuolella olevana asiana, eivätkä pysty tai halua nähdä mitään negatiivisia asioita siihen liittyen.

Sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet polkujesi suunnan. Johanneksen Ilmestyksestä Luku 2: Sanoen itseään profeetaksi hän opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua lihaa.

Paavalin 1 kirjeestä Korinttolaisille Luku Eihän mies ole alkuisin vaimosta vaan vaimo miehestä. Miestä ei luotu vaimoa varten vaan vaimo miestä varten. Paavalin 1 kirjeestä timoteukselle Luku 2: Aadamhan luotiin ensin sitten Eeva, Siksi TAHDON että nuoret lesket menevät naimisiin, synnyttävät lapsia, hoitavat kotiaan eivätkä anna vastustajalle mitään aihetta solvaamiseen.

Ja Joosef vietiin Egyptiin, ja Potifar, egyptiläinen mies, joka oli faraon hoviherra ja henkivartijain päämies, osti hänet ismaelilaisilta, jotka olivat hänet sinne tuoneet. Mutta Herra oli Joosefin kanssa, niin että hän menestyi kaikessa, ja hän oleskeli isäntänsä, egyptiläisen, talossa. Ja hänen isäntänsä näki, että Herra oli hänen kanssaan ja että Herra antoi kaiken, mitä hän teki, menestyä hänen käsissään.

Niin Joosef saavutti hänen suosionsa ja sai palvella häntä. Ja hän asetti hänet talonsa hoitajaksi ja uskoi hänen haltuunsa kaikki, mitä hänellä oli. Ja siitä ajasta lähtien, kun hän oli uskonut hänen hoitoonsa talonsa ja kaiken, mitä hänellä oli, Herra siunasi egyptiläisen taloa Joosefin tähden, ja Herran siunaus oli kaikessa, mitä hänellä oli kotona ja kedolla.

Niin hän jätti Joosefin haltuun kaikki, mitä hänellä oli, eikä hän itse välittänyt mistään, paitsi ruuasta, jota hän söi. Mutta Joosefilla oli kaunis vartalo ja kauniit kasvot. Ja tapahtui jonkun ajan kuluttua, että hänen isäntänsä puoliso iski silmänsä Joosefiin ja sanoi: Mutta hän kieltäytyi ja sanoi isäntänsä puolisolle: Hänellä ei ole tässä talossa enemmän valtaa kuin minulla, eikä hän ole kieltänyt minulta mitään, paitsi sinut, koska olet hänen puolisonsa.

Kuinka minä siis tekisin niin suuren pahanteon ja rikkoisin Jumalaa vastaan! Ja vaikka vaimo joka päivä puhui sellaista Joosefille, ei tämä suostunut makaamaan hänen vieressänsä eikä olemaan hänen kanssaan. Mutta eräänä päivänä, kun Joosef tuli taloon toimittamaan askareitaan eikä ketään talonväestä ollut sisällä saapuvilla, Mutta tämä jätti vaippansa hänen käsiinsä, pakeni ja riensi ulos. Kun hän nyt huomasi, että Joosef oli jättänyt vaippansa hänen käsiinsä ja paennut ulos, Ja kun hän kuuli minun kirkaisevan ja huutavan, jätti hän vaippansa viereeni, pakeni ja riensi ulos.

Ja hän pani vaipan viereensä siksi, kunnes Joosefin isäntä tuli kotiin. Ja hän puhui hänelle samalla tavalla, sanoen: Kun hänen isäntänsä kuuli puolisonsa kertovan ja sanovan: Ja Joosefin isäntä otti hänet ja pani hänet vankilaan, paikkaan, jossa kuninkaan vangit säilytettiin; ja hän jäi siihen vankilaan. Mutta Herra oli Joosefin kanssa ja soi hänen saavuttaa suosiota ja päästä vankilan päällikön armoihin.

Ja vankilan päällikkö uskoi kaikki vangit, jotka vankilassa olivat, Joosefin haltuun. Ja kaikki, mitä siellä toimitettiin, tehtiin hänen toimestaan.

Eikä vankilan päällikkö ollenkaan valvonut sitä, mikä oli Joosefille uskottu, sillä Herra oli Joosefin kanssa. Ja Herra antoi menestyä sen, mitä hän teki. Poikani, kuuntele minun viisauttani, kallista korvasi minun taidolleni 2. Sillä hunajaa tiukkuvat vieraan vaimon huulet, hänen suunsa on öljyä liukkaampi.

Mutta lopulta hän on karvas kuin koiruoho, terävä kuin kaksiteräinen miekka. Hänen jalkansa kulkevat alas kuolemaan, tuonelaan vetävät hänen askeleensa. Ei käy hän elämän tasaista polkua, hänen tiensä horjuvat hänen huomaamattaan. Niinpä, lapset, kuulkaa minua, älkää väistykö minun suuni sanoista.

Pidä tiesi kaukana tuollaisesta äläkä lähesty hänen majansa ovea, 9. Miksi en kuullut neuvojaini ääntä, kallistanut korvaani opettajilleni? Olin joutua kokonaan turmion omaksi keskellä seurakunnan ja kansankokouksen. Juo vettä omasta säiliöstäsi, sitä, mikä omasta kaivostasi juoksee.

Vuotaisivatko sinun lähteesi kadulle, toreille sinun vesiojasi! Olkoot ne sinun omasi yksin, älkööt vierasten sinun ohessasi. Olkoon sinun lähteesi siunattu, ja iloitse nuoruutesi vaimosta.

Armas peura, suloinen vuorikauris-hänen rintansa sinua aina riemulla ravitkoot, hurmautuos alati hänen rakkaudestaan. Miksi, poikani, hurmautuisit irstaaseen naiseen ja syleilisit vieraan vaimon povea? Sillä Herran silmien edessä ovat miehen tiet, ja hän tutkii kaikki hänen polkunsa. Jumalattoman vangitsevat hänen rikoksensa, ja hän tarttuu oman syntinsä pauloihin. Kurittomuuteensa hän kuolee ja suistuu harhaan suuressa hulluudessaan.

Poikani, noudata minun sanojani ja kätke mieleesi minun käskyni. Noudata minun käskyjäni, niin saat elää, säilytä opetukseni kuin silmäteräsi. Sido ne kiinni sormiisi, kirjoita ne sydämesi tauluun. Sillä minä katselin taloni ikkunasta ristikon läpi, 7.

Hän kulki katua erään naisen kulmaukseen ja asteli hänen majaansa päin 9. Esihenkilö jatkoi silti seurassamme, ja osin jatkoi käytöstään. Hallituskumppanini suojeli minua ja piti huolen, ettei tilanne eskaloituisi. Kävi ilmi, että tämä on esimiehelle tyypillistä käyttäytymistä. Pitkin kyseistä vuotta esihenkilö käyttäytyi minua kohtaan alentuvasti, halveksivasti, seksistisesti ja sovinistisesti. Tuntui, että minua rankaistiin siitä, että en ollut jotenkin hullaantunut häneen tai ollut hänen käytettävissään.

Aina kun koetin asiaa nostaa esille, minulle todettiin, että hän on oikea tasa-arvon airut, jolle nämä asiat ovat tärkeitä — kyseessä oli oltava vain meidän keskinäinen konflikti. Olin opiskeluaikanani aktiivinen ylioppilaskuntatoimija ja toimin useissa eri luottamustehtävissä opiskelijapolitiikan parissa. Ajoista on jäänyt paljon hyviä ja ihania muistoja, mutta asia, joka on omalta osaltani peruuttamattomasti myös pilannut osan muistoista, on ylioppilaskunnassa vallinnut, hiljaisesti hyväksytty seksuaalisen ahdistelun kulttuuri.

Kaikki tiesivät ahdistelukulttuurista pääsihteeri- ja puheenjohtajatasoa myöten. Asia oli yksinkertaisesti osa täysin normaalia arkea. Ahdistelukulttuuri näkyi paitsi panopuheina jatkoilla, joita höysti usein alkoholin käytön korostaminen; sitsilauluissa, joissa laulettiin fuksien kanssa seksin harrastamisesta; fyysisenä, ei-toivottuna kosketteluna ja lähentelynä juhlissa; hyvä veli -verkostona, jonka suosiollisuus ratkaisi muun muassa luottamustehtävissä jatkamisen; mutta myös vaikenemisena epäoikeudenmukaisesta käytöksestä.

Kukaan ei ollut halukas osoittamaan tai näkemään epäkohtia toiminnassa, etteivät vaarantaisi omaa tulevaisuuttaan politiikan ja järjestötoiminnan parissa — kukaan ei yksinkertaisesti halunnut niskoilleen mainetta hankalana tyyppinä. Uusia opiskelijoita ja järjestöaktiiveja varoiteltiin eräistä vanhemmista järjestötoimijoista, saalistajista, jotka lyöttäytyvät pian uuden tulokkaan seuraan, ryhtyvät mentoreiksi, tarjoavat alkoholia, tutustuttavat verkostoihinsa, ja lopputuloksena pyrkivät intiimiin kanssakäymiseen.

Onnistuessaan he tekevät hienovaraisesti selväksi, että uusi tulokas on nyt korkattu ja siirtyvät seuraavaan. Ahdistelijat olivat tuttuja ihmisiä, karismaattisia ja hyvässä asemassa, kaikin puolin ns. He tuntuivat selviävän käyttäytymisellään kuin koira veräjästä, samalla, kun seurasin useamman nuoren naisen katoamista kokonaan pois toiminnasta.

Aktiiviaikoina kohtasin ahdistelua ja sopimatonta käytöstä lukemattomissa eri tilanteissa, mutta silti yksi tapahtuma on vaikuttanut elämääni kaikkein eniten. Osallistuin erään järjestön vuosijuhlille toisen opiskelijajärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa. Juhlat olivat hauskat ja railakkaat, kuten niin usein ennenkin. Olin tunnettu hahmo ja hyvin verkostoitunut, joten seuraavista kekkereistä oli helppoa siirtyä taas seuraaviin. Loppuillasta lyöttäydyin muutaman tutun aktiivin seuraan, ja pian tämän jälkeen minulla ei ole enää mitään muistikuvia koko illan ja yön ajalta.

Sen tiedän, etten koskaan päässyt kyseisistä juhlista kotiin nukkumaan. Aamulla herään tuntemattomassa paikassa siihen, että joku koskettelee minua intiimisti. En edelleenkään ymmärrä, missä olen, mitä tapahtuu ja olen liian tokkurassa reagoidakseni. Hetkeä myöhemmin havahdun tällä kertaa siihen, että käsi puristelee rintojani ja joku nostaa päätäni suudellakseen minua.

Tässä vaiheessa kuulen, kuinka ovi avautuu ja ehkä kolme nuorta miestä astuu tilaan. He pysähtyvät hetkeksi, selvästi yllättyneinä siitä, että tilassa on joku. Tässä vaiheessa havahdun ensimmäistä kertaa tietoisemmaksi siitä, missä olen ja mitä tapahtuu.

Olen edelleen juhlatilassa, makaan sohvalla, ja ahdistelijani on toinen niistä tutuista aktiiveista, joiden kanssa olen illalla viimeiseksi jutellut: Selvittelen päätäni, nousen ylös, kerään tavarani, löydän takkini ja lähden kotiin. Olen äärimmäisen häpeissäni ja ajattelen, että olen ansainnut tämän. Olin liian humalassa, liian riehakas, liian näkyvä ja nyt olen saanut nöyryytykseni. Rohkaistuttuani kerroin tapahtuneesta toisille ylioppilaskuntatoimijoille.

Olisin halunnut, että joku olisi sanonut, että se, mitä tapahtui, oli väärin, ja että hän auttaa minua viemään asian eteenpäin. Törmäsin täydelliseen muuriin aiheen ympäriltä ja vähän kerrallaan ymmärsin olevani yksin asian kanssa. Oireilin voimakkaasti ja tunsin syvää häpeää. Yritin puolustaa muita, jotka eivät kokeneet ylioppilaskuntaa enää turvalliseksi tilaksi ja nostaa näkyviin ylioppilaskunnassa normalisoitunutta, naisvihamielistä ja myrkyllistä kulttuuria.

Tiesin tietysti, mitä siitä seuraa: Nykyään hän toimii merkittävässä asemassa poliittisella järjestökentällä. Yhä edelleen tunnen tapahtuneesta ahdistusta, vihaa ja ennen kaikkea voimattomuutta siitä, että kohtaloni oli täysin toisten ihmisten käsissä, enkä voinut muuttaa mitään.

Minusta tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka itsevarmasti mies voi käyttää hyväksi ystävällisyyttäsi ja kärsivällisesti suunnitella hyväksikäyttöäsi ja kuinka häntä uskova nuori nainen vuosiakin myöhemmin häpeää ja tuntee syyllisyyttä tapahtuneesta, vaikkei mitään fyysistä hyväksikäyttöä edes ollut.

Nainen maksaa ja mies senkun porskuttaa. Hän kertoi, että malleina on kovin erlaisia tyttöjä ja kaltaiseni vaalea sopisi hyvin joukkoon. Seuraavalla kerralla kioskissa asioidessani hän yhä kyseli kiinnostustani mallin hommiin ja antoi puhelinnumeron johon voisin soittaa. Myöhemmin ymmärsin, että epäilykseni heräsi tässä vaiheessa, sillä kysyin, että voisinko sen sijaan tavata niitä muita malleina olleita tyttöjä.

Hän vastasi, että tottakai. Kolmannella kerralla mies jatkoi pyytelyään, mutta kun kysyin niistä toisista tytöistä, heitä ei kuulemma pystytty tavoittamaan nyt. Hän pyysi minua tulemaan kioskin sulkemisaikaan paikalle, josta hänen ystävänsä vie minut studiolle kaupungin ulkopuolelle. Tiesin heti, että mies oli käyttänyt ystävällisyyttäni hyväkseen, jotta luottaisin häneen ja lähtisin ties minne vieraan miehen matkaan.

Silti, vielä tässäkin vaiheessa hymyilin kohteliaasti, maksoin ostokset ja lähdin kotiin. En koskaan palannut kioskiin ja muutin alueelta pian tapahtuneen jälkeen. Vaikka olin ollut epäileväinen alusta asti, niin silti häpesin omaa naiiviuttani. Häpesin sitä, että olin uskonut hänen olleen oikeasti ystävällinen ja mukava mies ja tieto siitä, että hän oli koko ajan valmistanut minua lähtemään autolla tuntemattomaan paikkaan sai minut tuntemaan syyllisyyttä.

Vuosia myöhemmin tajusin, että hän on saattanut tehdä saman ties kuinka monelle muulle tytölle. Loppujen lopuksi olin onnekas, koska minua ei mallintyöt ole koskaan kiinnostanut ja olin ikäisekseni kokenut, matkustellut ja lukuisia epäilyttäviä tilanteita kokenut. Entä ne kaikki muut, aluella paljon nuoremmat tytöt, joista tarjous mallintöistä kuulostaa kiinnostavalta. Jotka eivät ymmärrä tehdä lisäkysymyksiä. Tunsin syyllisyyttä siitä etten ollut raportoinut miestä tai kertonut hänestä kenellekään.

Olin hiljaisuudellani mahdollistanut miehen toiminnan — ehkä joku oli minun jälkeeni lähtenyt hänen mukaansa. Enää en voi palata paikkaan tai tilanteeseen tai korjata mitään, mitä mahdollisesti on voinut tapahtua. Isä ja poika lyöttäytyy seuraan. Iät varmaan ~30 ja ~50, isä yrittää iskeä mua, poika äitipuolta. Naureskellaan että mitähän vittua. Hetken päästä katkeaa muisti, molemmilta. Hirveästi ei illan aikana oltu ehditty juomaan. Äitipuoli oli lähtenyt vessaan kaiketi oksentamaan ja päässyt hyttiin hoipertelemaan, itse olin onnistunut lyöttäytymään jonkun pariskunnan seuraan tupakkakoppiin, kumpikaan ei oikein muista illan kulkua, mutta mitä ilmeisimmin juomiin laitettu jotain molemmilta katkesi ja palasi muisti samoihin aikoihin , kuitenkin vältytty pahimmalta.

Naurettiin asialle ja todettiin että oppipaahan ainakin ettei ota juomia vastaan ellei ole itse suoraan ottamassa tiskiltä. Olin 14 kun vanhempani erosivat ja äitini alkoi seurustelemaan uuden miehen kanssa. Sain jo ensitapaamisella miehestä kummallisen viban. Viirusilmät, jotka viipyivät lapsen kropallani vähän liian pitkään ja jotenkin ylihallitseva olemus. Hän puhui usein äitini tohtorin tutkinnolla varustettu älykäs ja hauska nainen yli ja nauroi mielestäni väärille asioille.

Hän huolettomasti käytti n-sanaa oikea isäni on Afrikasta minun kuulteni ja puolusteli sen käyttöä äidilleni. Vieroksuin miestä alusta alkaen, enkä peitellyt tyytymättömyyttäni suhteeseen. En täysin tiedä miksi, mutta pari kuukautta suhteen alettua, ehkä siksi että olin niin epäileväinen suhteesta, vein äitini puhelimen ja kävin läpi hänen tekstiviestinsä. Löysin miehen äidilleni lähettämiä rajuja ja yksityiskohtaisia seksifantasiaviestejä.

Menin viesteistä täysin shokkiin, minua kuvotti ja hävetti, enkä pystynyt puhumaan äidilleni. Tiesin, että tekstiviestien lukeminen oli väärin enkä halunnut paljastaa että olin vienyt äitini puhelimen. Päädyin lopulta pitkän maanittelun jälkeen paljastamaan äidilleni, hysteerisesti itkien, mitä oli tapahtunut ja hän kertoi asiasta myös miesystävälleen. Kerron tämän kaiken siksi, että kuvittelin vuosikaudet tämän tekstiviestitapauksen olleen syy sille miksi mies lopulta kävi minuun käsiksi.

Luulin, että olin antanut miehen ymmärtää minun olleen hänestä kiinnostunut, kun olin lukenut nämä tekstarit. Ensimmäinen seksuaalissävytteisen tapaus, jonka muistan on se kun istuin olohuoneen lattialla illalla ja mies tuli ulos äitini makuuhuoneesta alasti, penis pienessä erektiossa ja pysähtyi tuijottamaan minua eteiseen hämärässä.

Katsoin nopeasti poispäin ja näin sivusilmällä kun hän jäi hetkesi seisomaan, kunnes poistui vihdoin vessaan. Tämän jälkeen tapaukset tihenivät. Hän tykkäsi laittaa kätensä housuihinsa katsoessaan televisiota kun olin yksin hänen kanssaan samassa huoneessa. Muistan edelleen lemun mikä hänen sormistaan lähti kun hän vihdoin kaivoi kätensä ulos housuista.

Hän jotenkin aina löysi syyn tuoda sormet lähelle minua. Kerran hän tuli tervehtimään minua makuuhuoneeseeni kun olin leikkimässä kissani kanssa. Olin selin oveen päin ja yhtäkkiä tunsin kun hän liutti kätensä paitani alle ja räpläsi rintaliivieni remmejä. Jähmetyin, tuijotin vain kissaa ja hän taisi sen jälkeen poistua huoneesta.

Viimeinen tapaus jonka muistan on se kun istuin sohvalla lyhyissä shortseissa ja pidin kissaa sylissäni. Mies tuli tervehtimään minua, paijasi kissaa ja liutti kätensä kissan alle haaroväliini. Äitini oli kotona, mutta eri huoneessa. En muista miten pääsin tilanteesta pois.

Suhde loppui pian kissatapauksen jälkeen minusta riippumattomista syistä, enkä puhunut tapauksesta kenellekään vuosikausiin.

Syytin itseäni kun olin mennyt lukemaan ne tekstiviestit ja että olin johtanut miestä harhaan. Siis minä, 14 — 15 vee teini, johtanut keski-ikäistä miestä harhaan. Aikaisin on meihin iskostettu ajatus siitä, että naiset ovat aina vastuussa miesten mielivaltaisista seksuaalisuuden purkauksista. Olen myöhemmin elämässäni kohdannut kaikkea tätä skeidaa eri muodoissa yhä uudelleen ja uudelleen, suhteissa, kaveripiireissäni ja työpaikoilla. Ensimmäinen reaktioni oli pitkään etsiä syytä itsestäni tai pyrkiä ymmärtämään häiritsijää.

Suostua seksiin painostuksen alla. Syyttää omaa humalatilaani, tyhmyyttäni ja naiiviuttani. Lisäksi käsitykseni etenkin vanhemmista miehistä oli pitkään se, että he ovat kaikki minusta varmaan jollain tavalla seksuaalisesti kiinnostuneita ja että ulkonäköni on ainoa asia joka minussa näitä ihmisiä kiinnostaa.

Teki muuten ihmeitä itsetunnolle kaikki tämä paska. Näissä ajatuksissa ja asenteissa onkin ollut paljon purettavaa, mutta etenkin viimeisen puolentoista vuoden aikana oon oikeasti alkanut sisäistämään, että tää ei ihan oikeesti oo mun syytä. Kävin viime viikolla tekemässä rikosilmoituksen tosta vitun runkkarista. Rikos on valitettavasti jo vanhentunut, mutta halusin että tapauksesta jää jälki edes jonnekin.

Pääsin aikoinaan harjoittelijaksi kustantamoon, jossa työskentelevä vanhempi mies tunnettiin muun muassa siitä, että hän katsoi naisten kanssa keskustellessaan aina rintoihin, ei silmiin.

Kerran vaativan editointityön jälkeen hän kehui minua sanoen, että olen aikamoinen tekijä nuoreksi tytöksi. Kerran pikkujoulujatkoilla tulin juoneeksi liikaa ja sammuin.

Havahduin pimeässä huoneessa siihen, että kyseinen mies riisui alushousujani. Sain haalittua vaatteet ylleni ja säntäsin nopeasti muiden joukkoon. Jälkikäteen häpesin sitä, että juomalla itseni kanveesiin olin mahdollistanut tapauksen, ja kanavoin vitutukseni itseni ruoskimiseen.

Olin juuri saanut keskenmenon, joka oli fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen rankka. Menetin paljon verta ja verensiirroista huolimatta olin pitkään heikko. Minulle tarjoutui kuitenkin mahdollisuus tehdä jotain kivaa ja pääsin hiusmalliksi. Menin paikalle ajoissa ja hiuksiini tehtiin useita kampauksia. Tilaisuus oli jonkinsortin kurssi ja me kaikki hiusmallit olimme esillä.

Minun piti nojata pää alaspäin tuolilla kun hiuksiani kiharrettiin. Ajattelin ottaa hauskan kuvan miehelleni. Opettaja, vanhempi mies ja jonkinlainen hiusguru kävelee tuolini ohi ja nauraa hassulle selfielleni.

Sanon lähettäväni sen miehelleni. Sen kuullessaan hän naurahtaa ja tarttuu minua niskavilloista. En pysty liikkumaan, kun hän painaa pääni haaroihinsa ja alkaa nylkyttämään. En osaa sanoa mitään. Kampaajaoppilas naurahtaa väkinäisesti, minä en sano mitään, eivätkä muutkaan kurssilaiset tai hiusmallit.

Olin vuotiaana jo useamman vuoden kestäneen tapani mukaan pe iltana täyskännissä kaupungilla, kun pankkiautomaattivälikössä lämmitellessäni, sinne kaverikseni änkesi suunnilleen ikäiseni, mukavan oloinen poika.

Hän tarjosi lisää juomista ja tottahan toki pullo maistui. Hetkisen ryypiskelyn jälkeen hän tarjoutui saattamaan minua kotiinpäin. Hän talutti minua, kun en oikein tahtonut pystyssä pysyä. Vähän matkaa kuljettuamme pysähtyi auto viereemme ja siinä oli tuon pojan kavereita. Ennen kuin huomasinkaan makasin takapenkillä tuntemattoman tuttavuuteni kainalossa selittäen, mihin olisin menossa. No kyyti päätyi ihan muualle. Kolmikko talutti minut kännisen teinitytön kerrostalo asuntoon toiselle puolelle kaupunkia.

Halusin vain nukkumaan, joten raahauduin mukana. Sänkyyn kaaduttuani ajattelin tyhmänä, että saisin nukkua pääni selväksi. Mutta silloin toinen autossa olleista tarttui käsiini ja kuski alkoi vetää farkkuja jaloistani.

Maksu kyydistä piti kuulemma suorittaa. Siinä vaiheessa se nuorin tuttavuuteni poistui takavasemmalle, hän ei halunnut osallistua. Sain hoettua eitä, mutten mitään muuta saanut sanottua, eikä tuolla ollut noille pojille mitään väliä. Hetken pyristelin vähän vastaankin, mutta kun jätkät vain nauroivat annoin olla. Poistuin päähäni, kuten olin jo aiemmin tottunut. Pettymys ekan jätkän äänessä, kun se huomasi, etten ollutkaan neitsyt, sai minut jopa tuntemaan jotakin sairasta vahingoniloa.

Kun he vaihtoivat vuoroja olin jo täysin lamaantunut. En tuntenut mitään muuta kuin inhoa kaikkia miehiä kohtaan. Heidän lopetettuaan menin suoraan kylppäriin ja suihkuun.

Lojuin siellä, kunnes he kolkuttelivat ovella. Tämä nuorin jätkä tuli saattamaan, mut ulos. Pyysi anteeksi kavereidensa puolesta. Kävelin aamuyöstä kohti kotia, matkaa tuli joku 7 kilometriä. Ajattelin, että hyppään alas — poistun paskasta elämästäni. Tunsin, etten jaksa selvitä. Pelkäsin, että hän hylkää minut, jos saa tietää, mikä tyhmä känniääliö huora olen ollut. Vihasin itseäni, kun en pistänyt enemmän vastaan. Sanoin ekaa kertaa Ei.

Eikä sillä ollut merkitystä. Ei minun tahdollani ollut merkitystä. Vain ruumiini kelpasi ja sekin oli väärä, kun en ollutkaan kokematon. Eipähän saaneet kymmentäpistettä neitsyydestäni nuo raukkapaskat!

Havahduin tähän jotenkin tänään. Ne ovat isiä, veljiä, ukkeja, naapureita, vuokranantajia, kavereita, poikaystäviä, aviomiehiä. Eli ihan tavallisia, töissä käyviä ja yhteiskunnan jäseniä. Heillä saattaa olla laaja ystäväpiiri, perhe ja pieniä lapsia. Sama tyyppi, johon on tutustunut puoli vuotta aikaisemmin ja jonka esittelee äidille kahvipöydässä, onkin se sama tyyppi joka survoo itsensä sisääni kun vielä nukun. Kesäjuhlissa koko perheen yhteinen ystävä hokee kuusivuotiaalle lapselle, että tästä tulee hänen morsiamensa ja se on hauskaa kaikille muille, paitsi tälle lapselle.

Tekisi mieli ravistella tätä vinoutunutta maailmaa. Ei saatana, haluan tehdä jotain NYT, että tämä loppuu. Elin pitkään suhteessa, jossa pakotettiin seksiin ja kosketteluun. Suhde oli alisteinen ja en päässyt pois. Sperma valui suusta samaan aikaan kun kyyneleet silmistä. Usein heräsin yöllä myös siihen että miehen sormet ovat sisälläni ja hän tyydyttää samaan aikaan itseään. Koetin maata hiljaa paikoillaan, ettei huomaa että olen hereillä.

Myös piti nukkua aina alasti, jotta saa yöllä tehdä halutessaan näin. Myöskin syytti aina minua likaisuudesta kun hänen sperma valui sisältäni ja huoritteli likaiseksi huoraksi. Juoksin aina nopeasti pesemään itseni. Jos lakanalle meni jotain, koetin äkkiä vaihtaa ne. Lakanan vaihto sai aina huudon aikaan, että miksi olin niin likainen, että sotkin lakanatkin. Tämä ei niinkään ole mitään seksuaalista väkivaltaa mutta kuitenkin tapaus joka vaikuttaa minuun niin että edelleenkin jos suutun, käteni alkavat täristä kovaa.

Asuin vielä tuohon aikaan lapsuudenkodissani kummankin pikkusisarukseni kanssa. Pikkuveljeni eli pahinta murrosikäänsä ja osasi todellakin käydä kaikkien, erityisesti minun, hermoille. Hän oli senttinen ja harrasti kamppailulajeja. Meillä oli ollut taas riitaa ja päätin mennä suihkuun rauhoittuakseni. Paitsi että veli päätti tulla jatkamaan riitaa kylppäriin.

Kun veli ei lähtenyt pyytämällä tai huutamalla, suihkutin hänen päälleen vettä. Hän raivostui ja tarttui kurkustani kiinni niin rajusti että takaraivoni iski suihkukopin kiviseen hyllyyn. Hän jatkoi kuristamista ja sitten alkoi lyödä minua vatsaan ja ympäri kehoa.

Mummoni joka oli meidän lisäksi silloin kotona, yritti tulla väliin mutta pienikokoisena hänestä ei ollut rauhoittamaan veljeäni. Jossain vaiheessa veljeni tokeni ja lähti itse pois.

Jäin yksin suihkuun tärisemään ja itkemään hysteerisesti. Hänen mielestään asia piti selvittää sisäisesti enkä olisi myöskään saanut kertoa asiasta kenellekään. Tähän en kuitenkaan suostunut ja oikeastaan ystäväni ja poikaystäväni olivat suurin tukeni tässä tilanteessa. Onneksi veljeni ja äitinikin on pyytänyt käytöstään ja sanojaan anteeksi, mutta siinä ehti pari vuotta kulua ennen kuin niin kävi. Nyt kaikki on perheen kanssa tosi hyvin ja veljestäkin on kasvanut oikein mukava ja fiksu nuori mies.

Olin tulossa hyvän ystävän synttärijuhlista yöbussilla kotiin Kontulaan. Olin jonkin verran humalassa. Nousin kotipysäkillä pois ja aloin kävelemään lyhyttä matkaa kerrostalojen välistä valaistua kävelytietä kotiovelle.

Äkkiä seuraani, turhan lähelle liittyy englantia huonosti puhuva ulkomaalaistaustainen mies. Hän alkaa kyselemään kaikenlaista ja yritän kiihdyttää tahtia ja vain jättää hänet huomiotta. Äkkiä hän tarttuu minuun ja alkaa kopeloimaan haaroista kovakouraisesti. Onneksi minulla on sukkahousut. Hän on minua hieman lyhyempi eikä mitenkään lihaksikas mutta otteesta on tosi vaikea päästä irti.

Lopulta kerään kaikki voimani ja tönäisen hänet kauemmas. Yritän selittää hänelle englanniksi että tuo mitä hän teki oli todella epäkunnioittavaa. Hän alkaa taas lähestyä minua ja alan kiljumaan kovaa, koska toivon että joku läheisistä kerrostaloasukeista kuulisi. Mies suuttuu, ottaa vauhtia ja potkaisee minua vatsaan. Olen onneksi sen verran skarppina että ehdin hieman väistää ja potkusta lähtee se kovin teho.

Jätkä lähtee kävelemään takaisin ostarille ja tuijotan hänen peräänsä tovin ennen kuin havahdun ja saan vihdoinkin jalat alleni. Juoksen niin kovaa kuin pystyn oman rappuni ovelle ja soitan paniikissa poikaystävälleni joka on kotona nukkumassa. Hän kuulee äänestäni että jotain on hätänä ja tulee kiireesti avaamaan oven.

Kun pääsen kotieteiseen lyyhistyn lattialle ja alan itkeä hervottomasti. Seuraavana päivänä kun kerron tapahtuneesta vanhemmille äitini ensimmäinen kysymys on olinko pukeutunut paljastavasti. Olin juhlimassa vuotissynttäreitäni kaverin luona Tukholmassa ja lähdimme illalla baariin muutamien kaverin kaverien kanssa.

Illan pätteeksi lähdettiin yhden näistä kavereista, samanikäisen pojan, vanhemmille jatkoille. Pojan isä oli myös kotona ja siinä sitten istuskeltiin kaikki keittiön pöydän ääressä vielä hetken aikaa, kunnes menin yksin vierashuoneeseen nukkumaan. Muut sanoivat vielä menevänsä saunaan. Olin nukkunut jonkin aikaa ja heräsin siihen että vaatteitani riisuttiin ja joku ujutti kättään housuihini. Säikähdin ja riuhtaisin käden kovakouraisesti pois housuista ja nousin ylös.

Käännyin ovella ja näin että tekijä oli ollut se poika jonka vanhemmilla olin. Hurjistuneena marssin hänen isänsä luo tv-huoneeseen ja kerroin mitä oli tapahtunut. Hänen mielestään minun piti ottaa tapahtunut kohteliaisuutena. Onneksi kuitenkin kaverini, jotka tulivat tuolloin saunasta, osoittivat tukea kun kerroin heille ja rupesivat inttämään isän kanssa. Toissa yönä kun kävelin städäristä siskon luokse nukkumaan, tuntematon mies tuli liki.

Hei onko kaikki hyvin? Mikä sun nimi on? Mun osoite on lähellä, tai voin tulla sun luokse. Yksi tunti vain, koska mulla ei ole tyttöystävää. Mulla kaikki hyvin, ei kiitos, en halua. Vasta karjumalla useasti lopeta, mies väistyi. Viime perjantaina mies kouraisi mua perseestä tanssilattialla.

Ensi kerran koskaan pidin suunnitelmallisen puhuttelun, enkä perääntynyt milliäkään. Kun olin kahdeksanvuotias, isäni sanoi ollessaan mulle vihainen että; nyt jos olisit poika… [niin rankaisisin sinua fyysisesti]. Äitini ei pystynyt sanomaan sanaa pimppi ilman häpeän ja kauhun alatekstiä.

Kotonani pelättiin naisia ja miehiä, feminiiniä ja maskuliinia. Ainakin tyttöys oli inhottavaa ja hävettävää. Kahdeksannella luokalla välitunnit kului, kun iso osa meistä tytöistä kilpaili siitä kenen pimpsaa ja rintoja kouritaan kovakouraisesti poikien taholta eniten.

Se kuka tytöistä on lautaisin, oli vakio keskustelunaihe. Herään siihen että olen toisessa huoneessa sängyssä ja poikaystäväni kaverin käsi on sisälläni. Olen humalassa, mutta pakenen tilanteesta takaisin saunaan. Herään toisen kerran ja tilanne on identtinen; minä makaan lamaantuneena miehen käsi sisälläni.

Poliisi ei voinut nostaa syytettä, koska poikaystäväni kaverit, eli tekijän kaverit olivat käyneet yhteistuumin kuulusteltavana ja kumonneet väitteeni. Koko vuoden huorittelua, tytöttelyä, vähättelyä. Kaikki tämä minua hierarkiassa korkeammassa asemassa olevilta miehiltä.

Kaikki muut saivat käskyttää minua. Kaikki muut olivat miehiä. Minä olin yleensä ainoa nainen. Kerran heräsin siihen että kollegan, minua ylempänä olevan pursimiehen kieli oli sisälläni. Toinen pursimies viihdytti itseään ruokapöydässä kertomalla omia panojuttujaan ja kuvailemalla esimerkiksi eräänkin huoran veristä vittua.

Kukaan ruokapöydässä, tai laivassa ylipäätään ei puuttunut tähän. Samainen pursimies oli usein humalassa hyvin aggressiivinen ja syytti minua laivan ilmapiirin pilaamisesta tulemalla töihin naisena, ja vielä pantavan näköisenä naisena. Pilasin hänen työhön keskittymisen. Itse reagoin tähän niin kuin noina vuosina kaikkeen muuhunkin, eli tekemällä puolet enemmän työtä, juomalla ja tietysti harrastamalla seksiä useimpien lähistöllä olevien miesten kanssa jonkinlaisen hyväksynnän voittamisen toivossa.

Tämä ahdistelun, ihmisyyden kieltämisen ja väkivallan kohteena olemisen todellisuus läpäisee koko elämäni. En tiedä sellaisesta todellisuudesta, jossa en miettisi miltä näytän, miten ilmaisen itseäni miesten silmissä.

En tiedä mitään sellaisesta päivästä, jolloin joku ei mittaile minua kadulla ja viesti haluavansa omistaa seksuaalisuuteni, ruumiini. En uskalla ajatella miten syöpynyt tämä reaalinen rakenne on minuun ja kuinka helvetin miinoitettu tieni on pienen lapsen vanhempana. Lapsen, jolle toivoisin toisenlaisen maailman, tietäen että se ei kuitenkaan ole vielä täällä. Eilen sain kokea ensimmäisen yhteisen hetken tämän todellisuuden jakavien ihmisten kanssa memyös-mielenosoituksessa Turun kauppatorilla.

Niin pohjattoman surullinen ja silti ensimmäistä kertaa täynnä toivoa. Olin Inarissa viikonlopun yli kestävässä tapahtumassa ja olin varannut itselleni leirintäalueelta pienen mökin, jossa nukkua rauhassa. Aikaisemmin päivällä olin jutellut tapahtumassa muutaman sanan keski-ikäisen miehen kanssa, ja tämä oli ilmeisesti tästä päätellyt jotain.

Kun yöllä lähdin mökkiini, oli tämä mies odottamassa minua näköetäisyydellä mökistäni ja lähti lähestymään minua. Säikähdin, koska mies oli hyvin humalassa ja mistä hän oli saanut tietoonsa missä asun viikonlopun? Mies yritti sisään mökkiini ja ryskytti ovea. Käskin häipymään, mutta hän ei uskonut minua. Kiersipä vielä mökin toiselle puolelle ja kurkki ikkunasta.

Huomasin, että hän oli avannut housunsa ja piti kättään haaroissaan. Pelkäsin hirveästi, eikä leirintäalueen numerosta vastattu. Mies kävi läpi yön vähän väliä kokeilemassa mökin ovea.

En nukkunut koko yönä, vaan istuin tuolilla hiuslakkapullo kädessä. Olin vuotias ja olin saanu luvan ensimmäistä kertaa matkustaa junalla yksin Helsinkiin. Perille saavuttuani olin jännittynyt, koska olin yksin isossa kaupungissa. Olin kauhusta jäykkänä, enkä uskaltanut tehdä tai sanoa mitään.

Muutama viikko sitten baarissa minua nuorempi mieshenkilö alkoi jututtamaan tiskillä. Asun Norjassa, enkä osaa kieltä täydellisesti, joten hän jätti minut rauhaan kielimuurin takia. Myöhemmin hän ilmestyi selkäni taakse ja kovakouraisesti tarttui rintoihini kiinni ja puristi niin että sattui. Tää on tärkeä kampanja, joka on avannut omat silmäni todellisuudelle ja tuonut mieleen muistoja, jotka olisin halunnut unohtaa.

Takapuolen kouriminen baarissa saman illan aikana saman miehen toimesta kolme kertaa. Kaikki eri vaiheissa iltaa. Minä sanattomana ja järkyttyneenä hiljaa. Tässä tapauksessa kaveri tuli pelastamaan tilanteen. Alaikäisenä humalassa menin silloin luotettavaksi olettamani ystäväni luokse selviämään, etten jäisi kiinni vanhemmilleni juomisesta. Toivomatonta rintojen, takapuolen ja alapään koskettelua, seksiin pakottamisen yrittämistä ja ällöttäviä kuiskailuja.

Tästä tilanteesta selvisin lopulta esittämällä sammunutta. Lukemattomat huutelut, vislailut ja ällöttävyydet kadulla. Ällöttävin mieleeni jäänyt esimerkki on, kun mies hidasti minun ja ystäväni kohdalla autonsa vauhtia, avasi ikkunan ja alkoi heiluttelemaan kieltään sormien välissä. Minä ja toinen teini-ikäinen kaverini n. Nyt tilanne tuntuu todella kuumottavalta jälkikäteen mietittynä ja onneksi se jäi vain tuohon.

Niin monta kertaa, kun olen ollut vain hiljaa, koska en ole osannut tai uskaltanut tehdä muutakaan. Samalla se häpeän tunne kaikissa näissä tilanteissa, kun kuvittelee itse tehneensä jotakin, mikä on johtanut näihin tilanteisiin.

On aika tehdä tämä näkyväksi. Olin joskus baarissa pukeutuneena korsettiin ja hameeseen teemajuhlien takia. Baaritiskillä mies tuli kommentoimaan rintojani. En ollut kiinnostunut ja kieltäydyin kun hän kutsui jatkoille luokseen. Mies kävi kertomassa pitkin iltaa baaritiskillä käydessäni kuinka haluasi nussia minua tissien väliin ja laueta naamalleni, kyseli haluanko ottaa suihin ja onko rintani aidot.

En tehnyt asiasta numeroa, koska en halunnut pilata kenenkään iltaa. Tänä päivänä karjaisin niin että jättäisi minut rauhaan.

Olimme olleet opiskelijakavereiden kanssa risteilyllä ja paluumatkalla junassa oli vain meidän seurueemme. Istuimme rennosti useammalla penkillä ja yhtäkkiä eräs miehistä, jonka tyttöystävän tunsin hyvin, alkoi silitellä säärtäni. Vetäydyin pois, pelotti että tyttöystävä saa tietää ja suuttuu minulle. Olimme kaverimme kanssa toisella paikkakunnalla. Vierailimme järjestävän tahon kerhohuoneella, se oli sisustettu teeman takia pimeäksi ja hämyiseksi.

Menin pieneen valottomaan tilaan etsimään istumapaikkaa, kun tuntematon mies vetää minut syliinsä istumaan. Kokemuksia seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä on sen verran paljon, että en jaksa kirjoittaa kaikesta saati edes muista kaikkea. Se on sellaista elämän jatkuvaa taustahälyä, joka alkoi jo lapsena. Kerron tässä varhaisimman tämäntyyppisen muistoni.

Olin 11 ja kavereiden kanssa uimarannan pukukopissa vaatteita vaihtamassa. Olimme viettäneet kesälomapäivän rannalla ja olimme nyt lähdössä kotiin. Kesken vaatteiden vaihdon kuulimme seinän toiselta puolelta outoa huohotusta. Keräsin rohkeuteni ja kävin kurkistamassa varovasti seinässä olevasta reiästä. Toisella puolella minua vastassa olivat arviolta ehkä v. Punainen ja hikinen iho, laajentuneet ihohuokoset. Hän hengitti raskaasti, huohottaen.

Mies tökkäsi sen pois. Yritimme virittää pyyhkeitä näköesteeksi ja häivyimme pukukopista mahdollisimman äkkiä. Jostain syystä tämä on tarkoittanut sitä, että läpi elämäni tuntemattomat ja puolitutut miehet ovat erilaisissa sosiaalisissa ja julkisissa tilanteissa vaatineet saada tietää mikä on genitaalikarvoitukseni väri. Usein porukalla ja yhdessä naureskellen.

Minulta on kysytty tätä ensimmäisen kerran niin nuorena etten ole edes tiennyt mitä kysymyksellä tarkoitetaan. Naururemakasta ja ivallisesta tyylistä kuitenkin opin että kyseessä täytyy olla jotakin todella kamalaa ja minulle noloa. Kun olin ehkä 14, humalainen keski-ikäinen mies kysyi tätä täpötäydessä bussissa tuijotettuani hiuksiani ensin hetken. Kukaan ei sanonut tai tehnyt mitään, muutama ihminen vilkaisi minua ja yritti pidätellä nauruaan.

Olin suunnattoman helpottunut kun aikuisena hiusteni punainen pigmentti alkoi haalistumaan nopeasti ja kyselyt vähenivät paljon. Niitä kuitenkin joskus tulee edelleen. Muutaman kerran kyselijä on myös jatkanut kyselemällä muita yksityiskohtia intiimialueistani ja arvuuttelemalla miltä näytän alastomana. Kerran mies on hieronut itseään samalla housujensa läpi. Hänellä oli kavereita ympärillä ja he jäivät huutelemaan perääni kun näytin keskisormea ja juoksin pois.

Tämä selkeästi hämmentää ja nolostuttaa kyselijöitä. Oletan tämän olevan merkki siitä että heidän alkuperäinen motiivinsakin on ollut nöyryyttää minua julkisesti, vitsailla kustannuksellani ja laskea sen varaan että he voivat hallita tilannetta. En tietenkään ajattele, että kyselijät minun tai kenenkään muun tapauksessa sinänsä ansaitsisivat epäasialliseen kysymykseen mitään asiallista vastausta tai reaktiota. Nautin kuitenkin siitä kuinka vastaukseni saa kyselijöiden ivallisen hymyn hyytymään ja useimmiten he poistuvat nolostuneena paikalta tai menevät jumiin ja totaaliseen hämmennykseen.

Lapsena silloisen ystäväni isä viljeli rutkasti iljettäviä rivoja vitsejä ja kaksimielisyyksiä, jotka hämmensivät ja inhottivat jo silloin. Hän kohteli ja kommentoi myös vaimoaan ja ystävääni varsin epäkunnioittavasti. Kesällä kyseinen mies vieraili isäni talossa ja heitti kaksimielisen kysymyksen minulle tiedustelllen rivien välistä millaisesta kyrvästä pidän.

Koska olimme isäni talossa hänen silmiensä alla, en halunnut aiheuttaa kohtausta nolaamalla tämän jo lähemmäs vuotiaan perhetutun mutta jälkikäteen edelleen harmittaa että tuossakin annoin hänen käytökselleen hyväksyntäni ohittamalla kommentin naurahtamalla ja vaihtamalla sujuvasti puheenaihetta.

Isäni välittää minusta paljon mutta varmaankaan ei pidä tällaista vakavana tai luottaa että sanavalmiina pystyn pitämään puoleni. Samoin nyt ulkomailla reissatessani usein huomaan olevani vaikeassa tilanteessa, kun en tiedä onko miesten lähelle tuleminen, suukottelu ja koskettaminen paikalliseen kulttuuriin kuuluvaa ystävällisyyttä vai voinko pitää heidät loitommalla tai älähtää tarvittaessa.

Koetan pitää mummotestin mielessä jatkossa, jos koen että eivät mummoaan tervehtisi tai koskettaisi sillä lailla niin todennäköisesti ei tarvitse minunkaan sitä sietää maasta riippumatta. Ensimmäiset hämmentävät ja ahdistavat seksuaalisen häirinnän muistot ovat varmaankin esikoulusta, kun vuotta vanhempi poika kuvaili miten äitini varmaan lutkuttaa isäni munaa.

Hän oli siis seitsemänvuotias. Isänsä tuntien sai varmaankin vain kehuja kotona asiasta. Nyt vannon että seuraavan kerran saan suuni auki tai kämmeneni läjähtämään kun joku minuun kajoaa verbaalisesti tai fyysisesti. Menin nukkumaan kotibileissä ja heräsin siihen kun ns. Tilanne jatkuu kunnes nousen ja menen toiseen huoneeseen, missä on muitakin.

Myöhemmin kuulen, että hän on tehnyt saman muillekin ystävilleni, ja yksi kavereistani oli hänen entinen tyttöystävänsä, jolta kuulen että hän pakotti tyttöystävänsä seksiin moneen otteeseen. Tietenkin näiden juttujen lisäksi oli lukemattomia puskarunkkareita, rivojen kuiskijoita, puristelijoita ja läähätyspuheluita.

Yli kolmekymppisenä olen pariin otteeseen tullut huumatuksi tyrmäystipoilla, toisesta kerrasta jopa tiedän kuka sen teki, mutta onneksi molemmilla kerroilla oli onni mukana taas! Näitä juttuja kelatessa olen miettinyt monesti, että mulla on ollut ihan käsittämättömän hyvä tuuri. Toisen kerran jäin jatkomestaan yöksi, kyseessä oli vanha tuttu vuosien takaa, olin joskus ollut vähän ihastunutkin häneen.

Itse asiassa olin ihan varsin halukas seksiin, mutta jossain välissä olinkin tipahtanut sänkyyn. Herään siihen, että mulla on vaatteita riisuttu, ja tää mies on mun sisällä. Olen tosi hämmentynyt ja vielä aika humalassa, ja mietin et miten mä en ollenkaan muista miten tähän tultiin? En keskeyttänyt, koska olihan tää ajatus mullakin ollut.

Ja oli ihan kivaakin. Mutta seuraavana päivänä koitin muistella, että miten siinä oikeen päädyttiin siihen pisteeseen, enkä vaan oikeasti muista muuta kun että menin sängylle pötkölleen vaatteet päällä ja seuraava muistikuva on seksi. Myöhemmin käy ilmi, että mies on varattu ei tullut puheeksi ja sit vielä myöhemmin että muillakin on samoja kokemuksia. Että on ollut periaatteessa ihan suostuvainen, mutta seksi on alkanut nukkuessa ilman varsinaista suostumusta.

En osannut mieltää sitä raiskauksena, mutta sitähän se oli. Ei me oltu mitään sovittu tai edes lähestytty mitenkään toisiamme ennen sitä hetkeä. Sen jälkeen hän halusi halata aina käydessään, ja ilmaantui usein ilmoittamatta puutarhaani pyörimään. Kerran olin juuri tullut suihkusta ja palloilin makuuhuoneessani puolialasti, kun tajuan että joku tuijottaa ikkunasta.

Sittemmin hän avautuu siitä, miten vaimo ei enää halunnut enempää lapsia vaikka hän olisi halunnut, ja mittailee samalla katseellaan lanteitani. Kun täällä tehtiin remonttia, hän kertoo vuolaasti remonttimiehille, miten tulee mun luo aina kun vaimon kanssa on ollut riitaa ja laittaa käden mun olkapäille. Minä ja remppamies ollaan jäätävästi hiljaa, isäntää kikatuttaa. Mä pidän itseäni onnekkaana, ettei oo ns. Mulla on kohtuullisen vahva itsetunto, turvallinen perhetausta ja olen sanavalmis feministi, ja silti jotkut näistä tapauksista on hävettäneet, olen kantanut syyllisyyttä tai tehnyt tilanteesta itselleni vielä ikävämmän koska olen koittanut suojella ahdistelijan egoa.

Että syvässä on, asenteet ja mielikuvat. Tuntuu huikealta, että keskustelu on oikeasti räjähtänyt silmille, tätä ei pääse pakoon eikä sitä voi lakaista maton alle. Ei viitsi edes alkaa miettiä, miten erilainen kehonkuva ja itsearvostus olisi voinut olla ilman noita nuoruuden häiriköintejä, tai miten erilaisia asioita olisi uskaltanut tavoitella jo nuoresta asti jos ei olisi joutunut niin rankan objektifioinnin kohteeksi mitä isotissinen teinityttö saa osakseen.

Oikeasti heitin teininä läppää siitä, miten pitäisi varmaan alkaa pornoalalle niin tällä kaikella huomiolla voisi edes tehdä rahaa. Viesti oli selkeä, arvosi on noissa kurveissa ja muuta me ei nähdä ja jos siltä tuntuu niin kajotaan suhun vaikka väkisin. Kerran lähdin jatkoille ystäväni luo, ja matkalta tarttui mukaan pari miesseuralaista, mentiin kämpille vaan juomaan vähän viiniä ja juttelemaan, nukuttiin kaikki samassa huoneessa eikä siinä ollut mitään erityisempää eroottista viritystä.

Kuitenkin niin, että kaverini nukkui toisen tyypin kanssa samassa punkassa, ja mun kanssa avattua sohvaa jakoi se toinen jätkä. Hän oli siihen asti vaikuttanut todella asialliselta, puhui kaunista englantia ja keskustelimme syvällisesti kulttuureista, uskonnoista ja sen sellaisesta.

Emme suudelleet enkä mitenkään antanut ymmärtää, että seksiä olisi tarjolla. Mutta sillä hetkellä, kun laskin pääni tyynyyn, tämä kaveri liimantui kylkeen. Ensin annoin olla, ajattelin että kerrankos sitä nyt lusikassa nukutaan, mutta sitten alkoi kopelointi.

Otin hänen kätensä ja työnsin pois, ja sanoin että haluan vain nukkua. Sanoin että oikeasti nyt en yhtään halua tämmöistä, mua väsyttää ja nukahdan ihan kohta. Systemaattisesti kaavin hänen kouransa pois rinnoiltani ja haarojen välistä. Mutta ei mennyt perille. Siinä vaiheessa alkoi kiusallisin osuus. Tajusin, että hän ei nyt lopeta, mutta toisaalta en halunnut pompata ylös ja alkaa karjua että nyt jumalauta lähet jätkä yön selkään, koska en halunnut nolata häntä.

Itsehän olin jatkoille pyytänyt, olin kai sitten kuitenkin lähettänyt väärää signaalia. Niin koitin sitten purra huulta ja sinnitellä, kääntyen vatsalleni ja suojaten kehoani, työntäen hänen käsiään pois, toistellen että haluan vain nukkua.

Hän hetkittäin vetäytyi kauemmas, mutta juuri kun olin nukahtamassa havahduin taas hipelöintiin. Yöstä tuli todella pitkä, enkä nukkunut silmäystäkään. Ahdisti jumalattomasti, mutta ajattelin että ei se mua ainakaan raiskaa kun kaveri ja se toinen jätkä nukkui samassa huoneessa.

Aamulla nousin kun puhelin soi, ja kun lopetin puhelun tämä hemmo tuli perässäni keittiöön. Väitin, että soittaja oli poikaystäväni, joka ei varmasti olisi iloinen kuullessaan mitä oli tapahtunut. Mies sanoi että ei kai mun tarvi kertoa, mihin totesin että ei mulla oo mitään syytä salatakaan. Hän kysyi, että voitaisiinko silti olla ystäviä, että antaisinko puhelinnumeroni. Katsoin häntä murhaavimmalla katseellani ja sanoin että ei, voitko poistua. Sitten hän lähti, ja olin valmis itkemään.

Syytin itseäni siitä, että olin johdattanut itseni tilanteeseen kuvittelemalla, että hän oikeastikin oli kiinnostuneempi tutustumisesta minuun kuin tissien väkisin koplaamisesta.

Tunsin itseni tyhmäksi ja heikoksi, olen kuitenkin aika tiukka ja sanavalmis lyyli kun niikseen tulee. Hävetti ja ahdisti pitkään. Kun olin joku 10 — 11, olin tulossa yksin luistelemasta illalla, oli pimeää ja kotimatkalla mun perässä alkoi ajaa hiljaa pakettiauto, jonka ohjaamossa oli kaksi miestä. Itse en osannut pelätä, mutta kaksi aikuista naista tuli vastaan ja pysäytti minut kysyäkseen onko noi mun tuttuja.

Kun vastasin ei, ne sanoi että me saatetaan kuule sut nyt kotiin, ja ne näytti sen verran vakavilta että en kysellyt että miksi. Auto häipyi eikä sen koommin näkynyt. Kuten aika moni, joiden tarinoita olen lukenut, mäkin olin niitä mimmejä, joilla kasvoi rinnat jo tosi nuorena, minkä johdosta miesten käytös muuttui vaikka olin vasta murrosiässä.

Kun olin 12, mun luokanopettaja oli sellainen rento ja hauska nuori ~30v mies, josta kaikki tykkäsi, minä myös. Huomasin kuitenkin joskus hänen tuijottavan rintojani tunnilla, jos vaikka kesken kokeen tekemisen nostin katseeni tms. En ajatellut siitä sen enempää, vaikka se tuntui kiusalliselta.

Opettajani tuli hakemaan minua tanssimaan, vaikkei ollut tanssinut kenenkään muun kanssa, ja tanssilattialla painautui ihan lähelle. Mies oli minua huomattavasti pitempi, joten hänen nivusensa olivat siinä vatsani korkeudella, ja tanssin aikana mulle alkoi tulla tosi epämiellyttävä olo. Hän ikäänkuin hieroi haaroväliään vatsaani ja tunsin jotain kovaa enkä ymmärtänyt ollenkaan mistä oli kyse. Sen sijaan, että hän olisi ymmärtänyt lopettaa tämän reaktion johdosta, hän painoi minua vaan tiukemmin itseään vasten kunnes kappale loppui ja pääsin pois.

Sen jälkeen hän hetken tanssitti toista tyttöä, sillä lailla käsistä pitäen, ei slovarityylillä, eikä hakenut sen jälkeen muita tanssimaan. Olin todella hämmentynyt siitä, mitä oli tapahtunut, ja oikeastaan meni pari vuotta että todella ymmärsin miksi mulla oli niin kamalan huono olla siinä hetkessä. En koskaan puhunut tästä kenellekään kuin vasta aikuisena, olin varma ettei kukaan uskoisi minua ja koska opettaja oli todella suosittu toiset olisivat ajatelleet että valehtelen, jotta muut luulisivat minun olevan joku erityissuosikki.

Yläasteella seksuaalinen ahdistelu oli ihan arkipäivää. Yhtenä iltana olin menossa nukkumaan kun kuulin ikkunan takaa jotain ääntä, ja kun katsoin, siellä oli tää lätkäjätkä toisen korstokaverinsa kanssa stalkkaamassa. Seuraavana päivänä hän tuli maireana ilmoittamaan toisten edessä, että mulla on söpöt pitsiset pikkuhousut. Tää kaveri oli ikäisiään vanhemman oloinen ja liikkui ylempiluokkalaisten mimmien kanssa, joten tästäkin huomiosta olisi kai pitänyt olla tosi imarreltu.

Mua otti vaan niin paljon päähän että joku kävelee mun rajojen yli tolla lailla, vaikka en oo ollenkaan kiinnostunut. Toinen rinnakkaisluokkalainen poika juoksi kerran urheilukentän läpi ja ohi mennessään riuhtaisi mua toisesta rinnasta niin että sattui.

Sitten se nauroi remakasti kavereidensa kanssa päälle. Siitä hemmosta tuli sittemmin totaalinen sekakäyttäjä, ja kun about 20 vuotta myöhemmin näin sen junassa en tervehtinyt , se tuijotti mua koko matkan ja sitten se etsi mut fb: Silti törmään välillä kun samalla pikkukylällä asutaan. Kun olin 15, hengasin kavereideni kanssa illalla rautatieasemalla, kun siististi pukeutunut valkohiuksinen herrasmies lähestyy minua. Hän tiedustelee, josko lähtisin markalla viettämään yhden yön hänen kanssaan.

Paketti oli avaamaton ja hetken mielijohteesta otin purkan. Hetken pureskeltuani mies kysyy saako ostaa sen purkan takaisin. Tarjoaa siitä 20 markkaa.

Tingin hinnan kolmeen kymppiin, annan purkan ukkelille ja siirryn toiseen vaunuun, ettei hän näkisi missä jään pois. Tälle jutulle kyllä naurettiin kavereiden kanssa. Kun kävelin vuotiaana myöhään illalla kotiin kaljotteluillan jälkeen, mua lähti seuraamaan kaksi aikuista miestä, ja kuulin heidän juttelevan siitä, että mitä he haluaisi mulle tehdä.

Ei muuten ollu mannermainen aamupala se, vaan jotain aika paljon ikävämpää, ja siinä vaiheessa alkoivat lähestyä ja piirittää mua molemmilta puolilta. En sanonut mitään, tihensin vain vauhtia ja tuijotin eteeni ja mietin kuumeisesti mitä tehdä. Miehet kääntyvät ja jatkavat matkaa, minä kuljen kioskin pihaan, josta auto on juuri lähdössä. Miehet eivät nää, etten astu autoon sisään vaan menen kioskin taakse piiloon.

Odotin siellä ainakin vartin ennen kuin uskalsin liikkua, mieskaksikko kuitenkin lähti samaan suuntaan kuin missä mun koti oli. Samoihin aikoihin olin aamuyöllä tulossa kotibileistä naispuolisen ystäväni kanssa. Istahdimme penkille tupakalle, kun paikalle tulee pari meitä vanhempaa kundia ja alkaa haastaa juttua.

Aika pian alkaa härski vonkaaminen, johon vastaamme väittämällä olevamme lesboja ja suutelemme päälle. Tilanne ei ollut siihen asti ollut mitenkään uhkaava, ja mekin oltiin aika läpällä liikenteessä, mutta sitten ilmapiiri muuttuu ja jätkät alkaa uhota tosissaan käännyttävänsä meidät heteroiksi. Sitten otettiin jalat alle ja juostiin. Miehet juoksi meidän perässä hyvän tovin, kunnes piilouduttiin paloaseman taakse, ja onnistuttiin eksyttämään.

Tuuri oli mukana, taas kerran. Ja ne lukemattomat vastaavat ohimennen heitetyt asiattomat kommentit, joihin sai tottua pienipalkkaisena asiakaspalvelijana mm. Olen purrut kieltäni monta kertaa tästä asiasta: Olenhan jonkin sortin feministi ja tämä on laaja ihmisoikeusongelma. Koulu voi olla maailman paras paikka.

Se on kuitenkin osalle lapsista maailman pahin paikka. Jokaisella lapsella tulee olla turvallista oppia. Minulle ja luokkalaisilleni se ei aina ollut. Kiusaaminen oli hyvinkin fyysistä: Meidän lasten kokemusta kiusaamisesta vähäteltiin koulussa. Kyseltiin, että ehkei kyse ollut lyönnistä vaan läpsimisestä. Kiusattujen piti halata kiusaajaa anteeksipyynnön jälkeen kohdatakseen kiusaajan taas seuraavana päivänä. Tilanne ratkesi vasta, kun yhden oppilaan vanhemmat hakivat lähestymiskieltoa kiusaajalle ja saivat sen.

Siinä prosessissa usko vanhempiin vahvistui, siinä missä opettajaan ja kuraattoriin laski. Hallinto-oikeuden tuomari, monen lapsen isä ja isoisä kopeloi humalassa oman alan tilaisuudessa minua ja muutamia muita ikäisiäni naisia. Kukaan ei puuttunut asiaan, sillä sellainenhan hän vain on.

Kukaan ei tullut ajatelleeksi, että minä tai joku toinen nuorempi nainen, jota kähmittiin, saattaisi ilmoittaa esimerkiksi poliisille tai lehdistölle. Tai jos tuli ajatelleeksi, ei nähnyt vaivaa tehdä asialle jotain. Puhuin asiasta vanhempien mentorinaisteni kanssa. He elivät seitkytluvulla nuoruuttaan, jolloin kaikkia kähmittiin kaikkialla koko ajan.

Ei tämä tuomarin toiminta heitä hätkäyttänyt. Jopa hieman hätkähdin, miten jopa naiset pitivät reaktiotani ylimitoitettuna. Tehdäänkö nyt asia selväksi? Tällaisten asioiden maton alle lakaiseminen on edesvastuutonta.

Puhutaan asioista, jotka voivat traumatisoida. Puhutaan yhteiskunnallisesta vallan väärinkäyttämisestä. Puhutaan oikeudesta ruumiilliseen itsemäärämiseen, joka on muuten perus- ja ihmisoikeus. Jos edelleen ajattelet, että moni ylireagoi, niin pysähdy hetkeksi ja mieti, mistä ajatus tulee. Tätä mantraa hokemalla voimautin aikanaan itseni ja kirjoitin asiallisen kirjeen tuomarille, jossa selitin hänen toimintansa asiattomuuden. Sellaisen kirjeen tulee saamaan muuten muutkin vastaavaa toimintaa harjoittavat.

Toinen tuomari löytyikin sitten käräjäoikeuden esimiehistöstä. Hän tykkäsi vääntää vitsejä prostituoiduista ja seksuaalisesta häirinnästä. Usein hän totesi, että tästäkin varmaan joku taas suuttuu, mutta sanon silti. Haha, pitäisiköhän tehdä koulutus, jossa näytän naisten kokovartalokuvasta, mitkä ovat kiellettyjä alueita?

Kolmas tuomari löytyi myös oman alan tapahtumasta. Kaksi kertaa vanhempi mies pussasi päähän ja taputti reidelle. Ohjaaja oli nauranut ja vastannut, että ei pure. Mutta jonkin sortin feminismiä näinä aikoina on pakko harjoittaa, jotta maailma tulisi siltäkin osalta pikkuhiljaa tasa-arvoisemmaksi. Siihen tarvitaan aktiivisia toimenpiteitä.

Syyllisyyttä ja vähättelyä ei pitäisi joutua kantamaan ne, joita vastaan on tehty väärin, vaan ne, jotka väärin ovat tehneet. Ja tilanteisiin pitää puuttua, yhdessä. Joten tämä on julkinen lupaus. Minä lupaan puuttua, jos näen, että jonkun ruumiillista itsemäärämisoikeutta loukataan. Minä lupaan, etten vähättele kenenkään kokemuksia. Vaikka olen kokenut seksuaalista häirintää paljon niin eräs tapaus jäänyt kummittelemaan mielen päälle enemmän kuin muut. Olin yläasteella reippaasti alkoholiin menevä nuori.

Pöllin viinaa porukoilta ja mistä sitä nyt käsiinsä sai vaan. Paikallinen taksikuski ajoi myös koulutaksia haki meille alkoholia. Hän kutsui meidät myös kotiinsa dokaamaan. Porukassa tyhmyys tiivistyy, dokattiin äijän viinoja. Hän oli hommannut myös kermavaahtoa jolla kehotti meitä leikkimään ja nappailemaan kuvia hän siis antoi meille kameransa , usein vaan nauroimme näille pyynnöille päin naamaa. Kerran istuin vessassa kusella heikossa hapessa kun yksi kaverini tuli ottamaan musta kuvan kun istuin huojuen vessanpöntöllä housut kintussa.

Taksikuski tuli muutama päivä tämän illan jälkeen kertomaan mulle kahden kesken, että hänellä on musta ihana kuva jossa näkyy kriittiset paikat, mutta ei hätää, hän ei aio näyttää sitä kenellekään muulle ja aikoo säilyttää kuvaa jemma nimisessä piilossa.

Tunsin oloni tämän takia likaiseksi ja nolatuksi. Kannoin kummallista syyllisyyttä tapauksesta monta vuotta ja ajatus siitä, että sillä hirveällä äijällä on musta paljastava kuva oksetti. Hän puhui tästä kuvasta mulle useaan otteeseen vihjailevaan sävyyn. Lopulta lakkasin tervehtimästä häntä kokonaan. Nykyään tekisi mieli huutaa pää punaisena ja nöyryyttää ukko julkisesti. Monesti mietin, että onneksi ei käynyt mitään vakavampaa.

Meillä oli silloin poikaystävät jotka tajusivat, että äijän viinoihin ei todellakaan paranisi koskea. He tulivat hakemaan meidät pois ja pakottivat meidät lupaamaan, ettemme mene sen ukon luo enää. Aloitin pianotunnit viisivuotiaana ja oli heti selvää, että musiikki on suurin rakkauteni ja vapauteni. Keski-ikäinen, puolalainen miesopettaja omi minut tähtioppilaakseen pian ensimmäisen oppilaskonserttini jälkeen.

Seksilelut hieronta homo seinäjoki

Thai hierontaa homoseksuaaliseen kuopio sihteeri escorts

Voimme kaivella myös vanhempia esimerkkejä menestyvistä naisista jo satojen vuosien takaa. Itsenäisiä menestyneitä naisia on ollut ennenkin, vaikka yhteiskunta olisi ollut vieläkin "haastavampi. Edelleen, hyviä pointteja sinulla. Tässä viikon kuluessa kun tätä keskustelua on käyty olen miettinyt juurikin noita esittämiäsi väitteitä ja tullut tulokseen, että en osaa vastata. Voi olla suoranainen itsemurha myöntää tällä palstalla olevansa kyvytön vastaamaan tai jopa olevansa väärässä, mutta toisaalta se on välttämätöntä oman itsekunnioitukseni kannalta.

Suomessa tosiaan naisella on hyvät mahdollisuudet edetä urallaan niin halutessaan. Olen tyytyväinen, että tämän keskustelun myötä olen saanut paljon kriittistä palautetta ja voin kehittyä ihmisenä. Ei ole hyödyllistä puolustaa kaikkea, mitä feminismi maailmanlaajuisesti tarkoittaa, koska täällä ei ole välttämättä samoja ongelmia kuin esim.

Eli myönnän, tämä ei ole ongelmista akuutein, mitä tulee siis tasa-arvotilanteeseen. Myös näihin lueteltuihin miesten tasa-arvo-ongelmiin liittyen tunnen avuttomuutta. Miten minä osaisin ratkaista miesten itsemurhajutut tai lyhyemmän eliniän? Haluaisin osallistua jotenkin, tietty. Olisi aivan kaikille hyödyksi, jos esimerkiksi mielenterveyspalveluiden saatavuutta parannettaisiin maanlaajuisesti.

En ole havainnut, että tätä olisi erityisesti feminismin piirissä ajettu, mutta varmasti aihe saisi kannatusta. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että tämä vastakkainasettelu on tosi turhaa ja kuormittavaa, koska täällä me tapellaan päivästä toiseen ja kasvatetaan kuilua ihmisten välillä. Koen edelleen olevani feministi, vaikka olenkin oppinut teiltä "vastustajilta" paljon ja ymmärrän, että feminismi ei ole ylivertainen ideologia, joka olisi täysin ongelmaton.

Feminismi kaikessa laajuudessaan saattaa ikään kuin tuoda tänne ongelmia, joita ei ennen ole ollut esimerkkinä vaikka tuo työelämän melkoisen hyvä tasa-arvotilanne Suomessa , mutta toisaalta se myös paljastaa ongelmia, joita ei ole muutoin havaittu. Kiitos siis sinulle ja kaikille muillekin tästä keskustelusta. Toivon, että muutkin olisivat saaneet tästä ajattelemisen aihetta. Miksi feministit eivät sitten kutsu sitä tasa-arvoksi vaan haluavat alleviivata asiaansa naista kuvaavalla etuliikkeellä?

Harvoin näkee tai kuulee kenenkään feministiksi itseään kutsuvan olevan huolissaan miehiin kohdistuvasta epätasa-arvosta. Edellämainistusta johtuen on tullut vaikutelma, että feministisessä tasa-arvossa toinen sukupuoli on tasa-arvoisempi kuin toinen ja se kalskahtaa ikävästi tällaisen tasa-arvomiehen korvaan.

Jos tasa-arvo olisi sellainen asia, joka vain tapahtuisi sormia napsauttamalla, niin olisin samaa mieltä. Kuitenkin naisasianaiset ovat joutuneet vuosikymmeniä taistelemaan ihan perusoikeuksien äärellä, eikä vieläkään olla edes lähellä todellista tasa-arvoa. Uskon, että yksilönä sinä olet toista ihmistä kunnioittava. Feminismi aatteena kuitenkin ansaitsee pitää nimensä. Feministit keskittyvät tasa-arvon parantamiseen nimensä mukaisesti keskittymällä niihin epäkohtiin, joissa naisen asema on heikompi.

Se on juuri sitä mainitsemaani valikoivaa tasa-arvoa, jolle feminismi on selkeä ja kuvaava nimi. Näin tasa-arvo-nimitys jää molempien sukupuolten epätasa-arvosta huolissaan olevien käyttöön. Tottakai feministejä kiinnostaa myös miehien epätasa-arvo. Miehet kuolevat useammin väkivaltaisesti tai oman käden kautta. Miehet ovat useammin kodittomia. Miehet menettävät herkemmin oikeuden lastensa huoltajuuteen.

Nämä ovat oikeita ongelmia, joita vastaan myös taistelemme. Tällaiset epäkohdat eivät palvele kenenkään etua. Kuitenkin, kuinka paljon naiset voivat sille, että miehet tappavat itsensä ja toisensa?

Itsemurha ei ole syy vaan seuraus. Syy on usein, ettei mies ole saanut elämässään parisuhteessa, työelämässä ja ties missä kaipaamiaan onnistumisen kokemuksia. Miehen rooli monissa asioissa kun on kapeampi kuin naisten.

Tällaisiin asioihin tasa-arvosta kiinnostuneet naisetkin voivat vaikuttaa. Me voisimme kaikki kannustaa toisiamme enemmän.

Siltikään en näe, että suoranaisesti jollain aatteella voisi vaikuttaa yksilöiden negatiivisiin kokemuksiin. Miehet, niin kuin naisetkin, ovat pitkälti vastuussa omasta onnestaan. Voin vakuuttaa, että monikaan meistä ei oikeasti saa minkäänlaista tyydytystä toisten polkemisesta. Haluatko vielä avata, että millä tavoin ja missä asioissa miesten rooli on kapeampi? Itse näen, että esimerkiksi parisuhteessa naisen oletetaan olevan se, joka hoitaa pääosan kotitöistä, vaikka tämä kävisi yhtälailla töissä.

Lisäksi miehet tuntuvat ajattelevan, että heillä on jonkinlainen oikeutus saada seksiä halutessaan, koska biologiset syyt. Tämä, jos mikä, on naisen asettamista kapeaan rooliin, kun fyysistä itsemääräämisoikeutta rajoitetaan painostamalla. Tällä en tietenkään tarkoita, etteivätkö miehetkin joudu kokemaan ahtauita rooleja. Ja juurikin näitä rooleja feministit haluavat purkaa, molemmilta sukupuolilta. Työelämä ja yhteiskunta ovat hyviä paikkoja sukupuolettomalle tasa-arvolle.

Sama vain ei toimi parisuhteessa. Moni, eivät siis kaikki, nainen toivoo edelleen, että mies olisi henkisesti vahvempi. Jotenkin jämäkkä, että sitä voi kunnioittaa tai "katsoa ylöspäin", kuten moni nainen asian vissiin kuvainnollisesti ilmaisee. Harva nainen pitää miehen henkistä heikkoutta, päättämättömyyttä, pelokkuutta jne. Naiselle ne hyväksytään siinä kuin maskuliinen vahvuuskin. Tuo seksi on muuten kimurantti juttu.

Oikeastaan kaikkea muuta tässä maailmassa voi tehdä muidenkin kanssa, mutta seksin harrastamista pidetään pettämisenä.

Siksi sillä on erikoisasema. Minä tapaan ajatella, että jos se on niin vähäpätöinen asia, ettei juuri sillä saralla tarvitse kumppania miellyttää, sitä voi sitten tehdä muidenkin kanssa. Niinhän vaikkapa puhumisen tarvekin tyydytetään ystävien kanssa. Tosin minä ottaisin pikimmiten eron ja lähtisin etsimään kymppania, joka haluaisi kanssani seksuaalista kanssakäymistä.

Eli ei pakottaen, vaan valinnanvapauden jättäen, mutta seuraukset mielessä pitäen. Olen ihan samaa mieltä kanssasi, mitä tulee seksuaaliseen kanssakäyntiin. Niin kauan kun molemmat osapuolet ovat perillä siitä, miten, missä, milloin ja kenen kanssa, niin antaa mennä vaan. Kuitenkin esimerkiksi naisiin kohdistuva väkivalta kun nainen ei suostu seksiin tai haluaa erota tai ei suostu antamaan vaikkapa puhelinnumeroaan tai ei hyväksy luvatonta koskettelua, kielii siitä, että monilla miehillä on mielestään oikeus naiseen, että naisen kuuluisi olla miehelle sitä, mitä mies haluaa.

On mahtavaa, ettei tällaisia taipumuksia tarvitse kitkeä kaikista miehistä, vaan monet hyväksyvät naisen ihmisenä. Feminismi ei vastusta taistelija-YTMEjä. Feministillekkin on erittäin paljon merkitystä sillä minkä tasoinen mies tuota luvatonta koskettelua sun muuta harrastaa.

Feminismi vastustaa vain vastenmielisten miesten eli alemman tason miesten harrastamaa em. Kyllä telaketjufeministillekkin korkeastatuksinen YTM kelpaa. Luvaton koskettelu on aina luvatonta, teki sitä kuka tahansa ja luvallinen on luvallista. Oletko niin yksinkertainen, ettet tätä tajua? Muuten, tuo ihmisten luokittelu kertoo myös älyn puutteesta. Järkevät ihmiset ymmärtävät, ettei ihmisiä voi noin lokeroida. Ihmiset, pääsaissa miehet voidaan lokeroida hyvinkin helposti sen mukaan minkälaiset mahdollisuudet heillä on saada seksiä ja parisuhde.

Jos olet sitä mieltä, että kaikki miehet ovat naisten silmissä yhtä haluttavia, niin sitten ei voi lokeroida. Äläkä väitä että jokainen on jonkun mielestä haluttava. Etkö itse näe ajattelusi epäloogisuutta? Kaikki miehet eivät tietenkään ole kaikkien naisten mielestä haluttavia. Sinä voit olla tosin tuskin olet jonkun mielestä tosi haluttava, jonkun toisen mielestä et todellakaan.

Alan kyllä ymmärtää, mistä tuo sinun ja muiden kaltaistesi naisviha tulee. Olette katkeria, koska teidän mielestänne naisella on niin paljon valtaa parisuhdemarkkinoilla. Tuohon ajatusharhaan on vain yksi ratkaisu: Oma mielialanne paranee, eikä sitten tarvitse naisillekaan olla niin paskamaisia. Alkakaa keskittyä hyviin puoliinne ja lakatkaa luokittelemasta itseänne ja toisianne joidenkin naurettavien ja epätosien todennäköisyyksien kautta.

Oletko sinä oikeasti noin tyhmä femakko? Miltä kuulostasii, jos sinun vaahtoamat naisten "ongelmat" kuitattaisi myös tuolla tavalla "lakkaa ajattelemasta noin idioottimaisesti". Millä tavoin tuo vahvistaa sitä että femakot pitäisivät miesten puolia jos suhtaudut kuin alentuvainen tyhmä huora niihin?

Sinähän vain yrität saada miehet luopumaan oikeuksistaan. Voisitko laittaa meille muutamia linkkejä feministien vetämiin ohjelmiin ja kampanjoihin, joissa noita miehiä enemmän koskettavia epäkohtia vastaan taistellaan. Tottakai niitä löytyy, jos asia feministejä kiinnostaa? Minä kun voin suht helposti tarjota linkkejä esim. Aihe joka tottakai feministejä kiinnostaa.

Mutta en tiedä olenkin vielä koskaan törmännyt sellaiseen feministien kampanjaan, jonka kohteena on ongelma joka koskettaa ensisijaisesti miehiä. Minua kun kiinnostaa toiminta, eivät väitteet nettipalstoilla ja juhlapuheissa. Vastapuolesta feministissä varmaan ärsyttävintä on sama kuin sovinistissä eli ne yksisilmäiset yleistävät mielipiteet. Mahdoton yhtäö olisi suhde jossa maco kulttuurin mies ja feministi eläisivät sulassa sovusa. Onneksi todellisessa elämässä naiset ja miehet ovat lähempänä toisiaan.

Täällä netissä ajatukset tahtovat kärjistyä, eikä tunnu että sukupuolilla voisi olla mitään yhteistä maaperää. Feminismi on naisten ylivaltaa ajava lahko. Ei liity tasa arvoon mitenkään. Sitten on nämä "ulkomaalaisten raiskauksista ei pidä välittää koska ennenkin on raiskattu" kommentit.

Eikä naiset ole enää nyrkin ja hellan välissä. Ainahan jotakin parannettavaa yhteiskunnasta löytyy niin naisille kuin miehille. Mutta ei asioita voi hoitaa "kaikki miehet on sikoja" jutuilla. Onneksi yliopistolla on vähennykset käynnissä. Feminismin vihaaminen on jäykistä sukupuolimalleista kärsineen perheensä kasvattaman ja työmarkkinoiden epävarmuuden sekä tulonjaon epäoikeudenmukaisuuden vallitessa aikuisvuotensa elämään joutuneen ja nykyisin heikkoa itsetuntoaan vihapuheilla kompensoivan ikuisen pojan ideologia.

Tällaiset koskaan miehiksi kasvamattomat tallukat olisivat aikanaan tarvinneet rakkautta ja hoivaa. Tai voihan sitä vieläkin koettaa, ehkä. Feministeille sopivia miehiä löytyy VOKeista, jos siis on kyseessä femakko jota ei kiinnosta kiimavitun nuoleminen. No ehkä meille tänä vuonna tulee taas 30 muslimia parantamaan feministien oloja.

Pääsette suomalaisen miehen ikeestä. Tai no, en ole varma, haluanko tietää. Feministeillä ei ole muuten mitään suomalaisia, somalialaisia tai vaikka havaijilaisia miehiä vastaan, kunhan he ovat kunnioittavia. Suurin osa ei edes tiedä mitä feminismi tai tasa-arvo on. Nämä VOK-puheet taas ovat yksinkertaisimman kansanosan yksinkertaistuksia joissa ns.

Anteeksi, käytin yli kolmitavuista sivistyssanaa. Ihanaa, että täällä on kaltaisiasi fiksuja ihmisiä keskustelemassa. Kaksi vanhaa feministihaaskaa tukee toisiaan. Voisin kompata sinuakin, jos saisit itsestäsi ulos mitään järkevää. Minusta taas tuo on hienoa sanavalmiiden naisten ilotulitusta ;. Komppaa itsellesi parempi elämä ja lopeta miesten syyttäminen kaikista naisten ongelmista.

Minusta tuo on kahden yksinkertaisen naisen vajaaälyistä aivopiereskelyä. Ottakaa pojat huone kun näytte sellaista tarvitsevan kaikessa intiimissä hegemoniassanne. Et sitten mitään tyhmempää keksinyt kirjoittaa? Ei tämäkään ollut sinulta ihan vahvin argumentti. En pyrkinytkään argumentoimaan mitään. Kerroin oman havaintoni mikä on totta. Tee asioille jotain, jotta ihmisten käsitys feminismistä olisi positiivisempi. Tuskin siihen pystyt, etkä kommenttiesi perusteella edes pyri.

Feministien kanssa keskustelussa ei kannata odottaa feministeiltä vahvaa argumentaatiota. Koska feminismi perustuu luonnonvastaiseen uskoon naisen aseman ajamisesta, ei täten myöskään argumentaation taso voi olla vahvaa. Mitä minun sinun mielestäsi pitäisi tehdä?

Olen yksittäinen ihminen, joka yrittää parhaansa mukaan korjata vääriä käsityksiä feminismistä. En voi ottaa vastuuta koko naiskunnasta, enkä myöskään aseta sinulle vastuuta miehistä. Tiedän, että teitä on monenlaisia.

Haluaisin löytää välillemme enemmän yhteistä pohjaa, sillä en näe tätä vastakkainasettelua ja vääristelyä kovin hedelmällisenä. Kun et pysty mitään järkevää kirjoittamaan, niin kirjoitat tuollaista tyhjänpäivästä lässytystä.

Kun aletaan väittämään feminismin tarkoittavan tasa-arvoa. Näin yksinkertaista se on. Marniesta en tiedä, mutta minä en ole haaska. Vientiä on, onko sinulla? Siitä voi toki syyttää feminismiä ettei tarvitse katsoa peiliin. Huomaat pian, että tämä palsta ei ole järkevää keskustelua varten D Saan tästä keskustelusta silti jonkin sortin tyydytystä. Feministien henkisille ongelmille tämä palsta lienee hyvä purkautumispaikka. Tunnut inhoavan kaikenlaisia naisia siinä määrin, että se pistää jo väkisinkin miettimään muita vaihtoehtoja.

Tuo kuulosti vähän samalta kuin äitini vasta-argumentti, kun ilmoitin eroavani kirkosta. Että "yrittäisit mielummin muutaa sitä sisältäpäin parempaan suuntaan, etkä hylkäisi sitä.

Minusta kun kaikkeen puuppaan ei tarvitse nenäänsä pistää vaan niistä kannattaa enemmän mielipahan välttämiseksi pysyä erossa. Äärifeministit ovat valitettavasti pilanneet feminismin maineen miesenemmistön ja monen naisenkin mielestä. Rohkenen epäillä, että kuitenkaan ihan enemmistön käsitys feminismistä olisi pilattu. Täällä palstalla aihe tuntuu saavan aika laajat mittasuhteet, mutta mitä tuolla kylillä keskustelee ihmisten kanssa, niin melko positiivisilta kuulostavat tämänkin aiheen tiimoilta.

Minun vientini ei sinulle kuulu. Feministit syyttävät olemattomista ongelmistaan miehiä ja epätasa-arvoisesti ja hypergamisesti yrittävät löytää itselleen tasoaan paremman miehen. En inhoa läheskään kaikkia naisia, mutta sinua inhoan, koska olet niin uskomattoman tyhmä.

Monenko miehen käyttämä huora olet? Voi sua lutukkaa, kun sinä olet niin vihainen. Sinua on niin väärin ymmärretty tässä maailmassa ja tässä keskustelussa. Tuntuu, ettei kukaan ymmärrä sinua, vaikka ihan hyvää hyvyyttäsi täällä kommentoit.

Kyllähän sinulla on oikeus muita näin ojentaa, olethan omasta mielestäsi täysin oikeassa. Sinun mielestäsi nainen, joka on muiden miesten "käyttämä" - siis nainen on halunnut jonkun muun miehen kanssa seksiä - on huora. Sinunhan sitä naista olisi pitänyt saada, eikä kenenkään muun. Sinun mielestäsi naisten kuuluisi palvoa sinua ja valtavaa elintäsi. Maailmassa on niin suuri vääryys, kun näin ei kuitenkaan tapahdu.

Herää jo todellisuuteen, vitun idiootti. Sinä haukut täällä muita, hädin tuskin yrität perustella omia mielipiteitäsi, et lue saati ymmärrä muiden näkemyksiä ja haluat vain pitää yllä jotain perverssiä illuusiota siitä, että sinä olet alistettu. Sinä olet vitunmoinen uhriutuja. Kaikesta, mitä olet sanonut, voi vain päätellä, että olet yksinäinen, vajaaälyinen, katkera, tunnevammainen ja epäinhimillinen paskakasa, joka ulkoisesti ja osin kognitiivisilta taidoiltaan muistuttaa ihmistä.

Sinä tarvitset hoitoa jossain sellaisessa paikassa, missä olet kokovuorokautisessa tarkkailussa. Sinä olet myrkyttänyt itsesi. Rumat sanasi eivät voi vahingoittaa muita, mutta sinua ne vahingoittavat. Sinä luulet olevasi kaikkien yläpuolella, mutta todellisuudessa tiedät olevasi pelkkä raunio.

On ymmärrettävää, että kun tällainen tilanne jatkuu pitkään, ei voi kuin katkeroitua. Olet vihainen, koska olet monen miehen käyttämä huora.

En viitsi kertoa ettet tule housuihisi sitä miettiessä ;D. Sinulla tulee paskat housuihisi, koska jännämiehet ovat vedelleet sinua harjanvarsilla perseeseen. Paljonko olet ansainnut pimeää tuloa jakamalla itseäsi? Läähätätkö sä samalla kovaan ääneen kun ahdistelet noilla törkyfantasioillasi naisia netissä?

Käy se "keskustelu" tarvittaessa näinkin. Sitähän se täällä on ollut jo pitempään. Itse kukin voisi miettiä millä tyylillä keskustelee. Itse vedän jatkossa volyymin kaakkoon kun kohtaan trollailua. Näin minäkin päätin, ei tollaisiin törkeisiin juttuihin jaksa enää vastata kiltisti. Kaikesta, mitä olet sanonut, voi vain päätellä, että olet yksinäinen, vajaaälyinen, katkera, tunnevammainen ja epäinhimillinen paskakasa,..

Minulla tuli kahvit nenästä näppikselle heti niitä aikoja kun luin hänen kommenttinsa. Vitutti kun meni hyvät kahvit. Törkeiksi jutuiksi lasket varmasti kaikki feminismin vastaiset kommentit. Taas sitä nähdään, että naiset ovat lammasmaisia seuraajia, jotka katsovat ylöspäin alfaa.

Erittäin hyvää mainosta feminismille paskahousutäti, että et pysyt keskustelemaan asiallisesti vaan kaiken lisäksi vielä matkit antifeministiä, millä todistat että pidät hänen juttujaan parempina kuin omiasi. D Jatka samaan malliin! Ihmisten täytyy nähdä totuus teistä! Taidat itse olla jonkinlainen feministien kätyri kun annat noin iljettävän ja tyhmän kuvan feministin vastustajista. Hups, paljastinko sinut nyt?? Joten taas olin oikeassa.

Femakkokurppa suuttui, eikä pystynyt kiistämään mitään mitä sanoin. Se olet sinä jo näytät kaikille mikä teidän femakkojen taso on, ja sinä teit sen taas. Voin vaiin huudattaa sinua, ja saada siitä huvia samalla kun tiedän sinun maaalvan itsesi ja muut femakot nurkkaan.

Ei tuota sinun autistista lapsellisuuksien luettelointiasi ja törkytekstin suoltamistasi kukaan vähääkään järkevä ihminen pidä yhtään minään.. Totta kai sinä sanot noin, sillä se lista osoittaa että olen oikeassa, ja sinä ennalta-arvattava tyhmä huora joka jälleen toistelee autistisesti ja ennustettavasti kurpparaivoklisheitä kun sinuun on osunut.

Lisäksi tuo on jälleen osoitus miten noloa vanha huora olet, kun sinä haukut muita vanhoiksi ja suuttuneiksi; lisäys listaan "itte oot"-defenssi. Äläkä unohda passiivis-aggeressiivisia teinix-hymiöitä Sinä olet vai niin tyhmä, että silti todistat yhä enemmän pointtini ja näytät yhä enemmän siltä, ettet oikeasti keksi mitään uutta, ihan kuten olen sanonut.

Minä näin ollen voitan, sillä osoitat minun olevan oikeassa. Samoin, se jota kohtaan hyökkäät on selvästi osunut sinua arkaan paikkaan. Se että sanot jotain ei taaskaan riitä tekemään siitä totta - ja kuka tahansa viestejäsi lukenut näkee, että olet paitsi asiaton kirjoittaja, niin myös sairas ja harhainen ihminen: Ja taas tyhmän feministihuoran eli tarralenkarin ties miten monest multinikki, ulvahti kun siihen osui ja upposi. Samalla kun se turvatuuu läpi koko ketjun käyttämäänsä itte oot-defenssiin, ja mukana on muiltakin nikeiltä tutut passiivis-aggressiiviset hhymiöt, sillä se teinix-taso kun tulee väkisinkin jälkeenjääneeltä femakolta ilmi.

Millä tavoin sinä olet keskustellut asiallisesti? Muista, tämä on etusivulla, ja nyt jos et pysty todistamaan sitä, sinä todistat vastapuolen olleen taas oikeassa ja näyttää ihmisille mitä feminismi on. Vai oletko juuri niin streotypioista todistavat kuin miltä vaikutat? Haluaisin vielä sanoa, että tavallaan ymmärrän, mistä feminismi-viha nousee.

Te, jotka inhoatte aatetta, ette ole todennäköisesti tulleet kuulluksi ja ymmärretyksi naisten puolelta. Voi olla, että lapsuudenkodissa äiti oli kamala yksinvaltias, joka sorti lapsiaan. Toisaalta voi olla, että äiti oli ihana ja herttainen, eikä sellaista emäntää meinaa teille itsellenne löytyä. Tai kenties isänne opetti, että naiset ovat ennemmin käyttötavaraa kuin ihmisiä.

Syy feminismi-vihaan voi toki olla myös jotakin muuta. Haluan tässä korostaa, että itse en vihaa miehiä. Tiedän, että tuolla kaupungilla jos kohdattaisiin, olisitte varmasti oikein söpöjä ja mukavia. Ei meillä oikeasti ole kovinkaan suurta eroa, haluamme kaikki tulla kohdelluksi samanarvoisina.

Feminismi on kuin sovinismi mutta käänteisenä. Feminismi naamioidaan tasa-arvon taakse. Kukaan ei halua feministiä tai ääripään ihmistä elämänkumppaniksi,pois luettuna tietysti itse ääripään miehet jne.

Ei ihme että Suomessa erotaan kun moni on feministi ja syyttelee ukkoaan joka asiasta. Lisäksi naiselle ei enää kelpaa kukaanmies kun joka tuutista kailotetaan olet sitä ja sitä ja tuota et saa hyväksyä Toivottavasti suomalainen feministi nainen kuolee sukupuuttoon. Nyt sinulla menee puurot ja vellit sekaisin. Sillä, että naiset eivät halua jakaa elämäänsä kenen tahansa kanssa ei suoranaisesti ole feministinen ongelma, vaan ihmisoikeus. Kenenkään ei ole pakko olla kenenkään kanssa, piste.

Tietenkin nainen saa itse valita, haluaako perheen, ja jos onni käy että löytää sopivan kumppanin siihen myös, niin se on pelkästään hieno asia. Aivan sama oikeus on miehillä. Mutta ihmisen arvo ei missään määrin saa määrittyä sen perusteella, haluaisiko kukaan hänestä kumppania.

Feminismi on paljon pahempi ja sairaampi aate kuin sovinismi. Kiitos tästä hyvin perustellusta näkemyksestä. Tai oikeastaan, ei sittenkään kiitos. Tuo oli äärimmäisen turha ja typerä kommentti. Feminismi on hyvin laaja ilmiö naiseutensa menettäneiden naisten keskuudessa. Sovinisni on taas on marginaali-ilmiö miehisten miesten keskuudessa. Tiesitkö, että hyvin monet niistä naisista, joiden perään kuolaat, ovat feminismin kannattajia? En toki kuolaa polkkatukkaisten keskivartolihavien tatuoitujen vihervasemmistolaisten naisten perään.

Käsityksesi feministeistä on aika rajoittunut. Itse uskon, että sinä olet mukavan näköinen ja luontoinen mies, joka on vain jostain syystä päättänyt suuttua naisille siitä, että he pitävät omia puoliaan. Korjaa toki, jos olen väärässä. Feministit ovat sisäisesti niin mätiä ja sekaisin, että on täysin yhdentekevää miltä he näyttävät ulkoisesti. Feministien trollauksia on aina kiva lukea.

Oletan sinun olevan kuvaukseni mukainen kuten femakot yleensä. Oleta vaan, minun ei tarvitse sinulle todistaa ulkonäköäni. Sinä olet varmasti syötävän söpö. Kiinnostavaa, että ajattelet noin. Itse ajattelen, että feminismi nimenomaan kannustaa naisia olemaan naisia ja ylpeitä naiseudestaan, tai ainakin sen pitäisi tehdä niin.

Ongelma yhteiskunnassa ei ole biologinen sukupuoli, tai siihen liittyvät erilaisuudet ja ominaisuudet, vaan se, että miehuus, miehiset ominaisuudet ja miesten tekemiset arvotetaan perinteisesti hyviksi ja kiinnostaviksi ja naiselliset ominaisuudet ja naisten tekemiset nähdään arvottomina.

Ketä kiinnostaa naisurheilu, naistaide, nais-mikäikinä, sen enempää, kuin vaikkapa perheen pyörittäminen ja äitinä oleminen.. Joskus tuntuu, etteivät feministit edes itse arvosta naiseutta. Usein feminismi tulkitaan naisten pyrkimykseksi hankkia mahdollisimman miehisinä pidettyjä ominaisuuksia, mutta tämän sijasta feminismin tulisi antaa naisille myös lupa olla naisia ja tietysti pyrkiä nostamaan naiseuden arvostusta yhteiskunnassa, muutenkin kuin vain seksuaalisena hyödykkeenä, eikä pyrkiä tekemään naisista miehiä Sovinismi on edelleen niin sisäänrakennettua meidän kulttuurissa , ettei sitä välttämättä edes huomaa.

Olet sinäkin höpsö likka. Naisia arvostetaan kun heillä on naisellisia ominaisuuksia, eli he ovat kauniita ja nuorekkaita, tai käyttäytyvät naisellisesti. Supermallit ja seksisymbolit ovat yhtä lailla ihailtuja kuin urheilijatähdet ja toimitusjohtajat.

Valitat siis siitä kun miehekkäitä ominaisuuksia osoittavaa naista ei arvosteta kuten miehekkäitä ominaisuuksia osoittavaa miestä? Entä arvostetaanko naisellisia ominaisuuksia osoittavaa miestä kuten naisellisia ominaisuuksia osoittavaa naista?

Jos Eva Wahlström "lyö kuin mies", arvostetaanko häntä? Jos hän voittaisi Edis Tatlin nyrkkeilyottelussa, tulisiko arvostusta? Koska Edis Tatli on taitavampi, nopeampi ja vahvempi nyrkkeilijä kuin Eva Wahlström.

Eikä minulla ole mitään Evaa vastaan, olen tavanut hänet ja hän on erittäin mukava ja hauska nainen. Luultavasti yhäkin paras kuvaus asiasta, 40 yh-äidin toimesta: Nainen voi vain olla nainen, ja olla arvostettu. Mitään ei tarvitse tehdä tai osata. Mutta jos ei satu olemaan edustavan näköinen, kykyjen riittäessä nainen voi myös olla kuin mies ja tulla arvostetuksi. Miehen on puolestaan oltava kuin Mies. Pitää tehdä ja osata, muuten mies ei ole mitään.

Ongelma on siinä että harvan naisen kyvyt riittävät. Edis Tatli on kiistatta parempi nyrkkeilijä kuin n. Työelämässä miehet ovat keskimäärin parempia etenemään johtotehtäviin syyllistymättä naisten bravuurinumeroon eli juonitteluun ja sosiaalisten kuppikuntien rakentamiseen. Miehet ovat niitä jotka nostavat kissan pöydälle, naiset niitä jotka hipisevät keskenään ja yrittävät juonia päätökset muilta salassa. Voi jeesus tätä logiikkaa.

Kilpailetteko te keskenänne tyhmyydessä? Pääni päällä ei lue kuplaa "kannattaa tasa-arvoa". Taisit tahallasi missata minun pointin. Kuka mukamas olikaan se, joka antoi käärmeen vietellä itsensä ja on syypää ihmiskunnan ahdinkoon? Symbolitasolla naiseus rinnastetaan yöhön, kuuhun, passivisuuteen, melankoliaan, heikkouteen, kaikkeen negatiiviseen ja miehuus puolestaan päivään, aurinkoon, aktiivisuuteen, voimaan yms positiiviseen.

Voi tuntua kaukaa haetulta, mutta kulttuurin pintatason alapuoliset asiat on niitä, mistä päällimmäiset mielipiteet ja käsitykset sikiävät, osittain huomaamattakin.

Tutkittu fakta on, että miehet eivät esimerkiksi lue naiskirjailijoiden kirjoja, mutta naiset lukevat sekä miesten, että naisten kirjoittamia kirjoja ja sama ilmiö pätee lähes kaikkeen mitä naiset tekevät, vaikkapa urheiluun. Puolet maailman populaatiosta ei ole pätkääkään kiinnostunut siitä mitä toinen puoli tekee, paitsi jos se liittyy mainitsemaasi hyvältä näyttämiseen, tai seksuaalisiin palveluksiin.

Voi olla vaikea uskoa, mutta monet naiset haluavat olla ja toimia myös ihan vain ihmisinä ja tulla kohdelluiksi sellaisina. Sama pätee varmasti miehiinkin. Eva Wahlström lyö kuin nainen, koska on nainen. Ja omalla tavallaan erittäin upea sellainen.

Nainenkin voi olla voimakas, nopea, rohkea ja sietää kipua. Nainen voi myös olla rehti, älykäs, huumorintajuinen, luotettava, mitä ikinä.. Miehet ovat vain kautta aikojen halunneet omia kaikki hyvinä pidetyt ominaisuudet kuvaamaan omaa sukupuoltaan.

Sitä ja tuota ja tätä, tää on niin parasta! Moni feministi on kuule tehnyt kauppansa ja erittäin hyvin ja moni pahaa-aavistamaton duunarimies on naimisissakin feministin kanssa eikä ole tajunnut edes valittaa;.

Keskustelisin aiheesta mielelläni, mutta se olisi hyödytöntä, koska väität feminismin ajavan tasa-arvoa. Tältä pohjalta puhuisimme toistemme ohitse. Feminismi ei ole koskaan ajanut tasa-arvoa, ei aja sitä tällä hetkellä, eikä tule koskaan ajamaankaan. Parempaa onnea seuraavaan avaukseen. AP teki avauksen pelkästään trollatakseen.

Voi itku, trollasinko minä teitä? Kylläpä nyt tuli paha mieli, loukkasin teidän herkkää miehuuttanne kyseenalaistamalla typerät ennakkoluulonne feminismistä. Vai olisiko sittenkin niin, että teitä vituttaa, koska ette kertakaikkiaan osaa perustella kantaanne kunnolla?

Että teidän argumenttinne, kaikessa hienoudessaan, ovatkin aika puutteellisia niin kuin te varmaan itsekin olette? Feminismi ei tarkoita tasa-arvoa. Joten asiaa koskevat avaukset on trollausta. Taas ihan loistava argumentti ilman perustelun perustelua!

Haluatko jatkaa tätä eipäs-juupas-vänkäämistä vielä kuinka pitkään? Minunkin kommentti oli niin puutteellinen ettet osaa edes vastata kun tiedät sen olevan totta. Koska tasa-arvo ei tarkoita feminismiä, on femakoiden kanssa keskustelu jo lähtökohtaisesti samaa kuin puhuisi mielisairaalle joka on keskivartalolihava, polkkatukkainen ja tatuoitu. D Nyt kerrohan meille valkoisesta heteromiehestä ja hänen pahuudestaan.

Saapuiko valkoritari-pua suojelemaan pientä heikkoa ja herkkää helgamiestä? D Enkä muuten meinaa auttaa sinua kertomalla yhtään toivomiasi runkkufantasioita.. Itse arvostan valkoista miestä enemmän kuin miestä juuri mistään muualta, kulttuurisilta perusteilta katseltuna, vaikka skarpattavaa on vielä tälläkin rutosti kun yhteistä palloamme katselee. D Tyypillinen femakkokurppa joka osoittaa miesten ylivoimaisuuden, käyttämällä mies-nimimerkkiä, mutta logiikka ja täysin oksymoroniset lausumat paljastavat hänet.

Te femakothan tässäkin ketjussa olette tuollaisia tutisevia nyhveröitä jotka olette kuin lauma kanoja paskahousutäteilemässä ja osoittamassa nais-solidarisuutta heti kun alkaa tulla selkään.

Olipa heikko vastaveto, tänään et ole vissiin oikein vireessä? No, jos kuitenkin tarkkoja ollaan niin sinähän eniten se femiinin temperamentin täällä omaat kaikista kirjoittelijoista: D Sinä sanot etten ole vedossa, ja sinä et itse pysty vastaamaan edes viestiini, vaan jatkat tuota sinun tissiposkivinkujan roolitusta, nyt turvautuen itte oot-defenssiin. Taisi nyt suhun osua ja upota - vaihteeksi - älämölöstäsi päätellen: D Omat viestisi ovat olleet pelkkää!!!

DD " Sori vammaiset, olette näiden aidosti häiriintyneiden yläpuolella. D kaikkien aikojen häiriintyneinein nettitrolli haukkuu muita häiriintyneiksi!! Huumorintajua sulta ei ainakaan puutu ;D. D Kurppa on silmittömän raivon vallassa. D Kurppa on niin silmittömän raivon vallassa, eikä pysty enää muuta kuin matkimaan, ja täten osoittamaan ihailunsa minua kohtaan.

Jokohan annettais tälle huonosta itsetunnosta kärsivälle pikku surkimukselle viimeinen sana? Loppuisi turha vänkääminen, joka ei johda mihinkään. Femakkokurppa turvautuu shaming languageen. D Aika hyvä tapa yrittää peittää se fakta, ettet ole pystynyt vastaamaan minulle tai muillekaan, vaan ainoastaan käytymään kuten stereotyyppisen tissiiposkifemakon osoittaa käyttäytyvän.

Ensimmäinen fiksu tekosi tässä ketjussa, on tajuta luovuttaa. SE, että hakkaat päätäsi seinään, ja toistelet kurppraivoklisheitä ja räkäpäisiä raivonpurkauksia ja vielä kun kruunaat sen osoittamalla ihailua vastapuolelle matkimisella, on jotain mikä ei erityisesti imartele sinua. Katsos, luuseria pahempi on huono häviäjä, ja se sinä olet.

Taidat oikeastikin olla jonkinlainen masokisti kun tykkäät nolata itseäsi täällä jatkuvasti: D Osu ja uppos! Paskahousutäti ei sitten lopettanutkaan. Sen verran taas osui, että älähdyshän sieltä tuli. Onko noin kiva hakata päätänsä seinään?

Onko kivaa kun huudatan sinua niin että olet täysin kontrollissani? Nytkin toistelet täsmälleen tuota samaa kurpparaivokaavaa: Hyväksytään, sinä olet miehistä hienoin ja paras ja aina oikeassa. Olen niin katkera kun en voi sinua saada, oi ihmisistä haluttavin. Uskon, että muut ovat samaa mieltä. Harmi, että kaikki miehet eivät ole tuollaisia, kuin sinä.

Voin vain toivoa, että et enää kirjoittelisi tänne, koska jokaisen viestisi lukeminen kirvoittaa katkeria kyyneliä silmäkulmaani, sillä haluaisin vain unohtaa, että noin täydellinen ihminen on olemassa D Kannattaisko käyttää yhtä nimimerkkiä ",vasemmanjalansaapas", sillä multinikkaamisen kanssa on vähäsen sama kuin valehtelun; on vaikea pitää yllä kulisseja?

Etenkin nyt, nyt kun tämä on etusivulla ja kaikki näkee minkälaisia te feministit olette, tai tietysti jos haluat näyttää miespuolisen vastustajan ylivoimaisuuden, niin jatka samaan tapaan. Minun voittonihan tämä on, ja myös jokaisen muun anti-feministin. Kyllä te saatte pitää feminisminne ja olla niin feministejä kuin haluatte, kunhan se ei vaikuta minun elämääni. Ei se tosiaankaan ole minulta pois, kunhan se ei ole minulta pois.

Feministien mielestä naisten pahimmat tasa-arvo-ongelmat: Naisten yliedustus korkeakouluissahan ja nykyään jopa ammattiloppilaitoksissahan on "ongelma", jota taivastellaan aina välillä julkisuudessa. Ja nimenomaan, ennen kuin kukaan ehtii tuoda vanhan vastakkainasettelun esiin: Katsos, nainen on tottunut jo lapsesta saakka tekemään enemmän töitä menestyksen eteen. Pojat saavat olla poikia, sehän on vain reipasta ja vitosen keskiarvolla pääsee presidentiksi.

Kun tyttö on hyvä koulussa, on hän kympin tyttö joka on vieraantunut todellisuudessa. Poika taas on fiksu. Näiden stereotypioiden ylläpitämiseen kylläkin syyllistyvät kummankin sukupuolen edustajat.

Tasa-arvoajattelun tarkoituksena on tuoda esiin kumpaakin sukupuolta kahlitsevat stereotypiat, kuten myös se että nainen olisi automaattisesti parempi lähivanhempi, mikä ei pidä todellakaan paikkaansa. Kukaan täysjärkinen ei usko valheitasi. Minulta kuppi meni nurin viimeistään, kun naisasiainliitto unioni kommentoi Tapanilan joukkoraiskausta. Voit edelleen lukea vaikka Ulla Appelsinin kirjoituksen asiasta. Jollain mielenkiintoisella logiikalla Tapanilan raiskaus on nimittäin Naisasialiitto Unionin mielestä oikeastaan koko suomalaisen yhteiskunnan vika: Kannanotto löytyy Unionin ".

Joukkoraiskaus on vastenmielinen, väärä ja kaikin puolin tuomittava teko. Etnisyyksillä repostelu puolestaan on tässä yhteydessä turhaa, koska sillä ei itsessään ole mitään tekemistä seksuaalirikosten kanssa. Naisasialiitto Unionin pointti oli, että raiskaaminen on naisen alistamista, eikä todellakaan mikään uusi ilmiö täällä Suomessa. Raiskaus on raiskaus ja rangaistava teko. Tuo yhteys patriarkaariseen yhteiskuntaan on Naun ratsastamista tuolla vastenmielisellä teolla.

Patriarkaalinen yhteiskunta ei palvele puolta yhteiskunnan jäsenistä, minkä vuoksi sitä on syytä vastustaa. Yhteys raiskauksien ja patriarkalismin välillä ei todellakaan ole tuulesta temmattu. Joko isänsä tai aviomiehensä. Olet varmaan tietoinen, että kun jotakuta kohdellaan kuin esinettä, hänen ihmisarvoaan loukataan. Raiskaaminen on tapa, jolla mies osoittaa valtaansa naiselle. Feminismin myötä naiset eivät tällaiselle vallankäytölle alistu, koska emme ole kenenkään omaisuutta.

Vihervasemmistolaisen feminsimin tavoitteena on tuottaa satoja tuhansia taistelija-YTMejä maahamme naisten iloksi. Rupeat nyt levittämään savuverhoa varsinaisen asian ympärille. Tuolla teolla ei ollut mitään tekemistä suoöämalaisen yhteiskunnan arvojen kanssa. Se oli vain rikos, jota feministit pyrkivät käyttämään hyväkseen ajaakseen asiaansa. Itsepä haluat levittää savuverhoa sen ympärille, että suomalaiset miehet raiskaavat siinä missä ulkomaalaisetkin.

Et halua tunnustaa kulttuurin systemaattista taipumusta naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, vaan mieluummin näet koko kuvion rasististen okuläärien kautta. Saanko minäkin raiskata ja hakata naisia, siksi koska joku muukin on aikaisemmin niin tehnyt? Sinun argumentteihin viitaten ilmeisesti saisin, eikä minua saisi syyttää vaan niitä kaikkia jotka ovat luoneet raiskaamisen ja väkivallan kulttuurin. Voi sinua höpönassua, mistä tuollaista sait päähäsi?

En mitenkään väittänyt tuollaista. Sanoin hyvin selvästi, että raiskaus on äärimmäisen tuomittava teko, teitpä sen sitten sinä tai joku muu millä tahansa ajan hetkellä. Sinulla täytyy olla hieman omituinen tapa lukea näitä minun kirjoituksiani. Vedit patriarkaattikortin esiin ja vähättelit ulkomaalaisen tekemää raiskausta, koska joku suomalainen mieskin on raiskannut. Viet edelleen juttua sivuraiteille tahallasi.

Minä en ole kommentoinut mitään rodusta tms. Itse lopetan tämän keskustelun tähän, koska se ei enää etene. Missään välissä en vähätellyt.

No nyt en aivan ymmärrä, että mikä sitten edes oli alkuperäisen suuttumuksesi pointti, jos ei tuo? Naisjärjestöt ja feministit tuottavat ja halajavat maahan taistelija-YTMejä.

Näin naiset saavat raiskausseksifantasiansa toteutettu käytännössä. Yleisesti tiedetään että taistelija-YTMit raiskaavat kantaväestöön nähden n. Toki joukkoraiskausten osalta taistelija-YTMit ovat vieläkiin tehokkaampia suhteessa kantaväestön miehiin. Taistelija-YTMit osaavat myös verkottua ja muodostaa tuhannen miehen raiskauspartioita. Jos jollakin on raiskausfantasia, se on ihan okei. Sitä voi toteuttaa varmasti jotenkin, jos niin haluaa. Naisilla ei kuitenkaan kollektiivisesti ole himoa tulla raiskatuksi, niin kuin ei ole miehilläkään varmasti halua raiskata, etnisyyteen katsomatta.

Naisjärjestöillä ja feministeillä on koko naisväestöä koskeva raiskausfantasia. Joka toteutuu tehokkaasti ja taistelija-YTMien avulla. Sinulla se fantasia kuulostaa olevan. Tsemppiä sen kanssa pärjäämiseen, on varmasti rankkaa.

Naisten raiskaufantasia on fakta. Samoin se että femakot haalivat tänne tietoisesti raiskaajia, tarkoittaa sitä että he haluavat raiskausten lisääntyvän. Toinen vaihtoehto on se, että he ovat niin tyhmiä etteivät ymmärrä syytä ja seurasta, tai yksinkertaisia laskutoimituksia kuten 1 1. Oli syy sitten kumpi tahansa, on kansan turvallisuuden nimissä feminismin syöpä tuhottava. Pakolaismies raiskaa tilastollisesti todistetusti 17 kertaa todennäköisemmin kuin suomalaismies.

Jos raiskaus on mielestäsi vastenmielistä, väärää ja tuomittavaa niin silloinhan varmaan allekirjoitat sen väitteen että yksikin raiskaus on liikaa, eikö vain? Ja jokainen mamun tekemä raiskaus niitä on ollut paljon, varsin hyvin tiedät, jos olet uutisia seurannut olisi voitu välttää, jos rajat oltaisiin pistetty kiinni eikä oltaisi päästetty pakolaisia tänne.

Ei se poistaisi raiskaustapauksia kokonaan mutta suunta olisi oikea kun raiskaukset vähenisivät, eikö vain? En tiennytkään, että puhumme tässä nyt maahanmuuttopolitiikasta. Asia ei ole niin. Tilastot osoittavat että ulkomaalaiset, nimenomaan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleet, ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa.

Samaisessa artikkelissa sanotaan myös näin: Maahanmuuttajataustaisten raiskausrikoksissa tekijä on usein selvin päin, ja teko kohdistuu tuntemattomaan henkilöön. Mutta asia on kuitenkin erittäin tärkeä tiedostaa. Karkeasti sanottuna suomalainen siis raiskaa kännihimoissaan, eikä välttämättä edes kunnolla tajua mitä tekee.

Kun taas ulkomaalainen raiskaa vesiselvänä, eli todennäköisesti vakaan harkinnan seurauksena, tuntematta mitään sääliä uhriansa kohtaan. Mitä tulee feminismiin, en lakkaa hämmästelemästä sitä, että miksi juuri sellaiset ihmiset, jotka todennäköisesti ovat humanitaarisen maahanmuuton suurimpia häviäjiä feministinaiset , kannattavat sitä eniten.

Äskeisessä artikkelissa todetaan vielä näin: Maahanmuuttajia tulee maista, joissa mies on edelleen perheenpää.

Muista kulttuureista tulleet miehet eivät välttämättä ymmärrä, että suomalaisen naisen sanoma ei todella tarkoittaa eitä. Reaktiot saattavat olla vähän eri luokkaa, kuin ne, mitä olet tällä palstalla saanut. Jep, he voivat hyvällä tsägällä ehkä jopa ymmärtää, mistä on kysymys. Heillä kun tuskin on niin voimakkaita ennakkoluuloja ja katkeruutta feminismiä kohtaan.

Niin siis he tulevat kulttuureista, jossa mies on perheenpää ja eivät välttämättä ymmärrä että Suomessa naisen ei tarkoittaa eitä. Lisäksi he syyllistyvät moninverroin enemmän raiskauksiin verrattuna kantasuomalaisiin.

Kuinka pihalla sitä voikaan ihminen olla En ole pihalla, tunnen miehiä Lähi-idän kulttuureista. Lopulta toisen ihmisen kunnioittaminen ei ole ihan niin kulttuurisidonnaista, vaan kaikki lähtee yksilön kyvystä nähdä toinen ihminen ensisijaisesti ihmisenä.

Eli siis naisten kunniamurhat, kivitykset sun muut, joista valtaosa tapahtuu islamisissa maissa Lähi-idässä ei kerro mitään Lähi-idän eri kulttuureista?

Onko pakko kärjistää tuolla tavalla? Tietenkin noita asioita tapahtuu siellä myös, ja ei, en todellakaan hyväksy niitä. Mutta se, että niitä tapahtuu siellä, ei tarkoita, että kaikki siellä olisivat moisten tekojen kannalla. Nyt se järki käteen. En minä ottanut missään vaiheessa kantaa siihen, hyväksytkö jotain vai et. Se ei varmaankaan kerro juuri mitään Somalialaisesta kulttuurista? Ei se tee kaikista somalialaisnaisista ympärileikattuja.

Ja sitäpaitsi, on suomalaisiakin naisia ympärileikattu! Ainoa merkittävä miehiä syrjivä rakenne nyky-Suomessa on käsittääkseni miesten pakollinen asepalvelus, mutta sitä eivät pönkitä feministit, vaan pikemminkin heidän "vastapoolinsa", konservatiiviset miehet.

Aiemmin ajattelin, että miehet ovat huoltajuuskiistoissa heikommilla, mutta joku täällä valisti, ettei niin enää ole, ja joka tapauksessa miesten asema huoltajuuskiistoissa on vuosikymmenten mittaan parantunut, ei suinkaan heikentynyt. Eli mitä pahaa feminismi on ihan konkreettisesti aiheuttanut miehille?

Entäs se, että miehet ja naiset maksavat saman verran eläkemaksuja tuloistaan, mutta naiset saavat eläkettä keskimäärin monta vuotta miehiä enemmän koska elävät vanhemmiksi? Lisäksi esimerkiksi henkirikoksista naiset saavat monta kuukautta lyhyempiä tuomioita kuin miehet. En myöskään ymmärrä miesten valitusta huoltajuuskiistoista. Onhan se nyt selvää, että naisen tehtävä on hoitaa lapset. Terveydenhuollon resurssit kohdistetaan enimmäkseen naisiin.

Näin varmasti on, mutta syy on osin myös siinä, että miehiä ei meinaa millään saada menemään lääkäriin. Sitä en kyllä tiedä, että miten naisen pidempi elämä olisi tasa-arvo-ongelma? Miehet ovat itse vastuussa terveydestään. Tietty geeneilleen kukaan ei mitään voi. Vakuutan kuitenkin, että jos olisin äiti ja voisin vaikuttaa siihen, mitkä geenit lapsilleni periytyisi, haluaisin terveimmät mahdolliset. Tällaista supervoimaa minulla ei kuitenkaan ole. Oikeus tietää biologisesta isyydestä.

Tasa-arvovirka"miehet" ovat naisia ja tasa-arvopolitiikka keskittyy naisiin. Siinä huomataan taas feministin todellinen luonne. Ei noin ole kukaan väittänyt. Tässäkin asiassa naiset ovat viattomina miesten lompakoilla. Ja yhteiskunta on vastuussa naisten terveydestä? Jos on olemassa epätasa-arvoa joka kohdistuu miehiin, niin se on miesten oma ongelma ja he ovat ongelmistaan itse vastuussa? Eikö feminismin pitänytkään puolustaa molempien sukupuolien tasa-arvoa? Jos tälle linjalle lähdetään, niin varmaan ensin tupakoivilta yms.

Suomen kaikkien aikojen vanhinkin on mies. Kenties miesten henkirikokset ovat keskimäärin raaempia? Toki jos tuossa vääristymä on, niin se pitäisi korjata. Feminismi kuitenkaan tuskin liittyy asiaan, ellet osoita femmaria, joka kannattaisi naisille lyhyempiä tuomioita. Henkirikoksentekijöiden tuomiot ovat melko marginaalinen kysymys muutenkin.

Kuules kultaseni, en tarkoittanut syyllistää miehiä. Olen pahoillani, että ilmaisin itseäni noin huonosti. Puhuin ainoastaan omista kokemuksistani läheisten miesten kanssa.

Olen samaa mieltä, että kaikki ovat vastuussa terveydestään, tietenkin. Kommentoin lähinnä sitä, että miehet kuolevat nuorempana, mikä ei sinänsä ole tasa-arvo-ongelma, koska siihen ei voi paljoa aatteella vaikuttaa. Ei ole erikseen naisten ja miesten terveydenhuoltoa, kaikki hoidetaan samasta potista. Älä vaadi lähteitä, jos et ole laittanut yhtäkään linkkiä omien väittämiesi perusteiksi. Mutta siinä punatulkulle luettavaa: Naiset elävät keskimäärin monta vuotta miehiä pidempään. Tässäkin tapauksessa kun miehet joutuvat maksamaan suhteellisesti enemmän, niin on "sama potti" jaettavana.

Niin missä ne sinun tietolähteesi ovat? Arvasin että juttusi ovat hölynpölyä ; "Ok, löysit webarchivesta viiden vuoden takaisen mielipiteen. Naisten rintasyöpiä kyllä seulotaan, mutta sitten mielestäsi eturauhassyövät johtuvat miesten elintavoista? Pitäiskö ne mummot sitten nitistää, kun elävät ryökäleet pidempään kuin papat?

Feminismin logiikan mukaan kyllä. Mitä se kertooo ideologiasta jota kannatat, ja vielä enemmän, mitä se kertoo sinusta? Ei jumalauta olet yksinkertainen!!! D Juuri sinun takia inhoan feminismiä entistä enemmän. Femakot eivät juuri jätä vaihtoehtoja. Ja taas se expua tuli paikalle lämmittelemään Super-atmia!!! Lämmitä itsellesi kiuas ja työnnä täysin tarpeettomana henkilönä pääsi siihen. Osui ja upposi taas! D Mutta vähän pojoja tällä kertaa astetta epätavallisemmasta kidutusfantasiastasi!

Ja kannattaa silti pysyä kaukana tuosta expuasta, se on hiukan Monenko miehen käyttämä homo olet? Siis sua kiinnostaakin homomeinigit? O Enpä siis halua aiheuttaa sinulle pettymystä kertomalla..

Minkä ikäinen sinä oikein olet? Kukaan aikuinen ei "keskustele" noin. Jankuttaminen ja saman asian toistaminen taas ovat joko merkkejä pahanlaatuisesta dementiasta tai siitä että luovuutesi viimeisetkin rajapyykit on saavutettu ääriään myöten ja tynnyrin pohjia kaavitaan suurella epätoivoisuudella! D Minun suhtautumisesi Sinun homouteesi muuten on lämpimästi pelkkää hyvää ja helliä tunteita toivottavaa sorttia - make no mistake about it! Ja sulla ei kerta kaikkiaan ole yhtään varaa vedota lapsellisuuksiin, vai puuttuuko sulta kenties itsereflektio aivan täysin?

Ja miksi sä tampio sitten edes vastailet "lapsellisiin" viesteihin? Pian hän alkoi olla hyvin raju leikeissä ja alisti minua haukkumalla ja välillä jopa saattoi purra minua käsivarteen, jos en leikkinyt hänen haluamallaan tavalla. Pelko ja ahdistus kasvoivat.

En uskaltanut ikinä puhua tästä vanhemmilleni, lisäksi olen ainoa lapsi, joten sisaruksiakaan ei ollut turvana. Tyttö pakotti minut tyydyttämään häntä ja hän verhosi sen aina joksikin leikiksi.

Olin tuolloin hyvin hämmentynyt sillä en tiennyt seksistä mitään, kuten ei pienen lapsen kuulukaan paljoa tietää. Joka tapauksessa tiesin jollain tapaa, että se oli kiellettyä tai epänormaalia. Suuri häpeä ja inho alkoi tuona päivänä ja häpesin sitä miksi olin suostunut tai en ollut sanonut mitään. Leikit jatkuivat ja toistuivat ja aina minä jouduin tyydyttämään häntä eri tavoin kunnes hän laukesi. Myöhemmin ala-asteen viimeisimmillä luokilla aloin jo tajuta mistä oli kyse.

En vain uskaltanut ikinä sanoa hänelle vastaan, koska hän jatkuvasti käytti henkistä väkivaltaa minuun. Minulla oli myös ajatus ettei kukaan uskoisi minua vaikka kertoisin asiasta. Häpesin ja inhosin itseäni, mutta toisaalta vihasin tätä tyttöä ja monesti fantasioin ajatuksella hänen kiduttamisesta ja tappamisesta.

Joskus hän myös koski minuun ja oli niin kovakourainen, että alapäähäni sattui. Tuntuu ihan järjettömältä kirjoittaa tätä sillä minulla on edelleen tunne ettei kukaan voi uskoa näin järjetöntä tarinaa. Noh, sain kuin sainkin viimein elämäni takaisin yläasteella kun laitoin stopin koko hommalle. Olin alkanut ihastua koulussa yhteen poikaan ja hän myös selkeästi minuun. Tiesin etten voi alkaa seurustella hänen kanssaan, jos edelleen harrastan seksiä, vaikkakin ilman omaa halua, jonkun muun kanssa, ja varsinkin naisen.

Kaikki eteni aina samalla kaavalla ja tiesin jo melkein aina valmiiksi mitä tulee tapahtumaan, kun hän meni muka makoilemaan sohvalle tai sängylle ollessaan kylässä. Kaikki tämä tapahtui aina kun vanhemmat olivat poissa, joskus jopa silloin kun vanhemmat olivat kotona mutta huoneen ovi oli kiinni.

En pystynyt edes katsomaan tyttöä sillä minua pelotti niin paljon. Menin vessaan ja kuulin kuinka tyttö juoksi ulko-ovelle ja lähti kotiinsa. En voi sanoin kuvailla mikä onnellisuus minut täytti. Nauroin ja itkin, koska hän oli lähtenyt pois! En muista edes mitä vastasin, mutta tämän jälkeen hän ei enää ikinä vaivannut minua. Luulen, että hän itse asiassa alkoi pelätä minua, mistä olin tietysti hyvin tyytyväinen.

Pysyimme edelleen näennäisinä kavereina. En vieläkään ole kertonut asiasta kenellekään. En usko, että vanhempani kestäisivät, jos kuulisivat. En halua että esim äiti alkaisi syyttää itseään, miksi ei ole huomannut.

Emme ole olleet vuosiin tekemisissä tuon tytön nyt jo naisen kanssa. Välillä mietin pitäisikö minun ottaa häneen yhteyttä ja vaatia selitystä. Olen paljon pohtinut sitä, onko häntä joku käyttänyt seksuaalisesti hyväksi, sillä miten muuten hän olisi lapsena osannut pakottaa minua niin hirveisiin asioihin?

Olen kokenut suurta häpeää senkin suhteen, koska en aiemmin uskaltanut sanoa ei. Koko touhu olisi voinut loppua jo aiemmin. Olen yrittänyt olla syyllistämättä itseäni, sillä minä todella pelkäsin tuota tyttöä. Hän pienestä pitäen pakotti minua tekemään erilaisia asioita, mollasi minua jatkuvasti ja ivaili, jos en osannut jotain. Jatkuvaa henkistä väkivaltaa ja seksuaalista myös.

Olen myös miettinyt sitä, että pystyisinkö puhumaan tästä läheisilleni, jos kyseessä olisi ollut poika? Minua hävettää suunnattomasti se, että kyseessä oli toinen tyttö. En tiedä ymmärtääkö kukaan, mitä yritän sanoa. Tuntui hyvältä kirjoittaa tästä. Tällä hetkellä asia ei vaikuta elämääni, mutta joskus harvoin saatan edelleen nähdä painajaisia hänestä. Toivon, että ehkä tulevaisuudessa uskallan myös kohdata hänet ja kysyä miksi hän teki minulle niin hirveitä asioita toistuvasti..

Olen aina ollut enemmän poikien kun tyttöjen kaveri ja nuorempana en ikinä, edes saunailloissa, sammuneena, samassa sängyssä nukkuessa kokenut seksuaalista häirintää. En ole kauhean siisti suustani ja en pukeudu säkkeihin, mutta se ei tarkoita ettäkö voisi mun rajoja ylittää.

Samaisen ihmisen penis on ollut sisälläni ilman mun suostumusta, vaikka olen kieltänyt, estänyt, mutta en todellakaan saa mieleeni turruinko vai mitä kävi. Jälkeenpäin olen kuullut hänen kertoneen että ollaan harrastettu seksiä, en edes olisi muistanut koko asiaa ellei ystäväni olisi sanonut.

Yksi kerta tuli käymään teellä kun olin yksin kotona, yritti lääppiä ja saada mua makuuhuoneeseen, blokaten mun tien ulos. Sain käyttää aika paljon voimaa ja kirosanoja että sain tyypin ulos.

Tietysti sain osan lääppimisistä, mutta tutun raiskasi mun luona. Ystävän poikaystävä väkisin pussasi mua taksissa. Käskin olla viimeinen kerta tai kerron ystävälle.

Olisi pitänyt kertoa heti. Ei ollut ensimmäinen kerta. Deittailemani mies tulee väkisin sisääni vaikka olen sanonut ei, ei ymmärrä että kesken kaiken on lupa sanoa ei. Tapailemani mies halusi hieroa ja ilman mitään suostumusta tai edes mun pienintä vihjettä hän otti housuni alas ja tunki peniksensä sisälleni puoliksi ennenkuin pääsin ylös. Suutuin, hän pyysi anteeksi ja juttu jäi siihen. En taaskaan silloin mieltänyt raiskaukseksi, nyt kyllä. Valitettavasti törmään näihin ihmisiin usein yhteisten kavereiden kautta ja ällöttää.

Treenasin kamppailulajia ja salin omistajalla oli melko hurttia huumoria ja kuulin hänen olevan melkoinen naistenmies, ollut useasti naimisissa ja lapsiakin kaksi kädellistä. Tuli seuran kesäjuhlien aika, ja yöllä nukkumaan mennessä kuulin turhankin yksityiskohtaisesti kun tämä valmentaja harrasti seksiä yhden valmennettavan tytön kanssa, täysi-ikäisen sentään.

Tämähän oli kuulemma varsin normaalia käytöstä kyseiselle miehelle, viis vaimosta. Itseäni kävi ällöttämään niin etten enää voinut käydä treeneissä, kaikki kunnioitus valmentajaa kohtaan oli vedetty viemäristä alas. Menin sivukonttorin kahvihuoneeseen ja kysyin onko kahvikuppeja jossain lisää, kun en paikkaa tuntenut. Pöydän ääressä oli kymmenkunta miestä 30 — 65v. Ehkä alimmassa laatikossa, ehdotti tämä mies uudelleen. Etsiessäni kuppia röhähti koko pöytäseurue nauramaan ja tajusin että he halusivat minun vain pyllistelevän heihin päin.

Hävetti mutta kuittasin jälleen tilanteen sarkastisella huumorilla. Edelleenkin suututtaa vaikka tilanteesta on jo vuosia. En tiedä tarkalleen mistä mulle on tullut tuo kiltin tytön syndrooma ettei kehtaa tehdä numeroa asioista jotka ei itsestä tunnu hyvältä, vaan hyväksyy osansa.

Kiukku tulee vasta jälkikäteen että ei jumalauta, miten se kehtasi. Onneksi viimeisille poikaystäville olen saanut sanottua että voidaanko olla hetki vaan lähekkäin, joillekin olen kertonut että jostain syystä nyt tuntuu pahalta. Ehkä liian usein nuorempana olin tilanteessa jossa koin että on liian myöhäistä sanoa enää ei tai pyytää lopettamaan, ja nyt nuo tunteet pulpahtelevat välillä pintaan.

Kukaan miehistä tuskin tiesi tilanteen olevan minulle epämukava koska en tuonut asiaa ilmi. Toki jos toinen on ihan hiljaa ja liikkumatta niin voisihan sitä vaikka alkaa epäilemään onkohan kaikki kunnossa, tai jopa kysyä. Sekin on kyllä saakelin sairasta että aikuiset miehet jahtaavat teinityttöjä. En vaan pysty ymmärtämään, vaikka penskana en asiaa pahana osannut pitääkään. Laivalla vanhempi mies pyysi minua tanssimaan, tanssilavalla veti minut kiinni hikiseen vartaloonsa ja painoi erektiotaan reittäni vasten yrittäen samalla suudella, enkä päässyt heti irti.

Olin poikaystäväni kanssa paikallisessa ulkoilmatapahtumassa iltaa istumassa ja kaljoittelemassa, mukava seurue koostui lähinnä isokokoisista miehistä ja poliiseista. Lähdin pissalle varjoisaan metsän laitaan ja näin kyykkiessäni että mies työpaikaltani oli lähtenyt perääni, ja tajusin että hän aikoo tosiaan tulla luokseni joten keskeytin puuhani vetäen housut ylös.

Mies, naimisissa ja pienen lapsen isä, ehdotteli että josko mentäisiin panemaan tuonne rakennuksen sisälle. Sain vedettyä itseni irti mutten uskaltanut sanoa seurueelleni mitään, koska poikaystäväni oli isokoinen, vahva ja äärettömän mustasukkainen ja pelkäsin että hän poliisiystävineen hakkaa äijän sairaalakuntoon. Vasta päästyämme kotiin purskahdin itkuun ja sain kerrottua mitä oli tapahtunut.

Työpaikallani mies levitti valheita miten kännissä ja kiimainen olin ollut ja miten olin koettanut houkutella häntä seksiin, ja muka häpeissäni nyt valehtelin kaikille. Muut ikäiseni ja nuoremmat naiset kertoivat miehen ahdistelleen humalassa heitäkin, mutta he eivät kertoneet kellekään.

Mietin pitkään pitäisikö minun kertoa hänen vaimolleen jonka olin tavannut usein työpaikalla, mutta arvelin että hänkään tuskin uskoisi tai jo tietäisi miehensä puuhista. Minut ja matkakumppanini kutsuttiin paikallisen seurueen illanviettoon. Paikalla oli poliitikkoa, pormestaria ja pastoria juopottelemassa ja seurustelemassa. He kyselivät kovasti kauanko olimme olleet yhdessä ja joko olimme naimisissa, ja kun selvisi että olimme vain ystäviä innostui yksi iäkkäistä miehistä puristamaan aina ohimennen sisäreittäni jutellessaan niitä näitä.

Se sattui, ja ensimmäisellä kerralla ajattelin että se oli vahinko, ettei hän ainakaan satuttaa tarkoittanut. Toisen kerran jälkeen aloin miettimään voinko käskeä miestä kohteliaasti lopettamaan, mutta se tuntui hankalalta koska meillä ei ollut yhteistä kieltä. Hän kouraisi reittäni kaikkiaan kolmesti istuessaan välillä vieressäni penkillä, enkä saanut ärähdettyä. En halunnut olla epäkohtelias koska he olivat olleet niin vieraanvaraisia meitä kohtaan.

Kannoin seuraavat viikot syviä tummia mustelmia reisissäni ja mietin että ei perkele miksi olen aina liian kiltti enkä saa pidettyä puoliani. Samaisena iltana kylän pastori oli puristellut miespuolista matkakumppaniani perseestä, joka nauratti mua silloin mutta nyt ymmärrän että hänelle se varmasti oli aidosti kamalaa koska hän ei ollut vastaavaa kokenut aiemmin. Muistan kun mua ensimmäisen kerran kutsuttiin huoraksi. Taisin olla vuotias ja sanoja oli oman luokkalaiseni pojan pikkuveli, muistaakseni pari vuotta mua nuorempi.

Kävelin koulun jälkeen kotiin ja näin edessäni kulkevan poikaporukan, jotka kiusoittelivat heidän edessään kulkevia tyttöjä. Kauhistun vain lisää mikäli se tuttu poju tiesi 8 — 9 -vuotiaana mitä mulle sanoi.

Oltiin opiskeluporukan kanssa muotoilumessujen aikaan Italiassa ja juostiin kiirellä metroon. Se oli todella täynnä ja ihmiset oli kiinni toisissaan kylki kyljessä. Ensin en havainnut tai noteerannut epämääräisiä tuntemuksia takaani, mutta hetken päästä tajusin että takanani oleva henkilö hinkkasi itseään pakaroitani vasten. Olin sen henkilön ja penkkirivin välissä ja en päässyt liikkumaan mihinkään suuntaan siinä tungoksessa. Muistan jäätyneeni siitä tyrmistyksestä että joku tuntematon kehtasi tehdä mulle niin.

Menin shokkiin ja jähmetyin, kaverit olivat ihan vieressä mutta en saanut sanaa suustani. Onneksi seuraavilla asemilla jäi ihmisiä pois ja en siinä tungoksessa ikinä nähnyt edes sitä tyyppiä, se tilanne oli onneksi nopeasti ohi.

Ahdisti ja menin shokkiin joka tapauksessa. Kiitos mahdollisuudesta jakaa tämä kokemus turvallisessa kanavassa. Ei näistä kokemuksista ole tullut kerrottua kovinkaan monelle ja nytkin tuntuu alastomalle. Kiitos myös kaikille niille rohkeille vahvoille naisille, jotka olette jo tarinoita meille muille jakaneet.

Inspiroitte ja kannustatte meitä muita! Vihdoinkin naisilla on ääni. Mä olen luihin asti kyllästynyt siihen vähättelemiseen, syyllistämiseen ja mansplainingiin mitä olen vuosien aikana miespuolisilta tuttaviltani kuullut yritettyäni kertoa suomalaisesta ahdistelukulttuurista.

Tässä oma kontribuutioni kevyemmästä päästä. Ihan hirveitä asioita täältä joutunut lukemaan. Mä oon ylpeä meistä kaikista. Ajattelin kuskin olevan eksynyt ja käännyin kysymään tarvitseeko hän apua. Auton ratissa kolme-nelikymppinen hyvin pukeutunut isä-mies katseli minua ja runkkasi. Jäädyin hetkeksi mikä vieläkin harmittaa, auto ehti kaasuttaa pois ehjänä.

Kiehuin raivosta monta päivää. Yhdessä ensimmäisistä työpaikoissani oli yleisesti tiedetty salaisuus työntekijöiden keskuudessa, että keski-ikäisellä perheellisellä esimiehellä oli tapana kouria nuoria tyttöjä iltatapahtumissa. Sen sijaan uusia tyttöjä varoitettiin kuiskaillen ja ketään ei jätetty yksin esimiehen seuraan.

Muistan edelleen elävästi hetken kun tunsin esimmäisen kerran hänen kätensä pakarallani. Huurteiset silmälasit ja raskaan hengityksen. Mut vedettiin pois ja hän siirtyi seuraavaan. Minä pääsin helpolla, kaduttaa erittäin paljon, etten avannut suutani. Moni muiden kokema pahempi asia olisi ollut vältettävissä. Enää en ole hiljaa. Lukemattomat setämiehien perseenpuristelut nuorena baarissa. Nuoret naiset on setämiehien silmissä epävarmempaa ts. Vanhemmiten tuntemattomien kouriminen on vähentynyt.

Roomassa edustavan näköinen keski-ikäinen businessmies hieroi ruuhabussissa erektiotaan mun reiteen. Haukoin henkeä pari minuuttia ennen kuin uskoin asian ja löin miestä kyynärpäällä kylkeen. En päässyt liikkumaan enkä kehdannut katsoa miestä silmiin.

Mies runkkasi ruotsinlaivan aulassa ja katsoi mua silmiin. Olin jo päässyt eroon häpeästä. Tuijotin takaisin ja hän lopetti. Miehen käsi mun jalkovälissä kesken mun tanssin. Naurua ja finkku ku mä huudan sille. Nykyään, 10 vuotta myöhemmin, me istutaan välillä vastakkain lasten harratusten takia ja edelleen se on mulle se kusipää kourija.

Pakko avaa suu, vaikka ei se mitään muistakaan. Tunnetun muusikon kieli kurkussa täysin yllättäen ja kutsumatta, koska hän haluaa tehdä ystäväni mustasukkaiseksi. Hei kiitti, mä halusinkin olla sun valtavan egon ja pienen sielun kostokappale. Mä oon objekti, never mind me. Pitää saada tyttö punastumaan.

Kaksimieliset vitsit ja limaiset huomautukset ulkonäöstä. Yllätys kuivapanoimitaatiot työkavereiden edessä. Paskat vitsit metoo kampanjasta. Naisten kuuluu käyttää korkkareita. Nämä pitää hoitaa hurtilla huumorilla koska muuten olet nalkuttava akka. Hyvä jätkä se olla pitää. Se on huumoria hei! Mä oon oppinut tasapainottelemaan. Välillä paremmin, välillä huonommin. Mutta miksi meidän pitää? Miksi ei voida olla kuin ihminen ihmiselle? Keneltä se on pois? Olin ehkä 22, kun baarissa eräs mies vastaani kävellessään työnsi kätensä suoraan jalkoväliini, sanomatta mitään ennen sitä.

Ennen kuin tajusin mitä tein, löin häntä nyrkillä naamaan. En usko sen sattuneen, koska minulla ei ole minkäänlaista nyrkkeilytaustaa, mutta se säikäytti hänet irti minusta. Tapahtuman jälkeen pelästyin OMAA reaktiotani, ja koin olevani huono ihminen. Eihän sivistynyt nainen saa lyödä miestä nyrkillä naamaan. Jos jotain, niin litsari poskelle sen pitäisi olla, mikä hiton Rocky Balboa minä kuvittelin olevani? Ei käynyt mielessänikään moneen vuoteen, että kyseinen mies tässä enemmän väärin teki, ja että minun vaistonvarainen reaktioni oli itsepuolustusta.

Mistä kummasta olin saanut päähäni, että minulla ei olisi ollut oikeutta puolustaa oman kehoni koskemattomuutta? Eräänä kesänä olin baarissa silloisen poikaystäväni kanssa, suukottelimme koko illan. Samana iltana eräs toinen mies tuli monta kertaa juttelemaan kanssani, herttaisen ja ujon mutta itsepintaisen oloinen.

Hän kehui ulkonäköäni ja pyysi minua mukaansa useita kertoja, vaikka näki, että olen ravintolassa toisen kanssa. Ilta päättyi siihen, että poikaystäväni poistuttua omaan kotiinsa, tämän itsepintaisen miehen kaveri marssi luokseni maailmanmiehen elkein, pyysi minua vielä kaverinsa mukaan ja jälleen kerran kieltäydyttyäni tarjoutui maksamaan minulle euroa. Minä raivostuin ja huusin hänelle päin naamaa että eikö hän nyt tajua että ei on ei, ja sitä paitsi olen jo jonkun kanssa, ja että en minä mikään prostituoitu ole, joista viimeiseen hän nolon näköisenä kommentoi että eihän tässä nyt siitä ollut ollenkaan kysymys.

Muistan kävelleeni kotiin ja puhkuneeni mielessäni, että mikä hitto tuollaisia miehiä oikein vaivaa. Viimeisin tällainen tilanne tapahtui bussipysäkillä muutama kuukausi sitten. Odotin miespuolisen opiskelukaverini kanssa bussia. Minulta pääsi unohtumaan, että se etten ole naimisissa tarkoittaa joillekin, että olen yleisesti saatavilla, ellen peräti tarjolla. Lamaannuin enkä tiennyt mitä sitten keksisi.

Ja mitä fyysiseen viehätysvoimaan tulee, olin liikkeellä ilman meikkiä silmälasit päässä hiukset sekaisin ja lököttävissä housuissa hikisenä urheilun jälkeen, ja olen siis pian nelikymppinen lyhyt ja pyöreä nainen. Tilanne ratkesi siten, että bussissa opiskelukaverini päästi minut ikkunan viereen ja istui itse käytävän puolelle ja blokkasi siten humalaisen miehen pääsemisen minuun käsiksi.

Humalainen huojui bussin taakse ahdistelemaan seuraava naista, joka epäonnekseen istui yksin. Pisteet näille miehille, jotka puolustivat meitä, hyvä alku. Vaan heidän ei pitäisi joutua tekemään niin! Olin 17 ja olin seurustellut vuotta vanhemman poikaystäväni kanssa kuukauden verran. Hän toivoi kovasti seksiä, oli jo kerran vähän yllättäen hyväillyt minua jalkovälistä. Kotibileissään hän sai jo minut alleen ja yritti jotain.

Onneksi joku tuli huoneeseen ja minä pääsin soittamaan isälleni ja pyytämään hänet hakemaan minut kotiin. Tästä muutamana päivän päästä poikaystäväni onnistui järjestämään tilanteen, jossa hänen kotinsa oli kesken päivän hetken aikaa tyhjä. Hän riisui minulta housut ja yritti yhdyntää.

En oikeasti osaa sanoa, onnistuiko se. Olin aivan jäässä tilanteessa. Onnistuin jotenkin sanomaan, että pelkään hänen isänsä tulevan kotiin. Hän lopetti ja saimme vaatteet päälle juuri ennen kuin hänen isänsä oikeasti tuli. Lähdimme kävelylle ja itkin hänelle pahaa oloani. En halunnut menettää neitsyyttäni näin. Vanhempani näkivät, miten paha olo minulla oli ja osasivat yhdistää sen poikaystävääni. Heidän tuellaan jätin tuon pojan.

Koskaan en ole tästä kenellekään kertonut. Tietyt paikat missä ei kannata liikkua, etenkään tiettyyn aikaan. Miehet deittisovelluksessa, jotka ei jaksa ees vaihtaa kuulumisia ennen kun he ilmottaa haluavansa panna sua. Juopunut vanha mies, joka tulee arvostelemaan sun punasta huulipunaa ja sen jälkee luulee, että haluat panna häntä. Minä, joka en halunnu käyttää enää punasta huulipunaa ton jälkeen. Sukulaiseni isä kopeloi meitä lapsia aina perseestä ja rinnoista oikeen kourimalla kun käveli ohi.

Myös puhuttiin aina todella seksistisiä asioita ja heitettiin vitsiä siitä. Uskoen siksi, kun ei haluta riitaantua. Kopeloiminen loppui jossain vaiheessa, kun kasvettiin isommiksi. Mutta ikuiset inhottavat muistot tuo mies jätti. Kamalinta on se, että itse sen hyväksyi ja luulin sen todella olevan normaalia ja hyväksyttävää!

Jätkä, joka haluu susta alastonkuvia, vaikka on just aikasemmin kertonut, että heillä poikien kesken on tapana esitellä muiden saamia kuvia. Tyrmäystipoilla terästetty juoma, jonka vuoksi oksensit taksiin ja sait ison laskun perästä.

Eniten muhun on vaikuttanut vuotiaana tapahtunut tapailusuhde. Ekoilla treffeillä pussailtiin puistossa. Poika laittoi käden mun housuihin. Sanoin ei, koska oltiin julkisella paikalla, enkä halunnut. Nostin käden pois, mutta se löysi tiensä takaisin toistuvasti, kunnes en jaksanut enää puuttua asiaan. Hävetti olla niin helppo ja toivoin että kukaan ei oisi nähnyt. Tapailtiin tän tyypin kanssa koko kesä, ja mä olin siihen tosi ihastunut.

Mulla oli kuitenkin samoihin aikoihin mieli maassa muista syistä, eikä ollut haluja. Usein sanoin tyypille, että haluan vain läheisyyttä, en seksiä. Poika kuitenkin aina jatkoi kiellostani huolimatta. Annoin aina hänen aina jatkaa ekan ei: En ajatellut että poika tekisi mitään väärää: Koska en halunnut seksiä.

Tämän suhteen jälkeen en vuoteen uskaltanut harrastaa seksiä, koska ajattelin että suhde päättyi siihen, että olen niin huono. Nykyään mua vaivaa se, että minä, jo silloin aktiivinen feministi, ajauduin näihin aatoksiin. Olen miettinyt miksi syyllistin itseäni. Miksi on olemassa sana, joka tekee haluttomuudesta mittarin seksitaidoissa. Se sana teki minusta mielessäni syyllisen huonoon seksiin. Naisen haluttomuus ei kerro hänen seksitaidoistaan, vaan siitä, ettei seksiä tulisi harrastaa.

Jätkä, joka kysy onko mulla varaa aborttiin, jos tulee semmonen tilanne. En muista tienneeni tuolloin jälkiehkäsystä. Itselleni yllätykseksi minut valittiin yhden maamme suurimman yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen. Valinta oli poliittinen ja olin ylpeä, siitä että juuri minut oli valittu — vieläpä ainoana naisena. Ylioppilaskunnissa työskentelee hallitus hyvin työsuhdemaisesti sekä asiantuntijoita työsuhteessa.

Ensimmäisen yhteisen illanvieton aikana kävi selväksi, että esimiehelle oli suuri ihmetyksen tai pettymyksen aihe, että olin kihloissa. Illan jatkuessa yökerhossa mies puri minua rintaani siten, että sain mustelman.

Olin järkyttynyt, koin että olin jotenkin pilannut koko tulevan vuoteni. Kerroin miespuoliselle hallituskumppanilleni, joka ei hievahtanutkaan viereltäni koko loppuiltana.

Esihenkilö jatkoi silti seurassamme, ja osin jatkoi käytöstään. Hallituskumppanini suojeli minua ja piti huolen, ettei tilanne eskaloituisi. Kävi ilmi, että tämä on esimiehelle tyypillistä käyttäytymistä. Pitkin kyseistä vuotta esihenkilö käyttäytyi minua kohtaan alentuvasti, halveksivasti, seksistisesti ja sovinistisesti.

Tuntui, että minua rankaistiin siitä, että en ollut jotenkin hullaantunut häneen tai ollut hänen käytettävissään. Aina kun koetin asiaa nostaa esille, minulle todettiin, että hän on oikea tasa-arvon airut, jolle nämä asiat ovat tärkeitä — kyseessä oli oltava vain meidän keskinäinen konflikti. Olin opiskeluaikanani aktiivinen ylioppilaskuntatoimija ja toimin useissa eri luottamustehtävissä opiskelijapolitiikan parissa.

Ajoista on jäänyt paljon hyviä ja ihania muistoja, mutta asia, joka on omalta osaltani peruuttamattomasti myös pilannut osan muistoista, on ylioppilaskunnassa vallinnut, hiljaisesti hyväksytty seksuaalisen ahdistelun kulttuuri. Kaikki tiesivät ahdistelukulttuurista pääsihteeri- ja puheenjohtajatasoa myöten. Asia oli yksinkertaisesti osa täysin normaalia arkea.

Ahdistelukulttuuri näkyi paitsi panopuheina jatkoilla, joita höysti usein alkoholin käytön korostaminen; sitsilauluissa, joissa laulettiin fuksien kanssa seksin harrastamisesta; fyysisenä, ei-toivottuna kosketteluna ja lähentelynä juhlissa; hyvä veli -verkostona, jonka suosiollisuus ratkaisi muun muassa luottamustehtävissä jatkamisen; mutta myös vaikenemisena epäoikeudenmukaisesta käytöksestä.

Kukaan ei ollut halukas osoittamaan tai näkemään epäkohtia toiminnassa, etteivät vaarantaisi omaa tulevaisuuttaan politiikan ja järjestötoiminnan parissa — kukaan ei yksinkertaisesti halunnut niskoilleen mainetta hankalana tyyppinä. Uusia opiskelijoita ja järjestöaktiiveja varoiteltiin eräistä vanhemmista järjestötoimijoista, saalistajista, jotka lyöttäytyvät pian uuden tulokkaan seuraan, ryhtyvät mentoreiksi, tarjoavat alkoholia, tutustuttavat verkostoihinsa, ja lopputuloksena pyrkivät intiimiin kanssakäymiseen.

Onnistuessaan he tekevät hienovaraisesti selväksi, että uusi tulokas on nyt korkattu ja siirtyvät seuraavaan. Ahdistelijat olivat tuttuja ihmisiä, karismaattisia ja hyvässä asemassa, kaikin puolin ns. He tuntuivat selviävän käyttäytymisellään kuin koira veräjästä, samalla, kun seurasin useamman nuoren naisen katoamista kokonaan pois toiminnasta. Aktiiviaikoina kohtasin ahdistelua ja sopimatonta käytöstä lukemattomissa eri tilanteissa, mutta silti yksi tapahtuma on vaikuttanut elämääni kaikkein eniten.

Osallistuin erään järjestön vuosijuhlille toisen opiskelijajärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa. Juhlat olivat hauskat ja railakkaat, kuten niin usein ennenkin. Olin tunnettu hahmo ja hyvin verkostoitunut, joten seuraavista kekkereistä oli helppoa siirtyä taas seuraaviin.

Loppuillasta lyöttäydyin muutaman tutun aktiivin seuraan, ja pian tämän jälkeen minulla ei ole enää mitään muistikuvia koko illan ja yön ajalta. Sen tiedän, etten koskaan päässyt kyseisistä juhlista kotiin nukkumaan. Aamulla herään tuntemattomassa paikassa siihen, että joku koskettelee minua intiimisti. En edelleenkään ymmärrä, missä olen, mitä tapahtuu ja olen liian tokkurassa reagoidakseni. Hetkeä myöhemmin havahdun tällä kertaa siihen, että käsi puristelee rintojani ja joku nostaa päätäni suudellakseen minua.

Tässä vaiheessa kuulen, kuinka ovi avautuu ja ehkä kolme nuorta miestä astuu tilaan. He pysähtyvät hetkeksi, selvästi yllättyneinä siitä, että tilassa on joku. Tässä vaiheessa havahdun ensimmäistä kertaa tietoisemmaksi siitä, missä olen ja mitä tapahtuu.

Olen edelleen juhlatilassa, makaan sohvalla, ja ahdistelijani on toinen niistä tutuista aktiiveista, joiden kanssa olen illalla viimeiseksi jutellut: Selvittelen päätäni, nousen ylös, kerään tavarani, löydän takkini ja lähden kotiin. Olen äärimmäisen häpeissäni ja ajattelen, että olen ansainnut tämän.

Olin liian humalassa, liian riehakas, liian näkyvä ja nyt olen saanut nöyryytykseni. Rohkaistuttuani kerroin tapahtuneesta toisille ylioppilaskuntatoimijoille. Olisin halunnut, että joku olisi sanonut, että se, mitä tapahtui, oli väärin, ja että hän auttaa minua viemään asian eteenpäin. Törmäsin täydelliseen muuriin aiheen ympäriltä ja vähän kerrallaan ymmärsin olevani yksin asian kanssa. Oireilin voimakkaasti ja tunsin syvää häpeää.

Yritin puolustaa muita, jotka eivät kokeneet ylioppilaskuntaa enää turvalliseksi tilaksi ja nostaa näkyviin ylioppilaskunnassa normalisoitunutta, naisvihamielistä ja myrkyllistä kulttuuria. Tiesin tietysti, mitä siitä seuraa: Nykyään hän toimii merkittävässä asemassa poliittisella järjestökentällä. Yhä edelleen tunnen tapahtuneesta ahdistusta, vihaa ja ennen kaikkea voimattomuutta siitä, että kohtaloni oli täysin toisten ihmisten käsissä, enkä voinut muuttaa mitään.

Minusta tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka itsevarmasti mies voi käyttää hyväksi ystävällisyyttäsi ja kärsivällisesti suunnitella hyväksikäyttöäsi ja kuinka häntä uskova nuori nainen vuosiakin myöhemmin häpeää ja tuntee syyllisyyttä tapahtuneesta, vaikkei mitään fyysistä hyväksikäyttöä edes ollut.

Nainen maksaa ja mies senkun porskuttaa. Hän kertoi, että malleina on kovin erlaisia tyttöjä ja kaltaiseni vaalea sopisi hyvin joukkoon. Seuraavalla kerralla kioskissa asioidessani hän yhä kyseli kiinnostustani mallin hommiin ja antoi puhelinnumeron johon voisin soittaa. Myöhemmin ymmärsin, että epäilykseni heräsi tässä vaiheessa, sillä kysyin, että voisinko sen sijaan tavata niitä muita malleina olleita tyttöjä. Hän vastasi, että tottakai.

Kolmannella kerralla mies jatkoi pyytelyään, mutta kun kysyin niistä toisista tytöistä, heitä ei kuulemma pystytty tavoittamaan nyt. Hän pyysi minua tulemaan kioskin sulkemisaikaan paikalle, josta hänen ystävänsä vie minut studiolle kaupungin ulkopuolelle. Tiesin heti, että mies oli käyttänyt ystävällisyyttäni hyväkseen, jotta luottaisin häneen ja lähtisin ties minne vieraan miehen matkaan.

Silti, vielä tässäkin vaiheessa hymyilin kohteliaasti, maksoin ostokset ja lähdin kotiin. En koskaan palannut kioskiin ja muutin alueelta pian tapahtuneen jälkeen. Vaikka olin ollut epäileväinen alusta asti, niin silti häpesin omaa naiiviuttani. Häpesin sitä, että olin uskonut hänen olleen oikeasti ystävällinen ja mukava mies ja tieto siitä, että hän oli koko ajan valmistanut minua lähtemään autolla tuntemattomaan paikkaan sai minut tuntemaan syyllisyyttä.

Vuosia myöhemmin tajusin, että hän on saattanut tehdä saman ties kuinka monelle muulle tytölle. Loppujen lopuksi olin onnekas, koska minua ei mallintyöt ole koskaan kiinnostanut ja olin ikäisekseni kokenut, matkustellut ja lukuisia epäilyttäviä tilanteita kokenut.

Entä ne kaikki muut, aluella paljon nuoremmat tytöt, joista tarjous mallintöistä kuulostaa kiinnostavalta. Jotka eivät ymmärrä tehdä lisäkysymyksiä. Tunsin syyllisyyttä siitä etten ollut raportoinut miestä tai kertonut hänestä kenellekään.

Olin hiljaisuudellani mahdollistanut miehen toiminnan — ehkä joku oli minun jälkeeni lähtenyt hänen mukaansa. Enää en voi palata paikkaan tai tilanteeseen tai korjata mitään, mitä mahdollisesti on voinut tapahtua.

Isä ja poika lyöttäytyy seuraan. Iät varmaan ~30 ja ~50, isä yrittää iskeä mua, poika äitipuolta. Naureskellaan että mitähän vittua. Hetken päästä katkeaa muisti, molemmilta. Hirveästi ei illan aikana oltu ehditty juomaan. Äitipuoli oli lähtenyt vessaan kaiketi oksentamaan ja päässyt hyttiin hoipertelemaan, itse olin onnistunut lyöttäytymään jonkun pariskunnan seuraan tupakkakoppiin, kumpikaan ei oikein muista illan kulkua, mutta mitä ilmeisimmin juomiin laitettu jotain molemmilta katkesi ja palasi muisti samoihin aikoihin , kuitenkin vältytty pahimmalta.

Naurettiin asialle ja todettiin että oppipaahan ainakin ettei ota juomia vastaan ellei ole itse suoraan ottamassa tiskiltä. Olin 14 kun vanhempani erosivat ja äitini alkoi seurustelemaan uuden miehen kanssa. Sain jo ensitapaamisella miehestä kummallisen viban. Viirusilmät, jotka viipyivät lapsen kropallani vähän liian pitkään ja jotenkin ylihallitseva olemus.

Hän puhui usein äitini tohtorin tutkinnolla varustettu älykäs ja hauska nainen yli ja nauroi mielestäni väärille asioille.

Hän huolettomasti käytti n-sanaa oikea isäni on Afrikasta minun kuulteni ja puolusteli sen käyttöä äidilleni. Vieroksuin miestä alusta alkaen, enkä peitellyt tyytymättömyyttäni suhteeseen. En täysin tiedä miksi, mutta pari kuukautta suhteen alettua, ehkä siksi että olin niin epäileväinen suhteesta, vein äitini puhelimen ja kävin läpi hänen tekstiviestinsä.

Löysin miehen äidilleni lähettämiä rajuja ja yksityiskohtaisia seksifantasiaviestejä. Menin viesteistä täysin shokkiin, minua kuvotti ja hävetti, enkä pystynyt puhumaan äidilleni. Tiesin, että tekstiviestien lukeminen oli väärin enkä halunnut paljastaa että olin vienyt äitini puhelimen. Päädyin lopulta pitkän maanittelun jälkeen paljastamaan äidilleni, hysteerisesti itkien, mitä oli tapahtunut ja hän kertoi asiasta myös miesystävälleen.

Kerron tämän kaiken siksi, että kuvittelin vuosikaudet tämän tekstiviestitapauksen olleen syy sille miksi mies lopulta kävi minuun käsiksi. Luulin, että olin antanut miehen ymmärtää minun olleen hänestä kiinnostunut, kun olin lukenut nämä tekstarit. Ensimmäinen seksuaalissävytteisen tapaus, jonka muistan on se kun istuin olohuoneen lattialla illalla ja mies tuli ulos äitini makuuhuoneesta alasti, penis pienessä erektiossa ja pysähtyi tuijottamaan minua eteiseen hämärässä.

Katsoin nopeasti poispäin ja näin sivusilmällä kun hän jäi hetkesi seisomaan, kunnes poistui vihdoin vessaan. Tämän jälkeen tapaukset tihenivät.

Hän tykkäsi laittaa kätensä housuihinsa katsoessaan televisiota kun olin yksin hänen kanssaan samassa huoneessa. Muistan edelleen lemun mikä hänen sormistaan lähti kun hän vihdoin kaivoi kätensä ulos housuista. Hän jotenkin aina löysi syyn tuoda sormet lähelle minua. Kerran hän tuli tervehtimään minua makuuhuoneeseeni kun olin leikkimässä kissani kanssa.

Olin selin oveen päin ja yhtäkkiä tunsin kun hän liutti kätensä paitani alle ja räpläsi rintaliivieni remmejä. Jähmetyin, tuijotin vain kissaa ja hän taisi sen jälkeen poistua huoneesta. Viimeinen tapaus jonka muistan on se kun istuin sohvalla lyhyissä shortseissa ja pidin kissaa sylissäni. Mies tuli tervehtimään minua, paijasi kissaa ja liutti kätensä kissan alle haaroväliini. Äitini oli kotona, mutta eri huoneessa. En muista miten pääsin tilanteesta pois.

Suhde loppui pian kissatapauksen jälkeen minusta riippumattomista syistä, enkä puhunut tapauksesta kenellekään vuosikausiin. Syytin itseäni kun olin mennyt lukemaan ne tekstiviestit ja että olin johtanut miestä harhaan. Siis minä, 14 — 15 vee teini, johtanut keski-ikäistä miestä harhaan. Aikaisin on meihin iskostettu ajatus siitä, että naiset ovat aina vastuussa miesten mielivaltaisista seksuaalisuuden purkauksista.

Olen myöhemmin elämässäni kohdannut kaikkea tätä skeidaa eri muodoissa yhä uudelleen ja uudelleen, suhteissa, kaveripiireissäni ja työpaikoilla. Ensimmäinen reaktioni oli pitkään etsiä syytä itsestäni tai pyrkiä ymmärtämään häiritsijää. Suostua seksiin painostuksen alla. Syyttää omaa humalatilaani, tyhmyyttäni ja naiiviuttani. Lisäksi käsitykseni etenkin vanhemmista miehistä oli pitkään se, että he ovat kaikki minusta varmaan jollain tavalla seksuaalisesti kiinnostuneita ja että ulkonäköni on ainoa asia joka minussa näitä ihmisiä kiinnostaa.

Teki muuten ihmeitä itsetunnolle kaikki tämä paska. Näissä ajatuksissa ja asenteissa onkin ollut paljon purettavaa, mutta etenkin viimeisen puolentoista vuoden aikana oon oikeasti alkanut sisäistämään, että tää ei ihan oikeesti oo mun syytä. Kävin viime viikolla tekemässä rikosilmoituksen tosta vitun runkkarista. Rikos on valitettavasti jo vanhentunut, mutta halusin että tapauksesta jää jälki edes jonnekin.

Pääsin aikoinaan harjoittelijaksi kustantamoon, jossa työskentelevä vanhempi mies tunnettiin muun muassa siitä, että hän katsoi naisten kanssa keskustellessaan aina rintoihin, ei silmiin.

Kerran vaativan editointityön jälkeen hän kehui minua sanoen, että olen aikamoinen tekijä nuoreksi tytöksi. Kerran pikkujoulujatkoilla tulin juoneeksi liikaa ja sammuin. Havahduin pimeässä huoneessa siihen, että kyseinen mies riisui alushousujani.

Sain haalittua vaatteet ylleni ja säntäsin nopeasti muiden joukkoon. Jälkikäteen häpesin sitä, että juomalla itseni kanveesiin olin mahdollistanut tapauksen, ja kanavoin vitutukseni itseni ruoskimiseen. Olin juuri saanut keskenmenon, joka oli fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen rankka. Menetin paljon verta ja verensiirroista huolimatta olin pitkään heikko. Minulle tarjoutui kuitenkin mahdollisuus tehdä jotain kivaa ja pääsin hiusmalliksi. Menin paikalle ajoissa ja hiuksiini tehtiin useita kampauksia.

Tilaisuus oli jonkinsortin kurssi ja me kaikki hiusmallit olimme esillä. Minun piti nojata pää alaspäin tuolilla kun hiuksiani kiharrettiin. Ajattelin ottaa hauskan kuvan miehelleni. Opettaja, vanhempi mies ja jonkinlainen hiusguru kävelee tuolini ohi ja nauraa hassulle selfielleni. Sanon lähettäväni sen miehelleni. Sen kuullessaan hän naurahtaa ja tarttuu minua niskavilloista. En pysty liikkumaan, kun hän painaa pääni haaroihinsa ja alkaa nylkyttämään.

En osaa sanoa mitään. Kampaajaoppilas naurahtaa väkinäisesti, minä en sano mitään, eivätkä muutkaan kurssilaiset tai hiusmallit. Olin vuotiaana jo useamman vuoden kestäneen tapani mukaan pe iltana täyskännissä kaupungilla, kun pankkiautomaattivälikössä lämmitellessäni, sinne kaverikseni änkesi suunnilleen ikäiseni, mukavan oloinen poika. Hän tarjosi lisää juomista ja tottahan toki pullo maistui. Hetkisen ryypiskelyn jälkeen hän tarjoutui saattamaan minua kotiinpäin.

Hän talutti minua, kun en oikein tahtonut pystyssä pysyä. Vähän matkaa kuljettuamme pysähtyi auto viereemme ja siinä oli tuon pojan kavereita. Ennen kuin huomasinkaan makasin takapenkillä tuntemattoman tuttavuuteni kainalossa selittäen, mihin olisin menossa. No kyyti päätyi ihan muualle. Kolmikko talutti minut kännisen teinitytön kerrostalo asuntoon toiselle puolelle kaupunkia. Halusin vain nukkumaan, joten raahauduin mukana. Sänkyyn kaaduttuani ajattelin tyhmänä, että saisin nukkua pääni selväksi.

Mutta silloin toinen autossa olleista tarttui käsiini ja kuski alkoi vetää farkkuja jaloistani. Maksu kyydistä piti kuulemma suorittaa. Siinä vaiheessa se nuorin tuttavuuteni poistui takavasemmalle, hän ei halunnut osallistua. Sain hoettua eitä, mutten mitään muuta saanut sanottua, eikä tuolla ollut noille pojille mitään väliä. Hetken pyristelin vähän vastaankin, mutta kun jätkät vain nauroivat annoin olla. Poistuin päähäni, kuten olin jo aiemmin tottunut.

Pettymys ekan jätkän äänessä, kun se huomasi, etten ollutkaan neitsyt, sai minut jopa tuntemaan jotakin sairasta vahingoniloa. Kun he vaihtoivat vuoroja olin jo täysin lamaantunut. En tuntenut mitään muuta kuin inhoa kaikkia miehiä kohtaan. Heidän lopetettuaan menin suoraan kylppäriin ja suihkuun.

Lojuin siellä, kunnes he kolkuttelivat ovella. Tämä nuorin jätkä tuli saattamaan, mut ulos. Pyysi anteeksi kavereidensa puolesta. Kävelin aamuyöstä kohti kotia, matkaa tuli joku 7 kilometriä. Ajattelin, että hyppään alas — poistun paskasta elämästäni. Tunsin, etten jaksa selvitä. Pelkäsin, että hän hylkää minut, jos saa tietää, mikä tyhmä känniääliö huora olen ollut. Vihasin itseäni, kun en pistänyt enemmän vastaan.

Sanoin ekaa kertaa Ei. Eikä sillä ollut merkitystä. Ei minun tahdollani ollut merkitystä. Vain ruumiini kelpasi ja sekin oli väärä, kun en ollutkaan kokematon. Eipähän saaneet kymmentäpistettä neitsyydestäni nuo raukkapaskat! Havahduin tähän jotenkin tänään. Ne ovat isiä, veljiä, ukkeja, naapureita, vuokranantajia, kavereita, poikaystäviä, aviomiehiä. Eli ihan tavallisia, töissä käyviä ja yhteiskunnan jäseniä.

Heillä saattaa olla laaja ystäväpiiri, perhe ja pieniä lapsia. Sama tyyppi, johon on tutustunut puoli vuotta aikaisemmin ja jonka esittelee äidille kahvipöydässä, onkin se sama tyyppi joka survoo itsensä sisääni kun vielä nukun. Kesäjuhlissa koko perheen yhteinen ystävä hokee kuusivuotiaalle lapselle, että tästä tulee hänen morsiamensa ja se on hauskaa kaikille muille, paitsi tälle lapselle.

Tekisi mieli ravistella tätä vinoutunutta maailmaa. Ei saatana, haluan tehdä jotain NYT, että tämä loppuu. Elin pitkään suhteessa, jossa pakotettiin seksiin ja kosketteluun. Suhde oli alisteinen ja en päässyt pois. Sperma valui suusta samaan aikaan kun kyyneleet silmistä. Usein heräsin yöllä myös siihen että miehen sormet ovat sisälläni ja hän tyydyttää samaan aikaan itseään.

Koetin maata hiljaa paikoillaan, ettei huomaa että olen hereillä. Myös piti nukkua aina alasti, jotta saa yöllä tehdä halutessaan näin. Myöskin syytti aina minua likaisuudesta kun hänen sperma valui sisältäni ja huoritteli likaiseksi huoraksi.

Juoksin aina nopeasti pesemään itseni. Jos lakanalle meni jotain, koetin äkkiä vaihtaa ne. Lakanan vaihto sai aina huudon aikaan, että miksi olin niin likainen, että sotkin lakanatkin. Tämä ei niinkään ole mitään seksuaalista väkivaltaa mutta kuitenkin tapaus joka vaikuttaa minuun niin että edelleenkin jos suutun, käteni alkavat täristä kovaa. Asuin vielä tuohon aikaan lapsuudenkodissani kummankin pikkusisarukseni kanssa.

Pikkuveljeni eli pahinta murrosikäänsä ja osasi todellakin käydä kaikkien, erityisesti minun, hermoille. Hän oli senttinen ja harrasti kamppailulajeja.

Meillä oli ollut taas riitaa ja päätin mennä suihkuun rauhoittuakseni. Paitsi että veli päätti tulla jatkamaan riitaa kylppäriin. Kun veli ei lähtenyt pyytämällä tai huutamalla, suihkutin hänen päälleen vettä. Hän raivostui ja tarttui kurkustani kiinni niin rajusti että takaraivoni iski suihkukopin kiviseen hyllyyn. Hän jatkoi kuristamista ja sitten alkoi lyödä minua vatsaan ja ympäri kehoa.

Mummoni joka oli meidän lisäksi silloin kotona, yritti tulla väliin mutta pienikokoisena hänestä ei ollut rauhoittamaan veljeäni. Jossain vaiheessa veljeni tokeni ja lähti itse pois. Jäin yksin suihkuun tärisemään ja itkemään hysteerisesti. Hänen mielestään asia piti selvittää sisäisesti enkä olisi myöskään saanut kertoa asiasta kenellekään. Tähän en kuitenkaan suostunut ja oikeastaan ystäväni ja poikaystäväni olivat suurin tukeni tässä tilanteessa.

Onneksi veljeni ja äitinikin on pyytänyt käytöstään ja sanojaan anteeksi, mutta siinä ehti pari vuotta kulua ennen kuin niin kävi. Nyt kaikki on perheen kanssa tosi hyvin ja veljestäkin on kasvanut oikein mukava ja fiksu nuori mies. Olin tulossa hyvän ystävän synttärijuhlista yöbussilla kotiin Kontulaan. Olin jonkin verran humalassa. Nousin kotipysäkillä pois ja aloin kävelemään lyhyttä matkaa kerrostalojen välistä valaistua kävelytietä kotiovelle.

Äkkiä seuraani, turhan lähelle liittyy englantia huonosti puhuva ulkomaalaistaustainen mies. Hän alkaa kyselemään kaikenlaista ja yritän kiihdyttää tahtia ja vain jättää hänet huomiotta. Äkkiä hän tarttuu minuun ja alkaa kopeloimaan haaroista kovakouraisesti. Onneksi minulla on sukkahousut. Hän on minua hieman lyhyempi eikä mitenkään lihaksikas mutta otteesta on tosi vaikea päästä irti. Lopulta kerään kaikki voimani ja tönäisen hänet kauemmas.

Yritän selittää hänelle englanniksi että tuo mitä hän teki oli todella epäkunnioittavaa. Hän alkaa taas lähestyä minua ja alan kiljumaan kovaa, koska toivon että joku läheisistä kerrostaloasukeista kuulisi. Mies suuttuu, ottaa vauhtia ja potkaisee minua vatsaan.

Olen onneksi sen verran skarppina että ehdin hieman väistää ja potkusta lähtee se kovin teho. Jätkä lähtee kävelemään takaisin ostarille ja tuijotan hänen peräänsä tovin ennen kuin havahdun ja saan vihdoinkin jalat alleni. Juoksen niin kovaa kuin pystyn oman rappuni ovelle ja soitan paniikissa poikaystävälleni joka on kotona nukkumassa. Hän kuulee äänestäni että jotain on hätänä ja tulee kiireesti avaamaan oven.

Kun pääsen kotieteiseen lyyhistyn lattialle ja alan itkeä hervottomasti. Seuraavana päivänä kun kerron tapahtuneesta vanhemmille äitini ensimmäinen kysymys on olinko pukeutunut paljastavasti. Olin juhlimassa vuotissynttäreitäni kaverin luona Tukholmassa ja lähdimme illalla baariin muutamien kaverin kaverien kanssa.

Illan pätteeksi lähdettiin yhden näistä kavereista, samanikäisen pojan, vanhemmille jatkoille. Pojan isä oli myös kotona ja siinä sitten istuskeltiin kaikki keittiön pöydän ääressä vielä hetken aikaa, kunnes menin yksin vierashuoneeseen nukkumaan. Muut sanoivat vielä menevänsä saunaan.

Olin nukkunut jonkin aikaa ja heräsin siihen että vaatteitani riisuttiin ja joku ujutti kättään housuihini. Säikähdin ja riuhtaisin käden kovakouraisesti pois housuista ja nousin ylös. Käännyin ovella ja näin että tekijä oli ollut se poika jonka vanhemmilla olin.

Hurjistuneena marssin hänen isänsä luo tv-huoneeseen ja kerroin mitä oli tapahtunut. Hänen mielestään minun piti ottaa tapahtunut kohteliaisuutena. Onneksi kuitenkin kaverini, jotka tulivat tuolloin saunasta, osoittivat tukea kun kerroin heille ja rupesivat inttämään isän kanssa.

Toissa yönä kun kävelin städäristä siskon luokse nukkumaan, tuntematon mies tuli liki. Hei onko kaikki hyvin? Mikä sun nimi on? Mun osoite on lähellä, tai voin tulla sun luokse.

Yksi tunti vain, koska mulla ei ole tyttöystävää. Mulla kaikki hyvin, ei kiitos, en halua. Vasta karjumalla useasti lopeta, mies väistyi. Viime perjantaina mies kouraisi mua perseestä tanssilattialla.

Ensi kerran koskaan pidin suunnitelmallisen puhuttelun, enkä perääntynyt milliäkään. Kun olin kahdeksanvuotias, isäni sanoi ollessaan mulle vihainen että; nyt jos olisit poika… [niin rankaisisin sinua fyysisesti].

Äitini ei pystynyt sanomaan sanaa pimppi ilman häpeän ja kauhun alatekstiä. Kotonani pelättiin naisia ja miehiä, feminiiniä ja maskuliinia. Ainakin tyttöys oli inhottavaa ja hävettävää. Kahdeksannella luokalla välitunnit kului, kun iso osa meistä tytöistä kilpaili siitä kenen pimpsaa ja rintoja kouritaan kovakouraisesti poikien taholta eniten.

Se kuka tytöistä on lautaisin, oli vakio keskustelunaihe. Herään siihen että olen toisessa huoneessa sängyssä ja poikaystäväni kaverin käsi on sisälläni.

Olen humalassa, mutta pakenen tilanteesta takaisin saunaan. Herään toisen kerran ja tilanne on identtinen; minä makaan lamaantuneena miehen käsi sisälläni. Poliisi ei voinut nostaa syytettä, koska poikaystäväni kaverit, eli tekijän kaverit olivat käyneet yhteistuumin kuulusteltavana ja kumonneet väitteeni.

Koko vuoden huorittelua, tytöttelyä, vähättelyä. Kaikki tämä minua hierarkiassa korkeammassa asemassa olevilta miehiltä. Kaikki muut saivat käskyttää minua. Kaikki muut olivat miehiä. Minä olin yleensä ainoa nainen. Kerran heräsin siihen että kollegan, minua ylempänä olevan pursimiehen kieli oli sisälläni.

Toinen pursimies viihdytti itseään ruokapöydässä kertomalla omia panojuttujaan ja kuvailemalla esimerkiksi eräänkin huoran veristä vittua. Kukaan ruokapöydässä, tai laivassa ylipäätään ei puuttunut tähän.

Samainen pursimies oli usein humalassa hyvin aggressiivinen ja syytti minua laivan ilmapiirin pilaamisesta tulemalla töihin naisena, ja vielä pantavan näköisenä naisena. Pilasin hänen työhön keskittymisen. Itse reagoin tähän niin kuin noina vuosina kaikkeen muuhunkin, eli tekemällä puolet enemmän työtä, juomalla ja tietysti harrastamalla seksiä useimpien lähistöllä olevien miesten kanssa jonkinlaisen hyväksynnän voittamisen toivossa. Tämä ahdistelun, ihmisyyden kieltämisen ja väkivallan kohteena olemisen todellisuus läpäisee koko elämäni.

En tiedä sellaisesta todellisuudesta, jossa en miettisi miltä näytän, miten ilmaisen itseäni miesten silmissä. En tiedä mitään sellaisesta päivästä, jolloin joku ei mittaile minua kadulla ja viesti haluavansa omistaa seksuaalisuuteni, ruumiini. En uskalla ajatella miten syöpynyt tämä reaalinen rakenne on minuun ja kuinka helvetin miinoitettu tieni on pienen lapsen vanhempana. Lapsen, jolle toivoisin toisenlaisen maailman, tietäen että se ei kuitenkaan ole vielä täällä.

Eilen sain kokea ensimmäisen yhteisen hetken tämän todellisuuden jakavien ihmisten kanssa memyös-mielenosoituksessa Turun kauppatorilla. Niin pohjattoman surullinen ja silti ensimmäistä kertaa täynnä toivoa. Olin Inarissa viikonlopun yli kestävässä tapahtumassa ja olin varannut itselleni leirintäalueelta pienen mökin, jossa nukkua rauhassa.

Aikaisemmin päivällä olin jutellut tapahtumassa muutaman sanan keski-ikäisen miehen kanssa, ja tämä oli ilmeisesti tästä päätellyt jotain. Kun yöllä lähdin mökkiini, oli tämä mies odottamassa minua näköetäisyydellä mökistäni ja lähti lähestymään minua.

Säikähdin, koska mies oli hyvin humalassa ja mistä hän oli saanut tietoonsa missä asun viikonlopun? Mies yritti sisään mökkiini ja ryskytti ovea. Käskin häipymään, mutta hän ei uskonut minua. Kiersipä vielä mökin toiselle puolelle ja kurkki ikkunasta. Huomasin, että hän oli avannut housunsa ja piti kättään haaroissaan.

Miehet ovat niitä jotka nostavat kissan pöydälle, naiset niitä jotka hipisevät keskenään ja yrittävät juonia päätökset muilta salassa. Voi jeesus tätä logiikkaa. Kilpailetteko te keskenänne tyhmyydessä? Pääni päällä ei lue kuplaa "kannattaa tasa-arvoa". Taisit tahallasi missata minun pointin. Kuka mukamas olikaan se, joka antoi käärmeen vietellä itsensä ja on syypää ihmiskunnan ahdinkoon?

Symbolitasolla naiseus rinnastetaan yöhön, kuuhun, passivisuuteen, melankoliaan, heikkouteen, kaikkeen negatiiviseen ja miehuus puolestaan päivään, aurinkoon, aktiivisuuteen, voimaan yms positiiviseen. Voi tuntua kaukaa haetulta, mutta kulttuurin pintatason alapuoliset asiat on niitä, mistä päällimmäiset mielipiteet ja käsitykset sikiävät, osittain huomaamattakin. Tutkittu fakta on, että miehet eivät esimerkiksi lue naiskirjailijoiden kirjoja, mutta naiset lukevat sekä miesten, että naisten kirjoittamia kirjoja ja sama ilmiö pätee lähes kaikkeen mitä naiset tekevät, vaikkapa urheiluun.

Puolet maailman populaatiosta ei ole pätkääkään kiinnostunut siitä mitä toinen puoli tekee, paitsi jos se liittyy mainitsemaasi hyvältä näyttämiseen, tai seksuaalisiin palveluksiin.

Voi olla vaikea uskoa, mutta monet naiset haluavat olla ja toimia myös ihan vain ihmisinä ja tulla kohdelluiksi sellaisina. Sama pätee varmasti miehiinkin. Eva Wahlström lyö kuin nainen, koska on nainen. Ja omalla tavallaan erittäin upea sellainen. Nainenkin voi olla voimakas, nopea, rohkea ja sietää kipua. Nainen voi myös olla rehti, älykäs, huumorintajuinen, luotettava, mitä ikinä..

Miehet ovat vain kautta aikojen halunneet omia kaikki hyvinä pidetyt ominaisuudet kuvaamaan omaa sukupuoltaan. Sitä ja tuota ja tätä, tää on niin parasta! Moni feministi on kuule tehnyt kauppansa ja erittäin hyvin ja moni pahaa-aavistamaton duunarimies on naimisissakin feministin kanssa eikä ole tajunnut edes valittaa;.

Keskustelisin aiheesta mielelläni, mutta se olisi hyödytöntä, koska väität feminismin ajavan tasa-arvoa. Tältä pohjalta puhuisimme toistemme ohitse. Feminismi ei ole koskaan ajanut tasa-arvoa, ei aja sitä tällä hetkellä, eikä tule koskaan ajamaankaan.

Parempaa onnea seuraavaan avaukseen. AP teki avauksen pelkästään trollatakseen. Voi itku, trollasinko minä teitä? Kylläpä nyt tuli paha mieli, loukkasin teidän herkkää miehuuttanne kyseenalaistamalla typerät ennakkoluulonne feminismistä. Vai olisiko sittenkin niin, että teitä vituttaa, koska ette kertakaikkiaan osaa perustella kantaanne kunnolla? Että teidän argumenttinne, kaikessa hienoudessaan, ovatkin aika puutteellisia niin kuin te varmaan itsekin olette? Feminismi ei tarkoita tasa-arvoa.

Joten asiaa koskevat avaukset on trollausta. Taas ihan loistava argumentti ilman perustelun perustelua! Haluatko jatkaa tätä eipäs-juupas-vänkäämistä vielä kuinka pitkään? Minunkin kommentti oli niin puutteellinen ettet osaa edes vastata kun tiedät sen olevan totta. Koska tasa-arvo ei tarkoita feminismiä, on femakoiden kanssa keskustelu jo lähtökohtaisesti samaa kuin puhuisi mielisairaalle joka on keskivartalolihava, polkkatukkainen ja tatuoitu.

D Nyt kerrohan meille valkoisesta heteromiehestä ja hänen pahuudestaan. Saapuiko valkoritari-pua suojelemaan pientä heikkoa ja herkkää helgamiestä? D Enkä muuten meinaa auttaa sinua kertomalla yhtään toivomiasi runkkufantasioita..

Itse arvostan valkoista miestä enemmän kuin miestä juuri mistään muualta, kulttuurisilta perusteilta katseltuna, vaikka skarpattavaa on vielä tälläkin rutosti kun yhteistä palloamme katselee. D Tyypillinen femakkokurppa joka osoittaa miesten ylivoimaisuuden, käyttämällä mies-nimimerkkiä, mutta logiikka ja täysin oksymoroniset lausumat paljastavat hänet. Te femakothan tässäkin ketjussa olette tuollaisia tutisevia nyhveröitä jotka olette kuin lauma kanoja paskahousutäteilemässä ja osoittamassa nais-solidarisuutta heti kun alkaa tulla selkään.

Olipa heikko vastaveto, tänään et ole vissiin oikein vireessä? No, jos kuitenkin tarkkoja ollaan niin sinähän eniten se femiinin temperamentin täällä omaat kaikista kirjoittelijoista: D Sinä sanot etten ole vedossa, ja sinä et itse pysty vastaamaan edes viestiini, vaan jatkat tuota sinun tissiposkivinkujan roolitusta, nyt turvautuen itte oot-defenssiin. Taisi nyt suhun osua ja upota - vaihteeksi - älämölöstäsi päätellen: D Omat viestisi ovat olleet pelkkää!!!

DD " Sori vammaiset, olette näiden aidosti häiriintyneiden yläpuolella. D kaikkien aikojen häiriintyneinein nettitrolli haukkuu muita häiriintyneiksi!! Huumorintajua sulta ei ainakaan puutu ;D. D Kurppa on silmittömän raivon vallassa. D Kurppa on niin silmittömän raivon vallassa, eikä pysty enää muuta kuin matkimaan, ja täten osoittamaan ihailunsa minua kohtaan.

Jokohan annettais tälle huonosta itsetunnosta kärsivälle pikku surkimukselle viimeinen sana? Loppuisi turha vänkääminen, joka ei johda mihinkään. Femakkokurppa turvautuu shaming languageen. D Aika hyvä tapa yrittää peittää se fakta, ettet ole pystynyt vastaamaan minulle tai muillekaan, vaan ainoastaan käytymään kuten stereotyyppisen tissiiposkifemakon osoittaa käyttäytyvän. Ensimmäinen fiksu tekosi tässä ketjussa, on tajuta luovuttaa. SE, että hakkaat päätäsi seinään, ja toistelet kurppraivoklisheitä ja räkäpäisiä raivonpurkauksia ja vielä kun kruunaat sen osoittamalla ihailua vastapuolelle matkimisella, on jotain mikä ei erityisesti imartele sinua.

Katsos, luuseria pahempi on huono häviäjä, ja se sinä olet. Taidat oikeastikin olla jonkinlainen masokisti kun tykkäät nolata itseäsi täällä jatkuvasti: D Osu ja uppos!

Paskahousutäti ei sitten lopettanutkaan. Sen verran taas osui, että älähdyshän sieltä tuli. Onko noin kiva hakata päätänsä seinään? Onko kivaa kun huudatan sinua niin että olet täysin kontrollissani? Nytkin toistelet täsmälleen tuota samaa kurpparaivokaavaa: Hyväksytään, sinä olet miehistä hienoin ja paras ja aina oikeassa. Olen niin katkera kun en voi sinua saada, oi ihmisistä haluttavin.

Uskon, että muut ovat samaa mieltä. Harmi, että kaikki miehet eivät ole tuollaisia, kuin sinä. Voin vain toivoa, että et enää kirjoittelisi tänne, koska jokaisen viestisi lukeminen kirvoittaa katkeria kyyneliä silmäkulmaani, sillä haluaisin vain unohtaa, että noin täydellinen ihminen on olemassa D Kannattaisko käyttää yhtä nimimerkkiä ",vasemmanjalansaapas", sillä multinikkaamisen kanssa on vähäsen sama kuin valehtelun; on vaikea pitää yllä kulisseja?

Etenkin nyt, nyt kun tämä on etusivulla ja kaikki näkee minkälaisia te feministit olette, tai tietysti jos haluat näyttää miespuolisen vastustajan ylivoimaisuuden, niin jatka samaan tapaan. Minun voittonihan tämä on, ja myös jokaisen muun anti-feministin. Kyllä te saatte pitää feminisminne ja olla niin feministejä kuin haluatte, kunhan se ei vaikuta minun elämääni. Ei se tosiaankaan ole minulta pois, kunhan se ei ole minulta pois. Feministien mielestä naisten pahimmat tasa-arvo-ongelmat: Naisten yliedustus korkeakouluissahan ja nykyään jopa ammattiloppilaitoksissahan on "ongelma", jota taivastellaan aina välillä julkisuudessa.

Ja nimenomaan, ennen kuin kukaan ehtii tuoda vanhan vastakkainasettelun esiin: Katsos, nainen on tottunut jo lapsesta saakka tekemään enemmän töitä menestyksen eteen. Pojat saavat olla poikia, sehän on vain reipasta ja vitosen keskiarvolla pääsee presidentiksi. Kun tyttö on hyvä koulussa, on hän kympin tyttö joka on vieraantunut todellisuudessa.

Poika taas on fiksu. Näiden stereotypioiden ylläpitämiseen kylläkin syyllistyvät kummankin sukupuolen edustajat. Tasa-arvoajattelun tarkoituksena on tuoda esiin kumpaakin sukupuolta kahlitsevat stereotypiat, kuten myös se että nainen olisi automaattisesti parempi lähivanhempi, mikä ei pidä todellakaan paikkaansa. Kukaan täysjärkinen ei usko valheitasi. Minulta kuppi meni nurin viimeistään, kun naisasiainliitto unioni kommentoi Tapanilan joukkoraiskausta. Voit edelleen lukea vaikka Ulla Appelsinin kirjoituksen asiasta.

Jollain mielenkiintoisella logiikalla Tapanilan raiskaus on nimittäin Naisasialiitto Unionin mielestä oikeastaan koko suomalaisen yhteiskunnan vika: Kannanotto löytyy Unionin ". Joukkoraiskaus on vastenmielinen, väärä ja kaikin puolin tuomittava teko. Etnisyyksillä repostelu puolestaan on tässä yhteydessä turhaa, koska sillä ei itsessään ole mitään tekemistä seksuaalirikosten kanssa.

Naisasialiitto Unionin pointti oli, että raiskaaminen on naisen alistamista, eikä todellakaan mikään uusi ilmiö täällä Suomessa. Raiskaus on raiskaus ja rangaistava teko. Tuo yhteys patriarkaariseen yhteiskuntaan on Naun ratsastamista tuolla vastenmielisellä teolla. Patriarkaalinen yhteiskunta ei palvele puolta yhteiskunnan jäsenistä, minkä vuoksi sitä on syytä vastustaa.

Yhteys raiskauksien ja patriarkalismin välillä ei todellakaan ole tuulesta temmattu. Joko isänsä tai aviomiehensä. Olet varmaan tietoinen, että kun jotakuta kohdellaan kuin esinettä, hänen ihmisarvoaan loukataan. Raiskaaminen on tapa, jolla mies osoittaa valtaansa naiselle. Feminismin myötä naiset eivät tällaiselle vallankäytölle alistu, koska emme ole kenenkään omaisuutta. Vihervasemmistolaisen feminsimin tavoitteena on tuottaa satoja tuhansia taistelija-YTMejä maahamme naisten iloksi.

Rupeat nyt levittämään savuverhoa varsinaisen asian ympärille. Tuolla teolla ei ollut mitään tekemistä suoöämalaisen yhteiskunnan arvojen kanssa. Se oli vain rikos, jota feministit pyrkivät käyttämään hyväkseen ajaakseen asiaansa. Itsepä haluat levittää savuverhoa sen ympärille, että suomalaiset miehet raiskaavat siinä missä ulkomaalaisetkin. Et halua tunnustaa kulttuurin systemaattista taipumusta naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, vaan mieluummin näet koko kuvion rasististen okuläärien kautta.

Saanko minäkin raiskata ja hakata naisia, siksi koska joku muukin on aikaisemmin niin tehnyt? Sinun argumentteihin viitaten ilmeisesti saisin, eikä minua saisi syyttää vaan niitä kaikkia jotka ovat luoneet raiskaamisen ja väkivallan kulttuurin. Voi sinua höpönassua, mistä tuollaista sait päähäsi? En mitenkään väittänyt tuollaista. Sanoin hyvin selvästi, että raiskaus on äärimmäisen tuomittava teko, teitpä sen sitten sinä tai joku muu millä tahansa ajan hetkellä.

Sinulla täytyy olla hieman omituinen tapa lukea näitä minun kirjoituksiani. Vedit patriarkaattikortin esiin ja vähättelit ulkomaalaisen tekemää raiskausta, koska joku suomalainen mieskin on raiskannut.

Viet edelleen juttua sivuraiteille tahallasi. Minä en ole kommentoinut mitään rodusta tms. Itse lopetan tämän keskustelun tähän, koska se ei enää etene. Missään välissä en vähätellyt. No nyt en aivan ymmärrä, että mikä sitten edes oli alkuperäisen suuttumuksesi pointti, jos ei tuo? Naisjärjestöt ja feministit tuottavat ja halajavat maahan taistelija-YTMejä. Näin naiset saavat raiskausseksifantasiansa toteutettu käytännössä.

Yleisesti tiedetään että taistelija-YTMit raiskaavat kantaväestöön nähden n. Toki joukkoraiskausten osalta taistelija-YTMit ovat vieläkiin tehokkaampia suhteessa kantaväestön miehiin.

Taistelija-YTMit osaavat myös verkottua ja muodostaa tuhannen miehen raiskauspartioita. Jos jollakin on raiskausfantasia, se on ihan okei. Sitä voi toteuttaa varmasti jotenkin, jos niin haluaa. Naisilla ei kuitenkaan kollektiivisesti ole himoa tulla raiskatuksi, niin kuin ei ole miehilläkään varmasti halua raiskata, etnisyyteen katsomatta.

Naisjärjestöillä ja feministeillä on koko naisväestöä koskeva raiskausfantasia. Joka toteutuu tehokkaasti ja taistelija-YTMien avulla. Sinulla se fantasia kuulostaa olevan. Tsemppiä sen kanssa pärjäämiseen, on varmasti rankkaa.

Naisten raiskaufantasia on fakta. Samoin se että femakot haalivat tänne tietoisesti raiskaajia, tarkoittaa sitä että he haluavat raiskausten lisääntyvän. Toinen vaihtoehto on se, että he ovat niin tyhmiä etteivät ymmärrä syytä ja seurasta, tai yksinkertaisia laskutoimituksia kuten 1 1.

Oli syy sitten kumpi tahansa, on kansan turvallisuuden nimissä feminismin syöpä tuhottava. Pakolaismies raiskaa tilastollisesti todistetusti 17 kertaa todennäköisemmin kuin suomalaismies. Jos raiskaus on mielestäsi vastenmielistä, väärää ja tuomittavaa niin silloinhan varmaan allekirjoitat sen väitteen että yksikin raiskaus on liikaa, eikö vain? Ja jokainen mamun tekemä raiskaus niitä on ollut paljon, varsin hyvin tiedät, jos olet uutisia seurannut olisi voitu välttää, jos rajat oltaisiin pistetty kiinni eikä oltaisi päästetty pakolaisia tänne.

Ei se poistaisi raiskaustapauksia kokonaan mutta suunta olisi oikea kun raiskaukset vähenisivät, eikö vain? En tiennytkään, että puhumme tässä nyt maahanmuuttopolitiikasta. Asia ei ole niin. Tilastot osoittavat että ulkomaalaiset, nimenomaan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleet, ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa. Samaisessa artikkelissa sanotaan myös näin: Maahanmuuttajataustaisten raiskausrikoksissa tekijä on usein selvin päin, ja teko kohdistuu tuntemattomaan henkilöön.

Mutta asia on kuitenkin erittäin tärkeä tiedostaa. Karkeasti sanottuna suomalainen siis raiskaa kännihimoissaan, eikä välttämättä edes kunnolla tajua mitä tekee. Kun taas ulkomaalainen raiskaa vesiselvänä, eli todennäköisesti vakaan harkinnan seurauksena, tuntematta mitään sääliä uhriansa kohtaan.

Mitä tulee feminismiin, en lakkaa hämmästelemästä sitä, että miksi juuri sellaiset ihmiset, jotka todennäköisesti ovat humanitaarisen maahanmuuton suurimpia häviäjiä feministinaiset , kannattavat sitä eniten. Äskeisessä artikkelissa todetaan vielä näin: Maahanmuuttajia tulee maista, joissa mies on edelleen perheenpää. Muista kulttuureista tulleet miehet eivät välttämättä ymmärrä, että suomalaisen naisen sanoma ei todella tarkoittaa eitä.

Reaktiot saattavat olla vähän eri luokkaa, kuin ne, mitä olet tällä palstalla saanut. Jep, he voivat hyvällä tsägällä ehkä jopa ymmärtää, mistä on kysymys. Heillä kun tuskin on niin voimakkaita ennakkoluuloja ja katkeruutta feminismiä kohtaan.

Niin siis he tulevat kulttuureista, jossa mies on perheenpää ja eivät välttämättä ymmärrä että Suomessa naisen ei tarkoittaa eitä. Lisäksi he syyllistyvät moninverroin enemmän raiskauksiin verrattuna kantasuomalaisiin. Kuinka pihalla sitä voikaan ihminen olla En ole pihalla, tunnen miehiä Lähi-idän kulttuureista. Lopulta toisen ihmisen kunnioittaminen ei ole ihan niin kulttuurisidonnaista, vaan kaikki lähtee yksilön kyvystä nähdä toinen ihminen ensisijaisesti ihmisenä.

Eli siis naisten kunniamurhat, kivitykset sun muut, joista valtaosa tapahtuu islamisissa maissa Lähi-idässä ei kerro mitään Lähi-idän eri kulttuureista? Onko pakko kärjistää tuolla tavalla?

Tietenkin noita asioita tapahtuu siellä myös, ja ei, en todellakaan hyväksy niitä. Mutta se, että niitä tapahtuu siellä, ei tarkoita, että kaikki siellä olisivat moisten tekojen kannalla. Nyt se järki käteen. En minä ottanut missään vaiheessa kantaa siihen, hyväksytkö jotain vai et. Se ei varmaankaan kerro juuri mitään Somalialaisesta kulttuurista? Ei se tee kaikista somalialaisnaisista ympärileikattuja. Ja sitäpaitsi, on suomalaisiakin naisia ympärileikattu! Ainoa merkittävä miehiä syrjivä rakenne nyky-Suomessa on käsittääkseni miesten pakollinen asepalvelus, mutta sitä eivät pönkitä feministit, vaan pikemminkin heidän "vastapoolinsa", konservatiiviset miehet.

Aiemmin ajattelin, että miehet ovat huoltajuuskiistoissa heikommilla, mutta joku täällä valisti, ettei niin enää ole, ja joka tapauksessa miesten asema huoltajuuskiistoissa on vuosikymmenten mittaan parantunut, ei suinkaan heikentynyt.

Eli mitä pahaa feminismi on ihan konkreettisesti aiheuttanut miehille? Entäs se, että miehet ja naiset maksavat saman verran eläkemaksuja tuloistaan, mutta naiset saavat eläkettä keskimäärin monta vuotta miehiä enemmän koska elävät vanhemmiksi?

Lisäksi esimerkiksi henkirikoksista naiset saavat monta kuukautta lyhyempiä tuomioita kuin miehet. En myöskään ymmärrä miesten valitusta huoltajuuskiistoista. Onhan se nyt selvää, että naisen tehtävä on hoitaa lapset. Terveydenhuollon resurssit kohdistetaan enimmäkseen naisiin. Näin varmasti on, mutta syy on osin myös siinä, että miehiä ei meinaa millään saada menemään lääkäriin.

Sitä en kyllä tiedä, että miten naisen pidempi elämä olisi tasa-arvo-ongelma? Miehet ovat itse vastuussa terveydestään. Tietty geeneilleen kukaan ei mitään voi. Vakuutan kuitenkin, että jos olisin äiti ja voisin vaikuttaa siihen, mitkä geenit lapsilleni periytyisi, haluaisin terveimmät mahdolliset. Tällaista supervoimaa minulla ei kuitenkaan ole. Oikeus tietää biologisesta isyydestä. Tasa-arvovirka"miehet" ovat naisia ja tasa-arvopolitiikka keskittyy naisiin.

Siinä huomataan taas feministin todellinen luonne. Ei noin ole kukaan väittänyt. Tässäkin asiassa naiset ovat viattomina miesten lompakoilla. Ja yhteiskunta on vastuussa naisten terveydestä? Jos on olemassa epätasa-arvoa joka kohdistuu miehiin, niin se on miesten oma ongelma ja he ovat ongelmistaan itse vastuussa? Eikö feminismin pitänytkään puolustaa molempien sukupuolien tasa-arvoa? Jos tälle linjalle lähdetään, niin varmaan ensin tupakoivilta yms. Suomen kaikkien aikojen vanhinkin on mies.

Kenties miesten henkirikokset ovat keskimäärin raaempia? Toki jos tuossa vääristymä on, niin se pitäisi korjata. Feminismi kuitenkaan tuskin liittyy asiaan, ellet osoita femmaria, joka kannattaisi naisille lyhyempiä tuomioita.

Henkirikoksentekijöiden tuomiot ovat melko marginaalinen kysymys muutenkin. Kuules kultaseni, en tarkoittanut syyllistää miehiä. Olen pahoillani, että ilmaisin itseäni noin huonosti.

Puhuin ainoastaan omista kokemuksistani läheisten miesten kanssa. Olen samaa mieltä, että kaikki ovat vastuussa terveydestään, tietenkin. Kommentoin lähinnä sitä, että miehet kuolevat nuorempana, mikä ei sinänsä ole tasa-arvo-ongelma, koska siihen ei voi paljoa aatteella vaikuttaa. Ei ole erikseen naisten ja miesten terveydenhuoltoa, kaikki hoidetaan samasta potista. Älä vaadi lähteitä, jos et ole laittanut yhtäkään linkkiä omien väittämiesi perusteiksi. Mutta siinä punatulkulle luettavaa: Naiset elävät keskimäärin monta vuotta miehiä pidempään.

Tässäkin tapauksessa kun miehet joutuvat maksamaan suhteellisesti enemmän, niin on "sama potti" jaettavana. Niin missä ne sinun tietolähteesi ovat?

Arvasin että juttusi ovat hölynpölyä ; "Ok, löysit webarchivesta viiden vuoden takaisen mielipiteen. Naisten rintasyöpiä kyllä seulotaan, mutta sitten mielestäsi eturauhassyövät johtuvat miesten elintavoista? Pitäiskö ne mummot sitten nitistää, kun elävät ryökäleet pidempään kuin papat?

Feminismin logiikan mukaan kyllä. Mitä se kertooo ideologiasta jota kannatat, ja vielä enemmän, mitä se kertoo sinusta? Ei jumalauta olet yksinkertainen!!! D Juuri sinun takia inhoan feminismiä entistä enemmän. Femakot eivät juuri jätä vaihtoehtoja. Ja taas se expua tuli paikalle lämmittelemään Super-atmia!!! Lämmitä itsellesi kiuas ja työnnä täysin tarpeettomana henkilönä pääsi siihen. Osui ja upposi taas! D Mutta vähän pojoja tällä kertaa astetta epätavallisemmasta kidutusfantasiastasi!

Ja kannattaa silti pysyä kaukana tuosta expuasta, se on hiukan Monenko miehen käyttämä homo olet? Siis sua kiinnostaakin homomeinigit? O Enpä siis halua aiheuttaa sinulle pettymystä kertomalla.. Minkä ikäinen sinä oikein olet? Kukaan aikuinen ei "keskustele" noin. Jankuttaminen ja saman asian toistaminen taas ovat joko merkkejä pahanlaatuisesta dementiasta tai siitä että luovuutesi viimeisetkin rajapyykit on saavutettu ääriään myöten ja tynnyrin pohjia kaavitaan suurella epätoivoisuudella!

D Minun suhtautumisesi Sinun homouteesi muuten on lämpimästi pelkkää hyvää ja helliä tunteita toivottavaa sorttia - make no mistake about it! Ja sulla ei kerta kaikkiaan ole yhtään varaa vedota lapsellisuuksiin, vai puuttuuko sulta kenties itsereflektio aivan täysin? Ja miksi sä tampio sitten edes vastailet "lapsellisiin" viesteihin? Etkö sä ymmärrä olla tarpeeksi aikuinen hahaha ja jättää kaikki alamittaisuudet omaan arvoonsa? D" Täsmälleen se mitä sinä teet. Homottelet ja käytät passiivis-aggressiivisi hymiöitä jatkuvasti, ja hyökkäilet muiden keskustelijoiden kimpppuun, Kaiken lisäksi olet vielä niin mielikuvituksetonta, että jpa ihailet minua matkimalla.

Mitä se kertoo sinusta? Noh, kurpparaivoa se on tuo itte oot-defenssikinkin. D" Minkä ikäinen sinä olet, itseäsi toistava, ja mainitsemiani kurpparaivoklisheitä jankuttava, ennalta-arvattava vanha huora?

Ehdotan myös tähän kohtaan, että tämä aivovammainen paskakasa saa sanoa viimeisen sanan, niin voimme sitten tyytyväisenä lopettaa tämän keskustelun. ExPUA on jo palvellut hyvin osoittaessaan, millainen perseestä repäisty naisvihaaja hän on. Shaming languae ja henkilöhyökkäys-linja jaatkuu.

Aikomuksesi feminismin ja feministien todellisen luonteen ja annin osoittamisessa on onnistunut kyllä hyvin. Jatka jatkossakin linjalla, jossa et vastaile tiukkoihin kysymyksiin, vaan suhtaudut yhä enemmän alentuvaiseen sävyyn heihin jotka osoittavaat niitä sinulle. SE on hyvin aikuismaista käytöstä. Jokainen tähän ketjuun kirjoitettu puheenvuoro näyttäisi palvelevan feminismin tavoitteita. Osa toki käänteisesti, mutta kenties sitäkin tehokkaammin.

Tavoite siirtyä kohti todellista tasa-arvoa ja hyvin perusteltuja sekä kyseenalaistettuja argumentteja palvelee aivan jokaista ihmistä. Koko ajan, et vain kenties halua nähdä sitä. Vaikuttaa siltä, että feministiksi tunnustautumiseni riittää sinulle minun näkökulmien torjumiseen. Jos julistaudut feministiksi, niin jutuillasi vain osoitat feminismin olevan sitä mitä se onkin, eli täyttä paskaa.

Sanoo femakko, joka kaiken lisäksi ei jää luu kurkkuun väittelyssä, oltuaan ensiksi "olen itsenäinen vahva ja alentuvainen nainen, joka tulen näyttämään kaikille kuka on kuka" ja nyt sitten olet vain yksi vinkuva tissiposki. Palstan härskein trollihahmo Expua. Tyypillistä syyttelyä aivottomalta feministiltä. Miksi minun pitäisi kaikki mielipiteeni ja kommenttini muka tuollaiselle paskafeministille perustella sinun hyväksymälläsi tavalla?

Typeryytesi huomaa jokainen täysin kommenttiesi järjettömyydestä, eikä sitä tarvitse kenenkään sen enempää perustella. Eikö sua yhtään hävetä olla noin yksinkertainen? Keksi jotain uutta välillä tai ohjelmoi botti vastailemaan viesteihin: Sanoo kurpparaivoklisheitä ennalta-arvattavasti toisteleva vanha huora.

Miltä tuntuu kun näytit etusivun jutussa kaikille teidän feministihuorien henkisen tason? Muistuatte itsekeskeistä ja lapsellista tyrannia jotka argumenttien loputtua toimitte täysin kuten sanon teidän toimivan? Ei mitään lisättävää tähän enää. Olet tehnyt itsestäsi täydellisen pellen jo tarpeeksi monta kertaa.

Kiitän ja kuittaan ;. Ei tietenkään sinulla ole siihen mitään lisätävää, sillä se osu ja uppos. Olet antanut täydellisen esimerkin siitä, minkälaisia feministit ovat kun alkavat jäämään kakkoseksi väittelyssä. Se on korvaamattoman arvokas voitto, mutta ei teille. En minä mikään feministi ole, tyhmä: D Inhoan vain kaltaisiasi vastenmielisiä öykkäreitä..

D Tajuathan että juuri olet suoltanut täyteen koko ketjun kurpparaivoa, feminismin puolesta sen vastustajia vastaan? Laitetaan nyt vielä tämä tähän kun on niin hauska: Pahoittelen, että jätin sinut huomiotta. Arvostan sitä, että omin sanoin kirjoitetaan linkkien sijasta. Minusta se iso vika on wannabe-feminismi, sukupolvesta riippumatta. Mutulla näyttää siltä, että wannabe-feministit ovat äänekkäimpiä ja saavat aikaan sen, että feminismi on kamalaa monien mielestä.

On hienoa kailottaa olevansa feministi vaikka ei ymmärrä mitään feminismistä? Juuri tätä minä vastustan. Haluaisin, että kaikki tietäisivät, ettei feminismi ole sellaista "miehet pitäisi tappaa"-ajattelua. Sinulla taitaa olla joku pakkomielle toistaa tuota yhtä fraasia? Jos et kuitenkaan välitä perustella enempää, on sinun argumenttisi yhtä tyhjän kanssa. Helgamies on yhden lauseen trolli-botti. Jankkaa taistelijaytmeistä jankkaamasta päästyään. Helgamiehen ykköspakkomielle ovat muuten taistelija-ytmit.

Ja se, että nainen ei saa olla yli vuotias. Taistelija-YTMeille kelpaa kaikki välillä v. Mistä muuten revit tuon 25v ikärajan? Taistelija-YTMien laajamittainen tuottaminen muuttaa yhteiskunnan rakenteita merkittävällä tavalla alkaen naisten seksuaalihuollon toteuttamisesta. Toisaaltaan naisvaltaisten alojen työntekijöitä joudutaan sankoin mitoin irtisanomaan yhteiskunnan ylläpitämistä suojatyöpaikoista.

Jotta saadaan kustannettua alati kasvavan taistelija-YTMien lukuisan joukon aiheuttama kustannus. Nyt kun esinahka on vedetty taakse, niin tervetuloa mukaan keskustelemaan: Kirkon opetuksen ja opin auktoriteettina on ainakin aiemmin pidetty Pyhän Raamatun sanaa.

Uskokaa taikka älkää, kun sanon Teille, että homoutta puolustelevilla puheillanne olette suututtaneet Jumalan. Elävä Jumala kysyy Teiltä: Jos se Teiltä jostakin löytyy, Ylipaimen käskee lukemaan seuraavat kohdat: He ovat itse ansainneet kuolemansa. Mitä Herramme Jeesus sanoi? Totisesti, laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennenkuin kaikki tapahtuu. Hän ei ole peruuttanut Pyhää Lakia. Hän on antanut Poikansa Jeesuksen, joka eli vanhurskaan elämän, kuoli lainrikkojen syyttömän kuoleman, ja hankki tällä sovituksella armon.

Jotka Lain tuomion edessä katuvat, tekevät parannuksen, luopuvat synneistä ja himoistaan. Jotka siis uskovat Jeesuksen sovitustyön. Muut jäävät Lain tuomion alle. Olette joutuneet Kaikkivaltiaan Jumalan epäsuosioon. Mutta jos tahdotte jatkaa mielivaltaisuuttanne koskien Jumalan Pyhää Sanaa vastaan, vastaatte itse seurauksista. Myös Uuden testamentin seurakunnalle osoitetut. Moos luvut, Room 1: Miksi nämä hellarit tunkevat joka ketjuun? Ketjua lukematta feminismi on juntti miesten mielestä kamalaa, koska he eivät enää voi hallinoida naisen omaisuutta, heiltä on viety holhousoikeus naiseen, nainen saa käydä töissä ilman miehen lupaa, naista ei saa raiskata avioliitossa, kotikuritusoikeuskin on mennyt, nainen saa avioeron menettämättä omaisuuttaan, lapsiaan ja oikeuksiaan yhteiskunnassa, nainen saa päättää ehkäisystään ja abortistaan Kaikki tämä on juntti miehestä pelottavaa ja he katsovat perustuslaillisia oikeuksiaan loukatun.

Normaaleja miehiä ei feminismi pelota ja itsenäinen nainen on miehelle tuki, ei uhka. Hihhulifeministeille saa nauraa, niin tekevät feministitkin. Kuka nyt kalliita rintsikoitaan polttaisi, ellei viiraisi pahasti.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Minäkin aina tiedä mitä mieltä feministi lesbo naiset on, vaikka en ole koskaan edes nähnyt yhtäkään, saati kuullut tai lukenut heitä.

Hyvällä itsetunnolla varustettu tosimies kestää vahvan naisen, ja on heikomman puolella - oli se sitten asiasta riippuen nainen, lapsi, mies, tai jokin muu ihmisryhmä. Koskas se vahva itsenäinen nainen alkaa kykenemään siihen että hoitaa itse asiansa eikä ulise koko aikaa?

Tai että hän kestäisi vahvaa miestä, ilman että tarvitsee feminismin kainalosauvoja? Ja tässä tyypillisen femakon kommentti. Sinä olet materialistinen ja hypergaminen sekä itsekeskeinen vanha kurppa, joka vielä kuvittelet että sinulla on oikeus naida ylöspäin. Sehän olet sinä joka kyselit että miski naisen pitäisi tehdä mitään muiden eteen. D Voiko olla enää steretyyppisemmän itsekäämpää femakkoa? Tuo shaming language-komenttisi tai kokoelmasi taas tulee suoraan katkeran vanhan kurpan näppäimistöltä, missä vieläkin luullaan että muut ovat välineitä ja esineitä joilla saavutat elämässä sen minkä haluat.

Raivotautinen murkku löysi sisäisen copypastensa, hauskaa. Vähemmän hauskaa on, ettei opettajilla taida olla enää edes rippeitä auktoriteetista. Asiaa naputtelit , olen samaa mieltä. Nykypäivänä taitaa joillakin feministeillä olla tarkoituksena rähistä rähisemisen vuoksi hieman joka asiasta, ja joskus asian vierestä. Moinen käytös on vahingollista ihan kaikille. Minä ihailen naisasialiikkeen naisia ja heidän toimintaansa esim.

Silloin aikoinaan melkoisen moni mieskin oli äänioikeudeton naisten tavoin. Nykypäivän naisasialiike koostuu liiaksi sokeista raivottarista, jotka ovat moraalisesti täysin hakoteillä. Tarkoitan tällä sitä, että he eivät tunnu erottavan oikeaa ja hyvää väärästä ja pahasta, ja toiminnallaan tietämättään heikentävät naisen asemaa yhteiskunnassamme.

Esimerkkinä miesten turha mollaaminen ja sokeus eri miesryhmien ongelmille, ja toisaalta kritiikitön suvaitseminen. Suvaitsevaisuus on heillä muodostunut melkein uskonnoksi, ja sumentanut ajattelun, puhumattakaan itsekritiikistä. Pahaa ja vahingollista ei pidä suvaita, sitä vastaan pitää uskaltaa taistella, vaikka sitten saisikin "suvaitsemattoman" leiman otsaansa. Yltiösuvaitseminen on pohjimmiltaan arvopohjan puuttumista. Oma isoisäni äiti oli aikoinaan vannoutunut naisasialiikkeen nainen luvun alkupuolella, varsinkin luvulla.

Hän olisi raivoissaan nykyisestä ajattelun pinnallisuudesta; pitkänäköisyyden ja moraalin puutteesta, mitä monet itseään feministeiksi kutsuvat naiset edustavat. Siitä, että hän eli miltei vuotiaaksi, ja ehdin näistä asioista hänen kanssaan keskustella siinä iässä, jolloin jo jotain yhteiskunnasta ymmärsin. Olen täysin samaa mieltä.

Täytyy sanoa, että välillä näiden provojen keskellä raivo pääsee kiehahtelemaan, vaikkei sellaista keskustelutyyliä noin yleisesti suosikaan. Olisi ollut kiinnnostavaa tuntea esiäitisi. Ja Marrrnie, joskus häpeän itsekin niitä saamiani kiksejä, kun pääsen hattuilemaan palstaprovoille. Feminismi on jo pitkään ollut äärivasemmiston keppihevonen, jolla puretaan ydinperhe ja samalla kansallisvaltiot.

Esimerkiksi Naisasialiitto Unionin joka ei hyväksy miehiä jäsenekseen varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim hokee sanaa "fasisti" samalla toistonopeudella kuin teiniritsa sanaa "vittu".

Toinen äärivasemmiston lellikki on maahanmuutto kehitysmaista ja niinpä feministit kantavatkin nykyisin enemmän huolta maahanmuuttajien oikeudesta alistaa naistaan kuin näiden naisten oikeudesta elää kuten haluavat. Ihmiset kääntyvät pois feminismistä siis mm. Naisasialiitto Unionin fantasia on kantasuomalaisten naisten laajamittainen joukkoraiskaaminen taistelija-YTMien toimesta.

Ja tätä päämäärää kohden Naisasialiitto Unioni vie suomalaista naista päivittäin antaessaan tukensa taistelija-YTMeille. Ätmel osuu häränsilmään kuin jännämies lastiensa kanssa. Pieni joukkio friikkinaisia onnistui hetken aikaa sumuttamaan kanssasisariaan, mutta karvat ovat paljastuneet maailman tuulien pörhötellessä turkkia. Enää järkevät naiset eivät kailota kovaan ääneen olevansa feministejä, kun julkisuuteen pääsevät vaikuttavat järjestään aivokuolleilta ja monet ajatukset ovat yksiselitteisen vastenmielisiä.

Tekijänaiset nyt eivät ole koskaan hairahtaneet tähän, koska heidän ei tarvitse. Siloiteltu tie vain lähinnä mitätöi heidän oman kyvykkyytensä ja tuo jotain puolikaljuja ölisijöitä samalla viivalle. Itseä eniten kismittää tasa-arvon kaapun verhoiltu halpamaisuus. Kun naiset puhuvat tasa-arvosta, niin he vaativat systeemiä joka tasoittaisi heidät samalle tasolle tekijämiesten huippujen kanssa.

Toisaalta kun katsoo toiseen suuntaan eli reppanamiehiin, niin tasa-arvo ei enää kiinnostakaan. Kaiken epätasa-arvoisuuden pohja kun kuitenkin on miesten ja naisten eroavaisuudet henkisissä ja älyllissä lahjoissa. Miehistä löytyy paljon enemmän ääripäitä, naisten ollessa tasapaksumpaa massaa. Muutaman kirjan lukeminen yliopistossa ei vielä tee keskinkertaisesta tuhertajasta mitään älykköä, joten ei kannata lähteä keppihevosella moottoritielle keulimaan.

Kun feministit puhuvat tasa-arvosta, pitää korjata. Aitoa tasa-arvoa ei tietenkään vastusta kukaan järkevä. Arkipäivän feminismi ei edellytä järjestötoimintaa tai Tulvan lukemista. Kyllä fiksu ihminen osaa muutenkin toimia ja saa myös kannattaa tasa-arvo-aatetta vaikka onkin lukenut vain muutaman kirjan.

Ihan samalla logiikalla voisi väittää, että kukaan ei saisi äänestää jos ei ole perehtynyt aate- ja oppihistoriaan tai että jokainen maltillinen maahanmuuttokriitikko kuuluu kansallissosialisteihin. Älä nyt tee itsestäsi naurettavaa, muutaman miljardin yleistystä kehissä. Miksi miehet haluavat naisasialiiton jäseniksi? Miksi miehet haluavat feministien tekevän jotain miesten kokeman vääryyden ja epätasa-arvon poistamiseksi yhteiskunnassa?

MIKSI miehet eivät perusta Miesasialiittoa ja toimi poistaakseen miesten kokeman vääryyden ja epätasa-arvon yhteiskunnassa? Miksi mies ei saa liittyä Naisasialiitto Unioniin? Minusta taas on mielenkiintoista tämä feminatsien ajatus: Ei kun oho, näinhän asia onkin. Mahtoiko asia olla ok naisille? Kukaan ei valita patriarkaatista tai matriarkaatista - reilu peli, kummatkin ajakoot omia asioitaan ja vahvempi voittakoon. Vaikuttaa siltä että naiset ovat kapitalisteja silloin kun voittavat ja sosialisteja silloin kun häviävät.

Joku voisi kyllä tehdä sen suuren palveluksen kaikille, että rikkoisi feministien ja vasemmiston välit. Feminismi on lakannut kauan sitten olemasta feminismiä. Feministinä ja suvakkiämmänä loukkaa tuo jatkuva yhdistäminen vihervassareihin. Palstan ätmeissäkin on enemmän punikkeja, yksi raivohullu jopa kehua retostelee asialla.

En tietystikään halua myöskään samaistua rajat kiinni-roskaväkeen. Missä maltillisen oikeiston suvakit? Feministit käsittelevät asioita marxilaisen kritiikin keinoin. Tällä palstalla ei ole enää muita kuin trolleja ja sekopäitä. Maltillinen väki on ajat sitten litonut tiehensä palstalta. Sinkut-palstalle osuvampi nimitys olisikin sekopäät. Feminismi on ekliktinen käsite kuten esim "Islam" on kannattajilleen.

Tämä johtuu siitä että feminismin nykymuoto on yksinkertaisesti imperatiivinen "Nainen on mielipiteissään aina oikeassa etenkin jos hän on feministi". Henkilökohtainen feminismisi voi olla omaehtoisesti rajoitettu koskemaan vain hyviä tm ja kauniita c asioita, mutta silti feminismin nykyluonteessa tuossa feministisessä ajattelutavassa on aina siemen aivan mihin tahansa poikkipuoliseen toimintaan.

Se mikä feminismissä on kamalaa on niinsanottu sairas voimaantuminen. Klassinen feminismi oli määritelty ja mikä oli määritelmän ulkopuolella ei ollut feminismiä. Nyt - kuten itsekin totesit "kattokäsite" voi olla mitä tahansa ja tämä tarkoittaa että feminismi ryöstää minkä tahansa asian sisällön sairaan voimaantumisen taatakseen. En pysty kunnioittamaan ainuttakaan ihmistä joka osallistuu ja jatkaa tälläistä uskomusjärjestelmää ja henkistä degeneraatiota.

Tuollainen ihminen ei ole lopulta mitään muuta kuin vallanhaluinen yksilödespootti joka haluaa maailman muuttuvan sisämaailmansa mukaiseksi - yksilö joka tarvii "absoluuttisen välineen", tavan olla koskaan olematta itselleen väärässä.

Kun ihminen ja hänen ajatusmaailmansa on siirretty järjen ja kritiikin tavoittamattomiin jollain mekanismilla on kyse sairastumisesta, ei ideologiasta. Jos pystyt osoittamaan nykyfeminismin sisältävän toimivan itsekriittisen ja itsekontrolloivan ominaisuuden niin voin pyörtää puheeni. Nähdäkseni klassiset älykkö-feministit on hakattu "aatteen" sisällä mennen tullen maahan kun öyhöttäjät haluavat öyhöttää, naista kun ei saa kritisoida.

Ihan ensimmäiseksi pyydän sinua kuitenkin lukemaan minun kommenttini tähän ketjuun. Ovatko ne sinusta öyhötystä? Jos käytät itseäsi esimerkkinä silloin edustat itseäsi yksilönä.

Sinun käsityksesti ja feminismi-toteutuksesi ei ole sen enempää feminismiä kuin minä olen vaikkapa "anonyymin keskustelijan perikuva". Feminismiä ja aatteita yleensäkin tulee tarkastaella niiden laajuuden ja todellisen tosiolevan sisällön mukaisesti - ilman yksilöintiä tai etenkään yksilöinnin mahdollistamaa kirsikanpoimintaa.

Samaistutko sinä sitten kaikkiin feminismimuotoihin muka? Jos et niin miten voit edes väittää olevasi feministi? Tästä tulee se "No true Scotchman" systeemi nopeasti, mutta kenellä on oikeus sanoa mikä on oikeaa feminisimiä ja mikä väärää Jos määrittelyä ei voida tehdä oikeasti silloin on lopulta "Feminismi" ja jos olet feministi ja identifioidut sen kautta silloin allekirjoitat KAIKEN feminismin liitännäisyydelläsi, myös kaiken sen mistä varmasti mielelläsi sanoisit "Todellinen feministi ei koskaan Ensinnäkin hyvin harva ihminen identifioituu pelkästään yhden käsitteen kautta.

Jokaisella on oikeus määritellä oma ajatusmaailmansa ja omat identiteettinsä, mutta ei siltikään ole vastuullinen kaikesta, mitä saman identiteetin alla tapahtuu. Sen mukaan naisille tulee olla samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin miehille. Sitä, että joku toinen feministiksi itsensä identifioiva ihminen sanoo, että "haluan tappaa kaikki miehet" tai vaikka "autoverotusta pitäisi ehdottomasti laskea" ei tarkoita, että minä olisin näistä samaa mieltä.

Wikipedian lainaus tiivistää feminismin periaatteet ja perusarvot hyvin ja niistä kaikki feministit ovatkin samaa mieltä. Ne, millä keinoin ja mitä muuta halutaan ajaa, ovat neuvottelukysymyksiä, joista käydään rajanvetoa. Eri ryhmittymät ajavat eri asioita. Se, että joku olettaa minun tai muiden feministien ajavan samoja asioita kuin jotkut äärimmäisyyksiin menevät feministit, on harmillista.

Onneksi väärinkäsityksiä voi oikoa. Täällä tuntuu olevan vallalla käsitys, että on vain yksi feminismi, ja kaikki feministit ovat samanlaisia. Se on hyvin yksinkertaista ajattelua, vähän sama kuin ajateltaisiin, että kaikki kokoomuksen kannattajat ajaisivat NATO-jäsenyyttä.

Ihmiset valikoivat useita aatteita ja identiteettejä, jotka vastaavat heidän ajatteluaan parhaiten, ja kannattavat sydäntään lähellä olevia näkemyksiä. Jos kokoomuslaiset olisivat kaikesta samaa mieltä, Helsinki, Vantaa ja Espoo olisivat jo yhtä ja samaa kaupunkia, näin esimerkkinä.

Voidakseen vaikuttaa yhteiskunnassa edes jotenkin, ihmisten täytyy ryhmittyä. Jokainen ihminen kuitenkin ajattelee hieman eri tavoilla eri asioista, mikä johtaa siihen, että sisäistä rajanvetoa täytyy tehdä. Minä voin aivan hyvin elää siinä todellisuudessa, että on feministejä, joiden monet näkemykset eroavat omistani. Luulisi teidän miestenkin voivan sallia ajattelun monimuotoisuuden. Sinun logiikallasi kukaan ei voisi määritellä itseään mitenkään.

Joku hemmoteltu valkoinen lahna marmattaa Ja samalla tukee muslimeita koska he ovat "in the struggle" Vitun tyhmiä lahnoja kaikki.. Nyt tuli pitkästä aika todella tasa-arvoinen uutinen. Mahdetaanko partiointi aloittaa Westendistä, Suvelasta vai Leppävaaran asemalta? Pitäisi välittää oikea viesti, ettei kenenkään turvattomuus leimaisi koko asuinaluetta.

Ja toinen tasa-arvoa lisäävän toimenpiteen uutinen. Eräkettua harmittaa, kun sillä ei ole omaa "valkoista, marmattavaa lahnaa". Eikä sellaista tuollaisella asenteella saakaan.

Olet oppikirjaesimerkki siitä, että feminismiä yhä tarvitaan. Kyllä, te valkoiset marmattavat lahnat olette jokaisen valkoisen miehen mieleen. Mitäs jos vain vastaisit sillä eräkettu-nimimerkilläsi, etkä leikkisi gay-valkoritaria joka välissä?

Nyt on, arvon Eräkettu Von Gaylord. Eli paskahousutäti ei ole vain homofoobinen tyhmä huora, vaan myös syyttää toisia multinikkailusta, mihin syyllistyy itse.

Hyvä ett tämä on etusivulla, ihmiset näkevät minkälaisia te femakot olette oikeasti. En minä ole mitään syytellyt, kunhan vain huomautin: D Äläkä ole niin vakava, ajele vaikka pyllysi posliiniksi välillä.. D Vanha huora aloitti nolona selittelyn! Onko kiva olla kuin elukka, jonka käytöksen jokainen pystyy ennustamaan? D Moi tarralenkkari, onko kiva kun paljastuit paskahousutäteiltystä? D Arvasinhan minä että olet sairas ja tyhmä femakko, ja taas lohduton kohtalosi oli tulla eläväksi esimerkiksi siitä mitä sairauttaa femakot edustavat.

ALoit siis multinikkialemaan ja vielä miesnimimerkillä, kun totuus feministeistä tuli julki. Hauskasti osoitat, että miten koet alemmuutta meihin miehiin, kun matkit minua ja uskottavuuden lisäämiseksi käytät miesnimimerkkiä. Tunnen suurta ylpeyttä ja ylemmyydentuntoa, tämän viestiketjun lukemisen jälkeen on hienoa olla mies. Oikein ylpeä palstan pojista ja miehistä, loistavasti vedätte, ihan Kyllä, edellä oleva oli sarkasmia Feministeissä ei ole mitään kamalaa, feminismi ei millään tavalla haittaa tai negatiivisesti vaikuta elämääni.

Feministit on kuin koppakuoriaiset. Yleensä niistä ei ole mitään haittaa, ja jos näyttää että on haittaa niin sitten vaan heittää ne pois tai liiskaa ne. Kaikkiin aatteisiin osallistuu aina niitä ääriaineksiakin, jotka käyttävät aatetta oman focuksensa mukaan keppihevosena jolla ratsastaa.

Pakolainen on otsikko ja sen alle mahtuu laidasta toiseen pakolaisuuden statusta kantavaa tyyppiä. Toiset noudattaa annettua kaavaa ja toiset soveltaa liikaa.

Lukee kuin piru raamattua aika hyvä sanonta. Eihän feminismi haittaakkaan elämää jos ne lehmät pysyy poissa silmistä.. Mahtaa olla sinullakin kotikasvatus kohdallaan: Onnittelut vanhemmillesi että onnistuivat noinkin turhan ja tyhmän ihmisen maailmaan tekemään.

Ei feminismissä itsessään mitään vikaa ole. Minuakin voisi kutsua feministiksi tietyssä mielessä. Mutta feminismiin liittyy ja sen sivuvaikutuksena on syntynyt monia negatiivisia asioita. Feminismiä pitää saada kritisoida ja ärsyttävimpiä ovat ne sokeat feministit, jotka pitävät feminismiä jonain kaiken kritiikin yläpuolella olevana asiana, eivätkä pysty tai halua nähdä mitään negatiivisia asioita siihen liittyen. Sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet polkujesi suunnan.

Johanneksen Ilmestyksestä Luku 2: Sanoen itseään profeetaksi hän opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua lihaa. Paavalin 1 kirjeestä Korinttolaisille Luku Eihän mies ole alkuisin vaimosta vaan vaimo miehestä. Miestä ei luotu vaimoa varten vaan vaimo miestä varten. Paavalin 1 kirjeestä timoteukselle Luku 2: Aadamhan luotiin ensin sitten Eeva, Siksi TAHDON että nuoret lesket menevät naimisiin, synnyttävät lapsia, hoitavat kotiaan eivätkä anna vastustajalle mitään aihetta solvaamiseen.

Ja Joosef vietiin Egyptiin, ja Potifar, egyptiläinen mies, joka oli faraon hoviherra ja henkivartijain päämies, osti hänet ismaelilaisilta, jotka olivat hänet sinne tuoneet. Mutta Herra oli Joosefin kanssa, niin että hän menestyi kaikessa, ja hän oleskeli isäntänsä, egyptiläisen, talossa. Ja hänen isäntänsä näki, että Herra oli hänen kanssaan ja että Herra antoi kaiken, mitä hän teki, menestyä hänen käsissään.

Niin Joosef saavutti hänen suosionsa ja sai palvella häntä. Ja hän asetti hänet talonsa hoitajaksi ja uskoi hänen haltuunsa kaikki, mitä hänellä oli. Ja siitä ajasta lähtien, kun hän oli uskonut hänen hoitoonsa talonsa ja kaiken, mitä hänellä oli, Herra siunasi egyptiläisen taloa Joosefin tähden, ja Herran siunaus oli kaikessa, mitä hänellä oli kotona ja kedolla. Niin hän jätti Joosefin haltuun kaikki, mitä hänellä oli, eikä hän itse välittänyt mistään, paitsi ruuasta, jota hän söi.

Mutta Joosefilla oli kaunis vartalo ja kauniit kasvot. Ja tapahtui jonkun ajan kuluttua, että hänen isäntänsä puoliso iski silmänsä Joosefiin ja sanoi: Mutta hän kieltäytyi ja sanoi isäntänsä puolisolle: Hänellä ei ole tässä talossa enemmän valtaa kuin minulla, eikä hän ole kieltänyt minulta mitään, paitsi sinut, koska olet hänen puolisonsa. Kuinka minä siis tekisin niin suuren pahanteon ja rikkoisin Jumalaa vastaan! Ja vaikka vaimo joka päivä puhui sellaista Joosefille, ei tämä suostunut makaamaan hänen vieressänsä eikä olemaan hänen kanssaan.

Mutta eräänä päivänä, kun Joosef tuli taloon toimittamaan askareitaan eikä ketään talonväestä ollut sisällä saapuvilla, Mutta tämä jätti vaippansa hänen käsiinsä, pakeni ja riensi ulos.

Kun hän nyt huomasi, että Joosef oli jättänyt vaippansa hänen käsiinsä ja paennut ulos, Ja kun hän kuuli minun kirkaisevan ja huutavan, jätti hän vaippansa viereeni, pakeni ja riensi ulos. Ja hän pani vaipan viereensä siksi, kunnes Joosefin isäntä tuli kotiin. Ja hän puhui hänelle samalla tavalla, sanoen: Kun hänen isäntänsä kuuli puolisonsa kertovan ja sanovan: Ja Joosefin isäntä otti hänet ja pani hänet vankilaan, paikkaan, jossa kuninkaan vangit säilytettiin; ja hän jäi siihen vankilaan.

Mutta Herra oli Joosefin kanssa ja soi hänen saavuttaa suosiota ja päästä vankilan päällikön armoihin. Ja vankilan päällikkö uskoi kaikki vangit, jotka vankilassa olivat, Joosefin haltuun. Ja kaikki, mitä siellä toimitettiin, tehtiin hänen toimestaan. Eikä vankilan päällikkö ollenkaan valvonut sitä, mikä oli Joosefille uskottu, sillä Herra oli Joosefin kanssa. Ja Herra antoi menestyä sen, mitä hän teki.

Poikani, kuuntele minun viisauttani, kallista korvasi minun taidolleni 2. Sillä hunajaa tiukkuvat vieraan vaimon huulet, hänen suunsa on öljyä liukkaampi. Mutta lopulta hän on karvas kuin koiruoho, terävä kuin kaksiteräinen miekka.

Hänen jalkansa kulkevat alas kuolemaan, tuonelaan vetävät hänen askeleensa. Ei käy hän elämän tasaista polkua, hänen tiensä horjuvat hänen huomaamattaan.

Niinpä, lapset, kuulkaa minua, älkää väistykö minun suuni sanoista. Pidä tiesi kaukana tuollaisesta äläkä lähesty hänen majansa ovea, 9. Miksi en kuullut neuvojaini ääntä, kallistanut korvaani opettajilleni?

Olin joutua kokonaan turmion omaksi keskellä seurakunnan ja kansankokouksen. Juo vettä omasta säiliöstäsi, sitä, mikä omasta kaivostasi juoksee. Itseäni kävi ällöttämään niin etten enää voinut käydä treeneissä, kaikki kunnioitus valmentajaa kohtaan oli vedetty viemäristä alas.

Menin sivukonttorin kahvihuoneeseen ja kysyin onko kahvikuppeja jossain lisää, kun en paikkaa tuntenut. Pöydän ääressä oli kymmenkunta miestä 30 — 65v. Ehkä alimmassa laatikossa, ehdotti tämä mies uudelleen. Etsiessäni kuppia röhähti koko pöytäseurue nauramaan ja tajusin että he halusivat minun vain pyllistelevän heihin päin. Hävetti mutta kuittasin jälleen tilanteen sarkastisella huumorilla.

Edelleenkin suututtaa vaikka tilanteesta on jo vuosia. En tiedä tarkalleen mistä mulle on tullut tuo kiltin tytön syndrooma ettei kehtaa tehdä numeroa asioista jotka ei itsestä tunnu hyvältä, vaan hyväksyy osansa. Kiukku tulee vasta jälkikäteen että ei jumalauta, miten se kehtasi.

Onneksi viimeisille poikaystäville olen saanut sanottua että voidaanko olla hetki vaan lähekkäin, joillekin olen kertonut että jostain syystä nyt tuntuu pahalta. Ehkä liian usein nuorempana olin tilanteessa jossa koin että on liian myöhäistä sanoa enää ei tai pyytää lopettamaan, ja nyt nuo tunteet pulpahtelevat välillä pintaan.

Kukaan miehistä tuskin tiesi tilanteen olevan minulle epämukava koska en tuonut asiaa ilmi. Toki jos toinen on ihan hiljaa ja liikkumatta niin voisihan sitä vaikka alkaa epäilemään onkohan kaikki kunnossa, tai jopa kysyä. Sekin on kyllä saakelin sairasta että aikuiset miehet jahtaavat teinityttöjä. En vaan pysty ymmärtämään, vaikka penskana en asiaa pahana osannut pitääkään. Laivalla vanhempi mies pyysi minua tanssimaan, tanssilavalla veti minut kiinni hikiseen vartaloonsa ja painoi erektiotaan reittäni vasten yrittäen samalla suudella, enkä päässyt heti irti.

Olin poikaystäväni kanssa paikallisessa ulkoilmatapahtumassa iltaa istumassa ja kaljoittelemassa, mukava seurue koostui lähinnä isokokoisista miehistä ja poliiseista. Lähdin pissalle varjoisaan metsän laitaan ja näin kyykkiessäni että mies työpaikaltani oli lähtenyt perääni, ja tajusin että hän aikoo tosiaan tulla luokseni joten keskeytin puuhani vetäen housut ylös.

Mies, naimisissa ja pienen lapsen isä, ehdotteli että josko mentäisiin panemaan tuonne rakennuksen sisälle. Sain vedettyä itseni irti mutten uskaltanut sanoa seurueelleni mitään, koska poikaystäväni oli isokoinen, vahva ja äärettömän mustasukkainen ja pelkäsin että hän poliisiystävineen hakkaa äijän sairaalakuntoon.

Vasta päästyämme kotiin purskahdin itkuun ja sain kerrottua mitä oli tapahtunut. Työpaikallani mies levitti valheita miten kännissä ja kiimainen olin ollut ja miten olin koettanut houkutella häntä seksiin, ja muka häpeissäni nyt valehtelin kaikille. Muut ikäiseni ja nuoremmat naiset kertoivat miehen ahdistelleen humalassa heitäkin, mutta he eivät kertoneet kellekään.

Mietin pitkään pitäisikö minun kertoa hänen vaimolleen jonka olin tavannut usein työpaikalla, mutta arvelin että hänkään tuskin uskoisi tai jo tietäisi miehensä puuhista.

Minut ja matkakumppanini kutsuttiin paikallisen seurueen illanviettoon. Paikalla oli poliitikkoa, pormestaria ja pastoria juopottelemassa ja seurustelemassa. He kyselivät kovasti kauanko olimme olleet yhdessä ja joko olimme naimisissa, ja kun selvisi että olimme vain ystäviä innostui yksi iäkkäistä miehistä puristamaan aina ohimennen sisäreittäni jutellessaan niitä näitä.

Se sattui, ja ensimmäisellä kerralla ajattelin että se oli vahinko, ettei hän ainakaan satuttaa tarkoittanut. Toisen kerran jälkeen aloin miettimään voinko käskeä miestä kohteliaasti lopettamaan, mutta se tuntui hankalalta koska meillä ei ollut yhteistä kieltä. Hän kouraisi reittäni kaikkiaan kolmesti istuessaan välillä vieressäni penkillä, enkä saanut ärähdettyä.

En halunnut olla epäkohtelias koska he olivat olleet niin vieraanvaraisia meitä kohtaan. Kannoin seuraavat viikot syviä tummia mustelmia reisissäni ja mietin että ei perkele miksi olen aina liian kiltti enkä saa pidettyä puoliani.

Samaisena iltana kylän pastori oli puristellut miespuolista matkakumppaniani perseestä, joka nauratti mua silloin mutta nyt ymmärrän että hänelle se varmasti oli aidosti kamalaa koska hän ei ollut vastaavaa kokenut aiemmin. Muistan kun mua ensimmäisen kerran kutsuttiin huoraksi. Taisin olla vuotias ja sanoja oli oman luokkalaiseni pojan pikkuveli, muistaakseni pari vuotta mua nuorempi.

Kävelin koulun jälkeen kotiin ja näin edessäni kulkevan poikaporukan, jotka kiusoittelivat heidän edessään kulkevia tyttöjä. Kauhistun vain lisää mikäli se tuttu poju tiesi 8 — 9 -vuotiaana mitä mulle sanoi.

Oltiin opiskeluporukan kanssa muotoilumessujen aikaan Italiassa ja juostiin kiirellä metroon. Se oli todella täynnä ja ihmiset oli kiinni toisissaan kylki kyljessä.

Ensin en havainnut tai noteerannut epämääräisiä tuntemuksia takaani, mutta hetken päästä tajusin että takanani oleva henkilö hinkkasi itseään pakaroitani vasten. Olin sen henkilön ja penkkirivin välissä ja en päässyt liikkumaan mihinkään suuntaan siinä tungoksessa. Muistan jäätyneeni siitä tyrmistyksestä että joku tuntematon kehtasi tehdä mulle niin. Menin shokkiin ja jähmetyin, kaverit olivat ihan vieressä mutta en saanut sanaa suustani.

Onneksi seuraavilla asemilla jäi ihmisiä pois ja en siinä tungoksessa ikinä nähnyt edes sitä tyyppiä, se tilanne oli onneksi nopeasti ohi. Ahdisti ja menin shokkiin joka tapauksessa.

Kiitos mahdollisuudesta jakaa tämä kokemus turvallisessa kanavassa. Ei näistä kokemuksista ole tullut kerrottua kovinkaan monelle ja nytkin tuntuu alastomalle. Kiitos myös kaikille niille rohkeille vahvoille naisille, jotka olette jo tarinoita meille muille jakaneet. Inspiroitte ja kannustatte meitä muita! Vihdoinkin naisilla on ääni.

Mä olen luihin asti kyllästynyt siihen vähättelemiseen, syyllistämiseen ja mansplainingiin mitä olen vuosien aikana miespuolisilta tuttaviltani kuullut yritettyäni kertoa suomalaisesta ahdistelukulttuurista. Tässä oma kontribuutioni kevyemmästä päästä. Ihan hirveitä asioita täältä joutunut lukemaan.

Mä oon ylpeä meistä kaikista. Ajattelin kuskin olevan eksynyt ja käännyin kysymään tarvitseeko hän apua. Auton ratissa kolme-nelikymppinen hyvin pukeutunut isä-mies katseli minua ja runkkasi. Jäädyin hetkeksi mikä vieläkin harmittaa, auto ehti kaasuttaa pois ehjänä. Kiehuin raivosta monta päivää. Yhdessä ensimmäisistä työpaikoissani oli yleisesti tiedetty salaisuus työntekijöiden keskuudessa, että keski-ikäisellä perheellisellä esimiehellä oli tapana kouria nuoria tyttöjä iltatapahtumissa.

Sen sijaan uusia tyttöjä varoitettiin kuiskaillen ja ketään ei jätetty yksin esimiehen seuraan. Muistan edelleen elävästi hetken kun tunsin esimmäisen kerran hänen kätensä pakarallani. Huurteiset silmälasit ja raskaan hengityksen. Mut vedettiin pois ja hän siirtyi seuraavaan. Minä pääsin helpolla, kaduttaa erittäin paljon, etten avannut suutani.

Moni muiden kokema pahempi asia olisi ollut vältettävissä. Enää en ole hiljaa. Lukemattomat setämiehien perseenpuristelut nuorena baarissa. Nuoret naiset on setämiehien silmissä epävarmempaa ts. Vanhemmiten tuntemattomien kouriminen on vähentynyt. Roomassa edustavan näköinen keski-ikäinen businessmies hieroi ruuhabussissa erektiotaan mun reiteen.

Haukoin henkeä pari minuuttia ennen kuin uskoin asian ja löin miestä kyynärpäällä kylkeen. En päässyt liikkumaan enkä kehdannut katsoa miestä silmiin. Mies runkkasi ruotsinlaivan aulassa ja katsoi mua silmiin. Olin jo päässyt eroon häpeästä. Tuijotin takaisin ja hän lopetti.

Miehen käsi mun jalkovälissä kesken mun tanssin. Naurua ja finkku ku mä huudan sille. Nykyään, 10 vuotta myöhemmin, me istutaan välillä vastakkain lasten harratusten takia ja edelleen se on mulle se kusipää kourija. Pakko avaa suu, vaikka ei se mitään muistakaan. Tunnetun muusikon kieli kurkussa täysin yllättäen ja kutsumatta, koska hän haluaa tehdä ystäväni mustasukkaiseksi.

Hei kiitti, mä halusinkin olla sun valtavan egon ja pienen sielun kostokappale. Mä oon objekti, never mind me. Pitää saada tyttö punastumaan. Kaksimieliset vitsit ja limaiset huomautukset ulkonäöstä. Yllätys kuivapanoimitaatiot työkavereiden edessä. Paskat vitsit metoo kampanjasta. Naisten kuuluu käyttää korkkareita. Nämä pitää hoitaa hurtilla huumorilla koska muuten olet nalkuttava akka. Hyvä jätkä se olla pitää. Se on huumoria hei! Mä oon oppinut tasapainottelemaan. Välillä paremmin, välillä huonommin.

Mutta miksi meidän pitää? Miksi ei voida olla kuin ihminen ihmiselle? Keneltä se on pois? Olin ehkä 22, kun baarissa eräs mies vastaani kävellessään työnsi kätensä suoraan jalkoväliini, sanomatta mitään ennen sitä. Ennen kuin tajusin mitä tein, löin häntä nyrkillä naamaan. En usko sen sattuneen, koska minulla ei ole minkäänlaista nyrkkeilytaustaa, mutta se säikäytti hänet irti minusta.

Tapahtuman jälkeen pelästyin OMAA reaktiotani, ja koin olevani huono ihminen. Eihän sivistynyt nainen saa lyödä miestä nyrkillä naamaan. Jos jotain, niin litsari poskelle sen pitäisi olla, mikä hiton Rocky Balboa minä kuvittelin olevani? Ei käynyt mielessänikään moneen vuoteen, että kyseinen mies tässä enemmän väärin teki, ja että minun vaistonvarainen reaktioni oli itsepuolustusta. Mistä kummasta olin saanut päähäni, että minulla ei olisi ollut oikeutta puolustaa oman kehoni koskemattomuutta?

Eräänä kesänä olin baarissa silloisen poikaystäväni kanssa, suukottelimme koko illan. Samana iltana eräs toinen mies tuli monta kertaa juttelemaan kanssani, herttaisen ja ujon mutta itsepintaisen oloinen.

Hän kehui ulkonäköäni ja pyysi minua mukaansa useita kertoja, vaikka näki, että olen ravintolassa toisen kanssa. Ilta päättyi siihen, että poikaystäväni poistuttua omaan kotiinsa, tämän itsepintaisen miehen kaveri marssi luokseni maailmanmiehen elkein, pyysi minua vielä kaverinsa mukaan ja jälleen kerran kieltäydyttyäni tarjoutui maksamaan minulle euroa.

Minä raivostuin ja huusin hänelle päin naamaa että eikö hän nyt tajua että ei on ei, ja sitä paitsi olen jo jonkun kanssa, ja että en minä mikään prostituoitu ole, joista viimeiseen hän nolon näköisenä kommentoi että eihän tässä nyt siitä ollut ollenkaan kysymys. Muistan kävelleeni kotiin ja puhkuneeni mielessäni, että mikä hitto tuollaisia miehiä oikein vaivaa. Viimeisin tällainen tilanne tapahtui bussipysäkillä muutama kuukausi sitten. Odotin miespuolisen opiskelukaverini kanssa bussia.

Minulta pääsi unohtumaan, että se etten ole naimisissa tarkoittaa joillekin, että olen yleisesti saatavilla, ellen peräti tarjolla.

Lamaannuin enkä tiennyt mitä sitten keksisi. Ja mitä fyysiseen viehätysvoimaan tulee, olin liikkeellä ilman meikkiä silmälasit päässä hiukset sekaisin ja lököttävissä housuissa hikisenä urheilun jälkeen, ja olen siis pian nelikymppinen lyhyt ja pyöreä nainen.

Tilanne ratkesi siten, että bussissa opiskelukaverini päästi minut ikkunan viereen ja istui itse käytävän puolelle ja blokkasi siten humalaisen miehen pääsemisen minuun käsiksi. Humalainen huojui bussin taakse ahdistelemaan seuraava naista, joka epäonnekseen istui yksin.

Pisteet näille miehille, jotka puolustivat meitä, hyvä alku. Vaan heidän ei pitäisi joutua tekemään niin! Olin 17 ja olin seurustellut vuotta vanhemman poikaystäväni kanssa kuukauden verran.

Hän toivoi kovasti seksiä, oli jo kerran vähän yllättäen hyväillyt minua jalkovälistä. Kotibileissään hän sai jo minut alleen ja yritti jotain. Onneksi joku tuli huoneeseen ja minä pääsin soittamaan isälleni ja pyytämään hänet hakemaan minut kotiin. Tästä muutamana päivän päästä poikaystäväni onnistui järjestämään tilanteen, jossa hänen kotinsa oli kesken päivän hetken aikaa tyhjä.

Hän riisui minulta housut ja yritti yhdyntää. En oikeasti osaa sanoa, onnistuiko se. Olin aivan jäässä tilanteessa. Onnistuin jotenkin sanomaan, että pelkään hänen isänsä tulevan kotiin. Hän lopetti ja saimme vaatteet päälle juuri ennen kuin hänen isänsä oikeasti tuli. Lähdimme kävelylle ja itkin hänelle pahaa oloani. En halunnut menettää neitsyyttäni näin. Vanhempani näkivät, miten paha olo minulla oli ja osasivat yhdistää sen poikaystävääni. Heidän tuellaan jätin tuon pojan.

Koskaan en ole tästä kenellekään kertonut. Tietyt paikat missä ei kannata liikkua, etenkään tiettyyn aikaan. Miehet deittisovelluksessa, jotka ei jaksa ees vaihtaa kuulumisia ennen kun he ilmottaa haluavansa panna sua. Juopunut vanha mies, joka tulee arvostelemaan sun punasta huulipunaa ja sen jälkee luulee, että haluat panna häntä. Minä, joka en halunnu käyttää enää punasta huulipunaa ton jälkeen.

Sukulaiseni isä kopeloi meitä lapsia aina perseestä ja rinnoista oikeen kourimalla kun käveli ohi. Myös puhuttiin aina todella seksistisiä asioita ja heitettiin vitsiä siitä. Uskoen siksi, kun ei haluta riitaantua. Kopeloiminen loppui jossain vaiheessa, kun kasvettiin isommiksi. Mutta ikuiset inhottavat muistot tuo mies jätti. Kamalinta on se, että itse sen hyväksyi ja luulin sen todella olevan normaalia ja hyväksyttävää! Jätkä, joka haluu susta alastonkuvia, vaikka on just aikasemmin kertonut, että heillä poikien kesken on tapana esitellä muiden saamia kuvia.

Tyrmäystipoilla terästetty juoma, jonka vuoksi oksensit taksiin ja sait ison laskun perästä. Eniten muhun on vaikuttanut vuotiaana tapahtunut tapailusuhde. Ekoilla treffeillä pussailtiin puistossa.

Poika laittoi käden mun housuihin. Sanoin ei, koska oltiin julkisella paikalla, enkä halunnut. Nostin käden pois, mutta se löysi tiensä takaisin toistuvasti, kunnes en jaksanut enää puuttua asiaan.

Hävetti olla niin helppo ja toivoin että kukaan ei oisi nähnyt. Tapailtiin tän tyypin kanssa koko kesä, ja mä olin siihen tosi ihastunut. Mulla oli kuitenkin samoihin aikoihin mieli maassa muista syistä, eikä ollut haluja. Usein sanoin tyypille, että haluan vain läheisyyttä, en seksiä. Poika kuitenkin aina jatkoi kiellostani huolimatta. Annoin aina hänen aina jatkaa ekan ei: En ajatellut että poika tekisi mitään väärää: Koska en halunnut seksiä.

Tämän suhteen jälkeen en vuoteen uskaltanut harrastaa seksiä, koska ajattelin että suhde päättyi siihen, että olen niin huono. Nykyään mua vaivaa se, että minä, jo silloin aktiivinen feministi, ajauduin näihin aatoksiin. Olen miettinyt miksi syyllistin itseäni. Miksi on olemassa sana, joka tekee haluttomuudesta mittarin seksitaidoissa. Se sana teki minusta mielessäni syyllisen huonoon seksiin. Naisen haluttomuus ei kerro hänen seksitaidoistaan, vaan siitä, ettei seksiä tulisi harrastaa.

Jätkä, joka kysy onko mulla varaa aborttiin, jos tulee semmonen tilanne. En muista tienneeni tuolloin jälkiehkäsystä. Itselleni yllätykseksi minut valittiin yhden maamme suurimman yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen. Valinta oli poliittinen ja olin ylpeä, siitä että juuri minut oli valittu — vieläpä ainoana naisena. Ylioppilaskunnissa työskentelee hallitus hyvin työsuhdemaisesti sekä asiantuntijoita työsuhteessa. Ensimmäisen yhteisen illanvieton aikana kävi selväksi, että esimiehelle oli suuri ihmetyksen tai pettymyksen aihe, että olin kihloissa.

Illan jatkuessa yökerhossa mies puri minua rintaani siten, että sain mustelman. Olin järkyttynyt, koin että olin jotenkin pilannut koko tulevan vuoteni. Kerroin miespuoliselle hallituskumppanilleni, joka ei hievahtanutkaan viereltäni koko loppuiltana. Esihenkilö jatkoi silti seurassamme, ja osin jatkoi käytöstään. Hallituskumppanini suojeli minua ja piti huolen, ettei tilanne eskaloituisi.

Kävi ilmi, että tämä on esimiehelle tyypillistä käyttäytymistä. Pitkin kyseistä vuotta esihenkilö käyttäytyi minua kohtaan alentuvasti, halveksivasti, seksistisesti ja sovinistisesti. Tuntui, että minua rankaistiin siitä, että en ollut jotenkin hullaantunut häneen tai ollut hänen käytettävissään.

Aina kun koetin asiaa nostaa esille, minulle todettiin, että hän on oikea tasa-arvon airut, jolle nämä asiat ovat tärkeitä — kyseessä oli oltava vain meidän keskinäinen konflikti. Olin opiskeluaikanani aktiivinen ylioppilaskuntatoimija ja toimin useissa eri luottamustehtävissä opiskelijapolitiikan parissa.

Ajoista on jäänyt paljon hyviä ja ihania muistoja, mutta asia, joka on omalta osaltani peruuttamattomasti myös pilannut osan muistoista, on ylioppilaskunnassa vallinnut, hiljaisesti hyväksytty seksuaalisen ahdistelun kulttuuri.

Kaikki tiesivät ahdistelukulttuurista pääsihteeri- ja puheenjohtajatasoa myöten. Asia oli yksinkertaisesti osa täysin normaalia arkea. Ahdistelukulttuuri näkyi paitsi panopuheina jatkoilla, joita höysti usein alkoholin käytön korostaminen; sitsilauluissa, joissa laulettiin fuksien kanssa seksin harrastamisesta; fyysisenä, ei-toivottuna kosketteluna ja lähentelynä juhlissa; hyvä veli -verkostona, jonka suosiollisuus ratkaisi muun muassa luottamustehtävissä jatkamisen; mutta myös vaikenemisena epäoikeudenmukaisesta käytöksestä.

Kukaan ei ollut halukas osoittamaan tai näkemään epäkohtia toiminnassa, etteivät vaarantaisi omaa tulevaisuuttaan politiikan ja järjestötoiminnan parissa — kukaan ei yksinkertaisesti halunnut niskoilleen mainetta hankalana tyyppinä. Uusia opiskelijoita ja järjestöaktiiveja varoiteltiin eräistä vanhemmista järjestötoimijoista, saalistajista, jotka lyöttäytyvät pian uuden tulokkaan seuraan, ryhtyvät mentoreiksi, tarjoavat alkoholia, tutustuttavat verkostoihinsa, ja lopputuloksena pyrkivät intiimiin kanssakäymiseen.

Onnistuessaan he tekevät hienovaraisesti selväksi, että uusi tulokas on nyt korkattu ja siirtyvät seuraavaan. Ahdistelijat olivat tuttuja ihmisiä, karismaattisia ja hyvässä asemassa, kaikin puolin ns. He tuntuivat selviävän käyttäytymisellään kuin koira veräjästä, samalla, kun seurasin useamman nuoren naisen katoamista kokonaan pois toiminnasta.

Aktiiviaikoina kohtasin ahdistelua ja sopimatonta käytöstä lukemattomissa eri tilanteissa, mutta silti yksi tapahtuma on vaikuttanut elämääni kaikkein eniten. Osallistuin erään järjestön vuosijuhlille toisen opiskelijajärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa. Juhlat olivat hauskat ja railakkaat, kuten niin usein ennenkin. Olin tunnettu hahmo ja hyvin verkostoitunut, joten seuraavista kekkereistä oli helppoa siirtyä taas seuraaviin.

Loppuillasta lyöttäydyin muutaman tutun aktiivin seuraan, ja pian tämän jälkeen minulla ei ole enää mitään muistikuvia koko illan ja yön ajalta. Sen tiedän, etten koskaan päässyt kyseisistä juhlista kotiin nukkumaan.

Aamulla herään tuntemattomassa paikassa siihen, että joku koskettelee minua intiimisti. En edelleenkään ymmärrä, missä olen, mitä tapahtuu ja olen liian tokkurassa reagoidakseni. Hetkeä myöhemmin havahdun tällä kertaa siihen, että käsi puristelee rintojani ja joku nostaa päätäni suudellakseen minua. Tässä vaiheessa kuulen, kuinka ovi avautuu ja ehkä kolme nuorta miestä astuu tilaan. He pysähtyvät hetkeksi, selvästi yllättyneinä siitä, että tilassa on joku.

Tässä vaiheessa havahdun ensimmäistä kertaa tietoisemmaksi siitä, missä olen ja mitä tapahtuu. Olen edelleen juhlatilassa, makaan sohvalla, ja ahdistelijani on toinen niistä tutuista aktiiveista, joiden kanssa olen illalla viimeiseksi jutellut: Selvittelen päätäni, nousen ylös, kerään tavarani, löydän takkini ja lähden kotiin.

Olen äärimmäisen häpeissäni ja ajattelen, että olen ansainnut tämän. Olin liian humalassa, liian riehakas, liian näkyvä ja nyt olen saanut nöyryytykseni. Rohkaistuttuani kerroin tapahtuneesta toisille ylioppilaskuntatoimijoille. Olisin halunnut, että joku olisi sanonut, että se, mitä tapahtui, oli väärin, ja että hän auttaa minua viemään asian eteenpäin. Törmäsin täydelliseen muuriin aiheen ympäriltä ja vähän kerrallaan ymmärsin olevani yksin asian kanssa.

Oireilin voimakkaasti ja tunsin syvää häpeää. Yritin puolustaa muita, jotka eivät kokeneet ylioppilaskuntaa enää turvalliseksi tilaksi ja nostaa näkyviin ylioppilaskunnassa normalisoitunutta, naisvihamielistä ja myrkyllistä kulttuuria. Tiesin tietysti, mitä siitä seuraa: Nykyään hän toimii merkittävässä asemassa poliittisella järjestökentällä. Yhä edelleen tunnen tapahtuneesta ahdistusta, vihaa ja ennen kaikkea voimattomuutta siitä, että kohtaloni oli täysin toisten ihmisten käsissä, enkä voinut muuttaa mitään.

Minusta tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka itsevarmasti mies voi käyttää hyväksi ystävällisyyttäsi ja kärsivällisesti suunnitella hyväksikäyttöäsi ja kuinka häntä uskova nuori nainen vuosiakin myöhemmin häpeää ja tuntee syyllisyyttä tapahtuneesta, vaikkei mitään fyysistä hyväksikäyttöä edes ollut.

Nainen maksaa ja mies senkun porskuttaa. Hän kertoi, että malleina on kovin erlaisia tyttöjä ja kaltaiseni vaalea sopisi hyvin joukkoon. Seuraavalla kerralla kioskissa asioidessani hän yhä kyseli kiinnostustani mallin hommiin ja antoi puhelinnumeron johon voisin soittaa. Myöhemmin ymmärsin, että epäilykseni heräsi tässä vaiheessa, sillä kysyin, että voisinko sen sijaan tavata niitä muita malleina olleita tyttöjä. Hän vastasi, että tottakai. Kolmannella kerralla mies jatkoi pyytelyään, mutta kun kysyin niistä toisista tytöistä, heitä ei kuulemma pystytty tavoittamaan nyt.

Hän pyysi minua tulemaan kioskin sulkemisaikaan paikalle, josta hänen ystävänsä vie minut studiolle kaupungin ulkopuolelle. Tiesin heti, että mies oli käyttänyt ystävällisyyttäni hyväkseen, jotta luottaisin häneen ja lähtisin ties minne vieraan miehen matkaan. Silti, vielä tässäkin vaiheessa hymyilin kohteliaasti, maksoin ostokset ja lähdin kotiin.

En koskaan palannut kioskiin ja muutin alueelta pian tapahtuneen jälkeen. Vaikka olin ollut epäileväinen alusta asti, niin silti häpesin omaa naiiviuttani. Häpesin sitä, että olin uskonut hänen olleen oikeasti ystävällinen ja mukava mies ja tieto siitä, että hän oli koko ajan valmistanut minua lähtemään autolla tuntemattomaan paikkaan sai minut tuntemaan syyllisyyttä.

Vuosia myöhemmin tajusin, että hän on saattanut tehdä saman ties kuinka monelle muulle tytölle. Loppujen lopuksi olin onnekas, koska minua ei mallintyöt ole koskaan kiinnostanut ja olin ikäisekseni kokenut, matkustellut ja lukuisia epäilyttäviä tilanteita kokenut. Entä ne kaikki muut, aluella paljon nuoremmat tytöt, joista tarjous mallintöistä kuulostaa kiinnostavalta. Jotka eivät ymmärrä tehdä lisäkysymyksiä. Tunsin syyllisyyttä siitä etten ollut raportoinut miestä tai kertonut hänestä kenellekään.

Olin hiljaisuudellani mahdollistanut miehen toiminnan — ehkä joku oli minun jälkeeni lähtenyt hänen mukaansa. Enää en voi palata paikkaan tai tilanteeseen tai korjata mitään, mitä mahdollisesti on voinut tapahtua. Isä ja poika lyöttäytyy seuraan. Iät varmaan ~30 ja ~50, isä yrittää iskeä mua, poika äitipuolta. Naureskellaan että mitähän vittua. Hetken päästä katkeaa muisti, molemmilta. Hirveästi ei illan aikana oltu ehditty juomaan. Äitipuoli oli lähtenyt vessaan kaiketi oksentamaan ja päässyt hyttiin hoipertelemaan, itse olin onnistunut lyöttäytymään jonkun pariskunnan seuraan tupakkakoppiin, kumpikaan ei oikein muista illan kulkua, mutta mitä ilmeisimmin juomiin laitettu jotain molemmilta katkesi ja palasi muisti samoihin aikoihin , kuitenkin vältytty pahimmalta.

Naurettiin asialle ja todettiin että oppipaahan ainakin ettei ota juomia vastaan ellei ole itse suoraan ottamassa tiskiltä. Olin 14 kun vanhempani erosivat ja äitini alkoi seurustelemaan uuden miehen kanssa.

Sain jo ensitapaamisella miehestä kummallisen viban. Viirusilmät, jotka viipyivät lapsen kropallani vähän liian pitkään ja jotenkin ylihallitseva olemus. Hän puhui usein äitini tohtorin tutkinnolla varustettu älykäs ja hauska nainen yli ja nauroi mielestäni väärille asioille.

Hän huolettomasti käytti n-sanaa oikea isäni on Afrikasta minun kuulteni ja puolusteli sen käyttöä äidilleni. Vieroksuin miestä alusta alkaen, enkä peitellyt tyytymättömyyttäni suhteeseen. En täysin tiedä miksi, mutta pari kuukautta suhteen alettua, ehkä siksi että olin niin epäileväinen suhteesta, vein äitini puhelimen ja kävin läpi hänen tekstiviestinsä.

Löysin miehen äidilleni lähettämiä rajuja ja yksityiskohtaisia seksifantasiaviestejä. Menin viesteistä täysin shokkiin, minua kuvotti ja hävetti, enkä pystynyt puhumaan äidilleni. Tiesin, että tekstiviestien lukeminen oli väärin enkä halunnut paljastaa että olin vienyt äitini puhelimen. Päädyin lopulta pitkän maanittelun jälkeen paljastamaan äidilleni, hysteerisesti itkien, mitä oli tapahtunut ja hän kertoi asiasta myös miesystävälleen.

Kerron tämän kaiken siksi, että kuvittelin vuosikaudet tämän tekstiviestitapauksen olleen syy sille miksi mies lopulta kävi minuun käsiksi. Luulin, että olin antanut miehen ymmärtää minun olleen hänestä kiinnostunut, kun olin lukenut nämä tekstarit. Ensimmäinen seksuaalissävytteisen tapaus, jonka muistan on se kun istuin olohuoneen lattialla illalla ja mies tuli ulos äitini makuuhuoneesta alasti, penis pienessä erektiossa ja pysähtyi tuijottamaan minua eteiseen hämärässä.

Katsoin nopeasti poispäin ja näin sivusilmällä kun hän jäi hetkesi seisomaan, kunnes poistui vihdoin vessaan. Tämän jälkeen tapaukset tihenivät. Hän tykkäsi laittaa kätensä housuihinsa katsoessaan televisiota kun olin yksin hänen kanssaan samassa huoneessa.

Muistan edelleen lemun mikä hänen sormistaan lähti kun hän vihdoin kaivoi kätensä ulos housuista. Hän jotenkin aina löysi syyn tuoda sormet lähelle minua. Kerran hän tuli tervehtimään minua makuuhuoneeseeni kun olin leikkimässä kissani kanssa. Olin selin oveen päin ja yhtäkkiä tunsin kun hän liutti kätensä paitani alle ja räpläsi rintaliivieni remmejä. Jähmetyin, tuijotin vain kissaa ja hän taisi sen jälkeen poistua huoneesta.

Viimeinen tapaus jonka muistan on se kun istuin sohvalla lyhyissä shortseissa ja pidin kissaa sylissäni. Mies tuli tervehtimään minua, paijasi kissaa ja liutti kätensä kissan alle haaroväliini.

Äitini oli kotona, mutta eri huoneessa. En muista miten pääsin tilanteesta pois. Suhde loppui pian kissatapauksen jälkeen minusta riippumattomista syistä, enkä puhunut tapauksesta kenellekään vuosikausiin.

Syytin itseäni kun olin mennyt lukemaan ne tekstiviestit ja että olin johtanut miestä harhaan. Siis minä, 14 — 15 vee teini, johtanut keski-ikäistä miestä harhaan. Aikaisin on meihin iskostettu ajatus siitä, että naiset ovat aina vastuussa miesten mielivaltaisista seksuaalisuuden purkauksista.

Olen myöhemmin elämässäni kohdannut kaikkea tätä skeidaa eri muodoissa yhä uudelleen ja uudelleen, suhteissa, kaveripiireissäni ja työpaikoilla. Ensimmäinen reaktioni oli pitkään etsiä syytä itsestäni tai pyrkiä ymmärtämään häiritsijää.

Suostua seksiin painostuksen alla. Syyttää omaa humalatilaani, tyhmyyttäni ja naiiviuttani. Lisäksi käsitykseni etenkin vanhemmista miehistä oli pitkään se, että he ovat kaikki minusta varmaan jollain tavalla seksuaalisesti kiinnostuneita ja että ulkonäköni on ainoa asia joka minussa näitä ihmisiä kiinnostaa.

Teki muuten ihmeitä itsetunnolle kaikki tämä paska. Näissä ajatuksissa ja asenteissa onkin ollut paljon purettavaa, mutta etenkin viimeisen puolentoista vuoden aikana oon oikeasti alkanut sisäistämään, että tää ei ihan oikeesti oo mun syytä.

Kävin viime viikolla tekemässä rikosilmoituksen tosta vitun runkkarista. Rikos on valitettavasti jo vanhentunut, mutta halusin että tapauksesta jää jälki edes jonnekin. Pääsin aikoinaan harjoittelijaksi kustantamoon, jossa työskentelevä vanhempi mies tunnettiin muun muassa siitä, että hän katsoi naisten kanssa keskustellessaan aina rintoihin, ei silmiin. Kerran vaativan editointityön jälkeen hän kehui minua sanoen, että olen aikamoinen tekijä nuoreksi tytöksi.

Kerran pikkujoulujatkoilla tulin juoneeksi liikaa ja sammuin. Havahduin pimeässä huoneessa siihen, että kyseinen mies riisui alushousujani. Sain haalittua vaatteet ylleni ja säntäsin nopeasti muiden joukkoon. Jälkikäteen häpesin sitä, että juomalla itseni kanveesiin olin mahdollistanut tapauksen, ja kanavoin vitutukseni itseni ruoskimiseen.

Olin juuri saanut keskenmenon, joka oli fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen rankka. Menetin paljon verta ja verensiirroista huolimatta olin pitkään heikko. Minulle tarjoutui kuitenkin mahdollisuus tehdä jotain kivaa ja pääsin hiusmalliksi. Menin paikalle ajoissa ja hiuksiini tehtiin useita kampauksia. Tilaisuus oli jonkinsortin kurssi ja me kaikki hiusmallit olimme esillä. Minun piti nojata pää alaspäin tuolilla kun hiuksiani kiharrettiin.

Ajattelin ottaa hauskan kuvan miehelleni. Opettaja, vanhempi mies ja jonkinlainen hiusguru kävelee tuolini ohi ja nauraa hassulle selfielleni. Sanon lähettäväni sen miehelleni.

Sen kuullessaan hän naurahtaa ja tarttuu minua niskavilloista. En pysty liikkumaan, kun hän painaa pääni haaroihinsa ja alkaa nylkyttämään. En osaa sanoa mitään. Kampaajaoppilas naurahtaa väkinäisesti, minä en sano mitään, eivätkä muutkaan kurssilaiset tai hiusmallit.

Olin vuotiaana jo useamman vuoden kestäneen tapani mukaan pe iltana täyskännissä kaupungilla, kun pankkiautomaattivälikössä lämmitellessäni, sinne kaverikseni änkesi suunnilleen ikäiseni, mukavan oloinen poika. Hän tarjosi lisää juomista ja tottahan toki pullo maistui.

Hetkisen ryypiskelyn jälkeen hän tarjoutui saattamaan minua kotiinpäin. Hän talutti minua, kun en oikein tahtonut pystyssä pysyä. Vähän matkaa kuljettuamme pysähtyi auto viereemme ja siinä oli tuon pojan kavereita. Ennen kuin huomasinkaan makasin takapenkillä tuntemattoman tuttavuuteni kainalossa selittäen, mihin olisin menossa.

No kyyti päätyi ihan muualle. Kolmikko talutti minut kännisen teinitytön kerrostalo asuntoon toiselle puolelle kaupunkia. Halusin vain nukkumaan, joten raahauduin mukana. Sänkyyn kaaduttuani ajattelin tyhmänä, että saisin nukkua pääni selväksi.

Mutta silloin toinen autossa olleista tarttui käsiini ja kuski alkoi vetää farkkuja jaloistani. Maksu kyydistä piti kuulemma suorittaa.

Siinä vaiheessa se nuorin tuttavuuteni poistui takavasemmalle, hän ei halunnut osallistua. Sain hoettua eitä, mutten mitään muuta saanut sanottua, eikä tuolla ollut noille pojille mitään väliä. Hetken pyristelin vähän vastaankin, mutta kun jätkät vain nauroivat annoin olla.

Poistuin päähäni, kuten olin jo aiemmin tottunut. Pettymys ekan jätkän äänessä, kun se huomasi, etten ollutkaan neitsyt, sai minut jopa tuntemaan jotakin sairasta vahingoniloa. Kun he vaihtoivat vuoroja olin jo täysin lamaantunut. En tuntenut mitään muuta kuin inhoa kaikkia miehiä kohtaan. Heidän lopetettuaan menin suoraan kylppäriin ja suihkuun. Lojuin siellä, kunnes he kolkuttelivat ovella. Tämä nuorin jätkä tuli saattamaan, mut ulos. Pyysi anteeksi kavereidensa puolesta.

Kävelin aamuyöstä kohti kotia, matkaa tuli joku 7 kilometriä. Ajattelin, että hyppään alas — poistun paskasta elämästäni. Tunsin, etten jaksa selvitä. Pelkäsin, että hän hylkää minut, jos saa tietää, mikä tyhmä känniääliö huora olen ollut.

Vihasin itseäni, kun en pistänyt enemmän vastaan. Sanoin ekaa kertaa Ei. Eikä sillä ollut merkitystä. Ei minun tahdollani ollut merkitystä.

Vain ruumiini kelpasi ja sekin oli väärä, kun en ollutkaan kokematon. Eipähän saaneet kymmentäpistettä neitsyydestäni nuo raukkapaskat! Havahduin tähän jotenkin tänään. Ne ovat isiä, veljiä, ukkeja, naapureita, vuokranantajia, kavereita, poikaystäviä, aviomiehiä. Eli ihan tavallisia, töissä käyviä ja yhteiskunnan jäseniä.

Heillä saattaa olla laaja ystäväpiiri, perhe ja pieniä lapsia. Sama tyyppi, johon on tutustunut puoli vuotta aikaisemmin ja jonka esittelee äidille kahvipöydässä, onkin se sama tyyppi joka survoo itsensä sisääni kun vielä nukun. Kesäjuhlissa koko perheen yhteinen ystävä hokee kuusivuotiaalle lapselle, että tästä tulee hänen morsiamensa ja se on hauskaa kaikille muille, paitsi tälle lapselle.

Tekisi mieli ravistella tätä vinoutunutta maailmaa. Ei saatana, haluan tehdä jotain NYT, että tämä loppuu. Elin pitkään suhteessa, jossa pakotettiin seksiin ja kosketteluun. Suhde oli alisteinen ja en päässyt pois. Sperma valui suusta samaan aikaan kun kyyneleet silmistä. Usein heräsin yöllä myös siihen että miehen sormet ovat sisälläni ja hän tyydyttää samaan aikaan itseään.

Koetin maata hiljaa paikoillaan, ettei huomaa että olen hereillä. Myös piti nukkua aina alasti, jotta saa yöllä tehdä halutessaan näin. Myöskin syytti aina minua likaisuudesta kun hänen sperma valui sisältäni ja huoritteli likaiseksi huoraksi. Juoksin aina nopeasti pesemään itseni. Jos lakanalle meni jotain, koetin äkkiä vaihtaa ne. Lakanan vaihto sai aina huudon aikaan, että miksi olin niin likainen, että sotkin lakanatkin.

Tämä ei niinkään ole mitään seksuaalista väkivaltaa mutta kuitenkin tapaus joka vaikuttaa minuun niin että edelleenkin jos suutun, käteni alkavat täristä kovaa. Asuin vielä tuohon aikaan lapsuudenkodissani kummankin pikkusisarukseni kanssa. Pikkuveljeni eli pahinta murrosikäänsä ja osasi todellakin käydä kaikkien, erityisesti minun, hermoille.

Hän oli senttinen ja harrasti kamppailulajeja. Meillä oli ollut taas riitaa ja päätin mennä suihkuun rauhoittuakseni.

Paitsi että veli päätti tulla jatkamaan riitaa kylppäriin. Kun veli ei lähtenyt pyytämällä tai huutamalla, suihkutin hänen päälleen vettä. Hän raivostui ja tarttui kurkustani kiinni niin rajusti että takaraivoni iski suihkukopin kiviseen hyllyyn.

Hän jatkoi kuristamista ja sitten alkoi lyödä minua vatsaan ja ympäri kehoa. Mummoni joka oli meidän lisäksi silloin kotona, yritti tulla väliin mutta pienikokoisena hänestä ei ollut rauhoittamaan veljeäni. Jossain vaiheessa veljeni tokeni ja lähti itse pois. Jäin yksin suihkuun tärisemään ja itkemään hysteerisesti. Hänen mielestään asia piti selvittää sisäisesti enkä olisi myöskään saanut kertoa asiasta kenellekään.

Tähän en kuitenkaan suostunut ja oikeastaan ystäväni ja poikaystäväni olivat suurin tukeni tässä tilanteessa. Onneksi veljeni ja äitinikin on pyytänyt käytöstään ja sanojaan anteeksi, mutta siinä ehti pari vuotta kulua ennen kuin niin kävi. Nyt kaikki on perheen kanssa tosi hyvin ja veljestäkin on kasvanut oikein mukava ja fiksu nuori mies.

Olin tulossa hyvän ystävän synttärijuhlista yöbussilla kotiin Kontulaan. Olin jonkin verran humalassa. Nousin kotipysäkillä pois ja aloin kävelemään lyhyttä matkaa kerrostalojen välistä valaistua kävelytietä kotiovelle. Äkkiä seuraani, turhan lähelle liittyy englantia huonosti puhuva ulkomaalaistaustainen mies. Hän alkaa kyselemään kaikenlaista ja yritän kiihdyttää tahtia ja vain jättää hänet huomiotta.

Äkkiä hän tarttuu minuun ja alkaa kopeloimaan haaroista kovakouraisesti. Onneksi minulla on sukkahousut. Hän on minua hieman lyhyempi eikä mitenkään lihaksikas mutta otteesta on tosi vaikea päästä irti.

Lopulta kerään kaikki voimani ja tönäisen hänet kauemmas. Yritän selittää hänelle englanniksi että tuo mitä hän teki oli todella epäkunnioittavaa. Hän alkaa taas lähestyä minua ja alan kiljumaan kovaa, koska toivon että joku läheisistä kerrostaloasukeista kuulisi. Mies suuttuu, ottaa vauhtia ja potkaisee minua vatsaan. Olen onneksi sen verran skarppina että ehdin hieman väistää ja potkusta lähtee se kovin teho. Jätkä lähtee kävelemään takaisin ostarille ja tuijotan hänen peräänsä tovin ennen kuin havahdun ja saan vihdoinkin jalat alleni.

Juoksen niin kovaa kuin pystyn oman rappuni ovelle ja soitan paniikissa poikaystävälleni joka on kotona nukkumassa. Hän kuulee äänestäni että jotain on hätänä ja tulee kiireesti avaamaan oven. Kun pääsen kotieteiseen lyyhistyn lattialle ja alan itkeä hervottomasti. Seuraavana päivänä kun kerron tapahtuneesta vanhemmille äitini ensimmäinen kysymys on olinko pukeutunut paljastavasti.

Olin juhlimassa vuotissynttäreitäni kaverin luona Tukholmassa ja lähdimme illalla baariin muutamien kaverin kaverien kanssa. Illan pätteeksi lähdettiin yhden näistä kavereista, samanikäisen pojan, vanhemmille jatkoille. Pojan isä oli myös kotona ja siinä sitten istuskeltiin kaikki keittiön pöydän ääressä vielä hetken aikaa, kunnes menin yksin vierashuoneeseen nukkumaan. Muut sanoivat vielä menevänsä saunaan. Olin nukkunut jonkin aikaa ja heräsin siihen että vaatteitani riisuttiin ja joku ujutti kättään housuihini.

Säikähdin ja riuhtaisin käden kovakouraisesti pois housuista ja nousin ylös. Käännyin ovella ja näin että tekijä oli ollut se poika jonka vanhemmilla olin. Hurjistuneena marssin hänen isänsä luo tv-huoneeseen ja kerroin mitä oli tapahtunut. Hänen mielestään minun piti ottaa tapahtunut kohteliaisuutena. Onneksi kuitenkin kaverini, jotka tulivat tuolloin saunasta, osoittivat tukea kun kerroin heille ja rupesivat inttämään isän kanssa.

Toissa yönä kun kävelin städäristä siskon luokse nukkumaan, tuntematon mies tuli liki. Hei onko kaikki hyvin? Mikä sun nimi on? Mun osoite on lähellä, tai voin tulla sun luokse. Yksi tunti vain, koska mulla ei ole tyttöystävää. Mulla kaikki hyvin, ei kiitos, en halua. Vasta karjumalla useasti lopeta, mies väistyi. Viime perjantaina mies kouraisi mua perseestä tanssilattialla.

Ensi kerran koskaan pidin suunnitelmallisen puhuttelun, enkä perääntynyt milliäkään. Kun olin kahdeksanvuotias, isäni sanoi ollessaan mulle vihainen että; nyt jos olisit poika… [niin rankaisisin sinua fyysisesti].

Äitini ei pystynyt sanomaan sanaa pimppi ilman häpeän ja kauhun alatekstiä. Kotonani pelättiin naisia ja miehiä, feminiiniä ja maskuliinia. Ainakin tyttöys oli inhottavaa ja hävettävää. Kahdeksannella luokalla välitunnit kului, kun iso osa meistä tytöistä kilpaili siitä kenen pimpsaa ja rintoja kouritaan kovakouraisesti poikien taholta eniten.

Se kuka tytöistä on lautaisin, oli vakio keskustelunaihe. Herään siihen että olen toisessa huoneessa sängyssä ja poikaystäväni kaverin käsi on sisälläni. Olen humalassa, mutta pakenen tilanteesta takaisin saunaan. Herään toisen kerran ja tilanne on identtinen; minä makaan lamaantuneena miehen käsi sisälläni. Poliisi ei voinut nostaa syytettä, koska poikaystäväni kaverit, eli tekijän kaverit olivat käyneet yhteistuumin kuulusteltavana ja kumonneet väitteeni.

Koko vuoden huorittelua, tytöttelyä, vähättelyä. Kaikki tämä minua hierarkiassa korkeammassa asemassa olevilta miehiltä. Kaikki muut saivat käskyttää minua. Kaikki muut olivat miehiä. Minä olin yleensä ainoa nainen. Kerran heräsin siihen että kollegan, minua ylempänä olevan pursimiehen kieli oli sisälläni.

Toinen pursimies viihdytti itseään ruokapöydässä kertomalla omia panojuttujaan ja kuvailemalla esimerkiksi eräänkin huoran veristä vittua.

Kukaan ruokapöydässä, tai laivassa ylipäätään ei puuttunut tähän. Samainen pursimies oli usein humalassa hyvin aggressiivinen ja syytti minua laivan ilmapiirin pilaamisesta tulemalla töihin naisena, ja vielä pantavan näköisenä naisena.

Pilasin hänen työhön keskittymisen. Itse reagoin tähän niin kuin noina vuosina kaikkeen muuhunkin, eli tekemällä puolet enemmän työtä, juomalla ja tietysti harrastamalla seksiä useimpien lähistöllä olevien miesten kanssa jonkinlaisen hyväksynnän voittamisen toivossa.

Tämä ahdistelun, ihmisyyden kieltämisen ja väkivallan kohteena olemisen todellisuus läpäisee koko elämäni. En tiedä sellaisesta todellisuudesta, jossa en miettisi miltä näytän, miten ilmaisen itseäni miesten silmissä. En tiedä mitään sellaisesta päivästä, jolloin joku ei mittaile minua kadulla ja viesti haluavansa omistaa seksuaalisuuteni, ruumiini.

En uskalla ajatella miten syöpynyt tämä reaalinen rakenne on minuun ja kuinka helvetin miinoitettu tieni on pienen lapsen vanhempana. Lapsen, jolle toivoisin toisenlaisen maailman, tietäen että se ei kuitenkaan ole vielä täällä. Eilen sain kokea ensimmäisen yhteisen hetken tämän todellisuuden jakavien ihmisten kanssa memyös-mielenosoituksessa Turun kauppatorilla. Niin pohjattoman surullinen ja silti ensimmäistä kertaa täynnä toivoa.

Olin Inarissa viikonlopun yli kestävässä tapahtumassa ja olin varannut itselleni leirintäalueelta pienen mökin, jossa nukkua rauhassa. Aikaisemmin päivällä olin jutellut tapahtumassa muutaman sanan keski-ikäisen miehen kanssa, ja tämä oli ilmeisesti tästä päätellyt jotain. Kun yöllä lähdin mökkiini, oli tämä mies odottamassa minua näköetäisyydellä mökistäni ja lähti lähestymään minua. Säikähdin, koska mies oli hyvin humalassa ja mistä hän oli saanut tietoonsa missä asun viikonlopun? Mies yritti sisään mökkiini ja ryskytti ovea.

Käskin häipymään, mutta hän ei uskonut minua. Kiersipä vielä mökin toiselle puolelle ja kurkki ikkunasta. Huomasin, että hän oli avannut housunsa ja piti kättään haaroissaan. Pelkäsin hirveästi, eikä leirintäalueen numerosta vastattu. Mies kävi läpi yön vähän väliä kokeilemassa mökin ovea. En nukkunut koko yönä, vaan istuin tuolilla hiuslakkapullo kädessä. Olin vuotias ja olin saanu luvan ensimmäistä kertaa matkustaa junalla yksin Helsinkiin. Perille saavuttuani olin jännittynyt, koska olin yksin isossa kaupungissa.

Olin kauhusta jäykkänä, enkä uskaltanut tehdä tai sanoa mitään. Muutama viikko sitten baarissa minua nuorempi mieshenkilö alkoi jututtamaan tiskillä. Asun Norjassa, enkä osaa kieltä täydellisesti, joten hän jätti minut rauhaan kielimuurin takia. Myöhemmin hän ilmestyi selkäni taakse ja kovakouraisesti tarttui rintoihini kiinni ja puristi niin että sattui.

Tää on tärkeä kampanja, joka on avannut omat silmäni todellisuudelle ja tuonut mieleen muistoja, jotka olisin halunnut unohtaa. Takapuolen kouriminen baarissa saman illan aikana saman miehen toimesta kolme kertaa. Kaikki eri vaiheissa iltaa. Minä sanattomana ja järkyttyneenä hiljaa. Tässä tapauksessa kaveri tuli pelastamaan tilanteen.

Alaikäisenä humalassa menin silloin luotettavaksi olettamani ystäväni luokse selviämään, etten jäisi kiinni vanhemmilleni juomisesta. Toivomatonta rintojen, takapuolen ja alapään koskettelua, seksiin pakottamisen yrittämistä ja ällöttäviä kuiskailuja.

Tästä tilanteesta selvisin lopulta esittämällä sammunutta. Lukemattomat huutelut, vislailut ja ällöttävyydet kadulla.

Ällöttävin mieleeni jäänyt esimerkki on, kun mies hidasti minun ja ystäväni kohdalla autonsa vauhtia, avasi ikkunan ja alkoi heiluttelemaan kieltään sormien välissä. Minä ja toinen teini-ikäinen kaverini n. Nyt tilanne tuntuu todella kuumottavalta jälkikäteen mietittynä ja onneksi se jäi vain tuohon. Niin monta kertaa, kun olen ollut vain hiljaa, koska en ole osannut tai uskaltanut tehdä muutakaan.

Samalla se häpeän tunne kaikissa näissä tilanteissa, kun kuvittelee itse tehneensä jotakin, mikä on johtanut näihin tilanteisiin. On aika tehdä tämä näkyväksi. Olin joskus baarissa pukeutuneena korsettiin ja hameeseen teemajuhlien takia.

Baaritiskillä mies tuli kommentoimaan rintojani. En ollut kiinnostunut ja kieltäydyin kun hän kutsui jatkoille luokseen. Mies kävi kertomassa pitkin iltaa baaritiskillä käydessäni kuinka haluasi nussia minua tissien väliin ja laueta naamalleni, kyseli haluanko ottaa suihin ja onko rintani aidot. En tehnyt asiasta numeroa, koska en halunnut pilata kenenkään iltaa. Tänä päivänä karjaisin niin että jättäisi minut rauhaan. Olimme olleet opiskelijakavereiden kanssa risteilyllä ja paluumatkalla junassa oli vain meidän seurueemme.

Istuimme rennosti useammalla penkillä ja yhtäkkiä eräs miehistä, jonka tyttöystävän tunsin hyvin, alkoi silitellä säärtäni. Vetäydyin pois, pelotti että tyttöystävä saa tietää ja suuttuu minulle. Olimme kaverimme kanssa toisella paikkakunnalla. Vierailimme järjestävän tahon kerhohuoneella, se oli sisustettu teeman takia pimeäksi ja hämyiseksi. Menin pieneen valottomaan tilaan etsimään istumapaikkaa, kun tuntematon mies vetää minut syliinsä istumaan. Kokemuksia seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä on sen verran paljon, että en jaksa kirjoittaa kaikesta saati edes muista kaikkea.

Se on sellaista elämän jatkuvaa taustahälyä, joka alkoi jo lapsena. Kerron tässä varhaisimman tämäntyyppisen muistoni.

Olin 11 ja kavereiden kanssa uimarannan pukukopissa vaatteita vaihtamassa. Olimme viettäneet kesälomapäivän rannalla ja olimme nyt lähdössä kotiin. Kesken vaatteiden vaihdon kuulimme seinän toiselta puolelta outoa huohotusta. Keräsin rohkeuteni ja kävin kurkistamassa varovasti seinässä olevasta reiästä. Toisella puolella minua vastassa olivat arviolta ehkä v.

Punainen ja hikinen iho, laajentuneet ihohuokoset. Hän hengitti raskaasti, huohottaen. Mies tökkäsi sen pois. Yritimme virittää pyyhkeitä näköesteeksi ja häivyimme pukukopista mahdollisimman äkkiä.

Jostain syystä tämä on tarkoittanut sitä, että läpi elämäni tuntemattomat ja puolitutut miehet ovat erilaisissa sosiaalisissa ja julkisissa tilanteissa vaatineet saada tietää mikä on genitaalikarvoitukseni väri. Usein porukalla ja yhdessä naureskellen. Minulta on kysytty tätä ensimmäisen kerran niin nuorena etten ole edes tiennyt mitä kysymyksellä tarkoitetaan.

Naururemakasta ja ivallisesta tyylistä kuitenkin opin että kyseessä täytyy olla jotakin todella kamalaa ja minulle noloa. Kun olin ehkä 14, humalainen keski-ikäinen mies kysyi tätä täpötäydessä bussissa tuijotettuani hiuksiani ensin hetken.

Kukaan ei sanonut tai tehnyt mitään, muutama ihminen vilkaisi minua ja yritti pidätellä nauruaan. Olin suunnattoman helpottunut kun aikuisena hiusteni punainen pigmentti alkoi haalistumaan nopeasti ja kyselyt vähenivät paljon. Niitä kuitenkin joskus tulee edelleen. Muutaman kerran kyselijä on myös jatkanut kyselemällä muita yksityiskohtia intiimialueistani ja arvuuttelemalla miltä näytän alastomana. Kerran mies on hieronut itseään samalla housujensa läpi. Hänellä oli kavereita ympärillä ja he jäivät huutelemaan perääni kun näytin keskisormea ja juoksin pois.

Tämä selkeästi hämmentää ja nolostuttaa kyselijöitä. Oletan tämän olevan merkki siitä että heidän alkuperäinen motiivinsakin on ollut nöyryyttää minua julkisesti, vitsailla kustannuksellani ja laskea sen varaan että he voivat hallita tilannetta. En tietenkään ajattele, että kyselijät minun tai kenenkään muun tapauksessa sinänsä ansaitsisivat epäasialliseen kysymykseen mitään asiallista vastausta tai reaktiota.

: Mies etsii paria homoseksuaaliseen isotissisiä miehet

FINLAND TEEN HOMO PORN PORNOKAUPPA Ilmaista homo panoa shemale helsinki
Mies etsii paria homoseksuaaliseen isotissisiä miehet 207
Ilmainen seksi homo videot maksullista naista 395
PARHAIMMAT SEKSIASENNOT ISOÄITI SEX HOMO Amateur sex gay blog seksiseuraa turusta