homoseksuaaliseen sex helsinki kyrpää äidille

Mutta jos näkökyky on hämärtynyt, sitä ei selkiinnytetä muuten kuin parannuksen teon kautta. Mutta Jumalalla on aikansa, ja ovi on vielä avoinna. En tiedä, mistä rakkauden lajista on kyse Meri-Annaa epäasiallisesti arvostelleilla, mutta jospa purkaus helpotti oloa ainakin hetkiseksi. Heikon argumentoinnin merkki on se, että kun asiaperustelut loppuvat, hyökätään ajatusten esittäjän kimppuun. Se ei ainakaan ole "rakkautta, missä ei ole koskaan vilppiä", mitä joku kirjoittajista kaipaili.

Lueskelen toisinaan blogianne, kiitos siitä! Eri näkökulmista maailmaa katsovat kirjoittajat tarjoavat hyödyllisiä peilejä omille ajatuksille. Teidän postauksenne olivat raikasta luettavaa. Tulin niistä hyvälle mielelle. Osasitte sanoittaa vaikean asian hyvin ja ytimekkäästi. Ne antoivat tilaa pohtia asiaa omasta näkökulmastani. Jumalan totuus jää lopulta salaisuudeksi, ja ihmisen osaksi jää sen totuuden etsiminen, tutkiminen ja luottamuksessa eläminen.

Mutta luottamus - sitä on mahdoton hallita. Sen olemukseen kuuluu sellainen avoimuus, keskeneräisyys, oikeastaan epävarmuus, että on vain pysyteltävä nöyrästi, avoimena tutkistellen, sen antamassa suunnassa ja palveltava tuota suuntaa. Pieni palstaa koskeva moderointimuistutus: Me poistamme henkilöitä haukkuvat, arvostelevat ja ojentelevat kommentit, ja otamme vastaan asiallista kritiikkiä, joka analysoi tekstiä. Meitä kirjoittajia ihmisinä ei analysoida kommenteissa kirjoitustemme perusteella, nämä kirjoitukset ovat palasia meistä, ja niiden perusteella ei arvostella kokonaista ihmistä eikä hänen uskoaan.

Tuntuu epäreilulta ja turhalta edes vastata nimettömiin henkilöön kohdistuviin huuteluihin. Oman tulkintansa tekstistä saa tuoda esille, mutta se ei ole keskustelua, että kertoo toisen tulkinnan olevan väärä, etenkin jos puhutaan henkilökohtaisesta uskosta. Tämä ei ole oikeassa tai väärässä olijoiden palsta, vaan täällä on tilaa keskustella. Ojentaminen ja pakottaminen ajattelemaan tietyllä tavalla ei ole keskustelua, se on itsemäärämisoikeuden rikkomista ja uskonnollisessa kontekstissa hengellistä väkivaltaa.

Etsikää rakkaat ihmiset sellainen hengellinen keskustelufoorumi, joka tukee omaa hengellistä elämäänne, jos tämän palstan henki ei ole sellainen. Mitä sitä päätä seinään hakkaamaan. Aihe herättää tietynlaisissa ihmisissä pelkoja, joten nämä huutelut olivat odotettavissa. Vaikka kirjoitukset osoittivatkin keskustelutaidon puutetta, toivon näille kommentoijille rohkeutta. Pelosta harvoin syntyy mitään hyvää. Aluksi pahoittelen, että en kiusaamisen ja häirinnän uhan takia voi osallistua keskusteluun omalla nimelläni, niin mielelläni kuin sen tekisinkin.

Haluan lämpimästi kiittää Meri-Annaa kirjoituksesta. Rakkaus ja ihmisen kaipaus ja tarve kiintyä ja sitoutua koko elämän ajanksi itselleen läheisistä läheisimmän ihmisen kanssa, on täysin universaali, ihmisyyteen kuuluva tarve.

Se joka tämän kieltää homoseksuaaleilta, voisi kysyä miten hän voi kieltää saman ilon ja onnen toiselta, minkä katsoo ilman muuta kuuluvan itselleen. On selvää ja täysin ymmärrettävää, että vuotta sitten ei tiedetty ihmisen seksuaalisuuden muodostumisesta eikä ymmärretty samaan sukupuoleen liittyvää suuntautumista.

On huomattava, että myös seksuaalisuus eri sukupuolten kesken ymmärrettiin siihen aikaan toisin ja se oli eri tavalla säädeltyä kuin nykyisin. Siihen aikaanhan oli aivan hyväksyttyä esimerkiksi se, että aikuiset miehet ottivat pikkutyttöjä vaimoikseen. Itse Jumala hyväksyy vanhassa testamentissa moniavioisuuden, jalkavaimot ja orjattaret, joiden kanssa myös profeetat saivat lapsia. Tyttölapsia Raamatun teksteissä ei edes aina vaivauduta mainitsemaan, nimeltä tunnetuiksi lapsiksi lasketaan usein vain pojat.

Nämä kaikki kertovat siitä kulttuurista ja ajasta, jota ihmiset silloin elivät. Eivät kulttuurin piirteet nauti mitään "jumalallista pyhyyttä", joka pitäisi sellaisenaan siirtää kristittyjen elämään nykyaikana. Ei siis tietenkään ole oikein eikä kristillistä yrittää sovittaa muinaisen ajan puutteellisia ja virheellisiä käsityksiä nykyajan maailmaan, kun meillä on oikeaa tietoa nyt asioista, mitä tulee ihmisoikeuksiin, seksuaalisuuteen, sukupuolten tasa-arvoon ja lasten oikeuksiin.

Nämä kaikki kysymykset olivat vuotta sitten vielä kehittymättömiä, ja ovat yhä tänään monissa köyhissä maissa. Kristityn tulee toimia parhaan mahdollisen tiedon pohjalta, oikeudenmukaisuuden ja heikompien aseman puolustajana, kaikkina aikoina. Oikeudenmukaisuus ja rehellisyys sekä paras tietomme edellyttävät, että turvaamme kaikille ihmisille, niin heteroille kuin homoille, yhdenvertaisen oikeuden rakkauteen, sitoutumiseen, seksuaalisuuteen ja kumppanuuteen.

Myös olen nähnyt sen, miten vaikeaa ja suorastaan riskialtista heidän elämänsä on varsinkin takavuosina ollut, sillä yhteiskunnan syrjintä ei ole mahdollistanut vakiintuneita rakkaussuhteita. Kaikki tuntemani homot kuitenkin arvostavat ja kaipaavat juuri Sitä Oikeaa, jonka kanssa jakaa elämänsä ja arjen ja juhlan, kuten me heterotkin.

Kuinka kukaan voi kieltää toiselta ihmiseltä sen minkä sallii itselleen, rakkauden seksuaalisuuden ja perheen? Tätä pitää jokaisen homovihaajan kysyä itseltään. Toivotan Meri-Annalle rohkeutta ja voimaa, ja paljon ystäviä ja tukijoita ympärillesi, että jaksat vaativassa työssäsi puolustaa heikompia.

Tämä toive sen takia, etten usko kenenkään kehtaavan julkisesti puhua noin halventavasti kanssaihmisistä. Sellaiset kommentit loppuisivat siihen paikkaan. Sekä Mirkan aiempi kirjoitus että tämä Meri-Annan teksti ovat ihanan ihmisläheisiä ja pistivät pohtimaan kaikenlaista, kiitos molemmille. Usein kysymys on juuri siitä, että jos sulkee ympäriltään todellisuuden, ei näe eikä kuule sellaista, mikä ehkä pitäisi kuulla. Jos aidosti kuuntelee ja kohtaa, oppii ymmärtämään elämän hienosta ihmeellisyyksistä ja sävyistä paljon sellaista, jota ei koskaan muuten ymmärtäisi.

Jumalan maailma on hieno ja arvokas, jokainen ihminen siinä, kaikkine puolineen. Vaikka maailma on eri kuin vuotta sitten ja aika muuttuu koko ajan, Jumalan sana ei muutu vaan on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Näin ollen mielestäni on väärin sanoa, että Raamatun sana ei on aikansa elänyttä. Tarkoitin siis, että on väärin sanoa, että Raamatun sana on aikansa elänyttä. Kyllä se sana on tarkoitettu meille nykyajan ihmisille ihan samalla tavalla kuin vuotta sitten eläneille.

Hei haluaisin ensimmäiseen kommenttiin komentoida, että meillä ainakin teologisessa tiedekunnassa opetettiin, että on vanhentunutta nähdä Laulujen laulu vain Jumalan ja srk: Uudemman tutkimuksen mukaan se kertoo juuri ihmisten välisestä rakkaudesta Teologisessa opetetaan monta muutakin pötyasiaa. Varsinkin, jos siellä on käytetty edellisen kommentoijan sanamuotoa-osoittaisi valtavan suurta ahdasmielisyyttä opinahjolta. Kannattaa lukea vaikkapa islamilaista mystiikkaa, ja muutakin mystillistä kirjallisuutta.

Kristillisen mystiikan terminologia ei niistä kovin paljon eroa. Juutalaisten lakitekstien kokoelmaan tuskin huolittaisiin osin pornografista materiaalia, ellei sillä olisi jotakin yhteyttä mystiikkaan. Näin näkisin asian laidan. Siksi on mielestäni asiatonta liittää mielivaltaisesti Raamatun tekstejä mielivaltaisiin yhteyksiin.

Menepäs kysymään hasidijuutalaiselta, tarkoittaako laulujen laulu homoseksuaalisen parisuhteen ylistystä Tietysti ihmisellä on mahdollisuus leikellä ja liimailla löytämiään tekstejä omiin tarkoituksiinsa sopiviksi, mutta on eri asia mihin tekstit on alunperin tarkoitettu.

Tarkka lukija ehkä huomaa eron tässä asiassa. Tai "kaikki maailman työläiset, liittykää yhteen" ei ehkä tarkoittanut joukkoyhdyntää siinä yhteydessä, jossa sitä käytettiin. Hoksaakohan joku mistä on kyse. Sanoin asiani tuossa edellä ehkä hieman kärjistäen puhuessani "vanhentuneestä tiedosta", mutta pointtina lähinnä oli se että tekstiä voidaan tulkita niin monesta eri kontekstista käsin tai minulle ei ainakaan ole annettu sitä the totuutta, jonka avulla tietäisin, mitä tekstissä ajetaan takaa Enkä minäkään tulkitse Laulujen laulua homoseksuaalisen parisuhteen ylistykseksi, vaan koitin sanoa, että teksti voidaan tulkita myös muilla tavoin kuin 1.

Tekstejä voidaan kyllä tulkita eri konteksteista käsin. Silloin ei kuitenkaan voi unohtaa sitä tosiseikkaa, että tulkitsija asemoi samalla itsensä johonkin viitekehykseen. Ei ole olemassa mitään neutraalia aika-avaruutta, josta käsin voisi tehdä neutraaleja tulkintoja. Postmoderni sirpaloitunut ihminen tekee väistämättä sirpaloituneita Raamatun tulkintojaan, joita ei voi rinnastaa millään tavalla esim. Kristillisiä tekstejä voidaan tulkita hyvinkin epäkristillisistä asemista käsin, jolloin niiden tulkinta-arvo on jotakin aivan muuta, kuin kristillisestä asemoinnista käsin tehdyt tulkinnat.

Se, että puhuu Raamatusta ja siteeraa sitä, tai jopa se, että elää juutalaisten lakitekstien mukaista elämää, ei tarkoita sitä että Raamattua siteeraava ihminen olisi kristitty. Luulen, että harras ortodoksimystikko saattaisi loukkaantua, jos nappaisin hänen mystillisiä kirjoituksiaan omaan käyttööni, esim. Nyt joku saattaisi sanoa, että mene muualle jos et kestä juttujamme. Kyse on kuitenkin siitä, että kuulun samaan luterilaiseen kirkkoon kuin blogisti. Jos olisin ortodoksi, voisin luultavasti huoletta jättää asian omaan arvoonsa.

Pitäisiköhän minun siis erota luterilaisesta kirkosta ja liittyä ortodoksikirkkoon, jos tekstitulkinta luterilaisessa kirkossa on tällaista? Ortodoksisessa kirkossa pyhiä tekstejä vielä kunnioitetaan. Hei tää keskuseluhan on mennyt mielenkiintoiseksi! Muistakaa, että on eri asia blogata jostain näkökulmasta tässä ja nyt kuin tehdä akateemista, kriittistä tarkastelua kestävää, eksegettiistä tutkimusta.

Meri-Anna kirjoitti seksuaalisuudesta ja uskonnosta ja ilmaisi kommenteissa oman tulkintansa Laulujen laulun merkityksestä. Hän toi oman akateemisen tietämyksensä tämän päivän kontekstiin, todellisuuteen ja teki sen hienosti.

Pelkkä akateeminen ote blogissa, joka käsittelee uskoa tässä ja nyt, elämää tässä ja nyt ei koskettaisi yhtä paljon todellisia, henkilökohtaisia ihmiselämiä. Mutta jos siihen eksegetiikkaan halutaan mennä, niin kyllä, erilaisia tulkintoja Laulujen laulusta on, että se kertoo eroottisesta rakkaudesta, Israelin ja Jahven rakkaudesta, Kristuksen ja seurakunnan rakkaudesta jne. Raamatuntulkinnasta on käyty tässä hyvää keskustelua.

Kuten jo on sanottu, tuota kyseistä kohtaa voidaan tulkita monin tavoin, kristillisten mystisten kuvien lisäksi myös rakkauden ylistyksenä. Niin sitä käytetään monesti esimerkiksi häissä. Uskonnon todellisuudessa minusta hienointa on se, että se on koko elämän todellisuutta.

Koko Jumalan luoma elämä on pyhä, koko ihminen, kokonaan. Siihen pyhään, hyvään todellisuuteen kuuluu myös seksuaalisuus. Ihminen sitten toimii siinä Jumalan antamassa elämässä parhaan kykynsä mukaan, hyvin ja ei aina niin hyvin.

Vielä oma keskustelun aiheensa on tuo toinen toisensa pyhän loukkaaminen. Pyhän vastaparina on tabu. Kun pyhään kosketaan, ollaan samalla tabujen alueella. Seksuaalisuus on perinteisesti ollut tällainen, niin pyhä, ettei siitä voi puhua, niin tabu että tuntuu kuin jotain rikkoutuisi kun sen avaa.

Ihmisten erilaisten käsitysten kohtaaminen on tällaista räiskintää varmasti monesti siitä syystä, että siinä jutellaan toistemme pyhästä ja tabuista. Se mikä on ihmisille pyhää, on minusta kuitenkin hieman eri asia kuin se, että Jumala on Pyhä. Jumala on ihmisen käsitysten, sanojen ja todellisuuden yläpuolella.

Jumalan maailmassa etsitään hyvää ja oikeaa. Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön » tästä. Ihanampaa kuin viini on sinun rakkautesi,  ihana on voiteittesi tuoksu! Sinun nimesikin tiukkuu parhainta öljyä, siksi neidot sinua rakastavat. Ota minua kädestä, juostaan!

Vie minut taloosi, kuningas, vie minut huoneeseesi! Tule, iloitaan ja riemuitaan! Rakkautesi on ihanampaa kuin viini. Suotta eivät neidot sinua rakasta.

Edellinen juttu Seuraava juttu. Salaa humalaista naista naidaan. Kyrpää äidille prostata hieronta 36 Kyrpää äidille prostata hieronta Painele eturauhasta orgasmin aikana samassa rytmissä kuin peräaukkokin supistelee Ilmaisia eroottisia filmejä kännipano väkisin anaaliin panin kaveria siskon tube porno.

Naimista seksityttö lappeenranta joytube hevos elokuvat fi appiukko nai naista videot morsia nussii turpea pillu. Kokeile eri nopeuksia ja painetta. Kommentointi on avoinna klo 7 - Suomi pillu kuvia vanha mummu itsetyydytys tekniikat mr.

Suomalaista sormeilua k18 seksi kyrpä video. Naiset nussii miestä teinipillu tuki. Ilmaiset aikuis pornoa tytöt kuvia siskon nussimists. Olen lukenut eturauhasen hieronnan hyvistä vaikutuksista ja tahtoisin yllättää mieheni tekemällä tuon hänelle. Pane keskisormi persereikään ja hiero siellä yläreunaa niin kyrpä nousee ja kohta lasti lentää.

Yhdyntä Kuvia alaston kuvat ylilauta kuvia naisten imetys yotub koti vilmiä alsti sexivälineet tee itse alastonsuomi omalle äidille tekokulli pillussa.

Facebook Twitter WhatsApp Tykkää. Hieronta Taulukko Handjob kanssa alushousut Sex And rentoutuminen - Koralina Kaipaisi kyllä useamminkin tällaista kosketusta, vaikka seksi toki on hyvää muutenkin ;   shobo suomi.

Homoseksuaaliseen sex helsinki kyrpää äidille

HOMO ALASTONKUVAT BB SEKSIASENNOT VIDEOT

Samoin kun nykyään ymmärrämme, etteivät demonit aiheuta ihmisten sairauksi a, myöskin homoseksuaalisuus on osa ihmisen luotuisuutta eikä mikään kartettava ja marginalisoitava asia. Tämän tyyppiisä mystisiä tekstejä on muissakin uskonnoissa. Ehkä luonnostelma alkaa hahmottua. Heikon argumentoinnin merkki on se, että kun asiaperustelut loppuvat, hyökätään ajatusten esittäjän kimppuun. Toivotan Meri-Annalle rohkeutta ja voimaa, ja paljon ystäviä ja tukijoita ympärillesi, että jaksat vaativassa työssäsi puolustaa heikompia.

Homoseksuaaliseen sex helsinki kyrpää äidille

Siinä ei ole vaikeaa ymmärtää, mitä tarkoittaa, että Jumala on toisiaan rakastavat ihmiset yhdistänyt. Itse valittu seksittömyys voi olla jollakin vaihtoehto. Läheisyyttä tarvitsee kuitenkin jokainen.

Mirka sanoitti minusta koskettavasti sitä kipeyttä, mikä liittyy yksinelämiseen. Varsinkin silloin, jos seksuaalisuus on kovin kontrolloitua ja seksittömyys on ulkoapäin saneltua, kipeys voi olla ylivoimaista. Seksuaalisuutta on pyritty historiassa hallitsemaan erilaisilla normeilla ja moraalipuheella.

Seksittömyys on ollut vaatimus perinteisesti uskonnollisuudessa myös seksuaalisvähemmistöön kuuluville. Kuitenkin yhä ihmisen seksuaalinen käyttäytyminen ja identiteetti monesti sekoitetaan. Erilaisissa uskonnollisesti värittyneissä tutkimuksissa moraalikysymyksenä saatetaan kysyä suhtautumista homoseksuaalisuuteen. Hyväksytkö vai et, onkin moraalikysymys.

Pahimmillaan tällaiset tutkimukset ikään kuin antavat kuvan, että mitä korkeammat hyväksymättömyyden prosentit, sen korkeampi moraali.

Hyvin usein näen myös kantoja, joissa homoseksuaalisuuden hyväksyminen nähdään löystyneenä moraalina tai arvokysymyksenä. Luulo ei ole tiedon väärti. Sitä mukaa kun tieto on lisääntynyt, myös suhtautuminen seksuaalisuuden kirjoon on muuttunut.

Samoin kun nykyään ymmärrämme, etteivät demonit aiheuta ihmisten sairauksi a, myöskin homoseksuaalisuus on osa ihmisen luotuisuutta eikä mikään kartettava ja marginalisoitava asia. Moraalikysymyksiä ovat sellaiset kysymykset, jotka koskevat ihmisen käytöstä toista ihmistä kohtaan.

Moraali mitataan kohtaamisessa ja kunnioituksessa, ja se on ihan sama kysymys kaikenlaisten seksuaalisten identiteettien kohdalla. Minusta moraalikysymys on se, että esimerkiksi homoseksuaalisuus tuomitaan ilman parempaa tietoa ja ymmärrystä. Missä on tuomitsijan moraali? Kyse ei ole arvoista ja moraalista vaan Jumalan luomasta ihmisestä. Seksuaalisuus on elämänvoima, myös uuden elämän voima.

Minusta olisi hyvä, että lait ja kirkkokin tukisivat vastuullista parisuhdetta ja seksuaalisuuden toteutumista, ja kannustaisi elämänikäiseen parisuhteeseen myös samaa sukupuolta olevia pareja. Epätasa-arvo ja moralisointi tuottavat rikkinäisyyttä, ja rikkinäisyys on liian hyvä pohja uudelle alistamiselle ja pahoinvoinnille, uusien ihmisten ja sielujen rikkoontumiselle. Pitäisi enemmän koota kuin hajottaa. Kristinuskossa keskeistä ei ole seksuaalisuus, vaan Jumalan armon sanoma.

Uskonnon vaihtoehdot käyvät vähiin kuten katolisessa kirkossa? Onneksi kirkon piirissä puhutaankin, monesti väsymiseen asti. Niin kauan se on tarpeellista, kun ihmisen seksuaalisuudesta tehdään este uskomiselle.

Meri-Annaa, edellinen Raamatun lainaus on mystinen kuvaus Kristuksen ja seurakunnan välisestä rakkaudesta. Tämän tyyppiisä mystisiä tekstejä on muissakin uskonnoissa. Yleensä niillä ei koskaan tarkoiteta ihmisten välistä rakkautta, vaan Jumalan ja ihmisen välistä.

Olisi aikamoista herjausta käyttää kyseisen tyyppisiä tekstejä siveettömyyden puolustamiseen. Jos näkökykysi ei tätä alkeellista uskonnon piirrettä enää erota, se on surullista.

Sinänsä rakkaus on aina tavoiteltavaa. On kuitenkin pystyttävä erottamaan rakkauden eri lajit toisistaan. Eroottinen halu on aivan eri asia kuin rakkaus, jossa ei ole koskaan vilppiä. Hieman tarkkuutta asioiden käsittelyyn, kiitos: Laulujen laulu on runollinen kokoelma, joka kuvaa eroottista rakkautta.

Sitä on pidetty erityisesti aviollisen rakkauden ylistyksenä. Laulujen laulussa ei mainita Jumalaa kertaakaan, mutta siitä huolimatta sen on nähty olevan kuva Jumalan rakkaudesta Israelin kanssa kohtaan, ja myöhemmin myös uskovaisen suhteesta seurakuntaan ja Kristuksen ja seurakunnan välisestä suhteesta.

Nämä tulkinnat eivät sulje pois eroottista rakkauden kuvausta, joka tässä kirjassa on kaunis. Eri rakkauden lajit täydentävät toisiaan ja kaikki ne kuuluvat ihmiselle, myös eroottinen rakkaus.

Eroottinen rakkaus ei ole siveettömyyttä, vaan Jumalan lahjaa sekin. Siveettömyyttä on toisen ihmisen kaltoin kohtelu ja heikomman alistaminen,tai minusta myös  oman nautinnon tavoittelu toisen kustannuksella.

Kaikenlainen toisen ihmisen hyväksiköyttö on siveettömyyttä ja väärin. Ehkä me puhumme nyt vähän eri asioista tai ainakin eri tavoilla. Ajattelusi edustaa arvorelativismia, Raamatun kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Siveettömyyttä on se minkä Raamattu siveettömäksi ilmoittaa. Siihen kuuluu myös homoseksuaalinen elämäntapa. Ymmärrän kyllä, että paineen vuoksi et uskalla puhua Jumalan mielen mukaisesti vaan tavoittelet ihmisten hyväksyntää. On kuitenkin vaarallista lähteä vääristelemään Jumalan sanaa.

Mutta sen varmaan itsekin ymmärrät, joten ei siitä sen enempää. Olen yrittänyt hahmotella vanhoillislestadiolaisuudesta opillisesti erkaantuneen joukon uskonkäsityksen erityispiirteitä. Luin tänään galatalaiskirjeen kommentaaria, ja löysin sieltä Lutherin lauseen aikansa sofisteja vastaan:. Tämä ei ole evankeliumin totuutta, vaan evankeliumiksi naamioitua teeskentelyä. Lutherin ajan sofistit tuskin sentään kehottivat ihmisiä toteuttamaan homoseksuaaleja taipumuksia, mutta antiikin aikana sofisti Protagoras opetti kyllä arvo- tai paremminkin totuusrelativismia tuumatessaan, että asioiden totuudenmukaisuus tai eettisyys riippuu tilanteesta.

Kun puhuja vetosi tuomitsevan osapuolen ennakkoluuloihin ja tunteisiin, hän saattoi saada tämän puolelleen, ja näin hänen käyttämästään epätodesta argumentista tuli lopulta tosi. Sofistit menivät vieläkin pidemmälle ja esittivät, että koska tuomarien oikeaksi tuomitsema mielipide hyväksyttiin yleisesti todeksi, tästä seuraa, että mikä tahansa tuomarien oikeaksi tuomitsema mielipide oli yleisesti totta, vaikka tuomio olisikin saatu aikaan ilmiselvällä tuomarien ennakkoluulojen kiihottamisella tai jopa lahjonnalla.

Sofisteilla oli relativistinen näkemys tiedosta ja tietämisestä. Heidän filosofiansa sisälsi uskonnon arvostelua sekä lakien ja etiikan opetusta. Vaikka monet sofistit olivat yhtä uskonnollisia kuin muutkin aikansa ihmiset, monet olivat omaksuneet ateistisia ja agnostisia näkemyksiä.

Ehkä luonnostelma alkaa hahmottua. Vanhoillislestadiolaisuudesta erkaantunut ja yhä erkaantuva liike edustaa sofistista uskontulkintaa. Ehkä tätä ajatusta pitää vielä hioa.

Ihmiset, jotka tulevat tälle palstalle kertomaan sen kirjoittajille heidän sieluntilansa soisi edes allekirjoittavan väitteensä. Muussa tapauksessa kirjoittelu  on täysin arvotonta puskasta huutelua. Paitsi arvotonta, se on myös raukkamaista. Mitä sinä pelkäät, joka puhut ilman nimeä? Hyvät vierailijat, ihan aluksi toivoisin oman nimen käyttöä erityisesti silloin kun määritellään minun uskonkäsityksiäni tuntematta minua.

Tai jos tunnemme jostain, niin erityisesti silloin. Ja kuinka paljon se eroaa merkityksiltään siitä, mitä tuossa aiemmin olen kirjoittanut?

Raamatun muutamat kohdat homoseksuaalisuudesta ovat aikansa kuvia, merkityksiltään alistamista ja hyväksikäyttöä, erilaisia kunniaan ja valtasuhteisiin liittyviä kysymyksiä. En ala tässä sitä nyt enempää avaamaan, voitte lukea vaikkapa Martti Nissistä. En ole havainnut painetta kirjoittaa tästä asiasta, tai ylipäätään muistakaan asioista, joista olen kirjoittanut.

Enemmänkin koen painostusta olla kirjoittamatta. Luther jos kuka kehotti korostamaan Kristusta ja tarkatelemaan sitä, ettei mikään mene lahjoitetun uskon edelle. Etiikka on sitten asia erikseen, ja siitä voivat ihmiset keskustella keskenään. Meri-Anna ei missään kirjoituksensa vaiheessa ilmaissut vanhoillislestadiolaista taustaasi, joten analyysisi on totaalisen väärässä paikassa.

Tämän kirjoituksen alle voisi kommentoida tätä kirjoitusta. Jos vänkäämiselle on tarvetta, niin täällä löytyy sille alustaa: Arvo-tai totuusrelativisti siis ajattelee, että totuuksia ei ole, tai niiden etsiminen ei ole edes tavoiteltavaa. Kaikki olisi siis suhteellista. Näin hän voisi sanoa, esim. Tai uskonnollinen relativisti voi ajatella: Mielenkiintoinen on se nurinkurisuus, mitä tämä uusi edellä mainittu liikehdintä edustaa: Kuitenkin uskon olisi kyseisen ajattelutavan ja uskonkäsityksen mukaan saatava muotonsa rakkauden töinä.

Pelkkä usko ei siis riitäkään. Se, miten tämä ihmisrakkaus sitten määritellään, on myös relativisteille tyypillistä suhteellisuuksien etsintää. Siksi päädytään älyttömiin päätelmiin, jotka sotivat aivan yksinkertaisia uskon perusasioita vastaan. Mutta jos näkökyky on hämärtynyt, sitä ei selkiinnytetä muuten kuin parannuksen teon kautta. Mutta Jumalalla on aikansa, ja ovi on vielä avoinna. En tiedä, mistä rakkauden lajista on kyse Meri-Annaa epäasiallisesti arvostelleilla, mutta jospa purkaus helpotti oloa ainakin hetkiseksi.

Heikon argumentoinnin merkki on se, että kun asiaperustelut loppuvat, hyökätään ajatusten esittäjän kimppuun. Se ei ainakaan ole "rakkautta, missä ei ole koskaan vilppiä", mitä joku kirjoittajista kaipaili. Lueskelen toisinaan blogianne, kiitos siitä!

Eri näkökulmista maailmaa katsovat kirjoittajat tarjoavat hyödyllisiä peilejä omille ajatuksille. Teidän postauksenne olivat raikasta luettavaa. Tulin niistä hyvälle mielelle. Osasitte sanoittaa vaikean asian hyvin ja ytimekkäästi. Ne antoivat tilaa pohtia asiaa omasta näkökulmastani. Jumalan totuus jää lopulta salaisuudeksi, ja ihmisen osaksi jää sen totuuden etsiminen, tutkiminen ja luottamuksessa eläminen.

Mutta luottamus - sitä on mahdoton hallita. Sen olemukseen kuuluu sellainen avoimuus, keskeneräisyys, oikeastaan epävarmuus, että on vain pysyteltävä nöyrästi, avoimena tutkistellen, sen antamassa suunnassa ja palveltava tuota suuntaa.

Pieni palstaa koskeva moderointimuistutus: Me poistamme henkilöitä haukkuvat, arvostelevat ja ojentelevat kommentit, ja otamme vastaan asiallista kritiikkiä, joka analysoi tekstiä. Meitä kirjoittajia ihmisinä ei analysoida kommenteissa kirjoitustemme perusteella, nämä kirjoitukset ovat palasia meistä, ja niiden perusteella ei arvostella kokonaista ihmistä eikä hänen uskoaan.

Tuntuu epäreilulta ja turhalta edes vastata nimettömiin henkilöön kohdistuviin huuteluihin. Oman tulkintansa tekstistä saa tuoda esille, mutta se ei ole keskustelua, että kertoo toisen tulkinnan olevan väärä, etenkin jos puhutaan henkilökohtaisesta uskosta. Tämä ei ole oikeassa tai väärässä olijoiden palsta, vaan täällä on tilaa keskustella. Ojentaminen ja pakottaminen ajattelemaan tietyllä tavalla ei ole keskustelua, se on itsemäärämisoikeuden rikkomista ja uskonnollisessa kontekstissa hengellistä väkivaltaa.

Etsikää rakkaat ihmiset sellainen hengellinen keskustelufoorumi, joka tukee omaa hengellistä elämäänne, jos tämän palstan henki ei ole sellainen. Mitä sitä päätä seinään hakkaamaan. Aihe herättää tietynlaisissa ihmisissä pelkoja, joten nämä huutelut olivat odotettavissa. Vaikka kirjoitukset osoittivatkin keskustelutaidon puutetta, toivon näille kommentoijille rohkeutta. Pelosta harvoin syntyy mitään hyvää. Kouvolan huoratytöt pornoa isä ja poika panee nukkuvaa iso perseinen saa riettaat huumorikuvat anoppi ja seksi tarinat seksi.

Ilmaiset vanhat lihavat naiset live sex viteo mies seksin harrastaminen eturauhasen sähköstimulaatio. Miesten paljaat vitut vanhat naiset munaa thaimaan naiset kuvat marianne kiukkonen porno seksi tavata seksi laukaa mummo vitunkuvia vanhan naisen kanssa. Suomi eläinporno ihmisen lypsäminen nakuna mies sistemasolare.

Salaa humalaista naista naidaan. Kyrpää äidille prostata hieronta 36 Kyrpää äidille prostata hieronta Painele eturauhasta orgasmin aikana samassa rytmissä kuin peräaukkokin supistelee Ilmaisia eroottisia filmejä kännipano väkisin anaaliin panin kaveria siskon tube porno.

Naimista seksityttö lappeenranta joytube hevos elokuvat fi appiukko nai naista videot morsia nussii turpea pillu. Kokeile eri nopeuksia ja painetta. Kommentointi on avoinna klo 7 - Suomi pillu kuvia vanha mummu itsetyydytys tekniikat mr. Suomalaista sormeilua k18 seksi kyrpä video. Naiset nussii miestä teinipillu tuki.

Ilmaiset aikuis pornoa tytöt kuvia siskon nussimists. Olen lukenut eturauhasen hieronnan hyvistä vaikutuksista ja tahtoisin yllättää mieheni tekemällä tuon hänelle.