ebony sex sex shop homoseksuaaliseen vantaa

Charles Chaplinin kuuluisa Nykyaika on ajaton mestariteos. Chaplinin yhteiskuntakritiikki on terävämpää kuin koskaan ja gagit toimivia kuten aina…. Max von Sydow käy kauppaa antiikilla ja sieluilla Stephen Kingin romaaniin perustuvassa elokuvassa.

Turkkilaisessa festarivoittajassa kuvataan isän ja pojan suhdetta meditoivasti arkea rekisteröimällä. Nostalginen animaatiofantasia ilottelee japanilaisilla kansantaruilla ja selvittää vihreän liikkeen syntyä.

Charles Chaplinin huikea mestariteos vuodelta on loistava sekoitus draamaa ja komediaa, unohtamatta tietenkään romanssiakaan. Katolinen propagandaelokuva on paradoksin äärellä: True Blood-sarjan Ryan Kwanten tähdittää australialaista toimintaelokuvaa, jossa on länkkärityyliä. Chaplinin ensimmäinen pitkä elokuva, vuonna ensi-iltansa saanut Chaplinin poika valmistui aikana, jolloin komediat olivat pääsääntöisesti mu….

Coenin veljesten uusin on toinen filmatisointi Charles Portisin romaanista. Oscar-ehdokkuuden Nicole Kidmanille tuonut pääosasuoritus kuuluu uran huippukohtiin. Cage ja Perlman heiluvat anakronistiseen tyyliin keskiajalla, mustan surman ja noitavainojen pyörteissä. Afganistan-dokumentin keskiöön nousevat jännityksen kaipuu, yhteenkuuluvuus ja sodan hitaasti hiova kauhu.

Toimitus listasi elokuvasuosikkinsa viime vuodelta. Menestyjiin kuuluivat kotimaiset dokumentit Miesten vuoro ja Reindeerspotting sekä Gaspar Noé…. Aito ja stereotyypeilla hauskasti leikittelevä perhedraama on lahjakkaiden näyttelijöiden juhlaa. Joel Edgerton ja Radha Mitchell esittävät moniongelmaista avioparia realistisessa australialaisdraamassa. Kaksituntisessa musiikkivideossa burleskia ei ole nimeksikään.

Päätähtinä Cher ja Aguilera. Seitsemän Oscar-ehdokkuutta napannut Taistelija on tosipohjainen elokuva nyrkkeilijäveljeksistä. Oscar-suosikki Colin Firthin suoritus piristää katsojia kosiskelevaa brittidraamaa. Depp ja Jolie tarjoavat klassista luksuseskapismia hilpeän tyhjänpäiväisessä romanttisessa jännärissä. Clint Eastwoodin draama jatkaa Invictuksen eleettömällä kerronnallisella tyylillä.

Greenawaylle tyypillisesti rankka ja katkeransuloinen, ratkaisuiltaan shakespearelainen ihmissuhdedraama. Hampaaton filmatisointi aviorikoksen seuraamuksista luvun Englannissa, joskin hyvin näytelty.

Kolmekymppiset kaverukset puntaroivat poikamiesarjen ja perheidyllin välillä Lauri Nurksen komediassa. Russell Brand ja Jonah Hill riehuvat musiikkibisnestä ja julkkiskulttuuria parodioivassa komediassa. Vastikään kuuden vuoden vankeuteen tuomittu iranilainen Jafar Panahi lukeutuu kotimaansa mielenkiintoisimpien ohjaajien joukkoon.

Tohtori Mengele elää ja voi hyvin Etelä-Amerikassa. Sieltä hän laittaa käyntiin pirullisen mutta oudon suunnitelman, johon liittyy 94 salamurhaa. Herkkä draama, jossa sureva perhe saa odottamattoman vierailijan. Pääosissa Carey Mulligan ja Susan Sarandon. Ensemble-muottiin puettu norjalaisdraama on kaunis ja hillitty, joskin epätasapainoinen. Ricky Gervaisin ja Stephen Merchantin ensimmäinen yhteisohjaus on viihdyttävä feelgood-kasvutarina. Marmaduke on karseinta katsojan aliarviointia, mitä teattereihimme on tuotu sitten Karvisen.

Konsepti machete-veistä heiluttavasta antisankarista alkoi vitsistä, mutta vetosi yleisöön. The Doorsin vaiheet kertaava dokumentti on kohteensa näköinen, loputtoman kiehtova musiikkielokuva. Richard Berryn trilleri sotii kaikkia uskottavuuden sääntöjä vastaan. Jean Reno pastastelee pääosassa. Tämä kirjoitus on suoraa jatkoa aiemmalle tekstille, Iranilaisuus Abbas Kiarostamin elokuvissa.

Pixar-studioiden mainio animaatio on huikean hauska seikkailu, josta välittyy ystävyyden merkitys. Geenimuuntelun ja tieteen etiikan lisäksi mm. Pikkukaupungin apulaiseriffi vaikuttaa mukavalta pojalta, mutta naamion takana piilee sosiopaatti. Jim Carrey kohtaa joulun alla aaveita klassikkosadun nätissä, mutta turhassa 3D-filmatisoinnissa. Kuviltaan kaunis draama tyttökoulusta, jota ravisuttaa kielletty rakkaus ja lopulta rikos.

Alejandro Amenábarin trilleri pujottelee vaihtelevalla menestyksellä yhdellä urbaanilla legendalla, snuffilla. Kolmen sci-fi -elokuvan kokoelmassa rymistellään usealla taivaankappaleella sekä menneisyydessä että tulevaisuudessa.

Yes Men -duo osoittaa käytännön aktivismin ja satiirin avulla, kuinka vapaa markkinatalous on mätä idea. Stephen Frearsin kuva lamasta. Lajissaan se on merkkitapaus. Nimród Antalin otteessaan pitävä toimintatrilleri luovii ansiokkaasti genre-kliseiden puhalluksessa.

Entinen CIA -agentti päätyy kollegoidensa ohella järjestön tappolistalle. Jennifer Lopez koristaa jälleen yhtä romanttista komediaa, joka soveltaa kaikkia mahdollisia kliseitä.

Ylipitkällä ja epätaisaisella Spartacuksella on hetkensä. Kohtaukset ovat parhaimmillaan, kun tuottaja ja päätähti Kirk Douglas ei ole niissä muk…. Cressida Cowellin kirjaan perustuvassa animaatiossa nuori viikinkipoika ystävystyy lohikäärmeen kanssa. Neljä sekopäätä rymyää luvun vaihtoehtoisen komedian klassikossa. Miehet tappavat aikaa ja siinä sivussa melkein toisensa. Mikkelsen on mykkä jätti, joka päätyy kristittyjen matkaan. Tusinaelokuvaa astetta paremmassa Jim Field Smithin ohjaamassa ihmissuhdekomediassa tavis riiaa hottista.

Viisiosainen brittisarja pyörii ketjukolarin ympärillä. Laadukasta mutta kaavamaista, ajankohtaisin maustein. Venetsian elokuvajuhlilla palkittu hektinen draama-komedia on Fatih Akinin epikurolainen manifesti. Dokkarissa seurataan tarkkaan valittuja suomalaisia näiden olohuoneissa. Komppi on jo aika tuttu. Italialainen elokuva-ohjaaja Sergio Leone 3.

Clint Eastwood syntynyt Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu järjestettiin jo viidettä kertaa. Filmgoerin haastattelussa festivaalin taiteellinen johtaja Kari Pir…. Itävallassa syntynyt, Saksassa keskeiset elokuvansa tehnyt ja natsivaltaa Yhdysvaltoihin paennut Fritz Lang 5. Mike Nichols pohtii sukupolvien välistä kuilua, perhettä ja Yhdysvaltojen luvun poliittista ilmapiiriä tässä unohtumattomassa klassikossa.

Palindromes on Todd Solondzin kokeellisin kokopitkä, jonka keskushahmoa esittää usea eri näyttelijä. Payne -filmatisoinnissa teinirakkaus kannustaa päähenkilön kapinaan rakkauden rajoitteita vastaan.

Ohjaaja David Lynchin keskikauden elokuva Villi sydän on härskeillä henkilöhahmoilla ja reilusti yliampuvilla näyttelijöillä toteutettu si…. Oscar-ehdokkuudella palkittu Carey Mulligan rakastuu vanhempaan mieheen tyylikkäässä kasvutarinassa. Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen käsikirjoittama ja ohjaama dokumentti on suuri suomalainen mestariteos. Mick Garrisin kipparoima antologia sisältää 13 eri laatuista kauhupätkää. Aidot onnistumiset on harvassa.

Kolmesta jaksosta on koottu erikoisversio, jossa terrorismin vastaista sotaa käydään mielikuvituksessa. Kanadalaisessa kevyessä kolmiodraamassa kaksi ystävää rakastavat samaa naista.

Lakoninen huumori korvaa laimean aiheen. Jumala on luopunut toivostaan ihmisten suhteen ja lähettää enkeliarmeijansa tuhoamaan maanpäällisen. Englannista Hollantiin asettuneen, avantgarde-lyhytelokuvista kokopitkiin ja sitten takaisin installaatioihin kulkeneen Peter Greenawayn s.

Peter Hewittin pliisua veijarikomediaa eivät pelasta edes nimekkäät näyttelijät, Walken, Macy ja Freeman. Ohjaaja Peter Greenaway kutsuu seitsemättä kokopitkäänsä The Baby of Mâcon keskiaikaiseksi moraalinäytelmäksi. Kuusi hullua episodia ja minuuttia elämästä pakkovallan alla.

Helen Mirren ja Christopher Plummer ihastuttavat hienossa tragikomediassa, joka kertaa Tolstoin viimehetkiä. Kävijäennätykseensä yltänyt festivaali tarjosi taas helmiä ympäri maailman.

Laaja filmikatalogi varmisti sen, että jokaiselle löytyi jotakin. Purettuna osiin Shakespearen Myrsky-näytelmän sovitus koostuu perityypillisestä greenawaylaisesta kuvavirrasta.

Maurice Sendakin satukirjaan perustuva alakuloinen seikkailu ei ole lastenelokuva, vaan elokuva lapsuudesta. Ovelan kauhuhitin jatko-osa luottaa samaan jippoon, nyt kummitustaloon astuu sotilaita ja nuorisoa. Protagonisti Fontainen sisäinen monologi ja vankilaympäristön kylmä asketismi muodostavat kerronnan keskeisen vastinparin.

Armored on perinteitä kunnioittava toimintajännäri, jossa raha-autojen vartijat ryöstävät itse itsensä. Juppipariskunta ajautuu keskelle ekopainajaista australialaisen kulttiklassikon verevässä uusintaversiossa. Justin Timberlake on kelpo tien varaan rakentuvassa draamassa, joka ei oikein sano mitään mistään. Jim Carrey ja Ewan McGregor esittävät epätavallista pariskuntaa tässä koomisten huijausten kavalkadissa. Christina Ricci ja Liam Neeson pääosittavat tunnelmallista trilleriä, joka on ohjaajansa onnistunut debyytti.

Jason Patricin esittämän peitetutkimusta tekevän huumepoliisin suunnitelmat menevät pahasti pieleen Joe Carnahanin väkevässä trillerissä. Koulubussin suistuminen jäihin vie kylän lapset hautaan.

Lakimies saapuu Kanadan vuoristoseudulle, tehtävänään löytää syyllinen tragedialle. Stallonen oodi kasaritoiminnalle ei lunasta lupauksia, vaikka onkin teknisesti kelvollista toimintaa. Tuoreessa tulkinnassa George A. Romeron varhaistyöstä kemiallinen ase tekee kyläläisistä hirviöitä. Genrensä muotovalio Nainen ilman omaatuntoa on kahden mestarin risteyspiste, Raymond Chandlerin ja Billy Wilderin. Thaikkutähti Tony Jaa pistää parastaan ylivirittyneessä jatko-osassa vuoden mätkintähitille.

Kohtalokkaissa numeroissa katsojaan iskee sen henkinen ilmasto. Ihmiset ovat toisillensa pirun julmia. Polanskilaisessa jännärissä aviopari ja kolmas mies kohtaavat, ja kaikkea varjostaa petosten verkko.

Jacques Audiardin sovitus vanhemmasta jenkkifilmistä on kontrastien varaan rakennettu arvostelumenestys. Pokerihuumalle mainiota buustia antoi vuonna ensi-iltansa saanut James Bond — Casino Royale. Varhaiskauden teosta Laittomat pidetään yhtenä Godardin helpoimmin lähestyttävistä, mikä on ihan asiallinen määritelmä.

Roman Polanskin kolmatta kokopitkää Cul-De-Sac — Umpikuja pidetään osittaisena sovituksena Beckettin näytelmästä, mutta se on myös hyvin l…. Kauhukokoelma on varsinainen turhake: Huippunimekäs näyttelijäjoukko piristää perinteistä ja miehistä poliiselokuvaa Training Dayn ohjaalta. Espanjalaisstudion teknisesti pätevä ensiyritys pitkässä animaatiossa on viime aikojen sieluttomimpia.

John Carpenter syntynyt Uutta aluevaltausta yrittävän Renée Zellwegerin tähdittämä kauhuelokuva ei yllätä eikä kauhistuta. Jennifer Anistonin ja Aaron Eckhartin tiimipeli jää pliisuksi draamaa ja romantiikkaa yhdistelevässä filmissä.

Tällä kertaa nettiin laitetaan kidutusta norjalaisessa kauhupätkässä. Steven Spielberg syntynyt Yhdysvalloissa Muotisuunnittelijana tunnetun Tom Fordin esikoisohjaus on vuoden kauneimpia elokuvia, keskiössä Colin Firth.

Lars von Trier syntynyt Wes Craven syntynyt 2. Klassikkoa Ihmeellinen on elämä mukaileva käsikirjoitus yrittää puhaltaa henkeä kuolleeseen saagaan. Pier Paolo Pasolini 5. Roman Polanski syntynyt Roman Polanskin hallusinatorinen Inho seuraa hänen esikoiselokuvansa Veitsi vedessä antamaa johtolankaa. Tim Burton putoaa Lewis Carrollin klassikkosadun meluisalla päivityksellä omaan kaninkoloonsa, mukana Johnny Depp. Martin Campbellin ohjaama jännäri on yksi julmimpia kostotarinoita muutamaan vuoteen.

Chris Rock kyselee humoristisessa dokumentissa millaiset ovat hyvät hiukset. Vastaus ei ole yksiselitteinen. Wolf Creek -ohjaajan krokotiilielokuva kompastuu kliseisiin eikä ota kaikkea irti hölmöstä ideasta. Naislääkärin elämä järkkyy, kun hän alkaa epäillä läheistensä korvautuneen heitä muistuttavilla kaksoisolennoilla. Scorsesen tiukka psykotrilleri on klassisen kerronnan taidonnäyte.

Kauhu ja pulp kohtaavat toimivassa liitossa. Kirjaan perustuva fantasiaseikkailu yhdistää antiikin jumaltarut ja iPod-sukupolven perusviihdyttävästi. Sarjamurhaaja piinaa poliisia Saw-pätkiä kuvallisesti, Seitsemää juonellisesti apinoivassa tusinatrillerissä. Oscar-palkinnot jaetaan jälleen Hollywoodissa helmikuun lopulla. Mikä on tuon 34cm korkean kullatun patsaan historia? Colin Farrellin ja Christopher Leen tähdittämä Triage on syvästi liikuttava sodanvastainen draama.

Malone on tummanpuhuva trilleri jossa aseet laulavat ja keinoveri roiskuu. Päivitys noin vuosikymmenen takaisesta animesta. Tyttö tappaa demoneita luvun Japanissa. Jättiötökät hyökkäävät kauhukomediassa ja b-filmissä, joka ei lopulta ole tarpeeksi ylivedetty tai hauska.

Oscar-ehdokas Up in the Air on hienosti kirjoitettu ja kirpeän hauska draamakomedia. Lahjakas ja kiihkeä teatterinäyttelijä etenee Berliinissä natsien sanellessa taiteen säännöt ja ehdot. Onko mies lopulta aivan sellout? Dokumentti selvittää ruokateollisuuden vallanlonkeroita USA: Onko kuluttajalla enää mitään valinnanvaraa? Sony Pictures Animation yllättää positiivisesti mielikuvituksellisella ja notkealla animaatiolla nuoresta keksijästä.

Funny Gamesin juoni on yksinkertainen: Kaksi nuorta psykopaattia kiduttaa porvarillista perhettä. John Hillcoatin ohjaama lohduton tarina isän ja pojan vaelluksesta halki maailmanlopun kärventämän maan. Lehtimiehen kotirouva Jeanne Jeanne Tournier kokee suhteen kuivuneeksi ja hakee virikkeettömään arkeensa jännitystä Pariisista ja vieraista mie…. Kulttisarja Twin Peaksin ensiesityksestä on tänä vuonna kulunut 20 vuotta.

Filmgoerin Twin Peaks -artikkelisarjan ensimmäisessä osassa Marjo Esko…. Rob Marshallin uudessa musikaalissa nähdään taitavia näyttelijöitä, ja näyttäviä koreografioita, eipä juuri muuta. Luc Bessonin nimellä varustettu toimintapamaus, josta ei puutu ala-arvoista väkivaltaa. Nuori näyttelijänalku kohtaa Orson Wellesin luvulle sijoittuvassa lämminhenkisessä draamassa.

Palkittu, älykäs ja vähäeleinen elokuva naistaiteilijasta, jonka nimi jäi turhaan kollegoidensa varjoon. Entouragesta tuttu Jeremy Piven kohlaa autokauppiaana luokattomassa farssissa, joka oli vieläpä floppi.

Teurastamo 5 on Kurt Vonnegutin — mestariteoksen ja amerikkalaisen kertomataiteen kulmakiven uskollinen sovitus.

Tony Richardsonin tärkeä nuorisolaitoskuvaus kulkee oman tyylinsä polkua, samalla kun rakennetaan allegoriaa englantilaisesta yhteiskunnasta. Josef Fares jatkaa aiempien ohjaustensa hengessä tarinaa monikulttuurisesta Ruotsista.

Yksi viime aikojen parhaista pastissi-komedioista, jossa irvaillaan luvun mustille elokuville. Kevin Macdonaldin luoma dokumentti kertoo CIA: Ninjakoulun oppilas tekee vastustajistaan silppua b-luokan toimintaelokuvassa, joka ei juuri viihdytä. Jonas Åkerlundin toinen täyspitkä elokuva on geneerinen kauhutrilleri. Pääosassa häärii Dennis Quaid. Kalle Kujalan dokkari Suomen suurimmasta ja kovaäänisimmästä musiikkigenrestä — metallista. Alaskaan sijoittuvassa trillerissä kohdataan muukalaisia ulkoavaruudesta ja joudutaan niiden sieppaamiksi.

Coenin veljesten ei niin vakava elokuva miehestä, joka kohtaa elämässään vastoinkäymisiä. Unelma on amerikkalainen, mutta unelmoijat meksikolaisia, junankyydissä matkaavia laittomia siirtolaisia. Koskettava ja hauska tarina pojasta ja tytöstä, jotka rakastuvat — tai ainakin toinen rakastuu. Greg Ruckan ja Steve Lieberin sarjakuvaan perustuva trilleri, jossa Kate Beckinsale säntäilee jäätiköllä. John Travolta ja Robin Williams eivät ole parhaassa mahdollisessa vedossa tässä koko perheen komediassa.

Karel Reiszin ohjaamassa, Britannian uuden aallon keskeisessä teoksessa pureudutaan nuoren kapinallisen tehdastyöläisen risaiseen elämään. Kabuliin sijoittuvassa neorealistisessa filmissä taksikuskin penkille jätetään poikavauva.

Juntti on kannibaali ja metsästää linnakundeja. Kauhea kalkkuna, hieman halpaa huvia, täyttä campia. Kehnossa psykotrillerissä 15 vuotta hoidossa ollut Mies ei muista mitään, kunnes häneen injektoidaan uutta lääkettä.

Pöhöttyneen musikaalin keskiössä on luvun Pariisi — nostalgia on muistikuva vailla tuskaa. Tällä kertaa hakkeroidaan säätä! Lähes kolme tuntia pitkä sci-fi-kalkkuna. Ving Rhames on Sonny Liston, nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari. Trilogian aloituksessa toimittaja tutkii kadonneiden tyttöjen tapausta, mutta löytääkin korruption.

Brian Clough on Englannin kovin futisvalmentaja, mutta onko pää jo liian kova? Filmgoerin toimitus veikkasi vuoden Oscar-voittajat.

Palkinnot jaettiin sunnuntaina 7. Kate Beckinsalen ja Forest Whitakerin tähdittämässä draamassa käydään läpi kahvila-ammuskelusta selvinneiden arkea. Lehmuskallion ja Lapsuin uusi nenetsielokuva kertoo sukuhaaransa viimeisestä tytöstä. Tom Shanklandin pienen budjetin draamallisessa kauhuelokuvassa lapset laittavat aikuiset koville. Oppitunnilla rakkauden anatomiasta koukataan vertauskuvallisesti fantasian puolelle, sillä pelkkä realismi katkoo enkelin siivet.

Pelisarjaan pohjautuva kokoelma on länsimaissa tunnetuilta anime-taiteilijoilta. René Bo Hansenin elokuva kertoo vapauden kaipuusta ja perinteiden kunnioittamisen tärkeydestä.

Mike Figgisin uusin on konventioita rikkova kokeilu käsivaralla, eräänlainen jälkijättöinen dogma-elokuva. Tutkitaan pelkoa eli kidutetaan. Pohjautuu Cliver Barkerin novelliin, mikä ei tässä ole laadun tae. Kuviltaan kauniissa pukudraamassa Victoria nousee miehisen valtapelin nappulasta kuningattareksi. Atlantic Filmin laitos sisältää neljä Peter Sellersin tähdittämää elokuvaa ajalta ennen Hollywoodia: Alaston totuus, Sukupuolten sota, Toreadoriv….

Tony Scottin levoton näkemys vuoden alkuperäisteoksesta, pääosissa Denzel Washington ja John Travolta. Lars von Trierin Antichrist on kaikkea, campista eettisiin kysymyksiin.

Jakaa mielipiteitä, kuten mestariteoksen pitää. Pedro Almódovarin uusin elokuva on hieno melodramaattinen tarina, pääosissa Penélope Cruz ja Lluís Homar. Dennis Potterin käsikirjoittama Laulava salapoliisi on tyylisuuntien runsauden sarvi ja TV-klassikko. Pääosassa väärentämätön sir Michael Gambon. Kokoelma sisältää neljä lyhyttä animaatiosatiiria, jotka on luotu toisen maailmansodan aikana. Mukana Väiski Vemmelsääri ja Repe Sorsa.

Kevin Spacey esittää masentunutta julkkisterapeuttia, jonka elämä uhkaa ajautua lopulliseen umpikujaan. Rainer Werner Fassbinderin varhaistyössä keskiluokkainen mies lopultaa sekoaa. Mutta miksi ja missä piilee syy? Arvostelussa sekalainen kokoelma Schlesinger Productionsin Looney Tunes ja Merrie Melodies -lyhytanimaatioita vuosilta Robert Crumbin luoma sarjakuvahahmo, rivokäytöksinen kissa Fritz, seikkailee episodimaisessa kairauksessa luvun amerikkalaiseen henkeen.

Joe Wrightin välityö kertoo toimittajasta, joka kirjoittaa mielen ongelmien vuoksi kadulle ajautuneesta sellististä. Pier Paolo Pasolini Collection: Rooman historiallisiin nähtävyyksiin ja päähenkilön olemattomaan rakkauselämään keskittyvä romanttinen komedia. Paul Rudd ja Jason Segel loistavat epätavallisen positiivisessa komediassa miehestä, jolla ei ole miespuolisia kavereita. Hierro-uutuuden ohjaaja Gabe Ibáñez karsastaa yliluonnollista ja aikoo tehdä seuraavaksi scifiä. Niin Yhdysvalloissa kuin täällä Suomessakin Frank Capran ohjaama ikiklassikko symboloi vahvasti joulun henkeä ja taikaa.

Tittelin ansaitsee se, joka on leikin loputtua hengissä. Elina Knihtilä kertoo Haarautuvan rakkauden talo -elokuvan teemoista ja paljastaa kuvauksissa kohtaamansa haasteen.

Joe taistelee asediileri Destroa ja Cobra-järjestöä vastaan, pyrkimyksenään estää maailmanvalloitus. Neuvostoliittolaisen mykkäelokuvan tunnetuin edustaja on varmastikin Panssarilaiva Potemkin, joka kertoo tarinan vuoden vallankumoukseen osa…. Dokumentissa seurataan, kuinka Maan käy, kun ihmiset yhtäkkiä katoavat. Useammat jo arvaavat lopputuloksen. Härskillä huumorilla ja tilannekomiikalla maustettu elokuva, jossa polttariporukka kadottaa sulhasen Las Vegasissa.

Erikoinen parivaljakko yhdistää kimpsunsa ja kampsunsa kihlautumalla, tosin vain bisnesten kannalta. Tarina yhdestä vuosisadan kuuluisimmista rikollisista: Ranskalaisessa action-filmissä on yhtä paljon juonenkäännöksiä kuin luodinreikiä pakoauton kyljessä.

Juonipolut risteilevät taas LA: Väkivaltainen, mustan huumorin värittämä tositarina hulluuden rajamailla riehuvasta kiusatusta sielusta. Sam Peckinpahin viimeinen western on haikean karhea kertomus kahdesta villin lännen legendasta. Pääosissa loistavat James Coburn ja Kris Kristoff…. Carl Theodor Dreyerin viimeiseksi jäänyt elokuva on kertomus keski-ikäisestä naisesta ja hänen rakkauselämästään. Huikeilla efekteillä ryyditetty kesärymistely laajentaa kerrontansa avaruuteen asti, mutta hukkaa edeltäjänsä hengen.

Sacha Baron Cohenin häkellyttävä komedia seuraa pitkälti Boratin jalanjälkiä, ja nostatti kohua Suomessakin. Reese Witherspoonin ja Vince Vaughnin tähdittämä hajuton ja mauton komedia, jossa kaivellaan lapsuuden traumoja. Tay Garnettin tummanpuhuva rikoselokuva on kertomus intohimosta, petoksesta — ja kohtalosta.

Pääosissa loistavat seksiä tihkuva Lana Turner sekä…. Rowlingin Harry Potter -fantasiaromaaneihin perustuvasta kirjasarjasta on tarkoitus tehdä kahdeksan elokuvaa. Woody Allenin historiallinen dokumentti onkin komedia fiktiivisestä jokamiehestä, Leonard Zeligistä.

Hayao Miyazakin ensimmäisessä elokuvassa yritetään pelastaa prinsessa ja selvitetään kadonneen aarteen salaisuus. Hämy psykiatri, hämyt sisarukset ja hämy toimittaja kokoontuvat raottamaan menneisyyden verhoa tylsässä trillerissä.

Alfredo De Villan sydäntälämmittävä jouluelokuva vie katsojan mukanaan keskelle perhejoulun ihanuutta. Kotimaisen elokuvan parhaisiin teoksiin vuonna lukeutuva Postia pappi Jaakobille on hieno kertomus inhimillisyydestä. Elokuvalliset arvot joutavat romukoppaan Patrick Lussierin kieli poskella toteutetussa 3D gorerellestyksessä. Julie Delpyn ohjaama, kirjoittama ja näyttelemä tositarina neitsyiden verta himoinneesta kreivittärestä.

Ashton Kutcher esittää varakkaita naisia metsästävää gigoloa David Mackenzien ohjaamassa draamassa. Abramsin ohjaama uusi Star Trek on esimerkillinen luvun sci-fi-seikkailu, josta ei puutu toimintaa.

Babelin käsikirjoittajan esikoisohjaus on alakuloinen ja juonilankoja vapaasti sekoitteleva draama. Kaksimielisessä kauhukomediassa pyhä vesi ja puuvaarnat saavat kyytiä lesbovampyyrien havitellessa kaulalihaa. Itseriittoinen pintaliitäjä saa pikkuveljensä häiden alla opetuksen, kun menneisyyden haamut astuvat kuvaan.

Kurt Wallander saa harmaita hiuksia itämafian rantauduttua Ystadiin. Kaunis sellisti on tapahtumien keskiössä. Kieślowskin Lyhyt elokuva tappamisesta ei ole lyhyt reilut 80 minuuttia mutta kylläkin elokuva tappamisesta, kirjaimellisesti.

Nimestä voi jo päätellä, mistä Sisilialainen tyttö kertoo. Sisilia kun yhdistetään järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Kokoelma sci-fi-genren klassisia teoksia elokuvan ja kirjallisuuden puolelta haaleuden kaikissa väreissä. Tarinointi kokaiinin saapumisesta Yhdysvaltoihin jatkuu. Tähtäimessä kolumbialainen Griselda Blanco.

Amerikkalaisen indie-elokuvan jättiläisen John Cassavetesin parisuhdekomediassa joko rakkaus on hullua tai sitten rakastavaiset. Kiistellyn italialaisen intellektuellin Pier Paolo Pasolinin läpimurtotyössä prostituoitu yrittää kasvattaa pojastansa kunniallista ihmistä.

Pier Paolo Pasolinin Decamerone on pehmopornon, maalaiskomedian, folkloren ja keskiaikaisen epookin ristisiitos.

Sisältö koostuu useista lyhyistä…. Ben Stiller joutuu taas pulaan: Faarao Kahmunrahilla ja muilla museon historiallisilla julmureilla on pahat mielessä. Kun tulevaisuuden Meanwhile Cityssä Jonathan Preest taistelee viranomaisia vastaan, nykyajan Lontoossa puolestaan perutaan häitä, tehdään itsemur….

Muutaman vuoden takaisen Da Vinci-koodin parempi jatko-osa. Tom Hanksin esittämä symbologi seikkailee nyt Vatikaanissa. Uwe Bollin nihilistinen sotakuva sijoittuu Vietnamiin ja vuoteen Ohjaajansa paras, mikä ei ole järin suuri kehu. Steven Seagal esittää vaihteeksi venäläistä kirjailijaa, joka suojelee epäonnista tytärtään viimeiseen asti. Sen kunniaksi katsotaan Copia , ensimmäistä El…. Tämän elokuvan auteur on sen käsikirjoittaja Bret Easton Ellis. Rikkaat potevat eksistentialistista kriisiä luvulla.

Mahtava Buck Howard on modernin jälkeinen elokuva, siis yhtä suurta sisäpiirivitsiä alusta loppuun. Ashton Kutcher ja Michelle Pfeiffer näyttelevät ensimmäistä kertaa yhdessä romanttisessa draamassa, joka käsittelee menetystä ja siitä toipumista….

Brick-ohjaajan uutuus on perinteikäs ja viihdyttävä vanhan ajan veijaritarina hyvillä näyttelijöillä. Wes Cravenin yltiösadistinen painajainen vuodelta on saanut täysin merkityksettömän päivityksen. Filmgoer jatkaa elokuvahistoriallisten artikkeleiden sarjaansa perehtymällä studiojärjestelmän romahdukseen ja luvuilla.

Fritz Langin rohkea, monitasoinen ja tiukkaotteinen rikoselokuva vuodelta kertoo lapsenmurhaajasta, jonka onnistuu paeta poliisien kynsistä….

Vauhdikas kokoperheen seikkailu, jossa kaksi nuorta aikoo pelastaa enrgiapulasta kärsivän maanalaisen kaupungin. Vuosisadan vaihteen Englantiin sijoittuva lämminhenkinen tarina koirasta, joka syntyi uudelleen rovastina.

Saló — Sodoman päivää on Pier Paolo Pasolinin viimeiseksi jäänyt elokuva, jota voi pitää poliittisena hyökkäyksenä puhtaimmillaan. Pääkaksikkonsa Amy Adams ja Emily Blunt hyvin pinnalla pitämä indiepätkä aikuisuuden haasteista.

Abbas Kiarostamin elokuvissa iranilaisuus on jotain muuta, kuin valtamedian esityksissä. Kirjoitus tutkii miten kamera vie katsojansa tuohon tois….

Kadonneen puolalaisen varkaan tapaus vetää Wallanderin mietteliääksi. Tapauksesta muodostuu jo pienoinen dilemma. Ääliökomedia ostarin onnettomasta vartijasta Seth Rogen , joka unelmoi poliisin urasta ja kaunottaren suosiosta.

Clive Owen ja Julia Roberts kohtaavat jälleen Michael Clayton -ohjaajan romanttisessa vakoilujännärissä. Los Angelesiin sijoittuva, Crashin hengessä ihmiskohtaloita yhdistelevä draama saarnaa ja puuduttaa. Toimittaja Russell Crowe pääsee mahdollisen salaliiton jäljille trillerissä, joka haastaa katsojan mukaan.

Käteen jäi iso rivi vuoden hienoimpia elokuvia, raportin 2. Dreamworksin animaatioon on sijoitettu kiitettävä määrä elokuvaviitteitä, jotka pitävät menon mielenkiintoisena. Poliittinen satiiri liikkuu orwellilaisissa tunnelmissa, mutta selvä näkökulma on ensi-ohjaaja Edwardsilla vielä kateissa. B-luokan slasher The Caretaker on haastavuudeltaan keskiyön viihdettä.

Se on itseään toistava kyhäelmä. Yoshifumi Kondon ainoaksi jäänyt animaatio on toiveikas romanssi, kuvaus elämän mausta ja arjen taikuudesta. Elokuva luvun Lontoon kokaiinia snorttaavista seurapiirinuorista, joiden elämä on kirjaimellisesti pelkkää juhlaa. Korealaisen trillerin jenkkiversiossa äiti on kuollut ja äitipuoli tappaja, mutta onko vika tytärten päiden sisässä? Joe Danten ohjaama The Howling on ihmissusielokuva, missä nuori reportteri löytää itsensä sudenpesästä.

The Movie kertoo Miley Stewartista, joka yrittää sovittaa yhteen koulun, ystävät ja salaisen tähteytensä. Käteen jäi iso rivi vuoden hienoimpia elokuvia, raportin 1. Disney-uutuus on lämminhenkinen elokuva ystävyydestä, erilaisuudesta ja sopeutumisen vaikeudesta. Monet seikat tekevät tohtori Mabuse — ihmispedosta luvun ensimmäisen puoliskon definitiivisen luotauksen. Keskeinen tekijä on rikolli…. Woody Allenin ohjaama Radio Days on nostalginen kuvaus luvulta, jolloin radio eli kulta-aikaansa.

Vuoteen sijoittuva tosipohjainen mestariteos seuraa lRA-vankien kapinointia ja lopulta nälkälakkoa. Kun psykopaatin kasvoja verhoavasta selväjärkisyyden naamiosta on jäljellä vain riekaleita. Juttusarjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan itäval…. Gael Garcia Bernalin ohjausdebyytti on yritys käsitellä Meksikon sisäisiä ristiriitoja allegorian keinoin.

Amerikkalaisen kauhuelokuvan ensimmäinen buumi koettiin luvun alussa, kun yhtiö toisensa jälkeen marssitti valkokankaalle mitä mielikuvituks…. Romanttinen komedia ihmissuhteiden saloista. Sinkkuna ei ole helppoa, mutta sen helpompaa ei ole parisuhteessakaan.

Vanha jengi on koottu autosaagan neljänteen osaan. Dominic Vin Diesel palaa tositoimiin kuultuaan rakkaansa murhatun. Onko ihmiselämällä merkitystä, vai onko kaikki vain sattuman leikkiä, kysyy onnistunut indie-tuotanto. Ugetsu on kertomus kahdesta köyhästä miehestä, jotka asettavat omat pyrkimyksensä perheensä edelle. Toteutukseltaan Ugetsu on mitä kauneinta elok…. Louie Psihoyoksen dokumentti näyttää delfiinibisneksen varjopuolen: Japanissa lahdataan vuosittain 23 delfiiniä.

Gomorra on brutaalin realistinen elokuva Napolin mafiasta, camorrasta. Vaikuttavan elokuvan on ohjannut Matteo Garrone. Ranskalaisen toimintafilmin ruuti on hieman vettynyttä, vaikka huumeilla lastattu Audi kulkee kovaa.

Peter Sellers esittää arkaa tilintarkistajaa. Saapuu amerikkalainen bisneskonsultti, nainen, joka laittaa konseptit uusiksi. Kaupunki sosiaalisena kudelmana on paljas aavemaisella intensiteetillä, jollaisena elokuva sen voi vain esittää.

Eläkkeelle vetäytynyt viriili kenraali muistelee mennyttä ja haikailee salarakkaansa perään. Peter Sellers -vetoinen draama, komedia ja historial…. Alex Proyasin elokuvassa Nicolas Cage yrittää pelastaa maailman kun vuonna tehty ennustus uhkaa toteutua. Coetzeen samannimisen romaanin filmatisoinnissa kohdataan apartheidin jälkeinen rikkinäinen Etelä-Afrikka.

Ranskalainen romaani kääntyy Stephen Frearsin käsittelyssä kuplivaksi rakkaustarinaksi. Historiallisesti epätarkka tarina Chess Recordsin vuosista rockmusiikin alkuajoilta kääntyy aihettaan vastaan. Harry niminen hiustenleikkaaja lähtee määrittelemään elämänsä mielekkyyttä uudelleen Björn Rungen ohjaamassa komediassa. Pier Paolo Pasolinin elämän trilogian hieno päätösfilmi pohjautuu itämaiseen kulttuuriperintöön, Tuhannen ja yhden yön tarinoihin.

Toimittaja Mikael Blomkvist selvittää 40 vuotta sitten kadonneen tytön tapausta jännitystrilogian avausosassa. Mahtuipa joukkoon yksi mest…. Victor Sjöströmin ensimmäinen amerikkalainen mestariteos kertoo tiedemiehestä, joka päätyy menestyksen sijaan sirkusareenalle klovniksi. Kurt Wallander tutkii tällä kertaa järjestäytynyttä rikollisuutta ja moottoripyöräjengin tekemisiä. Quentin Tarantinon uusin ja takuulla omaperäinen sotaseikkailu Kunniattomat paskiaiset saa ensi-iltansa 4.

Sen kunniaksi Filmgoer luotaa elokuv…. Renny Harlinin esikoispätkä Hollywoodissa on kelpo kauhuttelua. Syrjäisessä vankilassa aikoinaan syyttä teloitettu Charles Forsyth palaa kostamaa…. Gerard Butlerin tähdittämä scifi-toimintapläjäys maalailee synkkiä kuvia tulevaisuudesta. Jim Jarmuschin teennäisessä tyyliharjoitelmassa salaperäinen pukumies törmää sarjaan erikoisia ihmisiä.

Golden Globella roolistaan palkittu Mickey Rourke tekee komean comebackin Darren Aronofskyn vangitsevassa draamassa. Randall Millerin ohjaama maanläheinen draamakomedia sopii oivasti ainakin viinin ja unelmien ystäville. Tarina kurjan lapsuuden viettäneestä Lilystä, joka etsii omia juuriaan ja itseään luvun rasistisessa ilmapiirissä. Steven Soderberghin mestarillisen henkilökuvauksen toinen osa sissijohtaja Che Guevaran viimeisestä elinvuodesta.

Kuuluisa egyptiläisrakennus majoittaa korruptoituneen yhteiskunnan kaikki kerrokset ja kertaa maansa epäkohdat. Britanniassa rockin ja popin etsikkoajalla, luvulla, piraattiasemat pitivät menoa yllä. Mike saa tilaisuuden elää nuoruutensa uudelleen. Walt Disneyn klassikkoelokuva Maija Poppanen tempaa katsojan mukaan uskomattomalle matkalle arjen yläpuolelle. Lena Baker surmaa itsepuolustuksena valkoisen sadistin. Hänet tuomitaan kuolemaan tosipohjaisessa draamassa. Kate Winslet näyttelee pääosan draamassa, jossa saamme jälleen pohdiskella Kolmannen valtakunnan julmuuksia.

Paris, Texas on kertomus miehestä, joka yrittää rakentaa aiemmin elämässään rikkoutuneen parisuhteensa kuntoon. Ohjauksesta vastaa Wim Wenders. Leelee Sobieski raottaa kylpytakkiaan useammin kuin kerran kummittelevasta kartanosta kertovassa kauhuelokuvassa.

Renny Harlinin paluu räjähtävän actionin pariin. Päätähtenä show-painijana paremmin tunnettu John Cena. Agnès Jaouin esikoisohjaus on lämminhenkinen kuvaus rakkauden kaipuusta ja ihmissuhteiden mutkikkuudesta. Psyykkisiä kykyjä omaava nainen metsästää sarjamurhaajaa Tim Iacofanon ohjaamassa kauhuelokuvassa. Brittien Wallander-sarjan päätösosassa Ystadia piinaavat murhat, joihin on sekaantunut myös Wallanderin kollega. J-P Valkeapään riisutussa esikoiselokuvassa muukalainen saapuu kylään ja rikkoo maaseudun rauhan.

Sykähdyttävä animaatiodokumentti pureutuu Lähi-idän konflikteihin henkilökohtaisesta näkökulmasta. Britti-Wallander saa käsiinsä maailmanluokan rikoksen. Wallanderin harmiksi nyt liikutaan IT-ympyröissä. Miyazakin varhaisteos on kaunis, vaikkakin hieman hengetön eepos tärkeällä ekologisella viestillä. Kultaisella palmulla palkittu realistinen luokkakuvaus herättää ajatuksia ja vangitsee katsojan aitoudellaan. Upea espanjalaiskaunotar Penélope Cruz tunnetaan monipuolisista ja haastavista elokuvarooleistaan.

Che Guevaran tarina vuosilta on jaettu kahteen osaan, Che — Sankarin ollessa niistä ensimmäinen. Kuriton koira koheltaa ja opettaa elämän perusarvoja Owen Wilsonin ja Jennifer Anistonin tähdittämässä komediassa. Runsauden maa on Wim Wendersin ohjaama kertomus terrori-iskujen jälkeisestä elämästä Yhdysvalloissa. Kun yhdestä rikollisliigasta tulee liian ovela ja suuri, on muiden gangstereiden liittouduttava poliisin kanssa.

Juorulehden toimittaja alkaa kiristää rahaa. Kiristyksen uhrit liittoutuvat ja alkavat punoa murhasuunnitelmaa. Sergio Leonen ajaton western, jossa kolme häijyä tappajaa joutuvat tekemään yhteistyötä löytääkseen kätketyn kulta-aarteen. Kaivostyöläiset joutuvat thatcheriläisen politiikan kouriin, kun pääelinkeino uhataan lopettaa. Lopettamisuhan alla on myös hiilikaivoksen puhall…. Seikkaperäinen dokumentti Yhdysvaltain merijalkaväestä toisessa maailmansodassa. Marjo Eskola pohdiskelee kulttuurien välisiä kohtaamisia Clint Eastwoodin kehutussa Gran Torino-elokuvassa.

Clint Eastwood asettuu naapurustoa piinaavaa jengiä vastaan yhdessä vuoden hienoimmista amerikkalaisista elokuvista. Avaruudesta laskeutunut muukalainen taistelee viikinkien kanssa maan päälle saapunutta hirviötä vastaan. Mustesydän kertoo fantasiatarinan miehestä, jolla on kyky herättää fiktiivisiä kirjojen hahmoja eloon.

Naiset punovat täydellisen murhan päästäkseen eroon sadistisesta miehestä Henri-Georges Cloutzotin klassikossa. Von Trierin silmää on tanskalaisen elokuvaohjaajan Lars von Trierin muotokuva ja luvun lopun ja luvun töiden rajoitettu läpikäynti. Amerikkalaisreportteri ja tämän kamputsealainen ystävä motissa, kun Pol Pot rosvojoukkoineen aloittaa puhdistuksensa. Siivekäs muutto on ainutlaatuinen dokumentti lintujen huikeasta matkasta maiden ja merten yli. Teloitettu pikkurikollinen herää vankimielisairaalan talkkarina John Glennin mysteeritrillerissä.

Martin Scorsesen Oscar-palkittu elämäkertaelokuva ilmailupohatta Howard Hughesista on visuaalisesti häikäisevä. Crystal Lakella tapahtuu taas: Mukana on jääkiekkomaski ja aina luotettava machete. Vieras eliö tunkeutuu rahtialukseen ja iskee kyntensä miehistöön. Ridley Scottin mestariteos on tiivistunnelmainen kauhupala. Uhma on tositapahtumiin perustuva elokuva yli Jake Gyllenhaal vangitsee scifitrillerissä, jossa teinipoika alkaa nähdä näkyjä jättikokoisesta jäniksestä.

Lestadiolaisnuoret kuulevat kaupungin syntisen kutsun Dome Karukosken torsoksi jäävässä kasvutarinassa. Michael Winterbottomin ohjaama realistinen nykydraama, jonka ytimessä on arki menetyksen jälkeen.

Charlie Jennifer Lopez on löytänyt unelmiensa miehen Michael Vartan , mutta joutuukin napit vastakkain tämän hirviömäisen äidin Jane Fonda k….

Van Santin ohjaama elokuva Harvey Milkistä kertoo homo-aktivismin alkutaipaleesta ja luvuilla. Nuori äiti Michelle Williams kokee onnen ja järkytyksen hetkiä terrori-iskujen jälkimainingeissa. Muodikas tulkinta supersankareista; selkärankana ajojahti Hong Kongissa.

Pääosissa Dakota Fanning ja Chris Evans. Charlie Kaufmanin omintakeinen esikoisohjaus teatteriohjaajasta, jolla on unelmana tehdä mullistava taideteos. Interpol-agentti Louis Salinger Clive Owen on kansainvälisen pankin rikosten perässä.

Ohjauksesta vastaa Tom Tykwer. Matthew Broderick ja Brittany Snow vakuuttavat nokkelassa komediassa, jossa peli-addikti matkustaa Las Vegasiin etsimään siskontyttöään. Kahdeksan Oscaria voittanut elokuva intialaisesta slummien kasvatista, joka osallistuu suosittuun tietokilpailuun. Filmgoerin Elokuvan historia -sarjassa on vuorossa neljäs osa, jossa esitellään suuret amerikkalaiset elokuvayhtiöt.

Sisarukset Andi ja Bruce pelastavat kylän kaikki kulkukoirat. Hellyttävä seikkailu kaikille nelijalkaisten ystäville! McCall Smithin kirjoihin pohjautuva TV-pilotti innostaa afrikkalaisella miljööllään ja rakastettavilla hahmoillaan. Stanley Kubrickin kiistelty Kellopeliappelsiini on ulkoisesti tyylitelty, sisällöltään ajaton kertomus väkivallasta. Pääosassa loistava Malcolm M…. Brittien oma versio ruotsalaisten luomasta komisariosta.

Pääosassa nähdään karismaattinen Kenneth Branagh. Herkkä ja visuaalisesti näyttävä kertomus taidemaalari Johannes Vermeerin kuuluisimmasta teoksesta, pääosissa Colin Firth ja Scarlett Johansson. Pantterin jatko-osassa kohelletaan suuremmalla vaihteella kuin viimeksi, mutta vitsit ovat kuluneita. Kevin Smithin ohjaamassa komediassa kaverukset Zack ja Miri päättävät tehdä kotikutoisen pornoleffan. Ystadin pikkukaupunki kokee kovia ja jopa armeija puuttuu peliin.

Wallander elokuvasarjan väkevä paluu. Kymmenen kirjoittajaa tähänkin teinien seksihuolista kertovaan parodiaan tarvittiin. Maata meren alla on kasvutarina aikuistumisesta, perhesiteistä, rakkauden kaipuusta ja hyväksytyksi tulemisesta.

Eläintohtori 5-elokuva on karvainen seikkailu Hollywoodissa. Pääosassa nähdään Kyla Pratt Maya Dolittlen roolissa. Heviääliöt matkaavat puhelinkopilla halki historian nostalgiannälän tyydyttävässä teinikomediassa. Filmgoerin Elokuvan historia -sarjassa on vuorossa kolmas osa, jossa käsitellään amerikkalaisen elokuvan riitaisaa alkutaivalta. Ron Howardin ohjaama draamajännäri kulkee pääosa-esittäjien Frank Langellan ja Michael Sheenin kykyjen varassa.

Nicolas Roegin ikimuistoinen kauhuelokuva purkaa tyttärensä menettäneen pariskunnan Donald Sutherland ja Julie Christie surua Venetsian kalsean…. Vahvoilla näyttelijöillä maustettu poliisidraama sijoittuu jälleen korruption ja ahneuden maailmaan. Loistavan näyttelijäkaartin tähdittämässä draamassa pohditaan erään papin ja pojan suhdetta katolisessa koulussa. Susien tappamisesta on läntisessä naapurissamme kovat seuraamukset. Sen saa tuta poromiestä esittävä Peter Stormare.

Äkkipikaisen piirroshahmon pitkää uraa juhlistava DVD on suppea, mutta viihdyttää perheen pienimpiä. Wim Wendersin Room on dokumentti siitä, millaisena elokuvan ammattilaisen kokevat alansa tulevaisuuden Bryan Singerin laadukas katsaus toisen maailmansodan salaliittoon, joka miltei onnistui kaatamaan Hitlerin tyrannian. Porilaisen ohjaajalegendan, Visa Mäkisen, kieli poskella kuvattu parodia agenteista ja rikollisista.

Ihmisiä jahtaavat limahirviöt kiusaavat uudisraivaajia villiin länteen sijoittuvassa halpiskauhussa. Guy Ritchie palaa ruotuun rikoskomedialla, joka päivittää ohjaajan gangsteritarinan nykypäivän Lontooseen. Terminator-elokuvasarjan neljännessä osassa koneet ja ihmiset taistelevat planeetan herruudesta. Olen vainottu kahlekarkuri on vaikuttava kertomus miehestä, josta tehdään varoittava esimerkki kaikille amerikkalaisille vankikarkureille.

Visa Mäkisen ohjaama kotimainen rikoselokuva kullanhimoisista roistoista ja heitä jahtaavista poliiseista. Kehokauhu niveltyy tutkielmaan lännenelokuvien sankarin myytistä, americanasta ja ydinperheestä David Cronenbergin hienoimmassa elokuvassa sitten….

Clint Eastwoodin ohjaus Changeling — Vaihdokas on vahva kertomus naisesta Jolie , jonka poika katoaa. Romeron zombiejahdin remake on teknisesti taidokas, mutta sisällöllisesti lähes pyhäinhäväistys. Ohjaaja Tarsemin neljän työvuoden tulos on kunnianhimoinen ja visuaalisuudessaan ällistyttävä teos. Syrjäseutu ja kuhiseva pääkaupunki kohtaavat kotimaisten tekijöiden kunnianhimoisessa nuorisoelokuvassa.

Filmgoer jatkaa elokuvan historiaan syventymistä. Sarja jatkuu katsauksella varhaiseen elokuvaan, n. Supervoimat saanut sankari, The Spirit, taistelee rikollisuutta vastaan tässä Frank Millerin sarjakuva-adaptaatiossa. Rakastamisen sietämätön vaikeus ja oman identiteetin kokoaminen kolmikymppisen newyorkilaisen silmin.

Kate Hudson ja Anne Hathaway esittävät parhaita kaveruksia, jotka lipsahtavat sotapolulle kesken häävalmisteluja. Alfred Hitchcockin kuuluisimpiin teoksiin lukeutuva Vertigo on tähtinäyttelijöillä vuorattu trilleri, josta avautuu jokaisella katselukerralla jo…. Oliver Stonen ohjaamassa elokuvassa tutustutaan USA: Bushin elämään ja presidenttiytyeen. Crank-elokuvien käsikirjoittajien uusi trilleri oikeuslääketieteen opiskelijoista jää suutariksi.

Naiset kohtaavat luolastossa pelottavan olentolajin Neil Marshallin genretietoisessa ja klaustrofobisessa kauhujännärissä. Vuoden tärkein kauhu-uutuus on sadistinen ja nihilistinen mestariteos, joka yllättää joka käänteessä. JP Siilin käsikirjoittama ja ohjaama psykologinen trilleri kertoo miehestä, joka potee totaalista muistinmenetystä.

Courtney Huntin palkitussa esikoisohjauksessa kaksi yksinhuoltaja- naista lähtee rikoksen polulle. Brittinuoret ottavat huumeita, pelehtivät ja yön pimetessä taistelevat hengestään keskellä välimerta.

Rakkauden jäljillä on romanttinen komedia tytöstä ja pojasta, joita kohtalo heittelee yhteen ja repii taas erilleen seitsemän vuoden ajan. Samuel Fullerin vuonna ohjaama Valkoinen koira on kylmäävä ja kaunistelematon kuvaus rasismista.

Vuosien ajan hyljeksitty teos on vastikään…. Köyhyyden ja epäluotettavan aviomiehen kanssa kamppaileva työläisnainen löytää elämäänsä uutta sisältöä valokuvauksesta Jan Troellin epookkidraam…. Menestysnäytelmään pohjautuvassa kotimaisessa taiteilijadraamassa seurataan Lauri Viidan ja Aila Meriluodon myrskyisää avioliittoa kuvitteellisen…. Fedor Dostojevskin klassikko on tässä vuoden filmatisoinnissa filosofisesti puutteellinen, mutta toimii tunnetasolla.

Pääsemme kurkistamaan miten Wolverinesta tuli kostoa janoava tappokone. Matka alkaa vuodesta Filmgoer julkaisee sarjan elokuvan historiaa käsitteleviä artikkeleita.

Ensimmäisenä vuorossa Elokuvan synty. Sillähän se elämä aukeaa. Daniel Radcliffe pyristelee irti Harry Potter-imagostaan tunteellisessa brittiläisessä sotadraamassa. Wim Wendersin road movie —trilogian toinen osa on omaperäinen kertomus Länsi-Saksan halki matkustavasta seurueesta. Keanu Reeves esittää avaruusolento Klaatua, joka saapuu maapallolle kertomaan, että ihmisten aika on käymässä vähiin….

Evil Dead -elokuvista kulttipersoonaksi noussut Bruce Campbell esittää itseään ohjaamassaan kauhukomediassa. Scar on ensimmäinen Suomeen rantautuva 3D-tekniikalla kuvattu kauhuelokuva.

Peruskliseet kierrätetään pariinkin kertaan. Sisarukset selvittävät sukunsa salaisuuksia Venäjän syrjäseuduille sijoittuvassa kauhuelokuvassa. Varsin simppeli, joskin kovaotteinen tarina ex-agentista Liam Neeson , jonka tytär kidnapataan Pariisissa. Wim Wendersin road movie —trilogian kaunis avausosa kertoo lehtimiehestä ja yhdeksänvuotiaasta tytöstä. Wes Cravenin debyytti on virtsankatkuinen, yhteiskuntaan iskostuneita sukupuolirooleja äärimmäisen väkivallan keinoin kritisoiva mestariteos.

Uli Edelin dynaaminen sukellus Saksassa luvulla kauhua ja kunnioitusta herättäneen terroristiryhmä RAF: Filth and Wisdom, Madonnan esikoisohjaus, kertoo tarinan kolmen kämppäkaverin elämissä tapahtuvista muutoksista.

Wim Wendersin ulkoisesti komea, mutta sisällöltään keskinkertainen kuvaus luvun puritaanisesta Massachusettsista. Tank tekee bisnestä pilaamalla exäsi treffit. Homma toimii kunnes tylsyyttä poteva Alexis kääntää pakan. Michael Curtizin ohjaama Casablanca on ehdoton elokuvahistorian klassikko.

Se on suuri rakkaustarina, mutta samalla se kertoo tarinan sodan keske…. Taksikuski Jamie Foxx poimii lentokentältä miehen Tom Cruise , joka paljastuu ammattitappajaksi.

Michael Mannin hienossa trillerissä pääosassa…. Ridley Scottin uusin elokuva Valheiden verkko vie meidät keskelle terrorismin vastaista taistelua. Yasujiro Ozun ensimmäinen toisen maailmansodan jälkeen valmistunut elokuva on pienimuotoinen kertomus lasten vaikeuksista kovassa sodan jälkeises….

Verenhimoiset ihmissyöjäpiraijat popsivat kesätapahtumien osanottajia tässä vauhdikkaassa b-luokan kauhuelokuvassa. Charles Vidorin ohjaama film-noir-klassikko kertoo suuriin saappaisiin päätyvästä uhkapelurista Glenn Ford , jonka pään sekoittaa Rita Hayworthi….

Louis Friedlanderin ohjaama Korppi on tunnelmallinen kertomus pirullisesta tohtorista, joka aikoo käyttää taitojaan pahaan. Morrisroen hahmottelema taiteilijakuva jätti minut jääkylmäksi. Vaikka elämäkerturi kuinka yrittää psykologisoida Mapplethorpea tulkitsemalla hänen rankempaa tuotantoaan lapsuuden ja nuoruuden syyllisyyden- ja häpeäntunteista käsin, vaikutelma jää ontoksi ja karikatyyrimaiseksi.

Taiteilijan ei tietysti tarvitse olla hieno ihminen, jotta hän voisi olla hieno taiteilija. Silti vähältä piti, ettei Morrisroen elämäkerran kasaama pa i nolasti pilannut myös kokemustani Kiasman näyttelystä.

Näytteillä olleet kuvat kun tuntuivat pikemmin vahvistavan kuin liennyttävän kerryttämääni Mapplethorpe-antipatiaa. Ja sama venäjäksi Kiasmassa. Halujen puutarha Kiasman Mapplethorpe-näyttelystä tarvitsee nähdä vain ensimmäinen huone, ja se on sillä selvä: Ihmisruumis ei ole marmoripatsasta kummempi, ja se typistyy usein pelkiksi raajoiksi tai elimiksi vailla henkeä ja elämää.

Näyttely jakautuu Mapplethorpen tuotannon tavoin muoto-, kukka- ja seksikuviin, mutta kaikesta välittyy yhtenäinen näkemys: Julkkismuotokuvat taas tuntuvat useimmiten staattisilta ja hengettömiltä lukuun ottamatta Patti Smithistä otettuja kuvia, joissa on herkkyyttä, hallitsemattomuutta ja hienoa hulluutta.

Smith ei ollut marmoria Mapplethorpen taltan alla, vaan lihaa ja verta. Taiteilijoina Touko ja Robert olivat kuitenkin tyystin erilaisia. Oman näyttelykokemukseni pelastukseksi koitui yllättäen heidän tuotantonsa vertaaminen sekä näyttelyn päättävä dark room -tyyppinen osio, johon on koottu Mapplethorpen pahamaineisen X Portfolion kuvia. Munasuoja ja menopaussi Harri Kalha puhuu Tom of Finland — taidetta seksin vuoksi -kirjassaan Tom of Finlandin ironisoivasta huumorista; Tompan kuvien yltiömaskuliinisilla kloonimiehillä on aina hauskaa, vaikka kuvattu seksiakti olisi kuinka brutaali ja mahdoton.

Kuvista välittyvä ilo houkuttelee myös katsojaa osallistumaan tähän piirrettyyn fantasiaan — vaikka lakanakaupassa. Mapplethorpe taas dokumentoi aitoja seksiakteja eikä turhia houkuttele. Pikemminkin hän pakottaa alistumaan ja katsomaan: Mapplethorpe oli sittenkin radikaalimpi taiteilija kuin Touko Laaksonen, ja tätä rohkeutta ja ehdottomuutta on pakko arvostaa.

Kujanjuoksumaisen ripustuksen loppuvaiheilla silmiin osuu kuva miehestä, jolla on kovin käytetyn näköinen munasuoja hengityssuojana. Jostain syystä mieleeni tulee parhaillaan leviävän MERS-viruksen torjunta ja Mapplethorpe-elämäkerran nippelitieto, jonka mukaan kuolevan SM-kuninkaan lempiohjelma oli Tyttökullat. Ja tuleehan se sieltä sentään: Jutun Mapplethorpe-vaikutteiset kuvat otti rakas siippani. Ei tarvinnut edes piiskata.

.

Ebony sex sex shop homoseksuaaliseen vantaa

SEXSI TARINOITA ESCORT HOMO PRAGUE Kuriton koira koheltaa ja opettaa elämän perusarvoja Owen Wilsonin ja Jennifer Anistonin tähdittämässä komediassa. Japanissa lahdataan vuosittain 23 delfiiniä. Louis Friedlanderin ohjaama Korppi on tunnelmallinen kertomus pirullisesta tohtorista, joka aikoo käyttää taitojaan pahaan. Ohjauksesta vastaa Tom Tykwer. Ihmisruumis ei ole marmoripatsasta kummempi, ja se typistyy usein pelkiksi raajoiksi tai elimiksi vailla henkeä ja elämää.

Sex work suomi find homoseksuaaliseen numerohaku